magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.01.15, 17:53
    Békéscsabán (13 000 néző) is nagy érdeklődés kísérte az Ú. Dózsa elleni találkozót. A hazai együttes mindenekelőtt Törőcsiket igyekezett semlegesíteni —sikerrel.. Meglehetősen álló játék folyt a pályán, s a találkozón a kapuk igazán nem voltak veszélyben. A szünet után a 81. percben 11-eshez jutott a Békéscsaba, és Csepregi nem hibázott. Érdekesség: Törőcsiket lecserélték Herédivel. Már letelt a játékidő, amikor Tóth András egyenlített (1-1).


    Népszabadság, 1980. augusztus 17.
     
  2. avatar: heimo
    2017.01.15, 17:48 (szerk.: 2017.01.15, 18:00)
    Paprikás befejezés...

    Bcs. Előre Spartacus—Újpesti Dózsa 1-1 (0-0)

    Békéscsaba, 12 000 néző. V: Tátrai 3 (Lázin, Drigán).

    Előre Spartacus: Rabcsák 6 — Királyvári 6, Kerekes 7, Zsömbörgi 6, Zsíros 6 — Pásztor 5, Kőhalmi 7, Csepregi 6 — Melis 5, Kurucz 5, Budavári 6.
    Edző: Marosvölgyi Károly.
    Ú. Dózsa: Kollár 5 — Viczkó 5, Dunai 6, Kardos 5, Tóth J. 5 — Kovács 5, Nagy L. 7, Tóth A. 6 — Törőcsik 4, Fekete 5.
    Edző: Várhidi Pál.

    Csere: Melis helyett Steigerwald 5, a 61. p., Törőcsik helyett Herédi —, a 76. p., Budavári helyett Rácz —, a 87. p.
    Gólszerző: Csepregi (11-esből) a 79. p., Tóth A. (11-esből) a 90. p.
    Szögletarány: 7:4 (4:2), az Előre Sp. javára.

    Az első gólhelyzet a 13. percben adódott, amikor Zsíros—Budavári—Kurucz támadás végén a védőkről visszapattanó labdát Pásztor előbb bal, majd jobb lábára vette, és 14 méteres kapáslövését elvetődve fogta Kollár. Az ellenakció során Kolár jól ívelt középre, a túloldalon Fekete teljesen tisztán fejelhetett, a labda a felső lécről hullott a kapu mögé. Többet kezdeményeztek a hazaiak. A 20. percben Zsíros 40 méteres, óriási lövése kipattant a kapusról, nem sokkal utána újra lőtt a hátvéd, most épp hogy a bal alsó sarok mellé. A 24. percben Kovácsot és Kőhalmit figyelmeztette a játékvezető. A 31. percben Nagy L. szerezte meg középen a labdát, három csabai védőt is kicselezett, de kisodródott és — kecsegtető helyzetben — lövés helyett inkább „11-esre játszott”. A 43. percben Kerekes sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

    Szünet után az 55. percben Tóth A. hosszú labdával indította Feketét, a labda átszállt Kerekes feje fölött, ám a nagy helyzetbe került szélsőt Királyvári bravúrosan szerelte. Egyre inkább a hazaiak kerültek fölénybe. A 64. percben Kardos feltűnően rosszul adta haza a jobboldali szögletzászló közeléből a labdát, Steigerwald csípte el, beadott. Budavárit buktatták, de tovább tolta a labdát, és Kurucz 8 méterről Kollár kezébe lőtt. Egy perc múlva Viczkó is sárga lapos figyelmeztetést kapott, mert Budavárit szerelte durván. Egy csabai szöglet után Kurucz fejelt nagy helyzetből mellé, majd Fekete viharzott el a jobb szélen, Rabcsák az oldalvonalnál nem tudta szerelni, de a kapus szerencséjére a visszajátszás ellenfélhez került. A hajrára sűrűsödtek az események. A 75. percben Kurucz tört ki a bal oldalon, beadása Dunairól Steigerwald elé került, aki habozás nélkül lőtt, és 20 méteres bombája a felső lécről vágódott vissza. A 79. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Kurucz indította Budavárit a szélen, a csatár már befelé kanyarodott, amikor Kardos elsodorta, 11-es! A büntetőt Csepregi magabiztosan a jobb felső sarokba lőtte, 1—0. Nem sok volt már hátra, amikor Tátrai úgy látta, hogy Rabcsák húzza az időt, majd a hazaiak lassan hajtják végre a cserét, ezért egy-egy perc hosszabbítást jelzett. A 89. percben Tóth A. szöglete után kavarodás támadt a csabai kapu előtt. Viczkó elől a vonalon szedte fel a labdát Rabcsák. A 90. percben Kőhalmi szerelte egy lépéssel a 16-oson belül Tóth A.-t, aki elesett, Tátrai pedig 11-esnek látta ... A büntetőt Tóth A. lőtte — laposan a bal sarokba, 1—1. Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés. Az újpestiek kispadja mögött néhányan megfeledkeztek magukról és arról, hogy a történtekért legkevésbé Várhidi Pál, az Újpesti Dózsa edzője tehet.

    Csaknem negyedóra azzal telt el, hogy a csapatok puhatolták egymás gyengéit. A csabaiak lendültek előbb bele, jóval többet veszélyeztettek — igazi gólhelyzet azonban nem alakult Kollár kapuja előtt. Az újpestiek kétszemélyes csatársora nem tudott kibontakozni, Törőcsik és Fekete többször lesre is futott, ráadásul kevés támogatást kapott a középpályásoktól. Szünet után is az Előre Spartacus igyekezett diktálni a játék menetét. Sokáig úgy tűnt, az első gól szerzője győztes lesz. A 11-es után nagyobb sebességre kapcsoltak a fővárosiak, meg is mentették az egyik pontot. igaz ennek szabályosságán ugyancsak lehetne vitatkozni.


    Békés Megyei Népújság, 1980. augusztus 17.