magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
"Bartalinho"
"Rio Laci"
Bartha Laci
Lanya
nationality
Magyarország
age
37 years
poszt
csatár
related websites

játékos

pályafutás
Ferencvárosi TC
2005 - 2009. február
Kozármisleny SE
2009. február - 2010. január
Paksi FC
2010. január - 2020. július 24
Pécsi Mecsek FC
2020. július 24 - 2021. augusztus 24
Kecskeméti TE-Hufbau
2021. augusztus 24 - 2022. június 2
HR-Rent Kozármisleny FC
2022. július 1 - 2023. július
Dunaföldvár FC
2023. július 3 -
eredmények / elismerések
?
portré: Bartha László
2014-ben a Paks játékosaként© magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC, 2005-2009

...

Kozármisleny SE, 2009-2010

...

Paksi FC, 2010-2020

...
Nagyon nehéz most, mondhatnám a sablon szövegeket, de lerövidítve: nagyon érzékenyen érint a búcsú. Nem így képzeltem a jövőt, de sajnos így alakult. Szép időt töltöttem Pakson, sok szép meccsel, emlékkel, és az biztos, egy meccset sosem fogok tudni kiemelni. Kellemes visszagondolni azokra az időkre, mikor bajnoki ezüstöt, illetve Ligakupát nyertünk. A csapatban végig nagyszerű hangulat uralkodott, ami szerintem nagyon ritka. Aztán ott vannak az egyéni időszakjaim, mikor tizenegy gólig jutottam egy szezonban, majd nyolcig... Sosem felejtem el az életem és karrierem itt töltött, hosszú időszakát. Az előbb említetteken túl persze azt is tudom, hogy az utóbbi időszak a sérülésem miatt nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Emiatt nagy bizonyítási vágy volt bennem, viszont az most máshol jöhet ki. Pécsről jött egy megkeresés, amely elől én sem zárkóztam el, sőt ott folytatom.1


Pécsi MFC, 2020-2021

...

Kecskeméti TE-Hufbau, 2021-2022

Már nyár elején tudtam róla, hogy a Kecskemét szívesen látna soraiban. Szabó Istvánt jól ismerem, hiszen dolgoztunk együtt Pakson, amikor még Tomiszlav Szivics segítője volt. Ahogy Pécsen, úgy Kecskeméten is szeretnék odafigyelni arra, hogy jó példa legyek a fiatalabbaknak, akár életmódban, akár a futballhoz való hozzáállásban, hiszen én leszek a rangidős. Ígérgetni nem szeretnék, azon leszek, hogy a pályán a lehető legnagyobb segítségére legyek a csapatnak, nekem akkor tiszta a lelkiismeretem, ha tudom, hogy mindent kiadtam magamból. Kecskemétről elsőre az atmoszféra és a hangulat ugrik be számomra, a Fradival és a Pakssal is játszottam itt, szívesen emlékszem vissza arra az energiára, ami a meccseket körülvette.2

Kár lenne tagadni, másra számítottam. Játszottam a Kecskemétnél tizenkilenc bajnokin, és csak azért nem több mérkőzésen, mert az ősszel hat meccsre kidőltem a pozitív koronavírusteszt miatt, a tavaszi első fordulóban, Soroksáron pedig egy visszahúzós csel után az ellenfél megrúgta a térdem. A jobb lábamban megsérült a hátsó keresztszalagom, ezért három hónapot kellett kihagynom, az utolsó négy bajnokin játszhattam újra. Ahogy közeledtünk a bajnokság végéhez, és egyre inkább reménykedhettünk a feljutásban, bizakodó voltam, hogy a következő idénytől újra az NB I-ben futballozhatok. Éppen ezért éltem meg csalódásként, hogy a vezetők még csak tárgyalni sem akartak velem, annyit mondtak csupán, hogy mehetek. Pedig kevesebb fizetésért vagy kevesebb játéklehetőségért is maradtam volna. Mentálisan megzuhantam, de nem kizárólag a kecskeméti eset miatt. Másfél héten keresztül próbáltam rendezni a gondolataimat, mert rengeteg csalódás ért az elmúlt két évben.
A Kecskemétnél úgy éreztem, újra lehetőségem lesz feljebb lépni, álmodoztam is a háromszázadik NB I-es meccsemről, fizikailag is teljesen rendben vagyok, sokat is teszek érte, hogy ne csak a korom alapján ítéljenek meg. A másfél hetes tipródás után már nem láttam annyira pesszimistán a helyzetet, de megszenvedtem ezt az időszakot.
Tízéves paksi pályafutásom alatt családot alapítottam, a közeli Dunaszentgyörgyön telepedtem le, a kisfiam szeptemberben kezdi az általános iskolát, szóval már nem futballoznék az ország másik végében. Kecskemétre is naponta ingáztam, a hetvenperces út nem volt ideális, de még éppen elfogadható. Mivel a Pakson és a Kecskeméten kívül nincs a közelben más NB I-es csapat, szinte kizárható, hogy az élvonalban futballozzak. A másodosztályban is csak a Pécs vagy a Kozármisleny van belátható távolságon belül.3


