magyarfutball.hu

Videoton SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.26, 17:12 (szerk.: 2021.09.21, 23:20)
    Kilenc forduló után megtört a jég
    Békéscsabai Előre Spartacus - Videoton 1-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Székesfehérvár, 4000 néző
    Vezette: Kurmai Zoltán (Huták Antal, Kovács I László)
    Videoton: Petry Zsolt - Csonka Gyula, Takács József, Németh Zoltán, Horváth Gábor - Máriási Zsolt (Müller Csaba 87. p.), Emmer László, Petres Tamás - Jónás Gyula (Tintar Mirko 59. p.), Csucsánszky Zoltán, Szprecsak Mirsad Edző: Kaszás Gábor
    Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Belvon Attila, Ottlakán Mihály, Fabulya György - Mracskó Mihály, Csató Sándor, Pásztor József (Major László 89. p.), Takó Ferenc - Zsinka János Edző: Vígh Tibor
    Gól: Belvon 57. p.
    Sárga lap: Takács 14 p. ; Takó 69. p. ; Csonka 72. p.
    Szögletarány: 5:5 (2:2)

    A 3. percben Gulyás rosszul és röviden rúgta ki a labdát, Csucsánszkyé tett, aki rögtön indította Máriásit, ám a fehérvári középpályás a kapu mellé lőtt.
    A túloldalon Némethről vágódott az alapvonalon túlra Csanálosi nagy lövése.
    A 14. percben Zsinkát alaposan helyben hagyta Takács, így az utóbbi korán kapott sárga lapot. A szabadrúgást Szenti lőtte a sorfalba.
    Aztán a 18. percben Máriási jó beadását Petres elügyetlenkedte az ötösön állva.
    Alig 10 perccel később ismét Petres előtt adódott lehetőség, de Jónás beadását jócskán a kapu fölé küldte.
    A 35. percben Csucsánszky jobb oldalról középre lőtt egy labdát, ismét Petres került helyzetbe, de ezúttal a védőktől szorongatott helyzetben a kapu fölé fejelt.
    Az első félidő lefújása előtt Csucsánszky-Csonka kényszerítő után az utóbbi kitűnően ugratta ki Máriásit, aki jól bújt ki a védők közül, ám 14 méterről a kapu mellé lőtt.
    A szünet után, a 49. percben adódott az első igazi gólszerzési alkalom a hazaiak előtt, amikor Szprecsak 14 méterről célozta meg a kaput, a labda egy védőt érintve a felső kapufára pattant, majd onnan a mezőnybe.
    Az 57. percben megszerezték a vezetést a vendégek, amikor Fabulya a bal oldalról ívelt középre, a labda átszállt valamennyi hazai védő feje fölött, az egyedül álló Belvon elé pattant, aki a rátámadó Némethet átjátszotta, majd 15 méterről védhetetlenül lőtt a kapu bal felső sarkába, 1-0.
    A 69. percben Takó szabálytalankodott Máriásával szemben a felezővonal tájékán, ismét villant a sárga kártya.
    Két perccel később Csonka ívelt be, ám Gulyás a helyén volt és kiöklözte a labdát, ezt követően pedig Máriási lövését védte a válogatott kapuvédő.
    A 72. percben már harmadszor került elő a játékvezető zsebéből a sárga kártya, amikor Csonka szabálytalankodott Pásztorral szemben.

    A Videoton a tőle megszokott elánnal, s a papírformát igazolva, igencsak lendületes és veszélyes támadásokat szőtt az első játékrészben. Igaz, a békéscsabaiak megerősített középpályás soruk révén gyakran megállították a rohamokat, ha meg túljutott rajtuk a labda, akkor a védők jeleskedtek.
    A hazaiak a jelentős mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani, noha ígéretes helyzeteket dolgoztak ki a fehérvári támadók, de Petres gyakran hibázott.
    A fordulás után is mezőnyfölényben játszottak a fehérváriak, ám a Pásztor irányításával mindinkább magára találó békéscsabai csapat egy szép támadás végén meglepte Petryt, így az előny a vendégeknél volt.
    Az utolsó játékrészben is szebben játszottak a békéscsabaiak, a hajrában akár növelhették volna előnyüket. Ezzel megtört a jég, és kilenc forduló után ismét nyertek a viharsarkiak.
    Jó: Gulyás, Szenti, Belvon, Fabulya, Pásztor, ill. Takács, Máriási, Csucsánszky.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Fehérvárott nekünk az elmúlt években ment a játék, így volt ezúttal is. Mindkét csapatnak adódtak helyzetei, igaz, a Videotonnak több, de az én csapatom jobban akart, taktikusabban játszott és megérdemelte a győzelmet.
    Kaszás Gábor: — Az első félidőben a helyzetek alapján akár négy góllal is vezethettünk volna. Szprecsak kapufája után éreztem, hogy elpártolt tőlünk a szerencse. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a helyzeteket nem lehet büntetlenül kihagyni.

    9. Videoton 12 4 4 4 8-11 16
    ...
    13. Békéscsaba 12 3 3 6 7-15 12

    Békés Megyei Népújság, 1989. október 30.; futball 1989-1992
    képPetres az első félidőben eldönthette volna a mérkőzés sor­sát, igaz gyakran három csabai játékos is szemmel tartotta.

    Fejér Megyei Hírlap, 1989. október 30. (Arcanum DT)