magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Újpesti TE 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.27, 10:25 (szerk.: 2017.10.27, 10:57)
    Túri góllal tért vissza

    Pécsi Munkás SC - Újpesti TE 1:0 (0:0)
    Újmecsekalja, 10 ezer néző. V.: Németh

    PMSC: Horváth - Dienes, Balog, Bódog (Túri, az 50. percben) - Kónya, Rózsa (Ulveczki, a 75. percben), Medgyes, Kocsis, Vókó - Masik, Lengyel Edző:Koller Nándor
    UTE: Gróf - Szőnyi, Tomka, Szlezák - Véber (Hetesi, a 62. percben), Füzesi, Bérczy, Tiefenbach, Kecskés - Lovász (Szanyó, a 62. percben), Miklya. Edző: Bene Ferenc.

    A 12. perctől a 16-ig azért állt a játék, mert a kispad feletti állóhelyi részen valaki rosszul lett, később a mentők elvitték. (Este a mentőktől megtudtuk, hogy egy 60 év körüli férfi volt az, akit a 400 ágyas klinikára szállították, most is ott fekszik az intenzív osztályon.)
    Balog durrantott mellé a 16-os vonalról, majd később egy szabadrúgást szúrt rá, de az nagyon fölé ment. Vókó szabadrúgását védte vetődve Gróf, aztán az első félidő utolsó eseményeként Kocsis átívelését Másik az 5-ösről pattogósan kapura küldte, a labda azonban elakadt a gólvonal előtt helyezkedő Lengyelben. A szünet után a 49. percben Bódog lent maradt a füvön, utána pedig lebicegett a pályáról, a helyére Túri állt be.
    (Bódog: - Bérczy meglökött egy kicsit a fejelésnél, emiatt rosszul érteni földet. A térdem fáj, remélem, nem komoly.)
    Véber lőtt a kapu fölé, majd Lengyel az 56. percben Túri átemelését kapásból, 14 m-ről a jobb kapufa mellé bombázta. Túri 7 perccel később a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor Másik átadását a 11-es pontról a kapusba rúgta. A 76. percben Bérczy lerántotta Túrit, ezért sárga lapot kapott. A mérkőzés a 79. percben dőlt el a PMSC javára. Balog mesterien indította Túrit, aki 10 m-ről a bal alsó sarokba lőtt. (1-0). Volt még egy helyzete a PMSC-nek, a 81. percben Lengyel beadását Ulveczki az 5-ös környékéről az égbe rúgta.
    Majd’ felbillent a pálya a második félidőben, mégis csak az utolsó negyedórában tudta döntésre vinni a PMSC a dolgot. A pécsiek a szünet előtt még nem voltak olyan jók, utána viszont kitűnően futballoztak, nagy fölénybe kerültek. Helyzeteik is adódtak, de azok egy kivételével kimaradtak. A PMSC nagyobb gólkülönbséggel is nyerhetett volna a kapura veszélytelen UTE ellen. A PMSC-ben Horváth kapusnak alig akadt dolga. Balog olyan labdát adott Túrinak, amit csak be kellett lőni. Dienes sokat szabálytalankodott. Medgyes rengeteget mozgott, Kocsis nem sokkal maradt el tőle, Vókó is megtette a magáét. A csatárok közül Masik többször belebonyolódott a cseleibe, Lengyel a kapura veszélyesebb volt, az a kapáslövése beakadhatott volna. A csereként beállt Túri szép gólt lőtt, egyébként is új színt vitt a játékba.

    Az UTE legjobbjai: Tomka, Gróf, Szlezák és Kecskés voltak.

    Koller Nándor: -Nagyon tartottunk a mérkőzéstől, ez az első félidőben meg is látszott a teljesítményünkön. A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltunk, és megérdemelten nyertünk.
    Bene Ferenc: - Gratulálok a PMSC-nek. Jobban akarta a győzelmet, mint a csapatom.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1992-09-20