magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2014/2015 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Dunaújváros PASE 15 22
2013/2014 Ness Hungary Nemzeti Bajnokság II 2 Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 2 62
2012/2013 Nemzeti Bajnokság III, Dráva csoport 3 Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 1 66

összes eredmény, részletek »

címer: Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE

A(z) Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület története

Ez a csapat bemutatójának a helye.

Várjuk a segítségedet a bemutató megírásában az info@magyarfutball.hu e-mail címre!

Egy ilyen cikk megírása nem örödöngős dolog. Inkább kutatómunka, sport iránti szeretettel, csapatod iránti imádattal és néhány csipetnyi körültekintéssel, objektivitással és tisztelettel fűszerezve. A cikket nem nekünk és nem a nagyközönségnek írod, hanem első-, másod- és harmadsorban saját csapatodnak. Írásoddal ugyanis szeretett klubodnak, imádott lakóhelyednek és kedvelt játékosaidnak állítasz tiszteletet sugárzó, méltó elismerést és komoly emléket.

Minél őszintébben, minél ötletesebben és minél jobban sikerül néhány sorban összefoglalnod a bemutatandó egyesület történetének lényeges eseményeit és fejezeteit, annál sikeresebb fogadtatásban részesülsz majd. És annál hangosabb vastaps kísér további utadon, Téged szurkolót, a cikked témájául szolgáló egykori és mai játékosok, klubtagok, vezetők és persze szurkolók elismerése.

Hogy munkádat segítsük, az alábbiakban csokorba gyűjtöttünk néhány ötletet, mely támpontul szolgálhat cikked megírásánál és segítséget ad, egy egységesebb, strukturáltabb, teljesebb, szavakba öntött kép megfestéséhez.

 • A csapatbemutató írás lehetőleg első szám harmadik személyben íródjon, mindvégig egy adott igeidőben - jelen vagy múlt időben.
 • Tégy kísérletet a klub teljes történetének felvázolására a kezdetektől napjainkig!
 • Add meg a klub alapításakor felvett teljes csapatnevet és az akkor használatos klubszineket!
 • Tüntesd fel a csapat sportpályájáinak nevét és helyét!
 • Add meg a lényeges változások (csapatnév, színkombináció, telephelycsere, ...) időpontjait és okait!
 • Amennyiben lehetőséged van rá, mindig igyekezz pontos dátumokat feltüntetni, legalább egy évszámot vagy idöszakot (1988.XII.13-án, 1959 öszén, a ´70-es évek második felében, ...)!
 • Elevenítsd fel a csapat sikeres éveit és kudarcokkal teli periódusait, de ne vessz el a részletekben!
 • Térj ki a lényeges összefüggésekre, foglald szavakba a kluboddal vagy egyes játékosokkal kapcsolatos érdekességeket és kuriózumokat. Írj rövid anekdótát, amennyiben az lényeges a klubhistória valamelyik mérföldkövével kapcsolatban!
 • Ha csapatösszeállítások feltüntetését lényegesnek tartod, add meg a játékosok és az edző teljes nevét!
 • Külső források felhasználása estén tüntesd fel a felhasznált könyv címét, a nézőszámot tartalmazó újság dátumát, a honlap linkjét vagy az infomátorod nevét és pozícióját (Kovács Elemér nyugdíjazott szertáros, G. Aranka söprögető kisiparos, ...). A forrásokat a cikk végén ömlesztve vagy közvetlenül az adott idézet után zárójelben add meg! Célja, hogy a cikk olvasói és minden egyéb érdeklődő a megadott művekben a feltüntetett helyen további információkra tehessen szert.
 • Ügyelj a helyesírásra, különösen a római számok használatára (NB II-ben, Megyei I. osztályú, 1999.VIII.07., XXIII. kerületi, XIX. századi,...) és a helyes ragozásra (január elsején = január 1-jén, második = 2., 3-mal, 4-gyel, 5-öt, 6:0-s győzelem, hetedosztályú,...) és a tulajdonnevek helyes írására (Puskás Ferenc stadionbeli, Szentendrei-szigeten, Margit hídnál, kaposvári,...)

