magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  2. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  3. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  4. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  5. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  6. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  7. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  8. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  9. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  10. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  11. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
  12. Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 2016
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 2 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 3 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.24, 14:15
    Döntött az MLSZ: Böde Dániel nevéhez írták a Puskás Akadémia elleni második gólunkat!

    NB I-es labdarúgó-csapatunk a hétvégén 2-0-ra győzte le a Puskás Akadémiát. A találkozón a visszatérő Böde Dániel előbb Cristian Ramíreznek adott gólpasszt, majd maga is gólt lőtt – immár hivatalosan is!

    Az FTC indítványára ugyanis az MLSZ illetékesei több kameraállásból is megvizsgálták az eredetileg öngólként elkönyvelt találatot, és arra jutottak, hogy a szabályok értelmében a gól Böde Dánielt illeti meg.

    Támadónk így 13 gólos az NB I 2015/16-os kiírásában, amellyel vezeti a góllövőlistát a 11 találattal álló – de már nem a magyar ligában játszó – Mbaye Diagne és a 10 gólos Torghelle Sándor előtt.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/bode-a-golszerzo-/20160224/c/12856
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.23, 11:34
    Nem szoktam tévedni, ha nem befolyásol, semmi külső, szpiker, kameraállás, hasbeszéd stb. Közelről, vonalban saját szememmel láttam, hogy a gól Danié volt, mindkettő és szabályos. Hogy mégsem lett az azt a bírónak köszönhetjük, aki rossz felfogással (el) vezette a meccset. Igaz, hogy a 11-es véleményes, ennél a bírónál viszont nem. A világ pályáin ezt 80 %-kkal nem fújják be annak. Amúgy emellett volt vagy másik 5 égbe kiálltó tévedése is. Az is igaz, hogy a Puflának valóban volt 3 ordító helyzete, de azért van a kapus , a védelem és a szerencse, hogy ez ne realizálódjon mindig. Ha ezt a javukra írjuk, mi meg a kihagyott helyzeteink tömkelegét a meccseinken, akkor már 100 fölötti gólnál kellene járnunk. De hát emberek játsszák ezt a játékot, és a világ legjobb csapatai is szórják el a helyzeteiket.


    A 11-es nem véleményes, mert Ramírez szabálytalan volt. De akkor az ugyanilyen esetet le kellett volna fújnia Sestákkal szemben, ami elmaradt.


    Kifejezetten utálom a fecsúti Bizniszt, de el kell ismernem, jól játszottak. Jarni két új fiatal külföldi akadémistája jó tolta. Nem rosszabbak a többi riválisunknál. Azt nem tudom Pintér miért lett csesztetve, nekem kifejezetten tetszett. A bíró? Jobb volt annál, ahogy látatlanban véleményeztünk, de Böde meg nem adott góljánál tévedett. Az első "szerencsés" győzelem is megvan,. DANI ISTENKIRÁLY. (Ja és a Sestak-Forró eset)


    Azért Farkas nem volt olyan rossz, mint ahogy azt sokan leírták, de következetes sem volt. Furán fújt, nagyon.


    Ez - mármint amit szabálytalannak ítéltek - számos, a mienknél magasabban jegyzett bajnokságban szabályos gól lenne.
    Az első tényleg necces, mert lézerszeme azért egyik bírónak sincs, bár az alapvonalinak pont ez lenne az egyik feladata. Ő épp egy másik csatornát nézett gondolom. Csak hogy kötekedjek kicsit smiley
    Az meg, hogy les miatt nem adták meg Dani gólját (több helyen így jelent meg) az meg a tragikomédia kategória.


    A 9. ker. TV videójából látszódik, hogy a "gólnál" a partjelző elkezd visszafelé sasszézni, ami általában náluk gólt jelent, majd kb négy öt sasszé után összezavarodik mint aki nem tudja, most mi van. Ő fix, hogy nem intett lest.


