magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:05 (szerk.: 2016.04.19, 20:00)
    Napok óta ismert volt, hogy óriási érdeklődést vált ki a Ferencváros tavaszi bemutatkozása. A jegypénztárakat már ki sem nyitották szombaton, de az bizonyos, hogy két szolnoki fiatalember, Gazsó Zoltán és Kiss László bizonyosan ott ülhetett a lelátón, mivel már reggel futva elindultak a főváros felé, és a tekintélyes távot megtéve kívánták figyelemmel kísérni az Üllői úti bajnokit. Ami azt illeti, az első félidőben nem túl sok látványosság jutott az érdeklődőknek, akik közül több ezren a stadionon kívül próbálták a hangok alapján figyelemmel kísérni a találkozó alakulását. A 7. percben Zsivótzky kétszer is veszélyeztette a hazai kaput, mindkét alkalommal szerencséje volt Baloghnak - különösen másodjára, amikor az UTE-csatár fejese a felső lécen landolt. Az első percekben ugyan a ferencvárosiak próbáltak többet produkálni, de hamar kiderült, hogy néhány előkészületi mérkőzésen mutatott remek formájuk ezen a délutánon ,,hiánycikk,, lett. Az újpestiek sokat futva már a középpályán próbáltak labdát szerezni, akciót szűrni, és ez az erőfeszítésük végül is eredményes volt. Lassan a közepes alá szürkült a színvonal, amikor a 27. percben Zsivótzky emelhetett volna 17 méterről a kapuba, de rosszul célzott. Az első ( ) hazai veszélyes rohamra a 34. percig kellett várni, amikor Albert ügyesen perdített Keller elé, aki 15 méterről mellé bombázott.

    Fordulás után valamivel frissebben folytatták a csapatok, de igazán tudatos, előre megkomponált akcióra alig voltak képesek a játékosok. A vendégek számára kedvezően alakultak az események, pontosabban az eseménytelenség az ő malmukra hajtotta a vizet. A 66. percben viszont Fischer ügyesen csúsztatott fejjel az újpesti kapu irányába, és a jókor eszmélő, harcosan küzdő algériai légiós, Nacer 6 méterről valahogy a kapu jobboldalába ,,gyömöszölte,, az oly fontos hazai gólt (1:0). Az újpestiek a hátralévő időben részben két cserével, részben pedig maradék energiatartalékuk mozgósításával igyekeztek javítani, sikertelenül.

    Az igencsak a kieső zónához tartozó UTE bő egy órán keresztül alaposan feladta a leckét a bajnokesélyesnek számító Ferencvárosnak, amely az őszi nyitó fordulóban a Megyeri úton sziporkázó formában játszva 5:0-ra nyert. A hajrá kezdetén elért Nacer-gól legalább annyira szerencsés, mint megérdemelt volt, mert azért összességében többet támadott a hazai legénység, bár alig lehet titkolni, hogy nem játszott aranyesélyeshez méltóan.

    mti