magyarfutball.hu

Elektromos MSE - Békéscsabai Törekvés MTE 5 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2018.06.29, 21:46
    Jól ment az Elektromosnak

    Elektromos - Békéscsaba 5:1 (4:1)
    Latorca - utca, 1000 néző, Vezette: Dorogi

    Békéscsaba: Parádi - Durst, Urda - Kovács, Fülöp, Marik - Csicsely, Kliment, Feith, Szilasi, Krajcsó
    Elektromos: Mezőlaki - Pálikás, Kucsera - Gajdos, Marosi, Török - Fényi, Tőrös, Kertesi, Barna, Rózsa

    Békéscsaba kezdi a játékot, de az Elektromos támad és az első percben gólt ér el: egy előrevágott labda elakad a latyakban és Rózsa a kifutó kapus felett a hálóba lövi a labdát 1:0.
    Ismét Békéscsaba támad, de az Elektromos ér el újabb gólt. Fényi beadását Rózsa kapásból továbbítja a hálóba. 2:0.
    Pompás békéscsabai rohamok következnek. Az Elektromos beszorul. Szilasi nagyszerű lövése a kapufáról pattan vissza. A 21. percben kavarodás az Elektromos-kapu előtt, Kliment lapos labdája a lábak között a hálóba jut. 2:1.
    A gól után a hazaiak támadnak, gólhelyzet is adódik, de nincsen szerencséjük a csatároknak. Néhány békéscsabai támadás után Fényi fut el, lapos beadása elakad a kapu torkában, de nincs a közelben belső csatár. A 35. percben a kaputól mintegy 3 méternyire álló Feith nagy lyukat rúg. A 40. percben Kliment remekül kiugrik, de a kifutó kapus mellett mellé lő.
    A 43. percben Barna, a 44. percben pedig Fényi lő gólt. 4:1-re vezet az Elektromos.

    II. FÉLIDŐ
    A sérült Kovács és Krajcsó helyet cserélnek. Sorozatos Elektromos-támadások után a 15. percben Fényi szépen ívelt beadását Barna befejeli. 5:1.
    Továbbra is állandóan az Elektromos támad. Az egyre rosszabbra váló talajon azonban nincs erejük a csatároknak lőni. A 25. percben néhány csabai támadás következik, de a vendégek csatárai sem boldogulnak a nehéz talajon. Az utolsó negyedórában mindkét csapat egyformán támad.
    Kornerarány: 7:2 (3:1) az Elektromos javára.

    BÍRÁLAT:
    A kiszámíthatatlan latyakos talajon jobban érvényesült az Elektromos technikás játéka. A lelkesedéssel sem volt baj a Tromosban. A csabaiak végig lelkesen küzdöttek, de nem volt szerencséjük.

    Mezőlaki jól védett. A hátvédek közül Kucsera volt a jobbik. Marosi kitűnően fogta Feithet. Gajdos és Török megbízható. A csatársor lendítője Rózsa. Utána Kertesi következik. Az összekötők rengeteget dolgoztak. Fényi bátortalan.

    Parádi a gólokról nem tehet. Durst nem bírt Rózsával. Urda igyekezett. Fülöpnek nehéz dolga volt. A csapat és a mezőny egyik legjobbja Marik. Krajcsón látszott, hogy nem védőjátékos. A csatársorban az összekötők játszottak jól. Feith nem bírt Marosival. Csicselynek nem ment. Kovács alig volt játékban.

    A játékvezető nem vétett nagyobb hibát.

    8. Elektromos 9 3 1 5 24:21 7
    ...
    10. Békéscsaba 8 2 2 4 15:21 6

    Népsport 1945. november 26. (Arcanum DT)