    A védelmünk katasztrófa volt. Nincs mit szépíteni. Ennyit helyzet nem volt ellenünk az egész bajnokságban.
    Sestáknak valóban szélről indulva megy a legjobban. A második gól előtt az ő megindulása volt a kulcs. Szépen lejátszottuk.
    Az látszik, bárki bármit mond, hogy a 12 csapatos bajnoksággal sűrűbb lett a mezőny. Számomra fura, hogy ez a Felcsút kieső helyen van. Megkockáztatom, hogy a Csaba, Vasas, Honvéd trióból fog kikerülni a 2 kieső. Szerintem az NBII-ből feljutott csapatoknak iszonyat nehéz lesz megragadniuk.


    1. Nem tudom ki a hangosbemondó. Talán még Szasza? De azt megfigyeltem, hogy a magyar góllövők nevét (aki általában Böde) háromszor kiabálja, míg a légiósokét egyszer. Már többször megfigyeltem. Nem kellene különbséget tenni magyar és légiós gólja között. Nem korrekt. Apróság, de zavar(ó).
    2. Nem tudom mennyi eső esett a meccs előtt, de a gyep eléggé pocsék állapotban van. Kitámasztani szinte nem is lehetett. Mély, csúszós, sérülésvesélyes.
    3. Valamit csináljanak már ezzel a mezzel. Ezek a szponzor leragasztások ocsmányak és ciki is. Nincs másik garnitúra ugyanebből a csíkosból?


    Azért az milyen jó kép, amikor a fél csapat rángatja Danit, hogy megállítsa, ő meg begyalogol a kispadig három emberrel a nyakán smiley)


    A védelem közepe az egy vicc volt ezen a meccsen. Leo, meg Pinyő bájosan szaladgál össze-vissza.

    http://ulloi129.hu/2016/02/22/felvetelrol-nezheted-meg-a-felcsut-elleni-bajnokit/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.21, 17:11
    Hajnal lassan megutáltatja magát a szurkolókkal, 30 perc alibi foci után, miután kifütyülték, akkor kapcsolt, volt pár jó megoldása utána, de ez kevés, Doll is lekapta viszonylag hamar a 2-ikban.
    Ő a Tomika a nagy múltjával, de mikor mehetnénk lendületből és nincs előtte senki, akkor megáll és hátrafordul.Azt hiszem ez verte ki a végső biztosítékot.


    Szerintem egyértelmű hogy nem volt tizenegyes. A csatár már elrúgta a labdát, amikor Ramirez beleütközött, ez az ütközés semmit se befolyásolt és véletlen volt.


    Szerintem teljesen egyértelmű, hogy bement volna Böde gólja, mert Pauljevics nem befelé akarta rúgni (azaz nem jobbra külsővel a kapu irányába indította el a löketét), az tuti... Szóval a mentő mozdulat ellenére is simán beakadt volna bőven a zsuga.
    A riporter meg ismét a helyzet magaslatán. Majdnem...


    Még egy gondolat a tegnapi meccshez. Nagy hiba volt Trinkset kirakni a szélre. Ül a padon Lamah meg Radó, erre 4 középső középpályással kezdünk. Hajnalt ki kellett volna most hagyni, Trinkset meg a helyén játszatni. Látszott rajta, nem tud mit csinálni a szélen, nem oda való. Körülöttem meg szidták mint a rossz pénzt.


    Nézzétek, 20 ponttal megyünk a Makik és a Konda előtt. 20 pont 12 fordulóra. Szerintem belefér egy kis kísérletezés Dollnak. Gondolom ő már távolabbra is gondolkodik, mint a bajnokság vége. Pl. Jennernek is kellett egy szezon mire eljutott ahhoz a "Jenneres" focihoz amit szerettünk tőle.


    A srác még nem is érte utol magát , mindamellett krónikus meccshiányban szenved , erre bebaxák egy vadidegen pozícióba . Nem is érten , hogy mit hitt Doll


    Minél többször nézem, annál inkább úgy érzem, hogy Dani emelése kifelé pörög. Ha a srác nem rúg bele, talán nem is gól.... A meg nem adott gólja viszont nálam még szabályos lett volna...


