magyarfutball.hu

Dorogi AC - Szegedi Dózsa 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Közép Csoport 1981/1982, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.12, 07:23
    DOROG—SZEGEDI DÓZSA 3:2 (1:0)
    Dorog, 2000 néző, vezette: Mester.
    Dorog: Andrusch —Péntek B., Goldschmidt, Varga S.. Arany, Csizmazia — Török, Laczkó, Lukács. Edző: Magyar György.
    A fülledt meleg rányomta bélyegét a mérkőzés kezdetére. Enyhe dorogi fölény alakult ki, de támadásaikban nem volt semmi átütő erő, könnyedén hárítottuk a vendégvédők. Egy-egy gyors ellentámadás jelentett veszélyt.
    Kozma célozta meg mintegy 14 méterről a kapu bal sarkát, és nem sok hiányzott a találathoz.
    A 11. percben Török rácsapott egy elvétett hazai átadásra, a kifutó kapus fölött átemelte a labdát, de az a felső lécről visszapattant. A 18. percben egy 18 méteres 'szabadrúgást hárított a dorogi sorfal. Lagymatag volt az iram. A 25. percben ismét Kozma lőtt, a labda egy védőt érintve alig perdült a jobb sarok mellé.
    A 29. percben aztán már egy „pattogósabb” hazai támadás során Szemlátomást megzavarodott a hazai csapat és ezf ki is használták a vendégek, mert három perc múlva ismét a dorogi kapuban volt a labda. Az igen jól játszó Pipiczet Varga J. csak az utolsó pillanatban tudta szerelni szögletre. A baloldali beadásra Andrusch és Pipicz ugrott fel. A szegedi középcsatár a kapus keze mellett ismét a hálóba fejelt. (1:2). A nézőtérről felharsant az „ébresztő-ébresztő” kiáltás. a szakvezető pedig kettős cserét határozott el.
    Támadott a Dorog, az 56. percben a védők és csatárok feje felett átszálló labdát a szemfüles Arany spárgázva az 5-ösön belülről a jobb sarokba csúsztatta. (2:2),
    Megjött a közönség hangja, és a Dorog nagy erővel harcolt a győztes gólért. A 61. percben Laczkó nagyszerű fejesét a felső léc alól nyomta- szögletre a kapus. Később Péntek B. meglógta Pipiczet, a dorogi hátvéd sárga lapot kapott. A szegedi közepcsatárt letámogatták a pályáról. A 73. perc meghozta az áhított győztes gólt. Laczkót a 16-ps közeiében felvágták. Csizmazia állt a labda mögé és nagy erejű félmagas lövése a bal sarokban kötött ki. (3:2).
    A gól után Varga J. és Ladányi összefejelt, mindkét játékos ápolásra szorult. A vendégcsapat már nem tudott erősíteni, és így mezőnyjátékkal ért véget a találkozó.
    Az első félidőben az egygólos vezetés elégedetté tette a hazaiakat, a vendégek sem igyekeztek túlságosan. Szünet után a kényelmeskedő dorogi játékosok jóvoltából
    három perc alatt fordított a Szeged és bizony alaposan rá kellett kapcsolniuk, hogy végül győztesként hagyják él az utolsó hazai mérkőzésükön pályájukat. Győzelmével a Dorog a táblázat második helyére került és ez mindenképpen dicsőség:
    A csapat teljesitmenye csak a második félidőbeli dicsérhető. A védelem két esetben is megingott, a középpályások közül Csizmazia nagyot javult-a második félidőben, de Varga S. beállása is élénkítette ezt a csapatrészt,. A csatárok közül mindenkinek volt ígéretes és szép megmozdulása.

    Forrás: Dolgozók Lapja 1982-05-21