magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Újpesti Dózsa SC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.22, 06:38 (szerk.: 2022.04.19, 09:31)
    A tatabányaiak közül Váczi és Járfás az 50. míg Udvardi a 250. élvonalbeli mérkőzésére készülődött szombaton. A bajnok elleni rangadón egyébként teltház volt a bányászvárosban. Az első tíz percben egy-egy támadás jelentett eseményt, de Zsivótczky távoli lövése a védőkről vágódott a mezőnybe, míg a másik oldalon Váczi is hasonlóképpen járt. A 25. percig kellett várni az első kapura lövésre (legalábbis ami a kapuig eljutott), Vincze labdáját azonban Brockhauser jó érzékkel fogta. A válaszra csupán egy percet kellett várni, Fitos 28 méteres bombája a bal alsó sarok mellett csúszott ki. Aztán Zsivótczky 16 méteres lövése Szalmáról vágódott szögletre. A szünetig mindenesetre a nagy küzdelem miatt elmaradt a látványos játék, a 39. percben pedig egy tatabányai gól is, amit ezúttal Váczi hagyott ki, közelről a kapu fölé fejelt. A 42. percben váratlan jelenet zavarta meg a Tatabánya védelmét, pontosabban Vinczét. Rubold jobb oldalról ívelt a kapu elé, a lehulló labdát pedig a kapkodó Vincze élesen a kapu bal alsó sarkába vágta (öngól, 0:1).

    Az öngól után az 54. percben növelhette volna előnyét az Újpest, csakhogy Kecskés beadását Szabó fölé fejelte. A tatabányaiak ugyan többet támadtak, mégis az Újpest kontrái voltak veszélyesebbek. A 62. percben Horváth bal oldalról adott a kapu elé, Kiszi azonban kapásból mellé lőtt.
    Később Szalma közeli fejesét Kecskés a gólvonalról fejelte ki. A 74. percben Varga Horváth ellen szabálytalankodott, a megítélt szabadrúgást Váczi 30 méterről a jobb alsó sarokba vágta (1:1).
    A 80. percben Kiszit felvágták a 16-oson, a szabadrúgást ismét Váczi lőhette, a labda ugyan kivágódott, de korrigált (2:1). Három perc múlva Süveges bal oldalról beadott, Kiszi az ötös sarkáról védhetetlen gólt lőtt (3:1).

    A végig izgalmas találkozón a Tatabánya kiütötte a bajnokot, s ezzel tovább folytatta a sikersorozatát.

    mti