    Azért azt is érdemes megemlíteni, hogy Böde fizikai jelenléte mellett mentálisan is nagyon bátor volt, amikor a 2. gólunknál nem félt odamenni a kapushoz, kockáztatván egy ütközést.


    Ráadásul előbb oda ért mint a kapus és amilyen okosan alápörgetett az tanítani való volt.Maradjunk annyiban ,hogy úgy szált be mint mikor jó formában van. Ezt a Danit szeretem.


    Dénes annyira érezte a sarkot a tizinél, hogy ha beljebb jön a labda, akkor védve van. Így meg talán kapufa. Sehogy sem lett volna gól.


    Mindegy, ügyes volt Dibusz. Ez nem olyan, hogy Dibusz a másik irányba vetődött, Pekár meg elbaszta. Nem, ez le volt védve. Szép munka.


    Dini a riportban kapufáról beszél, nem említi, hogy beleért volna.
    Ennek ellenére döntő érdeme van a gól elkerülésében, mert a lövő játékos, mikor látja, hogy a kapus a választott sarok felé indul, akkor jobban sarok felé helyezi.
    Így történt, hogy Pekár túlhúzta.


    Azért azt jó volt látni, hogy mennyire örülnek egy-egy gólnak. Ebből a kameraállásból Böde gólja lehet, hogy mellé ment volna és tényleg öngól. A lényegen amúgy nem változtat, ha így is van. Böde olyan jól szállt be, hogy megérdemli a gólprémiumot, a gólkirályi címe meg nem azon az egy gól mínuszon fog múlni, ebben biztos vagyok. A meg nem adott gólról pedig kár beszélni. Abból már nem lesz gól sajnos. Leo második sárgája jogosnak és butaságnak tűnik. Nem így kellett volna visszatérnie a pályára.


    Első félidő gyatra. A második jó. A cserék lendületet, Böde gólokat és önbizalmat hozott. A bíró azért xar volt , mert következetlen volt, ellenünk tévedett többet. Egy ilyen meccset gyakorlatilag sárgák és piros nélkül kellett volna levezetni. Nemzetközi minősítésben ez a szemlélet elégtelen. Ma csupa jó élménnyel és benyomással távoztam és jó volt a szurkolótársak között lenni. Csak a jó csapatot kíséri a szerencse. Ma ez is volt bőven. Dani a király!!!


    Gyors értékelés. Nagy szerencsével nyertünk. A fecsútnak voltak tisztább ziccerei, többször sakk-matt szitu volt. Amit 60 percig csináltunk, őszinte aggodalomra adott okott. Játékounk a legsötétebb Prukis, Dömés időket idézte. 0 játék, hátul kapitális hibák.
    Dani beállása után szerencsére minden megváltozott. Nem is a gólja miatt, hanem egyszerűen mindneki a helyére került. Sestak elkezdett futballozni a jobbszélen, Radót megtalálták a labdák, Lamah megcsinálta a kitöréseit, és összességében hirtelen mindenki tudta, hol kell jönnie.


    Első félidőben nagyon nem működött semmi. Hajnal borzalom, lassítja a csapatot. Trinks nem szélső.

    Dénes remek volt, minden tiszteletem az övé, 10/10 volt ma.

    Böde beállásával minden megváltozott, egyértelműen a hiánya miatt nem működik a támadójátékunk. Nagyon fontos láncszem ő a gépezetben. Tudnunk kéne őt pótolni valahogy, viszont abban igaza van Paliéknak, hogy akárkivel nem lehet. Ő egy olyan ember, olyan karakter, akit nem lehet csak úgy pótolni. Ő A BÖDE DANI. Nem egy a sok közül... Úgy mint Heinz, Leonardo se egy volt, a sok közül. Ilyen stílusú embert pedig nagyon nehéz találni. Olyat, aki vezér tudna lenni. Nekünk viszont kellene kettő ilyen is, egy irányító, meg egy csatár. Utána talán beszélhetünk a nemzetközi szintről is...

