magyarfutball.hu

Fan Art
  1. Fan Art / 2. FIFA, járjon át a szeretet!

    kép
    Készítette: ?

    Történet:
    A FIFA fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy az augusztus 15-i Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt a magyar válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania következő hazai világbajnoki selejtezőjét, a márciusi, Románia elleni találkozót. A fegyelmi bizottság emellett 40 ezer svájci frankos büntetést is kirótt a Magyar Labdarúgó Szövetségre.
    Az MLSZ jelenleg a pontos, részletes indoklással ellátott határozatot várja a döntésről.

    A határozatot közzétevő hivatalos FIFA-honlap cikke is utal arra, hogy a nemzetközi szövetség a meccsen történt, a futball szellemiségéhez méltatlan szurkolói megnyilvánulásokat elfogadhatatlannak tartja a labdarúgópályákon, ezért döntött a súlyos szankció mellett.

    Az augusztusi mérkőzést követően az MLSZ levélben kért elnézést Magyarország izraeli nagykövetétől, az izraeli szövetségtől valamint a FIFA-tól, és hivatalos közleményben ítélte el a találkozón résztvevő szurkolók egy kisebb csoportjának akcióját. A mérkőzésen tapasztalható szélsőséges megnyilvánulásokat figyelembe véve a FIFA fellépése az ilyen jellegű cselekménnyel szemben érthető. Az MLSZ - A FIFA-hoz és az UEFA-hoz hasonlóan - továbbra is eltökélt abban, hogy száműzze a stadionokból a gyűlölködő megnyilvánulásokat, a Fair Play szellemétől eltérő szurkolást, elkötelezett amellett, hogy a magyar pályákról mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

    Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint az, hogy a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést, a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik. Ezért az MLSZ a hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését, hogy igazságosabb, a történtekkel arányos döntés szülessen.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/01/sulyos-fifa-buntetes-utan-fellebbez-az-mlsz/
dátum: 2013.01.10, 17:48
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (33)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!