Segítségedet előre is köszönjük! Írásra fel! Sok sikert! Ne feledd: imádott klubodért teszed, nem magadért és pláne nem nekünk!

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2014.04.15, 10:07 nagyz61 szurkolói csoportok
2013.05.22, 17:17 kohasz szurkolói csoportok
2012.04.24, 17:45 nagyz61 szurkolói csoportok

összes / részletek »

teljes név
Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület
Szurkolók
alias
DPASE, Dunaújváros PASE
kapcsolódó csapatok
cím
2400 Dunaújváros-Pálhalma
Nyírfa köz 6.
Fejér megye
 
elérhetőség
tel. +36 (25) 789-896
e-mail iroda@dpase.hu
alapítás
1998
klub színei
sárga - kék
? - ?
piros
? -
bajnokság (2015/2016)
stadion
névváltozások
dicsőséglista
 1. Fejér megye kupa győztese
  2009/2010
 2. Amatőr(SportM) kupa győztese
  2009/2010
 3. NBIII/ harmadosztály bajnoka
  2010/2011
 4. NBII/másodosztály ezüstérmese
  2013/2014
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Longinus
  2015.08.25, 16:35
  képA Dunaújváros PASE 2014-es NB-I-es kerete, kvázi a Dunaújvárosi Kohász SE illetve a DUNAFERR jogutódjának tekinthető. Kép forrása: dlsz.hu
   
 2. avatar: kohasz
  2013.05.22, 23:56
  Piros a klub hivatalos színe, mióta a város is beszállt a klubba. Hazai mez piros, az idegenbeli sötét-kék.
  Szurkoló csoport a Red Alert Ultras (1998- )
  Kupameccsek:
  -2012.10.30 DUNAÚJVÁROS PASE - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1 - 0
  -2012.11.21 DUNAÚJVÁROS PASE - FGSZ SIÓFOK 2 - 1
  -2012.11.27 FGSZ SIÓFOK - DUNAÚJVÁROS PASE 1 - 0
   
 3. avatar: Ailton
  2010.08.15, 00:00
  DPASE: új fejezet a városi foci történetében

  Sajtótájékoztatót tartott ma a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület labdarúgó csapata, amelyen az újdonsült NB III-as csapat vezetőin kívül a városi sportélet prominens személyiségei is részt vettek.

  A sajtótájékoztatón elsőként Cserni Béla, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke ragadta magához a szót. Elmondta, hogy új fejezethez érkezett Dunaújváros futballtörténelme. Az utóbbi időben temetett, sőt jelképesen eltemetett foci újraéledt. Az NB II-ben csődöt jelentő, majd megszűnő csapat helyét a Pálhalma együttese vette át, akik - mint a város egyik része - újra NB-s bajnokságban képviselik majd városunkat. Ráadásul a „megjósolt taktikával”, alulról építkezve sikerült ezt elérniük, amiért külön gratulált a vezetőknek és játékosoknak. Reményét fejezte ki, hogy akár egy éven belül ismét másodosztályban szerepelhet a csapat. Mindenesetre ígéretet tett arra, hogy a közgyűlés igyekszik mindenben támogatni a csapatot. Szót ejtett még az utánpótlásképzésről is, amely a Felcsúti Akadémiával köttetett szerződés értelmében lehetőséget biztosít a legtehetségesebb ifjú palántáknak a kiugrásra.
  Szemenyei Istvánnak, az Ifjúsági- és Sportiroda vezetőjének első gondolataiban is az elismerés fogalmazódott meg a csapat, a szakvezetők és a támogatók felé, az elért örömteli eredményeikért. Kiemelte, a dunaújvárosi labdarúgás túl van a mélyponton. A teátrális temetés után és közben szép csendben döntések születtek, így ma már biztosított, hogy a fiatalok 4-5 éves koruktól kezdődően egészen a válogatottságig megfelelő képzésben részesüljenek. A versenysporthoz mindenekelőtt az alapokat kellett megteremteni, s ezt az országos szinten is egyedülálló Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a kispályás labdarúgás szolgáltatta. Persze nem nélkülözhetők a komoly támogatók sem, de mindez adott az DPASE-nél. A vezetőedző, Nagy Zoltán egy korábbi interjújából kiemelte, hogy a mértékletesség és a teljesítmény együttes teljesülése bizonyosan kicsalja majd a fociszerető nézőket a stadionba. A sportiroda következő feladatairól is esett szó, ez pedig a helyi létesítményhelyzet áttekintése lesz. A labdarúgó sporttelep lehetséges helyszíne az egykori Vidámpark területén, a kispályás foci fejlesztési tervei pedig a Kádár-völgyben képzelhetők el.

