magyarfutball.hu

Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 2 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.31, 13:19 (szerk.: 2021.06.08, 23:02)
    Nem sikerült az őszi búcsú
    Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 2-1 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Pécs, 4000 néző
    V.: Nagy L. (Gergely, Varga L.)
    Pécsi MSC-Fordan: Gelei 6 — Márton 6 — Jakl 6, Schneider 7 — Ulveczki 6, Tolocsko 7, Dárdai 5, Lengyel 5, Virág 5 — Benkovics 4, Niederbacher 6. Edző: Eich László Békéscsaba: Baji 6 — Usmajev 5 — Szenti 6, Kovács 5 — Mracskó 4, Fodor 5, Csató J. 6, Zahorán 4, Kasik 4 — Kulcsár 5, Major 5. Edző: Pásztor József.
    Csere: Zahorán helyett Horváth (-) a 62., Fodor h. Kiss J. (-) a 70., Benkovics h. Fehér (-) a 78., Ulveczki h. Braun (-) a 86. percben.
    Gólszerző: Ulveczki a 23., Niederbacher a 45., Csató J. az 50. percben.
    Sárga lap: Major (beletalpalt Mártonba) a 26., Niederbacher (kilépett a sorfalból) a 66., Virág (lerántotta Majort) a 70. percben.
    Szögletarány: 4:7 (3:4)

    A békéscsabai sérültek közül Zahorán felgyógyult, vállalta a játékot, Fodor pedig a pénteki fegyelmi tárgyaláson csak a Magyar Kupa mérkőzésekre szóló eltiltást kapott, így pályára léphetett a baranyai fővárosban.
    Jól kezdett a Békéscsaba, a 10. percben Fodor nagyszerűen tálalt a jobb szélen felfutó Mracskóhoz, aki egyedül indulhatott a pécsi kapu felé, amint beért a 16-oson belülre, a válogatott Márton beérte és becsúszva szerelte.
    Néhány pécsi akció után a 17. percben Major indította a bal oldalon Kovácsot, a csabai hátvéd a 16-os sarkától középre gurított, Gellei kapus azonban egy gondolattal gyorsabbnak bizonyult Fodornál és az 5-ösön vetődve elcsípte a labdát a vendégek középpályása elől.
    A 23. percben vezetést szerzett a hazai együttes. Mracskó nehezen mozdult a csabai térfélen, így Lengyel elé pattant a labda. A pécsi középpályás az alapvonal közeléből a kapura perdített, Baji azonban lábbal szögletre tisztázott. A sarokrúgást Tolocsko ívelte középre és a jó ütemben felugró Ulveczki az 5-ösről a kapu közepébe fejelte a labdát, 1-0.
    Tíz perccel később Virág végzett el szabadrúgást a bal oldalról. A középre ívelt labdát Baji elnézte, de szerencséjére a pécsi csatárok is, így hiába volt üres a békéscsabai kapu, a helyzet kimaradt.
    A 35. percben Csató J. szögletét követően Gelei röviden öklözött, ám a nagy lehetőség meglepte Majort, így ebből a helyzetből sem lett semmi.
    Már mindenki a félidő végét jelző sípszóra várt, amikor a 45. percben Ulveczki a 16-os jobb oldali sarkától beívelt, a berobbanó Niederbacher 7 méterről a bal felső sarokba fejelt, 2-0.
    Szünet után a 47. percben Tolocsko indult a jobb oldalon, középre gurított az érkező Dárdai elé, aki már csak Bajival állt szemben, de 14 méteres lövése a kapus lábát találta el.
    Az 50. percben szépített a Békéscsaba. A pécsi kaputól 20 méterre Jakl buktatta a jó ütemben kilépő Kulcsárt. A szabadrúgást Csató J. óriási erővel a bal felső sarokba vágta, 2-1.
    Négy perc múlva egyenlíthetett volna a Békéscsaba. Kulcsár lefutotta a pécsi védőket, egyedül törhetett kapura a jobb összekötő helyén, de végül a kapujából kifutó Gelei érkezett és a 16-os vonalánál lábbal tisztázott.
    A 63. percben Csató J. keverte meg a hazai védőket, lövése azonban elkerülte a hazaiak kapuját.
    Egy perc múlva egy ellentámadás után Tolocsko beadását többen is elvétették, végül Dárdai 8 méterről bombázott. Baji jól zárta a szöget és bravúrral mentett.
    A 73. percben Major 8 méteres erős lövését szögletre öklözte Gelei.
    A 86. percben Szenti és Niederbacher kakaskodtak a felezővonalnál, hasonló összetűzésért már adtak sárga lapot, Nagy L. játékvezető viszont ezúttal engedékenynek bizonyult.

