magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2002/2003 Nemzeti Bajnokság III, Mátra csoport 4 Salgótarjáni FC 2 63
2001/2002 Nógrád megyei I. osztály 5 St. Glass Öblös 1 80
2000/2001 Pannon Flax Nemzeti Bajnokság III, Mátra csoport 4 Salgó Öblös Faipar SC 10 27

összes eredmény, részletek »

címer helye

A(z) Salgó Öblös Faipari SC története

Ez a csapat bemutatójának a helye.

Várjuk a segítségedet a bemutató megírásában az info@magyarfutball.hu e-mail címre!

Egy ilyen cikk megírása nem örödöngős dolog. Inkább kutatómunka, sport iránti szeretettel, csapatod iránti imádattal és néhány csipetnyi körültekintéssel, objektivitással és tisztelettel fűszerezve. A cikket nem nekünk és nem a nagyközönségnek írod, hanem első-, másod- és harmadsorban saját csapatodnak. Írásoddal ugyanis szeretett klubodnak, imádott lakóhelyednek és kedvelt játékosaidnak állítasz tiszteletet sugárzó, méltó elismerést és komoly emléket.

Minél őszintébben, minél ötletesebben és minél jobban sikerül néhány sorban összefoglalnod a bemutatandó egyesület történetének lényeges eseményeit és fejezeteit, annál sikeresebb fogadtatásban részesülsz majd. És annál hangosabb vastaps kísér további utadon, Téged szurkolót, a cikked témájául szolgáló egykori és mai játékosok, klubtagok, vezetők és persze szurkolók elismerése.

Hogy munkádat segítsük, az alábbiakban csokorba gyűjtöttünk néhány ötletet, mely támpontul szolgálhat cikked megírásánál és segítséget ad, egy egységesebb, strukturáltabb, teljesebb, szavakba öntött kép megfestéséhez.

 • A csapatbemutató írás lehetőleg első szám harmadik személyben íródjon, mindvégig egy adott igeidőben - jelen vagy múlt időben.
 • Tégy kísérletet a klub teljes történetének felvázolására a kezdetektől napjainkig!
 • Add meg a klub alapításakor felvett teljes csapatnevet és az akkor használatos klubszineket!
 • Tüntesd fel a csapat sportpályájáinak nevét és helyét!
 • Add meg a lényeges változások (csapatnév, színkombináció, telephelycsere, ...) időpontjait és okait!
 • Amennyiben lehetőséged van rá, mindig igyekezz pontos dátumokat feltüntetni, legalább egy évszámot vagy idöszakot (1988.XII.13-án, 1959 öszén, a ´70-es évek második felében, ...)!
 • Elevenítsd fel a csapat sikeres éveit és kudarcokkal teli periódusait, de ne vessz el a részletekben!
 • Térj ki a lényeges összefüggésekre, foglald szavakba a kluboddal vagy egyes játékosokkal kapcsolatos érdekességeket és kuriózumokat. Írj rövid anekdótát, amennyiben az lényeges a klubhistória valamelyik mérföldkövével kapcsolatban!
 • Ha csapatösszeállítások feltüntetését lényegesnek tartod, add meg a játékosok és az edző teljes nevét!
 • Külső források felhasználása estén tüntesd fel a felhasznált könyv címét, a nézőszámot tartalmazó újság dátumát, a honlap linkjét vagy az infomátorod nevét és pozícióját (Kovács Elemér nyugdíjazott szertáros, G. Aranka söprögető kisiparos, ...). A forrásokat a cikk végén ömlesztve vagy közvetlenül az adott idézet után zárójelben add meg! Célja, hogy a cikk olvasói és minden egyéb érdeklődő a megadott művekben a feltüntetett helyen további információkra tehessen szert.
 • Ügyelj a helyesírásra, különösen a római számok használatára (NB II-ben, Megyei I. osztályú, 1999.VIII.07., XXIII. kerületi, XIX. századi,...) és a helyes ragozásra (január elsején = január 1-jén, második = 2., 3-mal, 4-gyel, 5-öt, 6:0-s győzelem, hetedosztályú,...) és a tulajdonnevek helyes írására (Puskás Ferenc stadionbeli, Szentendrei-szigeten, Margit hídnál, kaposvári,...)

