magyarfutball.hu

Hungary - Switzerland 2 : 3 20:45

   
   
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
  • Hungary - Switzerland 2016.10.07.
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Svájc 2016
  2. Magyarország - Svájc 2016
  3. Magyarország - Svájc 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.82 (11 szavazat)

játékvezető: 2.09 (11 szavazat)

hangulat: 4 (11 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (5)
  2. 1 : 0 (3)
  3. 1 : 1 (2)
  4. 0 : 0 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 2 : 0 (1)
  7. 2 : 2 (1)
  8. 20 : 0 (1)
  9. 3 : 2 (1)
  10. 8 : 1 (1)
Világbajnokság 2018 selejtező
911. official national team match
referee : Kuipers Björn (Hollandia)
attendance:
  1. football.ch: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: -
  4. origo.hu: 21.000
  5. nela: 21.546
Sold out!
  1. 0 - 1 51' Seferović Haris
    52' Szalai Ádám 1 - 1
    1 - 2 67' Rodríguez Ricardo
    71' Szalai Ádám 2 - 2
    sárga lap 80' Džemaili Blerim
    2 - 3 89' Stocker Valentin
    sárga lap 90+2' Behrami Valon

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.09, 09:56
    A Magyarország-Svájc mérkőzés (2-3) nagy kérdése volt, hogy vissza tud-e térni csapatunk az Eb-n mutatott formájához, illetve válogatottunk fejlődése töretlen marad-e? A válasz mindkét kérdésre igen, ennek ellenére nulla pontot szereztünk. Nézzük, mindez hogyan történt!

    A pályára kifutott csapatokat teltház várta a Groupama Arénában. A kezdő bírói síp után mindenféle felvezetés nélkül a csapatok teljes fordulatszámra kapcsoltak.

    Mindkét válogatott ugyanazon „mérkőzés játékkoncepcióval” játszott:

    - Labdavesztés után azonnali letámadás. Ellenfél kontratámadásának megakadályozása, ha szükséges taktikai faulttal.
    - Labdaszerzés után azonnali kontratámadás. Ha az ellenfél visszarendeződött, akkor labdatartásra épülő támadó koncepció, támadásépítés kombinációs játékkal.

    Az ütközet nagy kérdése volt, ki hibázik elsőnek és mit tud erre lépni az ellenfél?

    Az egész mérkőzést nagy iram, izgalmas, fordulatos, látványos, eseménydús játék jellemezte. Jól váltott ritmust mind a két csapat. Ha kellett felgyorsították, ha kellett lelassították a játékot. Egyik együttesnek sem sikerült tartós fölényt kiharcolnia. Az Eb-n sikeres svájci labdabirtoklást csak a félpálya magasságáig sikerült megvalósítania ellenfelünknek, mert amint a kapunk előtti 30-40 m-es zónába került a labda mindig sikerült labdát szereznünk.

    A svájci csapat kétszer is vezetést szerzett, amelyet villámgyorsan egalizáltunk, majd a 89. percben egy bedobás utáni szituációból gólt kaptunk és 3-2-re elvesztettük a mérkőzést. (megj.: ne feledjük, hogy az Eb-győztes portugálok még gólt sem tudtak lőni a svájci csapatnak)

    Újdonságok a magyar csapat játékában

    1 - Az ellenfél támadójátékától függően Stieber Zoltán és Dzsudzsák Balázs mélyen visszalépett szélsőhátvédbe védekezni.

    2 - Stieber és Dzsudzsák nem vonalszélsőt játszott, hanem ha kellett beléptek a belső térbe és ott biztosítottak létszámfölényt a labda környezetében, valamint teret nyitottak a felfutó szélsővédőknek.

    3 - Fiola Attila és Kádár Tamás felfutó szélsővédőt játszott. Ha kellett csapatunk mélyről építette fel a támadását a kapuskirúgástól kezdve.