  Vígh György, a DPASE elnöke az egyesület történelméből idézett fel mérföldköveket. Az 1998-as újjáalakulást követően a Dunaferr focicsapatának megszűnése után indult be Pálhalmán a minőségi fociélet. Tisztában vannak a várossal, a szurkolókkal szembeni felelősséggel is. Tudják, hogy lehetne rajt–cél győzelmeket is aratni, de a lassú léptek politikáját követik. Végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a csapatot az eddigi célok elérésében, s kérte ezután is tegyék ezt, hogy mielőbb megtölthessék a stadiont nézőkkel; gyermekekkel és családokkal.
  Nagy Zoltán, vezetőedző megismételte a „lassú léptek” jelmondatot, hiszen először egy ütőképes csapatot kell kialakítani, amelyik felveszi a versenyt bármely más gárdákkal. Ehhez a lehetőség adott, hiszen együtt maradt a társaság, és két-három minőségi igazolást is sikerült végrehajtani. Mint mondta: "Örülök, hogy egyre több ember szimpátiáját érezzük, de az NB II-be igyekvőknek üzenem, várják ki a „szőlő-érés” folyamatát…"
  A csapatot az egykori élvonalbeli játékos, magyar bajnok, Balaskó Iván képviselte. Elmondta, hogy nyugodt légkörben készülhetnek, ahol minden adott, hogy csak a játékra koncentrálhassanak. Bízik benne, hogy eredményes játékkal mind több nézőt csalnak majd a lelátókra, s ha sikerül, hipp-hopp az NB I-ben lesznek…

  Az újságírói kérdésekre elhangzott, hogy a stadion használatát kedvezményesen biztosítja az önkormányzat a csapatnak. Ez a piaci érték alatt húsz százalékos áron történik, de a negyedévenkénti támogatásokkal ez szinte teljesen fedezi a kiadásokat, vagy csak kis kiegészítésre szorul. A mérkőzésekre a belépők árai nem változnak, azaz 14 év alatt ingyenes, míg a diákjegyek 400, a felnőtt belépők 600 forintot kóstálnak. Tervezik bérletek kiadását is, az azonban már bizonyos, hogy az augusztus 14-i, szombati első, a Budafok elleni bajnoki mérkőzést mindenki ingyen tekintheti meg.

  http://lazulj.com/index.php?p=hir&hid=47500
   
 4. avatar: Ailton
  2010.08.14, 00:14
  és fizettek a stadionért? Mert az egyik FourFourTwo-ban írtak egy cikket a Dunapentele SE-ről, s abban írták, hogy a város pénzt kérne a stadion használatáért, s inkább üresen áll a stadion.
  Netán felkarolta a Pálhalmát a város, és így választások előtt mégis kell foci Dunaújvárosnak?
   
 5. avatar: dpase
  2010.08.12, 21:25
  A felnőtt csapat a mérkőzéseit a dunaújvárosi stadionban játssza, míg az utánpótlás Pálhalmán.