    Egyébként ez a Gyakadémia, kimondottan modern, gyors focit játszott. Ha a legjobb kezdőnkkel kezdünk, valószínű ennyi helyzetük azért nem lett volna, de ma eléggé megszenvedtünk. Ebben a szezonban talán a legjobb ellenfeleink voltak.

    A játékvezető jól kezdett, elég korrekten, aztán a 11-esnél valami eltört nála. Élőben megadhatónak tűnt. Csak aztán Forró a lövőhelyzetben lévő Vargát akasztotta hátulról, ki kellett volna állítani második sárgával, nem tette. Persze a másik oldalon megtette. Egyszer a második félidőben Sesztákot is fellökték a tizenhatos vonalánál 2 kézzel, talán belül is volt, arra semmit nem adott, pedig Ramírez hasonlót szabálytalankodott. Márkvárt ritka undorító színész, én tuti lezavartam volna.

    Annyira nem kell pánikolni, Bödével helyre fog állni a világ rendje, de meg kell találni a minőségi helyettesét, meg egy irányítót mögé. Ez a feladatunk a nyárig, illetve megtartani az értékeket.


    Hajnal teljesen formán kívül játszik, a német srác bátortalan volt, Nagy Ádi szokásos oldal és hátra passzok, meg is halt a kp játékunk. Lamah és Radó beállásával megjött a lendület, sokkal aktívabbá vált a támadó játékunk, aztán jött Bödedani.. és hirtelen minden a helyére került. Dani 5 perc alatt többet csinált, mint az első félidőben a teljes támadó szekciónk. Azonnal kapott két védőt, ezért megnyíltak a folyosók a többiek előtt, rögtön veszélyesebbé váltunk. Ezt a meccset Dibusz és Dani hozta.


    Amúgy én nem értem ez a pufla hogy van a kiesés közelében. Bármennyire is ocsmány csapat, jól játszottak. Csak elfáradtak. És van jó pár olyan játékosuk akik hozzánk is beférnének.


    Ja és ami rohadt bosszantó volt, Ádi. Elvezette kurva szépen a kaputól 16 méterig a labdát, a bekk tőle három méterre, eszébe se jut lőni, leviszi az alapvonalhoz, és a kapus kezébe ível. Ezt 2-0nál, mi történt volna ha rákúrja és kirúgja az űrbe? Semmi, de hogy meg se próbálja hihetetlen.


    20 pont. Szóval 12 forduló alatt kellene 7 meccset buknunk. Úgy gondolom, most már tényleg megvan. Most már a saját játékunkat kellene építgetni.


    Böde második gólja teljesen szabályos volt, Leo két sárgája erősen véleményes, ilyen alapon Márkvárt és még 3 Puskás játékost a 70-ik perc előtt ki kellett volna állítani ugyanezért
    Frakas azt hozta amit vártunk, képtelen volt kézben tartani a meccset és köze nem volt hozzá, objektíven mondom, hogy neki többet NB1-ben nem lenne szabad vezetnie, mert még ezzel sem boldogult rossz belegondolni mi lenne, ha egy Dózsa elleni meccset vezethetne, csórikám egy hulladék