    Korábban Egervári Sándornál úgy nézett ki a labdakihozatal, hogy vagy a kapusunk, vagy a belső védőnk felrúgta a semmibe a labdát, majd Pintér Attilánál úgy módosult, hogyTőzsér Dániel indított minden helyzetből, a védővonal magasságából.

    Kuipers az új Karaszjov

    Noha a játékvezetői hármas jó felfogásban vezette a meccset, mert engedte a párharcokat és nem fütyülte szét az összecsapást, ennek ellenére a mérkőzés eredményének kialakulásában döntő érdemeket szerzett.

    1 - A második svájci gólt les előzte meg, ami kétségtelen, hogy nehezen felismerhető volt, de a tényen ez nem változtat.

    2 - A harmadik gól előtt egy támadáson belül kétszer fordítva ítélték meg a bedobást a játékvezetők.

    3 - A következő képen látható, négy magyar játékos reklamál, hogy fordítva ítélik meg a bedobást. Majd ebből a bedobásból a labda átkerül a másik oldalra, ahol Kádár és Nagy Ádám néz értetlenül a partjelzőre, hogy miért a svájciak dobnak taccsot.

    Sajnos mi sem voltunk hibátlanok

    Leszámítva a bírók hibáit a következőkben foglalkozzunk saját csapatunkkal és vonjuk le a tanulságokat a kapott gólokból.

    1 - A második gólt megelőző szituációból látható, hogy a védelmünk – noha rendezettnek tűnik, de a posztok felcserélődtek. Guzmics Richárd és Fiola valamint Kádár és Stieber helyet cserélt. A következő pillanatban, amikor felívelik a labdátRicardo Rodrígueznek (lsd. korábbi képen az ívelés pillanatát a bírói hibáknál), Fiola és Guzmics visszavált, így maradt le előbbi a gólt lövő svájci balhátvédről. Aki pechünkre eltörte a felívelt labdát és így lett gól a kapáslövéséből.

    2 - A harmadik gól előtti bedobásnál a túlzott lelkesedésünk az, ami a bajt okozta, a higgadtság helyett.

    3 - A következő képen mutatjuk a gólt megelőző szituációt, ahol látható, hogy a labdát dobó játékos nem is akarja hosszan bedobni a játékszert. Azonban „precíz és sikeres emberfogásunk” eredményeként senkit sem tud játékba hozni, így nincs más alternatíva alapon rövid bedobásból hosszúra vált.

    4 - A gól még így is elkerülhető lett volna, hiszen a kapu előtti térben létszámfölényben voltunk, azonban Fiola tekintetét vonzza a labda, figyelme elterelődik a területén lévőValentin Stockerről, aki a lecsorgó labdát a hálóba lövi.

    A tanulság:
    - A legveszélyesebb játékos mindig az, aki látótéren kívülről érkezik, mert a gólt többnyire mindig ő rúgja. (byKis János)

    Tanulságok

    Tanulságos a mérkőzés statisztikája, ahol majd minden mutatóban jobbak voltunk, mint a svájciak.

    Ami érdekes belőle, hogy időtartamban egál volt a labdabirtoklás, amit mi kevesebb passzal oldottunk meg (399), mint ellenfelünk (461). Ez feltehetőleg azzal magyarázható, hogy vagy több pontos, hosszú passzal szerveztük a játékunkat, vagy annyira jó volt a labda nélküli támogató játékunk, hogy nem volt a közelünkbe svájci védőjátékos.

    Ahogy Bernd Storck is fogalmazott: ezt a mérkőzést az egyéni hibák miatt veszítettük el. Az Eb-n pontot, pontokat tudtunk elérni, mert ugyanilyen magas szintű játék mellett a hibák elkerülték a magyar csapatot. Három ilyen védelmi baki után alighanem egy, a magyarnál sokkal erősebb válogatott is vereséget szenvedett volna.

