magyarfutball.hu

Paksi FC - Ferencvárosi TC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 3 (2)
  2. 1 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.29, 16:34
    Ez a hét ékes példája volt annak, hogy mennyire a végletek embere a magyar. Amikor a tavasz elején nagyon jó formában voltunk és tükörsima győzelmeket arattunk, mindenki már a Videoton befogását vízionálta, meg még ki tudja mit. Aztán jött néhány sérült és egy szemernyi hullámvölgy (ami ugye még mindig csak döntetlenekben és kevésbé meggyőző játékban jelentkezett, hiszen emberemlékezet óta nem kaptunk ki tétmeccsen utoljára), és volt aki már fogadott volna a csapat ellen a felállásokat látva a Honvéd ellen, és volt olyan, aki a mai meccs előtt úgy vélte, hogy csoda lenne a győzelmünk (pedig Somália hiányáról még nem is tudtunk).

    A valóság ezzel szemben az, hogy a B/C csapatunk lemosta a Honvéd A/B csapatát, míg ma ha szoros meccsen is, de szintén nyertünk, ami közel sem volt csoda. Akármilyen tartalékosan is álltunk fel, akárhány játékosunk hiányzott ma, még így sem tudtok a legnagyobb jóindulattal sem 3 játékost mondani a Paksból, aki akár csak a mai kezdőnkbe befért volna. És ez egy felsőházi csapat, teljesen jogosan.

    Igenis megvan minden posztra 2 erős játékos (ha nem is feltétlen ugyanolyan erős), még 5-6 ember kiválása is maximum kiegyenlítettebb játékban jelentkezik, de nem abban, hogy pontokat szórnánk. Nagyon jó úton haladunk.

    Ma a komplett belső középpályánk hiányzott, mind a három kezdőjátékos, és még az első számú csere is. Mégsem nagyon látszott meg, legfeljebb nem voltunk olyan kreatívak, de ennyi. Ettől függetlenül otthonában legyőztük az 5. helyezettet, aki múlt héten verte a Vidit...

    Szerintem Doll munkája ebben is meglátszik, hiszen a csapat is működik és az a játék is, amit elképzel. Tök jó volt látni, ahogy a második félidőre átállította egy kicsit a játékot, és már nem sok köze volt a Paksnak a meccshez. És közben esélyt adott egy ígéretes debütálásra is.

    Egy személyes, nagyon érdekes történet tegnapról: Sokadszor voltam idén Paks meccsen, azonban Ferencváros szurkolóként (és szkennelni nem hajlandóként) felvettem a legutóbbi bajnokcsapat által dedikált Ferencváros mezemet és kimentem haverokkal a meccsre, hazai szektorba! Amint beléptem a kapun a jegypénztárhoz rádión szóltak a szekusoknak, hogy a Ferencváros szurkolókat nem lehet beengedni, várassák őket amíg SEMLEGES szektort hoznak létre! (Pakson szektorok sincsenek a mobil lelátón, nem hogy semleges...) Poén a 3 barátom egyik se volt Ferencváros szurkoló ők ezt kikérték maguknak... Miattam viszont ők sem mehettek be. Erre felvettem a Ferencváros mezre egy pulóvert, a hazai szurkolók meg adták az ötletet, hogy fordítsam ki... Így se mehettem be! Erre berágtam, elküldtem az anyjába Csányit és Kubatovot, elfutottam a 2 km-re lévő autóhoz és a Ferencváros mezt lecseréltem egy másik csapat mezére... Láss csodát beengedtek a hazai szektorba. Belépés után barátom azt mondta, hogy a szekusok akik nem engedtek be a FERENCVÁROS által delegált legények voltak a hazai rendezőkkel együtt működve, látta náluk a Ferencváros kártyáját... MIT KERESNEK A FERENCVÁROS SZEKUSAI EGY IDEGENBELI MÉRKŐZÉSEN A HAZAI SZURKOLÓK BELÉPTETÉSÉNÉL??? Idegenbe, egy kis városba nem juthat be az ember a HAZAI szektorba ha a Ferencváros mezében van, az érvényes MLSZ kártyám ellenére! Más érdekesség: emberek akik a Ferencváros 20 évvel ezelőtti mezében érkeztek azokat meg beengedték a főbejáraton... Nekem külön semleges szektort akartak kialakítani... Soha egyetlen más csapat mérkőzésén nem történt ilyen, mindig gond nélkül bejutottam Pakson Ferencváros mezben is. NOS NEM KELL CSODÁLKOZNI, HOGY ENNYIEN JÁRNAK MÉRKŐZÉSRE... A meccs amúgy sz*r volt, egy rém gyenge focista nélküli Paks ellen szenvedtünk, és helyzetek alapján X simán lehetett volna... Hol vannak most azok, akik szerint 2 egyforma erősségű sorral neki tudnánk menni a szezonnak??? Innen ha kiesik 3 ember halál van mint tavaly...