    Ahogy én láttam:
    Az első félidőben lassan ,pontatlanul és ötlet nélkül fociztunk,csak Leo 2-3 forintos labdája jelentett némi kivételt.Hajnal továbbra is formán kívül focizott,a szögletei botrányosan rosszak voltak,ahogy eddig is.Az egyetlen kapura ment gyenge fejesünk mindent elmond a támadójátékunk hatékonyságáról ebben a félidőben.Szerintem a kp volt a legrosszabb csqpatrész ebben a félidőben.A szünetben Doll hálistennek rögtön kettőt cserélt,és ettől alaposan feljavult és felgyorsult a játékunk.Lehet szidni Lámát,hogy flegma stb,de én mindenképpen hosszabítanék vele,mert jó játékos.Radó két szögletéből az egyik gól lett,tehát olyannak kéne elvégezni a szögleteket ezentúl aki normálisan el tudja végezni!Pintér játékát külön figylemmel kísértem,mert mérges voltam rá ,mert a mai meccsig miatta került ki a csapatból az gyik kedvencem Leo.Pintér magabiztosan ,jól játszott,volt egy két jó inditása is,szerintem a kp-n is hasznos lenne,ahogy Leo is szerintem.Nagy Ádi nagy talány nekem,mert ha kicsit bátrabb lenne előre,sokkal több hasznát vennénk.Nem értem ,hogy 2-0 nál miért nem merte ellőni a 16-osról amikor sokáig nem volt elötte senki.Max mellé megy ,és akkor mi van?Ha végre előre megcsinált egy cselt és sikerült is neki,akkor még ő,is mglepödött,hogy akkor most mi legyen a lasztival.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.21, 16:39
    Az FTC a szombaton lejátszott Ferencváros-Puskás Akadámia mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve helyesbítését kéri a versenyszabályzat 45§(12) alapján.

    A Fradi második gólját a játékvezető öngólként jegyzőkönyvezte. Böde Dániel emelése a kapuba tartott, abba az ellenfél játékosa a gólvonaltól néhány centiméterre még belerúgott, de a labda így is a hálóba került.

    A FIFA által létrehozott Technical Study Group 1997-ben kiadott és a 2006-os világbajnokság előtt megerősített iránymutatása szerint öngól az, ha a játékos közvetlenül saját kapujába továbbítja a labdát, illetve megváltoztatja a labda haladási irányát és így kerül a hálóba a labda. Gólba tartó labdák esetében azonban hiába ér hozzá a védő vagy próbál menteni és rúgja azt akár irányváltoztatással saját kapujába, a gól nem számít öngólnak és azt a támadó csapat utolsó labdába érő játékosa részére kell jegyzőkönyvezni.

    Hasonló esetben módosította a FIFA a mérkőzés jegyzőkönyvét a 2002-es és 2010-es világbajnokság során, a gólt a dél-afrikai és holland támadó részére jóváírva.

    A Ferencváros a kérelmet hétfőn nyújtja be az MLSZ felé.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/kerelem/20160221/c/12830
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.21, 15:58
    végig ravatal volt szinte, egészen elképesztő - ki kell mondani, hogy a 'hangosak' nélkül nem Fradi a Fradi


    Jol jellemzi a mai magyar bajnoksagot, hogy a hizosulyban levo Bode tenyezo lehet es kiemelkedhet a mezonybol.

    Tegnap rossz volt ranezni, szerintem kulon szabtak ra mezt. Az EB-re ha kiviszik azt fogjak hinni szurkolot neveztunk be. Trinks melto parja ilyen teren.


    tegnap nagyon kijött, hogy csak a Hallhatatlanok járnak - a régi kapu mögöttiek, a kiscsapatok elleni alulpörgés ellenére, a csapat mellé állva simán kiszurkoltak volna 2 gólt még az első félidőben. Ha lenne benn normális szurkolás, nem mernének ennyire lötyögni a pályán


    A 2. félidő olyan volt, ami miatt érdemes meccsre járni.



    - felzúduló stadion a bíró miatt és majd Böde melegítésekor. (Egyébként a szurkolás szinte folymatos volt. Nem hangos, nem telepedett rá a stdionra, de nem nagyon voltak üresjáratok.)

    - a kivédett büntető

    - Böde gól

    - meg nem adott Böde gól

    - kiállítás

    - kilátástalan első félidő után, némi katarzis a 2. félidőben

    - stb.


    Az első félidőben a mi teljesítményünk is botrányos volt, kapura lövés nélkül zártunk otthon egy kiesőjelölt ellen. Lamah és Radó beállásával lett jobb a játékunk, de a gólokhoz Böde kellett legfőképpen.


    Kritikán aluli volt a bíró.

    Márkvártot már az első félidőben le kellett volna küldeni. Érthetelen volt a laposztása, engedte, hogy az akadémisták percekig vitatkozzanak vele stb.


    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131