    Ha egy pontot nem is ért a péntek esti játék, a szurkolók díjazták a válogatott európai színtű futballját. Emellett azt is kiemelnénk, hogy a pénteki meccset megelőzően a svájciak öt meccsen összesen kaptak két gólt, pedig olyan csapatok ellen játszottak, mint Portugália vagy éppen Franciaország. Sőt, tétmeccsen legutóbb 2015. szeptemberében a Wembleyben kaptak egynél több gólt…

    Ahogy Vaskor kolléga fogalmazott: ilyen szívvel nem szégyen vereséget szenvedni. A magyar válogatott az utóbbi időben rendszeresen bizonyítja, hogy kész meghalni a pályán, most már tudatosítani kell bennük, hogy ezt elhittük, kezdünk hozzászokni. Rigában a hevesen zakatoló szív mellett hideg, kegyetlen, precíz céltudatossággal és hasonló színvonalú játékkal tudjuk elérni első csoportgyőzelmünket.

    http://24.hu/sport/foci/2016/10/08/magyar-svajci-az-eb-format-ideztuk-de-ez-most-szart-sem-ert/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.08, 16:28
    Bernd Storck: Színvonalas meccset játszottunk, mindkét csapat jól teljesített, végig intenzív volt a találkozó. Sajnos sok egyéni hibát követtünk el, végül ezek miatt vesztettük el a mérkőzést. Bosszantó, hogy ilyen teljesítmény mellett pont nélkül maradtunk. Emelt fővel hagyhattuk el a pályát, kár, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. Tanulnunk kell az elkövetett hibáinkból. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, de azért büszke vagyok a játékosaimra, mert egy topcsapat ellen sikerült megállnunk a helyünket, azt a teljesítményt nyújtottuk, amit a nyári Eb-n is, felvettük a versenyt a nagyon erős svájciakkal. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig biztattak bennünket, ezúttal is ők voltak a tizenkettedik ember a pályán, sajnálom, hogy nem sikerült egy jobb eredménnyel kiszolgálni őket.


    Vladimir Petkovic: A magyarok is minőségi játékot mutattak,benne volt a mérkőzésben, hogy megfordíthatják a mérkőzést, nagyon örülök, hogy végül nekünk sikerült megszereznünk a három pontot. Az első félidőben jobbak voltunk az ellenfélnél, a másodikban azonban hagytuk magunkat nyomás alá helyezni, és a magyarok kétszer is gyorsan egyenlíteni tudtak. Végül azonban megmutattuk, hogy van karakterünk, mert végig bíztunk a győzelemben és harmadszor is vezetést szereztünk, amivel megnyertük a mérkőzést.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/07/bernd-storck-emelt-fovel-hagyhattuk-el-a-palyat/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.08, 16:10 (szerk.: 2016.10.08, 16:25)
    Szerencsétlen meccs volt, egy döntetlent azért megérdemeltünk volna. Ilyen szintű hibákat egy Svájc ellen nem lehet a védekezésben büntetlenül elkövetni, 3 kapott gólt meg nagyon sok hazai pályán.


    Lang csak a szokásosat hozta. Minden meccsen van egy nagy hibája, ha abból nem lesz gól akkor nincs gond. Most nem úsztuk meg...


    Énszerintem ez az a vereség volt, ahol kaptunk három olyan gólt, amilyenből egyet se lett volna szabad. És nem nagyon gondolom, hogy ennek olyan nagyon örülnünk kellene. Az EB-selejtezőkön azért értünk el valamit, mert lejátszottunk egymás után öt meccsen úgy, hogy nem kaptunk gólt. Hármat meg csak a már tök komolytalan utolsó meccsen kaptunk (ott mondjuk négyet, de az tényleg mindegy volt).


    Én annyit mondtam amit azóta is tartok, hogy bár kikaptunk, de nem tudok egy rossz szót sem mondani a csapatra. Végig küzdötték a meccset, de ma egy ilyen nap volt. A portugálok ellen júniusban minden ellentétesen sült el, mint ma ennyi a történet.