    Varga gólja valószínűleg tényleg les volt, ahogy a paksi lesgólnál is bravúros ítéletet hozott a bíró (több szempontból is).

    Cukic "szokásos" kipontozódásáról annyit, hogy a sok sárgája ellenére ezelőtt utoljára 2009.03.08-án, egy Győr-Kecskemét bajnokin volt utoljára kiállítva Magyarországon, bármilyen tétmeccsen. Több, mint 6 éves sorozatot tört meg most.

    Mennyire érdekes a szurkolói lélektan. A csapat nagyot fejlődött az ősz óta. Az őszi meccs 0-0 lett hazai pályán, gyakorlatilag a Paks hátát törte a háló. A meccs előtt a Paks előttünk, jobb volt a gól aránya is és 2 ponttal többje volt. Akkor elégedetlenek voltunk.)
    Most 5-tel több a győzelmünk, a gólkülönbség majdnem a duplája mint nekik, előttük vagyunk 13 ponttal, nyertünk idegenben (na jó nem látványos, inkább küzdős focival). Csak az elégedetlenségünk a régi...smiley

    Lent voltam, szürreális volt.
    Igazi falusi pálya, szerintem Németországban a negyedik ligában is kellemetlen lenne ilyen körülmények között játszani .....
    MLSZ kártyával, a kispaddal szemben, kb. a felezővonal magasságában, paksiak között ültünk. A katarrzis akkor jött el, amikor a napközisekkel felvizezett paksi kemény mag rákezdett, hogy "egyszerűen senkik vagytok , hej, hej". Hátborzongató.
    A játékunk gyenge volt, többen szerintem már fél lábbal szabadságon érzik magukat, az az érzésem, hogy a Pécs meccsen elszállt a lendületünk és a koncentrációnk, remélem még szerdára összekapják magukat a srácok.
    Ugrai közleről még borzasztóbb, szerintem a Paks-ba sem férne be.

    Kedvenc beszólásom szombatról egy öreg papától jött:

    "A Bödét rúgjátok le, HAZAÁRULÓ!"

    Én összességében örülök ennek paksi meccsnek. Az soha nem kérdés, hogy időnként vannak ilyen meccsek, amikor nem egyértelműen mi vagyunk a jobbak. Viszont egy bajnokesélyes csapat ezeket a párharcokat is be tudja húzni, és ez nekünk most sikerült. Ráadásul azért sok apróbb-nagyobb dolog megnehezítette a dolgokat:
    - A Paks azért nem egy rossz csapat, az összefoglaló elején elhangzott, a Debrecen, az MTK, a Videoton is kikapott itt. Ennek tükrében különösen értékes ez a siker.
    - A pálya tragikus. Nem szeretnék semmit erre fogni, de ezt nem lehet elhallgatni. Minden egyes labdaátvétellel meg kellett küzdeni, és ez most nem a játékosok hibája volt, hanem egyszerűen össze-vissza gurult, pattogott a labda. A leglátványosabb eset Varga ziccere volt a második félidőben. Kapott egy remek indítást, egy az egyben vezethette volna a kapusra a labdát, de megállt alatta a labda. Ha másért nem, legalább ezért kellenek új stadionok. Ha ez a helyzet a Groupama arénában van, akkor tuti gól.
    - Rengeteg hiányzónk volt, méghozzá a kulcsemberek közül: Gera, Somália, Hajnal, Mateos, sőt hamar kivált Nalepa is. Őszintén szólva mikor a kezdőt megláttam már sejtettem, hogy nem fogunk brillírozni. Ennek ellenére nyertünk, viszont az látszik, hogy nagyon kell az erősítés, mert vannak játékosok, akiket nem tudunk pótolni.
    - Fontos 3 pont volt a bajnokság szempontjából, de a kupadöntő előtt is nagyon kellett most a siker. A Videoton egyértelműen kiengedett, és bár mondhatnák, hogy szerdára majd felpörögnek, de szerintem ez nem ilyen egyszerű. Ha egy csapat kiesik a ritmusból, nem olyan könnyű oda egyik napról a másikra visszatalálni. Ráadásul szinte az összes kulcsemberük lélekben már az új csapatánál jár, vagy legalábbis azt keresgeti. Nyilván ezt nem mondják, sőt talán tényleg igyekeznek nem erre figyelni, de tudat alatt ez akkor is ott van. Szóval elbíznunk ugyan nem szabad magunkat, de meg kell nyerni a kupát!

    http://ulloi129.hu/2015/05/16/elo-a-paks-elleni-bajnokirol/#more-116824