magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2014/2015 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály, Északi csoport (Arany Fácán) 5 Bányász LC Rudabánya 5 47
2013/2014 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály, Északi csoport 5 Bányász LC Rudabánya 15 23
2012/2013 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály, Északi csoport 5 Bányász LC Rudabánya 6 43

összes eredmény, részletek »

címer: Bányász LC Rudabánya

A(z) Bányász Labdarúgó Club Rudabánya története

Ez a csapat bemutatójának a helye.

Várjuk a segítségedet a bemutató megírásában az info@magyarfutball.hu e-mail címre!

Egy ilyen cikk megírása nem örödöngős dolog. Inkább kutatómunka, sport iránti szeretettel, csapatod iránti imádattal és néhány csipetnyi körültekintéssel, objektivitással és tisztelettel fűszerezve. A cikket nem nekünk és nem a nagyközönségnek írod, hanem első-, másod- és harmadsorban saját csapatodnak. Írásoddal ugyanis szeretett klubodnak, imádott lakóhelyednek és kedvelt játékosaidnak állítasz tiszteletet sugárzó, méltó elismerést és komoly emléket.

Minél őszintébben, minél ötletesebben és minél jobban sikerül néhány sorban összefoglalnod a bemutatandó egyesület történetének lényeges eseményeit és fejezeteit, annál sikeresebb fogadtatásban részesülsz majd. És annál hangosabb vastaps kísér további utadon, Téged szurkolót, a cikked témájául szolgáló egykori és mai játékosok, klubtagok, vezetők és persze szurkolók elismerése.

Hogy munkádat segítsük, az alábbiakban csokorba gyűjtöttünk néhány ötletet, mely támpontul szolgálhat cikked megírásánál és segítséget ad, egy egységesebb, strukturáltabb, teljesebb, szavakba öntött kép megfestéséhez.

 • A csapatbemutató írás lehetőleg első szám harmadik személyben íródjon, mindvégig egy adott igeidőben - jelen vagy múlt időben.
 • Tégy kísérletet a klub teljes történetének felvázolására a kezdetektől napjainkig!
 • Add meg a klub alapításakor felvett teljes csapatnevet és az akkor használatos klubszineket!
 • Tüntesd fel a csapat sportpályájáinak nevét és helyét!
 • Add meg a lényeges változások (csapatnév, színkombináció, telephelycsere, ...) időpontjait és okait!
 • Amennyiben lehetőséged van rá, mindig igyekezz pontos dátumokat feltüntetni, legalább egy évszámot vagy idöszakot (1988.XII.13-án, 1959 öszén, a ´70-es évek második felében, ...)!
 • Elevenítsd fel a csapat sikeres éveit és kudarcokkal teli periódusait, de ne vessz el a részletekben!
 • Térj ki a lényeges összefüggésekre, foglald szavakba a kluboddal vagy egyes játékosokkal kapcsolatos érdekességeket és kuriózumokat. Írj rövid anekdótát, amennyiben az lényeges a klubhistória valamelyik mérföldkövével kapcsolatban!
 • Ha csapatösszeállítások feltüntetését lényegesnek tartod, add meg a játékosok és az edző teljes nevét!
 • Külső források felhasználása estén tüntesd fel a felhasznált könyv címét, a nézőszámot tartalmazó újság dátumát, a honlap linkjét vagy az infomátorod nevét és pozícióját (Kovács Elemér nyugdíjazott szertáros, G. Aranka söprögető kisiparos, ...). A forrásokat a cikk végén ömlesztve vagy közvetlenül az adott idézet után zárójelben add meg! Célja, hogy a cikk olvasói és minden egyéb érdeklődő a megadott művekben a feltüntetett helyen további információkra tehessen szert.
 • Ügyelj a helyesírásra, különösen a római számok használatára (NB II-ben, Megyei I. osztályú, 1999.VIII.07., XXIII. kerületi, XIX. századi,...) és a helyes ragozásra (január elsején = január 1-jén, második = 2., 3-mal, 4-gyel, 5-öt, 6:0-s győzelem, hetedosztályú,...) és a tulajdonnevek helyes írására (Puskás Ferenc stadionbeli, Szentendrei-szigeten, Margit hídnál, kaposvári,...)

Segítségedet előre is köszönjük! Írásra fel! Sok sikert! Ne feledd: imádott klubodért teszed, nem magadért és pláne nem nekünk!

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2015.06.05, 13:52 laver77 dicsőséglista
2015.05.28, 12:43 laver77 szurkolói csoportok
2015.05.20, 17:30 laver77 weboldalak

összes / részletek »

teljes név
Bányász Labdarúgó Club Rudabánya
Szurkolók
alias
Rudabánya BLC
kapcsolódó csapatok
cím
3733 Rudabánya
Kossuth Lajos u. 6.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
elérhetőség
e-mail vinsandor@citromail.hu
alapítás
1940
klub színei
piros - fekete
bajnokság (2015/2016)
stadion
 1. Kurityáni Sportpálya

  (2011 - )

régi stadionok
 1. Kossuth úti Sportpálya

  (? - 2011)

névváltozások
 1. Rudabánya
  ? - 1949
 2. Rudabányai Tárna
  1949 - 1951
 3. Rudabányai Bányász SK
  1951 - ?
 4. Rudabányai Ércbányász Sportkör
  ? - ?
 5. Rudabányai Bányász Sportegyesület
  ? - ?
 6. Bányász Labdarúgó Club
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: laver77
  2015.07.16, 10:44
  Rudabánya: Tavaly majdnem kiestek, most fantasztikus évet zártak

  rangado 2015.07.14.13:34
  Tátrai Zoltán:A következő szezonba is szeretnénk az élmezőnybe lenni, talán kicsit előrébb…

  Nehézkesen indult a dolog!
  Tátrai Zoltán: Csapatunk a 2014/2015-ös szezonra nem tudta, hogy marad-e a Megyei 2. osztályba vagy eggyel lejjebb csúszik Megyei 3-ba, hiszen az Északi csoportunkba a bajnok Gömöri SE Dubicsány mellett Beret csapata is felkerült, mi pedig így kieső helyen voltunk. Szerencsénkre Sajószentpéter csapata a Közép csoportba folytatta tovább, így bent maradtunk. (A későbbiek folyamán utóbbi két csapat fel is oszlott!)

