magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.25, 21:32 (szerk.: 2022.01.30, 00:06)
    Egy sörösüveg és két gól az Üllői úton
    Ferencváros - Békéscsabai Előre Spartacus 2-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Üllői út, 10 ezer néző
    Vezette: Márton Sándor (Nagy II János, Szabó János)
    FTC: Józsa Miklós - Simon Tibor, Pintér Attila, Vaszil Gyula, Keller József - Bánki József, Topor Antal, Szeibert György (Keresztúri András 70. p.) - Páling Zsolt, Dzurják József, Dukon Bála (Wukovics László 70. p.) Edző: Rákosi Gyula
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Bánfi János - Takó Ferenc, Pásztor József (Major László 81. p.), Csanálosi Miklós, Csató Sándor - Major Sándor, Kanál Zoltán (Horváth László 70. p.) Edző: Vígh Tibor
    Gól: Bánki 81. p. ; Wukovics 84. p.
    Sárga lap: Major L. 81. p. ; Keresztúri 90. p.
    Kiállítva: Mracskó 43. p.
    Szögletarány: 4:2 (2:1)

    Rövid tapogatózó játék után fölvette a karmesteri pálcát az FTC és Bánki után Dzurják adott munkát a békéscsabaiak kapusának.
    A 20. percben kis híján megszerezték a vezetést a hazaiak, amikor Pintér 18 méteres szabadrúgása Szentit érintve repült a kapu felé, ám Gulyás nagy bravúrral kitenyerelte a labdát.
    A túloldalon Pásztor célozta meg Józsa kapuját, majd Kanál is kísérletet tett erre.
    A 35. percben Szeibert szöglete szállt be a kapu előterébe, a magasra ugró Gulyás a jobb kapufára ütötte a labdát, majd a védők szabadították föl a kaput.
    Ismét Szeibert volt a főszereplő a következő percekben, ám 14 méteres, nagy lövése a jobb kapufa mellett zúgott el.
    A 43. percben a felezővonal tájékán Mracskó megrúgta Dukont, amiért a játékvezető kiállította a békéscsabai középpályást.
    Szünet után az 50. percben egy sörösüveg repült a pályára a Békéscsaba térfelén. A játékvezető a hangosbeszélőn keresztül felhívta a szurkolók figyelmét annak veszélyére, hogy félbeszakítja a mérkőzést.
    S nem is történt semmi egészen_a 80. percig, amikor Keresztúri elhúzott a bal oldalon, jól ívelt be, s a vele egy hullámban érkező Bánki 8 méterről hatalmas erővel a jobb sarokba lőtte a labdát, 1-0.
    Egy perccel később Major L. kapott sárga lapos figyelmeztetést, érdekes módon azért, mert nem mutatta meg igazolását a partbírónak.
    A 84. percben növelte előnyét a hazai csapat, ismét Keresztúritól indult a labda, amely Wukovics elé került, s a ferencvárosiak cserejátékosa ugyancsak 8 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 2-0.

    A 86. percben ismét állt a játék, mert ezúttal egy flakont fedezett föl a játékvezető a zöld füvön, a békéscsabaiak kispadja előtt. A szurkolók Pásztort gyanúsították a tett elkövetésével, s némi huzavona után a Ferencváros főrendezője lekísérte a pályáról a békéscsabaiak játékmesterét.
    A lefújást megelőzően Keresztúri kapott sárga lapot, mert Szentivel szemben szabálytalankodott.

    A békéscsabaiak annak reményében, hogy sikerül pontot rabolniuk az Üllői útról, alaposan megszervezték védelmüket, s igyekeztek lassítani a játékot. Mracskó korai kiválása után végképp megszállták a kapujuk előterét, és sokáig úgy tűnt, elképzelésük valóra válik.
    Ez annak is köszönhető volt, hogy a Ferencváros meglehetősen enerváltan támadgatott. Persze, zömében Gulyás kapuja előtt pattogott a labda, s várható volt az is, hogy előbb-utóbb rést talál a hazai csapat a békéscsabai védelemben.
    Így is történt, s ezzel az újabb vereséggel a lila-fehérek a kieső helyre kerültek.
    Jó: Pintér, Bánki, ill. Gulyás, Bánfi.

    Nyilatkozatok
    Rákosi Gyula: — Nagyon sokáig erőlködtünk, és nehezen lendültünk játékba. Örülök, hogy a fiúk nem adták föl, és a végsőkig harcoltak.
    Vígh Tibor: — Tíz emberrel is derekasan helytálltunk. Nekünk is voltak helyzeteink, de ezeket sajnos nem tudtuk értékesíteni.

    3. Ferencváros 10 5 3 2 16-8 18
    ...
    15. Békéscsaba 10 2 2 6 5-14 8

    Békés Megyei Népújság, 1989. október 16.; futball 1989-1992
    képCsanálosi (10) vezeti a labdát, Topor igyek­szik akadályozni. A viharsarkiak 80 percig hősiesen állták a zöld-fehérek ostromait, Bánki a 81. percben talált a hálóba. FTC-Békéscsaba 2-0 (0-0).képBánki József (FTC), Kanál Z. (Békéscsaba) és Simon Tibor (FTC)

    Labdarúgás, 1989. november (Arcanum DT)
    képNehezen adta meg magát a Békéscsaba együttese az Üllői úton, pedig hosszú ideig tíz emberrel játszott. Képünkön Pálingot szereli Bánfi a szögletzászlónál. Mint ahogy a felvételen látszik, nagyon foghíjas volt a lelátó a Fradi-pályán. Talán ez is zavarta a ferencvárosiakat.. (Záhonyi Iván felvétele)

    Népsport, 1989. október 15. (Arcanum DT)