magyarfutball.hu

Vasas SC - Ferencvárosi TC 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2022.05.25, 14:03
    Nem egyértelmű, hogy Nagy Zsolt helyett Schneidert becserélték. A Nemzeti Sport tudósításában, a Foci 7 év végi statisztikájában nincs benne, a tempofradin, a Magyar Nemzetben benne van. A Fradi Múzeumban megtalálható Nagy Béla könyvekben hol benne van, hol nem, olyan is van egy könyven belül, hogy a meccs összeállításában nincs benne, de az év végi meccsszámban igen.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.23, 09:46
    A nela szerint Pecha is kapott lapot Lipcseivel egyidőben.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.23, 09:46 (szerk.: 2022.05.27, 09:59)
    1992. március 14. szombat (MTI)

    Vasas - Ferencváros 1:1 (0:1)
    Népstadion, 8000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Sirinbekov (59.), illetve Fodor (29.)
    sárga lap: Coco-Aires (19.), Nagy T. (81.), ill. Lipcsei (87.)
    jók: Mészöly, Sirinbekov, Király, ill. Simon, Telek, Fodor

    Vasas:
    Babócsy - Turbék, Juhár, Mészöly, Pecha - Sirinbekov, Galaschek, Kecskés - Zvara (Nagy T. 53.), Coco-Aires, Király (Szilveszter 89.)

    Ferencváros:
    Balogh T. - Simon, Telek, Lipcsei, Keller - Albert, Fodor, Patkós (Kuznyecov 60.) - Nagy Zs. (Schneider 77.), Balogh G., Deszatnik

    Frissen, fiatalosan, óriási lendülettel kezdett a Ferencváros, és a 10. percben már nagy helyzete volt, sőt, büntetőt érdemelt volna. Simon nagyszerüen ugrott ki a jobboldalon, már a 16-oson belül járt, amikor elkaszálták, a 11-es helyett Vágner szabadrugást itélt a 16-oson kivülről. Abból a szabadrugásból pedig semmi sem lett. Folyamatos zöld-fehér rohamok idegesitették a Vasast, igy a 26. percben Deszatnik beadását Fodor jól fejelte kapura, Babócsy csak nehezen szeliditette meg a labdát. Három perc mulva ugyanilyen akciót vezetett a Ferencváros, de akkor Nagy Zs. a jobboldalon középre ivelt, és Fodor 6 m-ről ezuttal nem tudott hibázni, fejese a bal alsó sarokba került (0:1). Két perccel a félidő lefujása előtt Fodor önzetlenül adott vissza Nagy elé, de ő 8 m-ről csunyán fölé lőtt.

    Szünet után, miközben a ferencvárosiak óriási energiákat összpontositottak előnyük fokozására, egy rossz felszabaditást követően ,,gólt talált,, az angyalföldi együttes. Sirinbekov elé perdült egy Telek-fejes, s ő 18 m-ről pontosan küldte a kapu jobb alsó sarkába a labdát (59. p. - 1:1). Ezután a Vasas vérszemet kapott, néha veszélyesen próbálkoztott, mégis a 77. percben Fodor beadása után Balogh G. fejese okozott meleg pillanatokat, ám Babócsy végül szögletre tolta a labdát. A lefujás előtt Simon elcsuszott, a frissen beállt Szilveszter egyedül roboghatott kapura, de Balogh T. merész lábravetődéssel tisztázott.

    Kifejezetten élvezetes, jó iramu játékot hozott ez a 90 perc, amelynek első félidejében a Ferencváros óriási fölényben játszott, de nem tudott döntő előnyt szerezni. Igy azután a Vasas egy szerencsés momentummal egyenlitett, de nem nagyon szolgált rá a döntetlenre.

    MTI