    Sajnos be kell látnunk, hogy Guzmics mellé kellene egy igazi, megbízható belső védő. Lang nem az, nagyon nem. Technikailag, taktikailag, dinamikailag zéró. Az volt korábban is, de a többiek kisegítették+mákunk volt. Az erősebb csapatok ellen nulla. Storck felelőssége is fennáll. Ott ül a padon Lovrencsics, Niko, Elek és nem cserélünk, vagy ha igen, akkor az utolsó 5-10 percben, amikor már általában késő. Sajnos Gulácsi sem sugallta azt a magabiztosságot, határozottságot, amit Király. Több formán kívüli játékos volt a pályán : Kádár, Lang, Gera, Fiola, Kleini. Ez pedig nagyon sok egy olyan csapatnak, mint a magyar. Pedig ez a Svájc nem egy világverő tizenegy. Ez egy ügyes iparosokból álló, sematikus csapat egy-két jó játékossal (Shakiri, Embolo) de ők sem világsztárok. Nem írnám le, hogy elszálltunk, de már csak kb. 10% esélyt adnék a csapatnak. Azért az elgondolkodtató, hogy pl. Feröernek 4 pontja van. A szigetlakóknak igen csak komolyan veendő csapata van. 50.000 emberből! Sajnos úgy néz ki, hogy az EB. egy kifutott, egyszeri siker volt. Vissza kell térnünk a földre, vissza a magyar futballvalóságba. :(


    Tényleg nem kéne úgy tenni, mintha Svájc gálázva rúgott volna nekünk egy ötöst, szerintem ez egy vállalható vereség volt, egy x-es meccsen. Persze azért nem kéne luftot rúgni, meg üresen hagyni a csatárt az ötösön, de nyilván nem is lesznek ezért megdicsérve.


    Ha létezik egál meccs, ez az volt. Svájc jobb egyéni képességekben, de mint csapat, nem tudott fölénk nőni. Sajnos a védelem ma olyan volt, mint a Dárdai előtti időkben. Midhárom gólt elemi hiba előzte meg,de különösen az elsőt és a harmadikat. Támadásban jók voltunk. Fiola a második félidőben és Lang végig nagyon bizonytalanul játszott, ez döntött ma.

    Tetszett Nagy Ádám (eddig túlhype-olt játkosnak tartottam, de most megmutatta, miért játszik az olasz első osztályban),

    de a legjobb az itt sokak által szidott Szalai, nem csak a két gól miatt.

    Gulácsi a második gólt védhette volna.

    Kádár és Guzmics jól játszott, bára harmadik gólban Guzmics azért benne volt.

    Kleinheisler nagy hibaszázalékkal játszik, de az egyik legfontosabb láncszem.

    Gera szerintem lefelé lóg ki, már az EB-n is így láttam.

    Stieber gólpassz gyönyörű, ma jobb volt, mint általában.

    Dzsudzsák nagyot hajtott, de nem került lövőhelyzetbe. A három szabadrúgsából azért egyszer eltalálhata volna a kaput.

    A cserék közül Németh nem értem, miért akart elesni ahelyett, hogy belőtte volna. Nikolicsnak nem volt ideje semmire.

    Az előrejáték vállalható, de ez a Svájc messze nem volt egy verhetetlen alakulat. Sajnos a harmadik helynél nem leszünk előrébb.


    Nekem meglepetést okozott a svájciak tompa játéka. Ahogy hallottam, a portugálok ellen is hasonlóképpen nyertek. Az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználták, de egyébként színtelen, szagtalan. Eredménycentrikusak.

    Nekem meglepetést okozott a magyar csapat játéka. Kevesebbet vártam. Az, hogy hibázunk itt-ott az várható: embereink nem a topligák jónevű játékosai. Tehát benne van a kapitális hiba lehetősége is. Volt ebből három... Ellenben ilyen előrejátékot az EB előtt nemigen láttam.

    Storckot két dolog miatt marasztalnám el csupán. 1. A meccshiányos, lábadozó Fiola helyett Besét kezdettem volna. 2. Semmi szín alatt nem küldöm be (még) csereként (sem) a meccshiányos Némethet. Sokkal hasznosabb lett volna Nikolics a Kleni cserénél. Addigra már létszott, hogy a svájci retesz ölég rozsdás. Egy fürge Nikolics most megélhetett volna. Ettől függetlenül, az elmúlt tíz év magyar elődeinél még mindig utcahosszal jobb. Hagyni kell dolgozni.

