magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencváros FC 2 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.29, 20:14 (szerk.: 2016.05.27, 11:44)
    Újpest – Ferencváros 2:0 (1:0)

    Az újpesti stadiont az őszi derbire már egy héttel ezelőtt kezelésbe vették a pálya kozmetikusai. Újra festették a padokat, mindent rendbe hoztak, úgy hogy a pálya egy jól gondozott fürdőszoba tiszta képét vette magára. Ide gyűlt ki tízezer ember, hogy tanúja legyen az őszi szezónt lezáró utolsó derbimérkőzésének, a bajnokságban vezető Ferencváros és Újpest találkozásának.

    Elsőnek a Ferencváros fut ki a pályára élénkzöld trikóban. Az Újpestnek kijáró taps azonban arra mutat, hogy legalább is a tribünön az Újpest az erősebb. Helyválasztásnál a hazai csapatnak kedvez a szerencse és így a Ferencváros kezd nappal szemben.

    Szigeti sípjelére a következő összeállításban állnak fel a csapatok:
    Újpest: Hóri – Futó, Joós – Seres, Szücs, Balogh – Kocsis, Vincze, Kállai, Zsengellér, Tóth.

    Ferencváros: Kutasi – Polgár, Korányi – Hámori, Sárosi, Lázár – Táncos, Tátrai, Toldi, Farkas, Kemény.

    Újpest Zsengellért és Kállait felcserélte, kezdés után a Ferencváros támad, Sárosi jó akciót indít és Tátrai hosszú lövése alig száll el a kapu felett. Az Újpest hatásosan válaszol. A 3. percben Balog taccsot dob Zsengellérhez, Hámori elesik, Zsengellér Kállaihoz fejel, aki - bár Polgár zavarja, - kapásból fordulásból hálóba küldi a labdát. 1:0.

    Hatalmas üdvrivalgás üdvözli a gyors eredményt. Az eleven iramú játékban a zöld-fehérek szép támadást indítanak és Kemény tisztán állva is csak a kapu fölé fejel. Toldi kerül ezután jó helyzetbe, de mellé lő. Tátrai pompás csellel hozza sajátmagát helyzetbe, de lövése elsüvít a kapu felett.

    A Ferencváros nagy fölénybe kerül. A labda állandóan az újpesti kapu előtt táncol. Toldi nagyerejű lövését Hóri nincs ott ferencvárosi csatár, Futó tisztáz. Toldi ismét melléfejel.

    Az Újpest csak szabadrúgással veszélyes, de annak ellenére, hogy nincs sorfal, a labda megakad Sárosi lábában. Kemény is kapkod a kapu előtt. Középre húzódik, zavar, de végül sajátmagát zavarja meg és mellélő. Ismét Toldi veszélyes.

    Vérfagyasztóan rohan rá a labdát fogó Hórira, aki azt ki is ejti, de Tátrai a nagy izgalomban nem találja el a labdát és Hóri utána vetődve ment. Farkas ívelt lövését fogja Hóri.

    Az első negyedóra elteltével kissé felenged a Ferencváros fölénye. Zsengellér lövését Kutasi kezei közül kapufára csúszik a labda, Tóthoz kerül, aki lő, a felugró Kutasi kezébe...

    Kocsis kerül jó helyzetbe, de keresztbe lő és a labda a befutó Vincze lába előtt suhan el. Polgár majdnem öngólt lő, de a labda a kapu mögé kerül, éppen úgy, mint Kocsis kornere. Kállai lövését Kutasi nagyszerűen fogja.

    Korányi nagy hibájából Kállai kerül helyzetbe, de Polgár az utolsó pillanatban szerel. Táncos remekül fut el, de belül nincs senki. Oda a helyzet, Toldi a centerben „harmonikázik.” Nagyon rosszul megy neki a játék...

    Végre egy jó labdát ad át Farkasnak, de az nem tud vele mit kezdeni, mellélövi. A kezdeti nagy lendület éreztetni kezdi hatását. Erősen lankad az iram, sok a hiba. Kocsis kiugrik, a bíró teljesen tévesen állítja meg. A határbíró volt a hibás, mert ő intette be a lesállást. Kocsis be is lövi a labdát, de hiába.