  Viszont úgy folytatódott ahogy az egy mesében lenni szokott.
  Tátrai Zoltán:Tudtuk, hogy még egyszer ilyen szerencsénk nem lesz, ezért megfogadtuk, hogy a mostani szezonba mindenki a maximumot fogja nyújtani. Az őszi szezon elején már látszódott, hogy nagyon együtt van a csapat. A jó eredmények még több önbizalmat és magabiztosságot hozott. Az őszi szezonban már felvetődött a tény, hogy tavasszal már megpróbálunk hazai pályán Rudabányán játszani, hiszen mióta felkerültünk a 2011/2012-es szezon óta Kurityányba játszottuk hazai mérkőzéseinket, mivel nekünk csak „piros füves” pályánk volt. Az őszi szezont a 6. helyen zártuk.

  Télen el is kezdődött a nagy átalakítás!

  Tátrai Zoltán:A téli időszakban már tűkön ülve vártuk a tavaszi szezon kezdetét. Pályánk területét rendezgettük, bírói szobába zuhanyzót építettünk, belső festést végeztünk. Sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt nem mertük elkezdeni a szezont hazai pályán.

  A tavasz eleje jobb is lehetett volna.
  Tátrai Zoltán:A szezont kicsit döcögősen kezdtük, nem jöttek a gólok. Szerencsére védelmünk stabil lábakon áll, mint ahogy a tabellán is látható a 2. legkevesebb gólt kapott csapat lettünk 39 kapott góllal. Első meccsünket Varbó ellen játszottuk hazai pályán, mely 1-1-es döntetlennel végződött, ahol végig uralva a meccset nem volt szerencsénk a kapu előtti szituációkba. Nagyszerű érzés volt újra ennyi NEKÜNK szurkoló ember előtt játszani! Még egyszer ezért köszönjük azoknak az embereknek akik sok-sok éven át ki tartottak csapatunk mellett,támogattak minket, segítettek munkájukkal! Csapatunk ezek után célként ki tűzte, hogy a mezőny elején szeretné a szezont zárni,bár tudtuk, hogy Bánhorváti és Ózd csapatával pont a vég hajrában kell majd megmérkőzni. Második hazai mérkőzésünkön Ináncs ellen magabiztos 8-0-s győzelmet értünk el. Az oroszlán barlangjában, Bánhorvátiba a szezon folyamán csak nekünk sikerült meghúzni az oroszlán bajszát és 1 pontot elrabolni onnan! Ezután a meccs után rögtön jött is az Ózd elleni hazai mérkőzésünk,ahol 9 emberrel óriásit harcolva 3-2-re sikerült nyernünk! Tévébe nem látni ilyen mérkőzést, mint ami akkor itt volt! Szezonzáró hazai mérkőzésünkön Szalonna csapatát 6-1-re sikerül le győznünk s így a végén az előkelő 5. helyen zártunk pontegyenlőséggel a 4. Varbó csapata mögött!

  Mi lehet a cél a következő évadra?
  Tátrai Zoltán:A következő szezonba is szeretnénk az élmezőnybe lenni, talán kicsit előrébb… A nyár folyamán szeretnénk pár játékossal bővíteni csapatunkat, hiszen sokszor nehéz összehozni a Labdarúgást és a Munkát a mai világban. Csapatunk erőssége a baráti összetartásban rejtőzik. Legtöbb játékosunk Rudabányai kötődésű, aki pedig nem, az mostantól kötődik ide! Jó pihenést kívánunk minden sporttársunknak! HAJRÁ RUDA!


  Forrás:www.bazfoci.hu/tartalom/cikk/312636_rudabanya_tavaly_majdnem_kiestek_most_fantasztikus
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: laver77
  2014.11.14, 13:01 (szerk.: 2014.11.14, 13:13)
  kép
  1999. szeptember Magyar Kupa mérkőzés, Rudabánya, Kossuth úti sportpálya, Rudabánya (megyei II. osztály) - Borsodszirák (megyei I. osztály) 4-1

  Felső sor (balról jobbra): Veres Lajos, Kovács Csaba, Andó Pál, Farkas László, Lavács Károly, Molnár József, Takács Krisztián, Szögedi József (Polgármester), Baffi János (Sportegyesületi elnök), Laczkó István (Szertáros)

  Alsó sor(balról jobbra): Veres Béla, Szénási Zoltán, Laczkó Tamás, Varga Róbert, Koszla János, Keller Péter (kapus), Majoros László

  Fényképet készítette: Simon Etele
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.17, 20:09
  kép
  forrás:
  Eőri Attila
   
 6. avatar: pancso
   
 7. avatar: fgymat
  2010.10.05, 22:17
  RUDABÁNYAI ÉRCBÁNYÁSZ SPORTKÖR

  Alapítás: 1940
  Cím: 3733 Rudabánya, Kossuth u. 12, telefon: 3
  Technikai vezető telefonja: ugyanaz
  Pálya: ugyanott, 1.500 néző
  Szín: piros-fekete


  forrás:
  Sport zsebkönyv '74-75