    Summa sumárum, a közepesnél jobb teljesítménnyel, de a szokottnál többet hibázva kikaptunk, és sok esély már nem maradt a 2. helyhez. A fonákját nézve: a hátralévő éles meccseken építhetünk egy olyan biztos EB résztvevőt, amelyik már a következő VB selejtezőkre eséllyel nevezhet be.


    Nos, hajlamos vagyok elragadtatni magam a meccs hevében, ezért most írok egy higgadt, a tegnapi és eddigi két meccset érintő összefoglalót.

    Az összkép nem változott bennem azok után, hogy átgondoltam higgadtan a történéseket. Maximum kicsit árnyalódott a kép. Az látszik, hogy próbálunk hátulról építkezni, tudatosan, sokat passzolva, mint egy valamire való csapat. Elől viszont még akkor is passzolni akarunk, amikor lőni lehetne, túljátsszuk a dolgokat. Még mindig túl sok az alibi passz, a felesleges hátra passz. Számos alkalommal fordult elő, hogy Fiola vagy Guzmics kapta a labdát légüres térben és ahelyett, hogy vitte volna előre emberig és passzolt volna egy építő jellegűt, megállt. Megvárta míg odaér a svájci és jött a vissza passz Gulácsinak vagy a másik belső védőnek. Nagy Ádámot még mindig elpocsékoljuk azzal, hogy kizárólag arra korlátozódik a feladata, hogy visszalépjen a védelembe a labdát elkérni. Õ ennél sokkal sokkal jobb játékos, teljesen világos, hogy Storck korlátozza le ennyire. A csapatban egy ember játéka teljesen értelmetlen volt tegnap...Dzsudzsák Balázs. Nincs meg a pozíciója, ilyen nincs, hogy egy balszélsőt, aki pont a gyorsaságával a cselezőkészségével emelhetné a csapatot, már megint egész meccsen jobb oldalon játszatok, néha pedig egészen középre húzódva. Az ő játéka teljesen értelmezhetetlen volt és sablonos, leolvasható. Már megint a jobb szélről török be és lövök játék akart lenni, csak ezt már az összes ellenfelünk ismeri. Esélyt nem adnak neki. Dzsudzsák volt tegnap a leggyengébb emberünk támadásoknál. Szalaival kapcsolatosan megkövezem magam, egy vérbeli lesipuskásként szerzett 2 gólt tegnap, teljesítette egy csatár feladatát, az összjátékokban azonban még mindig nem tud részt venni, labdakezelésében óriási hiányosságok vannak. A támadójátékunk tehát hiába épül már a sok passzra, még mindig összességében esetleges, a szerepek nem világosak, vagy túlzottan lekorlátozottak pl. Nagy Ádám esetében.

    A védelemről jót nem lehet elmondani. Kádár tökéletesen játszott, előtte le a kalappal, a végén sajnos ő rúgta taccsra a labdát, ami után gólt kaptunk. A többiek de leginkább Lang és Fiola amatőr hibák sorozatát követték el. Gulácsinak sajnos nincs kisugárzása, színtelen, szagtalan kapus, nem látom benne azt, hogy ő most innen kibérelné 5 évre a válogatott kapuját.