    Kemény ront el két szép helyzetet, majd Tátrai bombáz messziről a kapu fölé. Toldi teljesen tehetetlen a középen. Nem tudja magét helyzetbe hozni. Hátrapasszol, mindent csinál, csak azt nem, amit kell.

    Szünet után az első percekben kétszer is veszélybe kerül az újpesti kapu, de Toldi „elhárítja” a veszélyt, sőt harmadszor is hibázik. Azután Tátrai rúg „tévedésből” ellenkező irányba. Tóth is botlik jó helyzetben. Tátrai ismét távoli lövéssel kísérletezik.

    Toldi húzza az időt, mert a bíró a lesállást jelző sípjele után messze kirúgja a kapu mellé a labdát. Szűcsöt egy labda nagy erővel fejen találja, a középfedezet támolyog, de hamar magához tér. Rengeteg hibás passz követi egymást.


    Az újpesti közönség azt követeli, hogy ne balra, hanem jobbra játszanak, mert Tóthnak a nagyszerű Polgárral szemben nem sikerül semmi. Végre kap Kocsis egy labdát, de ő is elrontja.

    Springer dr., a Ferencváros ügyvezetője lemegy a pályára, Blummal vált néhány szót, mire a Ferencváros átcsoportosít. Tátrai hátramegy hátvédnek. Polgár középfedezet. Sárosi lesz a center.

    Toldi az összekötőben felelevenedik. Azonnal lő - mellé. Farkas a jobbösszekötőbe kerül. A felforgatott Ferencváros elevenséget hoz a játékba. Galamb száll el a pálya felett, Futó felszabadító rúgása majdnem eltalálja. A Ferencváros új összeállításában sem „rimel” teljesen. Az Újpest is változtat. Kállai és Zsengellér cserélnek.

    Zsengellér és Tátrai, a két volt salgótarjáni összecsap, de a találkozás teljesen az „udvariasság” szabályai között folyik le. Táncos tör ki, de Futó az utolsó pillanatban kornerre szereli. Kemény fölélő, a tribün zajong. A Ferencváros így sem tud lábra kapni, mert Sárosi irányítása nagyon hiányzik a fedezetsorból.

    A Ferencváros kapuja előtt kavarodás keletkezik, a két hátvéd egyesült erővel sem tudja kirúgni a labdát és csak Kocsis hibája hárítja el a veszélyt. A tribünön egy elkeseredett ferencvárosi megszólal:
    - Kutasi, előre!...

    Toldi lesz a centerhalf az élénk képzeletű drukker kívánságának részleges teljesítéseképpen. Polgár a jobbösszekötő, Farkas visszamegy a baloldalra. Az eredmény nem is késik. A 31. percben kornert ér el Újpest. Tóth íveli középre, a leeső labdát Zsengellér Vince felé adja, aki váratlan fejessel - lefelé - a kapuba fejeli. 2:0.

    A Ferencváros ismét változtat. Farkas lesz a jobbhátvéd, Lázár a balösszekötő, Korányi a balfedezet. Az új „formáció” közderültséget kelt, ami ijedtségbe fullad, amikor Korányi nagy erővel a földberúg.

    Farkas ismét előremegy, Lázár és Korányi rövid vendégszereplés után elfoglaljak helyüket. Sárost végre szép lövést küld, alig a kapu mellé. Toldi 18 méteres szabadrúgása ugyanerre a sorsra jut. Zsengellér húsz méterről a kapufát találja.

    Kocsis nagy színészi tehetséggel terül el a ferencvárosi kapu közelében, de amikor látja, hogy nincs tizenegyes, felkel. A másik oldalon Lázár, viszi öt emberen át a labdát, de átadását Kemény elrontja.

    Megszólal az „ég a Fradi” kórus. Egyre nagyobb lesz a zűrzavar. Korányi feltűnő durván löki fel Zsengellért. A szabadrúgást Kállai kapja, és Kutasi kezébe lövi.

    huszadikszazad.hu