magyarfutball.hu

Volán SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 09:27
    Bp.Volán -Ú. Dózsa 1-0 (1-0)
    Czabán Samu tér, 4000 néző, V: Bognár
    gólszerző: Kajdy (3. p.)
    sárga lap: Varga A. (18.), Kecskés (40.)
    jók: Kajdy, Balogh, ületve az Ú. Dózsából senki sem emelhető ki
    Bp. Volán: Gáspár - Schneider, Varga J., Szöllösi, Varga I. (Kenesei 78. p.) - Harasztia (Waszner 85. p.), Szabó, Simon, Farkas J. - Balogh, Kajdy
    U. Dózsa: Brockhauser - Szlezák, Szőnyi, Varga A. - Huszárik, Miovecz, Rubold, Kecskés - Zsinka (Vígh 55. p.), Steidl. Zsivótzky (Véber 55.)
    A mérkőzés előtt az újpestiek megsértődtek volna a kiesési rangadó megnevezés miatt, de a szombati játékukat látva, csak gyökeres változás esetén kerülhetnek ki az alsó régióból.

    Forrás: Új Néplap, 1990-11-12
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 06:52 (szerk.: 2022.04.23, 14:31)
    Az eddig mindössze két győzelmet számláló sereghajtó hazai együttes jó erős iramot diktált a találkozó elején, és a 3. percben ügyes gólt szerzett. Balogh a jobboldalon trükkösen cselezett, pontosan adott a másik kapufánál üresen hagyott Kajdy elé, aki szinte a gólvonalról pöccintett a hálóba (1:0). Öt perc múlva Schneider nagy erejű szabadrúgását Brockhauser csak igen nagy nehézségek árán tudta hárítani. A 23. percben a halovány Ú. Dózsa csaknem újabb gólt kapott, amikor Kajdy lövése Ruboldon változtatott irányt, úgy tűnt, a kapuba tart a labda, de végül a jobb kapufán landolt. Az első félidő első felében kétségkívül a közlekedési gárda elképzelései sikerültek jobban, a játékrész második felében azután egyre inkább a vendégek próbálkozásai jártak több veszéllyel. Megjegyzendő, a Volán olykor kíméletlen belemenés sorozattal igyekezett csírájában elfojtani a lila-fehérek egyenlítési próbálkozásait.

    A 48. percben jogos tizenegyestől fosztotta meg a vendégcsapatot Bognár bíró. A 16-os sarkán belül cselezgető Zsinkát elgáncsolták, ám a játékvezető a büntetőterületen kívülről végeztetett el szabadrúgást, amelyből semmi nem lett. A 65. percben Szöllősi futtatta Harasztiát, ő nagy szóló végén 20 méterről bombázta az újpesti kaput, ám a kifutó Brockhauser gyors vetődéssel mentett. A 79. percben Véber 14 méterről alig lőtt mellé. A záró tíz percben mindkét oldalon két-két tökéletes lehetőség maradt ki, és amikor Bognár lefújta a mérkőzést, mindenki nagy megkönnyebbüléssel távozott, mert elmondható: ritka gyenge 90 percben volt részük...

    A találkozó előtt sokan arról beszélgettek, a mérkőzés gyakorlatilag kiesési ,,rangadónak,, számít. Ezért esetleg az újpestiek megsértődhettek volna, ám a szombati teljesítményüket látva, értékelve, azt lehet mondani, tavasszal gyökeres változások kellenek ahhoz, hogy a bajnoki címvédő elkerüljön a veszélyes zónából.

    mti