    Storck hozzáállása nem tetszett. Nagyon bután nyúlt bele a meccsbe, és túl későn. Döntetlen állásnál egy olyan játékost hozott le, aki nagyon jó párharcokban, harcos, bármikor benne van egy gól (Kleinheisler), és behozott egy olyat, aki egy nulla ligában játszik, inkább csak a tengerpartra jár kis sütkérezni, 20 kiló, párharcokat nem vállal, ha pedig gólt rúghatna inkább elesik, és 11-esért kiáltozik (Németh). Ott ültek a padon olyan játékosok, akik segítették volna Svájcot betolni a kapuja elé, mivel a párharcokat nyerték volna a középpályán. Vida, Elek, Lovrencsics. Mind mind sokkal erősebbek ilyen helyzetben. Nikolics 86.percben való beküldése teljesen értelmezhetetlen. Találjuk már meg ennek az embernek a helyét. Gera előtt le a kalappal, de világosan játszik, hogy egy félidő után nem kap már levegőt. Ha mi tényleg nyerni akarunk, akkor úgy is kell cserélni és nem a 71. meg a 86.percben és kész.

    Számolgatni innentől nem érdemes, teljesen világos, hogy itt maximum a 3. helyet szerezhetjük meg, azt is csak jó esetben. Ha bárki azt hinné, hogy Lettországban majd begyaluljuk őket egy 3-0lal az téved. Teljesen egál és ki-ki meccs lesz. Az egész sorozat innentől arra megy ki, hogy ne rontsunk nagyon a világranglistán és jó helyzetből várhassuk az EB selejtezők sorsolását. Plusz, hogy építsünk be néhány embert az U21-ből.


    Én pont azon gondolkoztam tegnap, hogy a kezdőnél jobbat felküldeni szerintem lehetetlen lett volna, egy játékost sem hiányoltam.
    Akiben lehetőséget látnék, az a kispesti Koszta, szerintem már sokkal jobb mint Balogh vagy Sallai, de még nem jobb mint Stieber vagy Dzsudzsák, ő szélen jó lehet majd később.
    Ez a Szántó csak játszogat a Rapidban, de ez még sokat nem jelent.
    Kb. őket kettőjüket próbálnám ki éles meccsen, esetleg Nagy Dominik még.

    Hangya, Osváth, Forgács, Szivacski sem jobbak Fiolánál, Kádárnál, Korhutnál vagy Besénél.
    Szilvási, Lenzsér, Kecskés vagy Hegedűs is gyengébb ( szerintem jóval ) mint Lang vagy Guzmics.
    Prosser, Zsótér, Holender szerintem távol áll a válogatott szinttől.
    A kapusokat hagyjuk is az U21-ből, maradt még Berecz, Kalmár, Mervó, Cseke, Madarász és Géresi.
    Õk szintén semmilyen erősítést nem jelentenének jelenleg.


    Nagyon túltoljátok ezt a Nagy Ádám mindig csak hátra meg oldalra passzol témát. Egyszerűen nincs igy, a posztja követelményeiből fakad. A squawka.com-on meg lehet nézni egy játékos passzainak az átlagos irányultságát (előre-hátra) na most ebből szemezgetve a Serie A hasonló poszton játszó legjobb játékosai (félig védekező középpályás-félig passer) az előző teljes 15/16-os szezonban :

    Marchisio hátra 34,3% előre 65,7%
    Biglia hátra 36,9% előre 63,1%
    Montolivo hátra 29,9% előre 70,1% (korábban volt olyan szezonja, amikor közelebb volt a 40%-hoz a hátra passzainak aránya)
    Jorginho hátra 38,3% előre 61,7%
    Strootman hátra 40,2% előre 59,8%

    a legjobb olasz játékos ezen a poszton Verratti előre 36,4% hátra 63,6%
    És akkor Nagy Ádám idén a Bolognaban hátra 34,7% előre 65,3%.

    Szval ne erőltessétek ezt az ökörséget, mert a végén, ha olvassa ezeket a kritikákat a futball analfabétáktól, még elkezd túl sok idióta kockázatos passzt vállalni feleslegesen.


    Már akkor várható volt a zakó amikor Soho partyt játszott a zenekar a himnuszok előtt.
    Botrány.