    A békéscsabaiak a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére tartalékosán érkeztek a hazai pályán kiválóan szereplő pécsiek otthonába. Sérülés miatt Szarvas, Csató S., Dávid hiányzott Pásztor József csapatából.
    A hazaiak kezdtek jobban, de a pécsi támadások nem hoztak eredményt. A lila-fehérek rendkívül fegyelmezetten védekeztek és nagyon ügyesen kontráztak. Ha valamivel jobban összpontosítanak az ellentámadások végén a békéscsabaiak, akkor az első 20 percben akár két gólos előnyhöz is juthattak volna. Ezek a helyzetek azonban kimaradtak, a pécsiek viszont az első igazán veszélyes akciót góllal fejezték be.
    A gól jót tett a játéknak, hiszen a Békéscsaba kitámadott így viszont veszélyesebbé válhattak a házigazdák akciói. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de egyik fél támadói sem tudtak kellően összpontosítani, így kimaradtak a helyzetek.
    A félidő végén a rutinos osztrák idegenlégiós, pécsi házi gólkirály, Niederbacher fejjel betalált, így megnyugtató két gólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után a két gólos előny birtokában magabiztosan kezdett a Pécs és jól is játszott. Ha Dárdai valamivel higgadtabb, akkor a második játékrész elején megkönnyíthette volna csapata hátralévő perceit. Dárdai ordító helyzete kimaradt, a másik oldalon viszont Csató J. ritkán látható nagy gólt lőtt.
    Ezt követően ismét nyílt lett a találkozó, a lila-fehérek egyre elszántabbak küzdöttek az egyenlítésért, a pécsiek védekezésre kényszerültek. Az egyenlítés mégsem sikerült a vendégeknek, mert hiába igyekeztek, ezúttal nem volt egyetlen kiugró teljesítmény sem a lila-fehéreknél. Az átlagos, szürke játék viszont ezúttal kevésnek bizonyult a hajrában a kapuját fogcsikorgatva őrző PSMC ellen.
    Összességében a két ellentétes félidőt hozó mérkőzésen a baranyaiak rászolgáltak a három pontra, mert a kapura végig veszélyesebbek voltak, mint ellenfelük, még a találkozó utolsó perceiben is, amikor a Békéscsaba óriási erővel szorongatott.

    Edzői nyilatkozatok
    Eich László, a Pécs edzője:
    — Az első 45 percben két látványos góllal szereztünk előnyt és ennek birtokában szünet után átadtuk a pálya nagyobb részét a vendégeknek. Mindezek ellenére a kontrákból Dárdai révén két újabb gólt is szerezhettünk volna, de a fiatal játékos mindkét lehetőséget elpuskázta. Biztosan győztünk.
    — A két gólos előny birtokában a mérkőzés hajrájában az addig passzív Benkovics helyére egy védekező középpályást küldött a játéktérre.
    — Igen, a biztos vezetés birtokában már nem akartak kockáztatni, ezért küldtem Fehért a pályára.
    Pásztor József a Békéscsaba edzője:
    — Izgalmas, változatos mérkőzést vívott a két csapat. Bár felkészültünk a pécsiek ellen a pontlövésekre, ennek ellenére ilyen helyzetekből kaptuk a két gólt. Fordulás után pedig nem tudtuk kicsalogatni a pécsieket kapujuk elől.
    — Kettő-null után sokkal bátrabban és határozottabban játszott a Békéscsaba, miért kellett ehhez két gólt kapni?
    — Roppant egyszerű, mert minden felborult, amit elterveztünk. Hiszen mindenre számíthattunk, csak a két fejesgólra nem. Azután hogy Csató J. látványos góllal csökkentette hátrányunkat, már partiban voltunk a pécsiekkel, de az egyenlítés nem sikerült.
    (Lázár Lajos)

    5. Békéscsaba 15 7 5 3 26-20 26
    ...
    9. Pécs 15 6 3 6 18-24 21
    Békés Megyei Hírlap, 1994. november 28.
    kép
    Az őszi idényzárón 2-1-re nyert a PMSC-FORDAN a Békéscsaba ellen a labdarúgó NB I-ben. kép
    Virág tör ki a békéscsabai őrizetből. (Fotók: Löffler Gábor)

    Új Dunántúli Napló, 1994.november 27.