HR-Rent Kozármisleny FC, 2022-2023

Amikor Kecskeméten kiderült, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet, nagyon magam alá kerültem, még az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a profi focit. Aztán több ajánlatot is kaptam. Némelyik anyagilag talán jobb lett volna, én mégis a mislenyi megkeresést fogadtam el. Leginkább azért, mert korábban már játszottam a klubnál, és ismerem az itteni viszonyokat. Úgy gondoltam, a karrierem folytatásához olyan kiegyensúlyozott és nyugodt egyesületre van szükségem, mint a HR-Rent Kozármisleny. A legutóbbi 3 szezonom nem úgy alakult, ahogy azt szerettem volna. De egyik esetben sem a motivációmmal volt a baj. Sőt, úgy látom, elég nagy nyomást helyeztem magamra, amihez a klub elvárásai is hozzáadódtak, és ez nem volt szerencsés. Most úgy gondolom, Mislenyben új lehetőséget kapok, hogy visszataláljak a helyes útra. Itt nem veszik az ember fejét 2-3 kevésbé jó meccs után, de ez nem kényelmesít el, éppen ellenkezőleg: a stabil, higgadt légkör biztosíthatja a keretet ahhoz, hogy újra megfelelő legyen az önbizalmam, és ezzel eredményes a játékom.4

...

Dunaföldvár FC, 2023-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.25, 10:50
    Kecskemétre való igazolása kapcsán:
    Játékintelligenciában és technikai skillekben Bartha kimagasló volt, de már tavaly is sokszor lassúnak tűnt a játékunkhoz, és a direktebb foci sem nagyon feküdt neki. Önmagában nem lenne bajom azzal, hogy elmegy, csak ezzel megint vékonyabbak lettünk.

    Fura, én tavaly pont azt éreztem, hogy, ha Bartha nincs a pályán, akkor nem tudjuk, hogy mit kell csinálni. A többiek csak céltalanul passzolgattak, járatták a labdát.

    Nem örülök neki, hogy elmegy, szerintem bőven hasznos volt még nekünk. Ez a szezon egyelőre teljesen másképp néz ki, mint a tavalyi.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018204
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.26, 18:16 (szerk.: 2021.08.25, 10:50)
    fénykorában nagyon jó kis játékos volt !
    Szerettem nagyon a játékát . Technikás , lendületes , meglepetésekkel teli , szuper lövőtechnika , taktikai érettség .
    Sajnos a végén még ez a sok , súlyos sérülések is közbe szóltak ...
    Sajnos ! Sokkal nagyobb ívet is futhatott volna ...
    Te jó ég ! Ez nem lehet nekrológ .
    Inkább most nagyon sok sikert akkor Pécsett ! Még bőven van benne egy pár jó év ...
    Ott az Ibra pályafutása például ... Ráadásul ő is kűzdött ( kűzd ) sérülèsekkel ... És mégis ! Közel a 40- hez ...
    És leginkább jó egészséget ( sérülésmentességet ) kedves Bartha László !

    Megbízható játékos, a Pécs legjobb igazolása a nyáron.

    Nagy játékos lehetett volna. Nem lett.
    Mindig csak lejjebb csúszott.
    Valami hiányzott belőle.

    Jókis játékos volt, amíg hitt magában, de azt láttam kívülről, hogy az önbizalma teljesen elszállt, anélkül pedig még NB1-es szinten sem lehet maradandót alkotni. Hajrá Pécsen, remélem ott újra felépíti magát!

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2774441