    Szerintem csak félig van igazad. smiley Tegnap egy 3 esélyes meccsen kaptunk ki viszonylag szép játékkal és az akarat is rendben volt. Szerintem így ki lehet kapni, még ha azt is gondolom, hogy a harmadik gól bekapása abszolút amatőr volt a részünkről. Storcknak, Dzsuzsinek, Zolinak hátra kellett volna parancsolni mindenkit egy ilyen szituációban, ha már a csapat erre nem volt képes.
    Ugyanakkor a pozitív változásokat én nem látom. Kb. a 90-es évek közepe óta követem a focit (a Bl csapatunk menetelésével lettem Fradi és foci drukker) azóta én csak visszafejlődést, folyamatos lemaradást látok a többiektől.


    Gratulálok a csapatnak és a szurkolóknak is.Igazi focihangulat volt.Remek,fordulatos meccsen megérdemeltük volna a döntetlent,sőt......Egy svájci lesgól,egy meg nem adott büntető.....

    Élvezhető támadó focit játszottunk,optimistán tekintek a jövőre,néhány év múlva egy szinttel feljebb léphetünk.


    Fiolát a 70. perc környékén kellett volna szerintem lehozni, mert látszott, hogy elkészült az erejével. A játékvezetés erősen kritizálható volt.
    A csapat játéka sztem még összeszedettebb volt, mint az EB-n, talán a védelem nem muzsikál úgy, mint az osztrákok és Izland ellen.
    Az orosz bíró kiállította volna a fél mezőnyt, és a tizit is biztosan megadta volna, de ő inkább ne vezessen meccset...


    király annyiban hiányzik,hogy ő legalább elrendezgette őket a pontrúgásoknál.
    nála ilyen nem lett volna .hogy fiola csak úgy álldogáljon messze az emberétől és üres tekintettel nézegesse a csillagokat az égen.
    aztán 100x-os fázis késéssel reagáljon bármire is,ami,
    körülötte történik


    Sőt. Én még ilyen tempóban nem láttam magyar támadásokat építeni. Ez tette lehetővé számos hiba kijavítását. Kétségtelen, a szélső hátvédek nem rohangáltak szabadon, de nagy munkát végeztek. Nagy Ádám és Gera Zoli pedig elképesztő nagyot focizott. Az első hármasból talán Dzsudzsák lehetett volna még jobb. Győzelemre játszottunk, kialakítottunk helyzeteket, két szép centerezést berúgtunk. Nyerni nem sikerült.


    Nehéz mit mondani akkor, amikor még Gera Zoli is elsírja magát nyilatkozat közben. Tényleg kb. a több szerencse döntött Svájc javára. Lang hibája és Fiola gyengébb formája miatt kaptunk 3 gólt, de ugye mindegyiknél szerencséje is volt Svájcnak. Nekünk meg 2-2 után ott volt az a tizigyanús támadás, és 2-3 után is egy bevetődő svájci mentett a szögletünk után. Tényleg egy kisebb fajta csoda volt készülőben, még Szalai is két gólt szerzett, de mégis elbuktunk.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://ulloi129.hu/2016/10/07/kibeszelo-a-svajc-elleni-vb-selejtezore/#more-137121
     
  5. avatar: ingersheim
    2016.10.08, 15:33
    kép
     
  6. avatar: wmisharin
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.03, 10:57
    Szurkolótársaink!

    Pár nap és elérkezünk a selejtezősorozat első hazai mérkőzéséig.
    Csoportunk látvánnyal készül, ehhez viszont a Ti segítségetekre is szükségünk van.
    Többször írtuk, szeretnénk, ha megtelnének a B1-B2-B3-C1 szektorok 45 perccel a kezdés előtt!

    Az Elefántcsontpart elleni koreóból kiindulva, szeretnénk pár fontos dolgot kérni kezdésre:
    -töltsük meg a felső sorokat is, ne alul tömörüljünk
    -ahhoz, hogy egységes legyen a koreográfia, csak a kihelyezett elemeket használjuk, annál a széknél ahova kitettük
    -megkérünk mindenkit, hogy a koreó alatt NE használjon más zászlót/sálat, csak amit kitettünk
    -ameddig nem jelzünk, senki ne emelje fel a koreográfia elemeit és ne is vigye sehova.
    Legyünk egységesek, segítsük egymást, figyeljünk az előénekesre és hajszoljuk bele játékosaink a győzelembe!

