magyarfutball.hu

Programajánló
  1. Programajánló / 7. Kiállításajánló - 100 éves BKV Előre

    kép

    A BKV Előre az egyik legkorábbi vállalati alapítású és leghosszabb múltra visszatekintő hazai egyesület – emelte ki köszöntőjében Szentes Tamás főpolgármester-helyettes az idén 100. évfordulóját ünneplő egyesület által elnyert kupákat, díjakat bemutató kiállítás megnyitóján.

    Amíg vallás és hit tekintetében az egyházhoz tartozás, a világban elfoglalt helyünk vonatkozásában a nemzeti kötelék, addig a versenyport esetében az egyesülethez tartozás jelenti azt a kapcsolatot, ami közösségformáló erővel bír. Ezek a kapcsolatok nem csak személyes szinten bírtak és bírnak jelentőséggel, hanem társadalomformáló erőt is jelentenek – fogalmazott a főpolgármester-helyettes. A Fővárosi Önkormányzat ennek jelentőségét felismerve kiemelten támogatja az egyesületi sporttevékenységet, részben közüzemi cégein keresztül, részben pedig közvetlen módon. Bízunk abban, hogy ez a közösségformáló szerep fennmarad és erősödni fog a jövőben is – tette hozzá Szentes Tamás.

    A budapesti egyesület két (tenisz- és labdarúgó-) szakosztállyal, 200 taggal kezdte meg működését 1912-ben, sportolói az 1930-as években már világ- és Európa-bajnoki érmeket szereztek. Az ötvenes években olyan neves labdarúgók is megfordultak a klubban, mint Zakariás József, az Aranycsapat tagja.

    A BKV Előre három olimpiai bajnokot adott Magyarországnak: az úszó Temes Judit 1952-ben Helsinkiben, a kenus Tatai Tibor - aki főállásban a szentendrei HÉV-nél dolgozott - 1968-ban Mexikóvárosban, míg a súlyemelő Baczakó Péter 1980-ban Moszkvában nyert aranyérmet. Ezen kívül az egyesület versenyzői két ezüst- és öt bronzérmet szereztek az ötkarikás játékokon, vb-ken és Eb-ken pedig összesen csaknem 200-szor állhattak dobogóra.

    Jelenleg a fővárosi klub a szabadidősport szervezése mellett négy szakosztályt működtet: a futball, a kajak-kenu, a súlyemelés és a teke képviselteti magát a versenysportban.

    Az érdeklődők a számos serleget és relikviát bemutató kiállítást - melynek fővédnöke Tarlós István főpolgármester - a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában tekinthetik meg november 18-ig.

    forrás:
    http://www.budapest.hu/Lapok/Ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s-ny%C3%ADlt-a-100-%C3%A9ves-BKV-El%C5%91re-sportegyes%C3%BCletr%C5%91l.aspx
dátum: 2012.10.30, 16:58
Magyarfutball Blog

A Magyarfutball.hu blogja - érdekességek, kuriózumok, anekdóták a magyar labdarúgás mindennapjából.

Kategóriák
  1. egyéb (34)
  2. Bolhapiaci kincsek (55)
  3. Fan Art (7)
  4. Focis játékok (8)
  5. Futball és művészet (15)
  6. Gépház blog (17)
  7. Grund focipályák (4)
  8. Így szeretlek Magyar Futball! (4)
  9. Játékvezetők (2)
  10. Külföldi példák (3)
  11. Magyar foci mindenhol (24)
  12. Magyarfoci in English (3)
  13. Magyarfoci máshogy (31)
  14. Meccsen jártunk (4)
  15. Mezek (6)
  16. Programajánló (17)
  17. Retro (1)
  18. Szurkolók (3)
Kapcsolat / contact
info@magyarfutball.hu
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!