Segítségedet előre is köszönjük! Írásra fel! Sok sikert! Ne feledd: imádott klubodért teszed, nem magadért és pláne nem nekünk!

alias
SÜRT-AMTE, SPAC, SÜMSE
kapcsolódó csapatok
címkék
cím hiányzó adat beadása
Salgótarján

Nógrád megye
 
alapítás
klub színei
zöld - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Öblösüveggyári sporttelep

  (? - ?)

névváltozások
 1. Salgótarjáni Üveggyár Rt. alkalmazottainak Művelődési és Testedző Egyesülete
  1928 - 1929
 2. Üveggyári Atlétikai Klub
  1929 - 1930
 3. Salgótarjáni Palackgyári Atlétikai Club
  1930 - 1945
 4. Salgótarjáni Üveggyár Munkás Sportegyesület
  1945 - 1951
 5. Salgótarjáni Üveggyári Építők
  1951 - 1971
 6. Salgótarjáni Öblösüveggyár
  1971 - 1977
 7. 1977-ben egyesült 6 másik egyesülettel
 8. 1984-ben újjáalakult
 9. Salgótarjáni Öblös SC
  1984 - 1995
 10. 1995-ben egyesült Hasznos csapata a Pásztói FC csapatával, az NBIII-as indulás jogát a Salgó-Öblös SC csapata vette át
 11. Salgótarjáni Glass-Faipar
  1995 - 1997
 12. Salgó Öblös-Faipari SC
  1997 - 2003
 13. 2003-ban egyesült az SBTC-vel
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.05.06, 13:35
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 2. avatar: ingersheim
  2012.05.18, 22:20
  SALGÓTARJÁNI ÖBLÖS-ÜVEGGYÁRI MSE, 1930
  Cím: Salgótarján, Hajek Rezső út 1, Öblösüveggyár
  Pálya: ugyanott, 1500 néző
  Szín: zöld-fehér

  Sport zsebkönyv '69
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.14, 11:47
  kép
  forrás:
  Győr Béla - email
   
 4. avatar: pancso
  2010.04.29, 17:46
  A Salgótarjáni Öblösüveggyári Sportegyesület, a jelenleg Salgó Öblös-Faipar SC néven működő klub az idén ünnepli megalakulásnak 78. évfordulóját. Miközben a megye ismert, nagy múltú klubjai sorra hullottak szét, addig az ,,üveges csapat" szép csendben, tudatos munkával Salgótarján, mi több a megye egyik legnagyobb egyesületévé nőtte ki magát. A Salgótarjáni Öblösüveggyár 1890-ben alakult meg, ahol az első sportszakosztály 1928-ban szerveződött, mint a Salgótarjáni Üveggyár Rt. alkalmazottainak Művelődési és Testedző Egyesülete, a SÜRT-AMTE. Ebből jött létre 1929-ben az Üveggyári Atlétikai Klub, amely 1930. április 8-án felvette a Salgótarjáni Palackgyári Atlétikai Club nevet. A SPAC olyan játékosegyéniséget adott a magyar futballnak, mint Tátrai (Thour) Sándor, aki későbbi pályafutása során az SBTC-ben, majd a Ferencvárosban is a legjobb játékosok közé tartozott, utóbb mesteredzőként is igen sikeresen dolgozott. Az egyesület 1945 tavaszán felvette a Salgótarjáni Üveggyár Munkás Sportegyesület, közismertebben, a SÜMSE nevet. Az évek során egymás után alakultak a szakosztályok, amelyek közül a legtöbb eljutott a nemzeti bajnokságokig. A tarjáni sportkedvelők sok emlékezetes összecsapáson szurkolhattak a labdarúgók, az asztaliteniszezők, a kosárlabdázók, az úszók, a sakkozók, a férfi és női röplabdázók, a női kézilabdázók, a tekézők és az atléták eredményeiért. A negyvenes évek végén kezdtek hozzá a salgótarjáni Munkás úti sporttelep építéséhez, amelyet 1952-ben vehettek birtokukba a gyár dolgozói.

  ASÜMSE is tagja volt annak a hét salgótarjáni városi sportegyesületnek, melyek összevonása után létrehozták, az 1977 decemberétől 1984-ig működő Salgótarjáni Torna Clubot (STC). Ezután Salgó Öblös SC-nek, majd 1995 tavaszától Salgótarjáni Glass-Faiparnak hívták a klubot, s 1997-ben kapta a mai napig is használatos Salgó Öblös-Faipari SC nevet.

  Jelenleghárom szakosztálya van az egyesületnek. A labdarúgók az NB II Mátra-csoportjában szerepelnek, Simon Attila edző irányításával. A felnőttek mellett van egy ifi, két serdülő- és két gyermekcsapatuk is. Ugyancsak az NB II-es bajnokságban játszanak az ifjúságiak, a serdülőcsapat pedig a megyei bajnokságban edződik. Az atlétikai szakosztály jelenleg huszonöt főt számlál, közöttük igen sok ügyes gyerek található, akikkel Géczy Lőrinc és Király Zoltán edző foglalkozik.

  A Munkás úti salakos sporttelepen két és fél éve világítóberendezés segíti a tartalmas szakmai munkát.
  -Tervünk a sportkör folyamatos életben tartása, ami a továbbiakban támogatók segítsége nélkül elképzelhetetlen. Utánpótlásbázis kiépítését is tervezzük, amely garantálná a folyamatos utánpótlás-áramlást a sportkör és a város számára, legyen szó akár női kézilabdáról, vagy fociról - mondta id. Simon Imre, az egyesület elnöke.

  forrás NS 2000.09.09.

  forrás: http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=2786&na_step=30&t=9065992&na_order=