    CB'09
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.02, 16:15 (szerk.: 2016.10.06, 09:28)
    Sérülése miatt 10 napra kidőlt, így a Magyarország és az Andorra elleni vb-selejtezőn sem játszhat Johan Djourou, a Hamburg 29 éves középső védője és csapatkapitánya. A 65-szörös válogatott játékos még a HSV Hertha elleni mérkőzését megelőzően dőlt ki a sorból izomsérüléssel, és a Blick cikke szerint nem is gyógyul fel az október 7-i és 10-i selejtezőre.

    via csakfoci

    Nem utazik el a svájci labdarúgó-válogatottal a magyarok elleni, pénteki világbajnoki selejtezőre Fabian Frei, a Bundesligában szereplő Mainz légiósa, aki vasárnap combizomhúzódást szenvedett a Wolfsburg otthonában játszott bajnokin. Egy másik kulcsjátékos, Granit Xhaka eltiltás miatt nem játszhat Budapesten.

    via nso

    Hozzájuk csatlakozott Luca Zuffi, a Basel középpályása, aki a bejelentés szerint bokasérülés miatt nem lehet Svájc Magyarország és Feröer elleni selejtezőjén sem.

    Vladimir Petkovic szövetségi kapitány egy "majdnem" újoncot hívott be helyette (és Frei helyett) a keretbe, a 19 éves, 1-szeres válogatott Denis Zakaria (Young Boys) is készülhet a mieink ellen.

    Mindezek mellett Eren Derdiyok betegsége is fejfájást okoz Petkovicnak: a Galatasary csatára émelyegve és hasmenéssel - állítólag repülőútja jelentős részét a mellékhelyiségben töltve - kínlódva érkezett meg a kerethez, igaz, a játéka neki aligha lesz majd veszélyben.

    via csakfoci

    A svájci szövetség tájékoztatása szerint újabb sérülés okoz nehézségeket pénteki ellenfelünknél: François Moubandje, a Toulouse védője megsérült. Ő egyébként nem alapember a svájciaknál: ugyan eddig már 10-szer volt válogatott, de az Eb-n és a portugálok ellen sem lépett pályára.

    via csakfoci
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.30, 21:27
    Bernd Storck 23 főre szűkítette a Svájc és a Lettország elleni vb-selejtezőkre készülő, férfi A-válogatott keretét. Hangsúlyozta: hasznos egy hetet tölthetett a játékosokkal.
    Pénteken befejeződött a Svájc és a Lettország elleni vb-selejtezőkre való felkészülés első szakasza.

    A mai napon egy edzésen vett részt a csapat, melynek fókuszában az egymás elleni játék volt az U21-es keret tagjaival. A piros mezes vegyes csapat végül 4–3-ra nyert.

    Az edzést követően a kapitány véglegesítette a jövő héten együtt készülő A-válogatott keretét, hangsúlyozva, hogy az e heti közös edzések az U21-es válogatott keretével nagyon hasznosak voltak, és ismét bebizonyosodott, hogy számos olyan játékos található az U21-es keretben, aki komoly perspektívát jelent az A-válogatott számára a jövőben.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/09/30/bernd-storck-veglegesitette-a-svajc-ellen-keszulo-keretet/

    A keretszűkítés áldozata lett:
    Kovácsik Ádám
    Nagy Gergely

    Botka Endre
    Hangya Szilveszter

    Kovács István
    Nagy Dominik

    sérülése miatt nem játszik:
    Böe Dániel
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.22, 19:13 (szerk.: 2016.09.22, 19:14)
    Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott bő keretét, amely a Svájc elleni hazai vb-selejtezőre készül.

    A 30 fős keretben ismét helyet kaptak az OTP Bank Ligában jól teljesítő fiatalok, így Kovácsik Ádám, Botka Endre, Hangya Szilveszter, Nagy Dominik, Nagy Gergely vagy Vida Máté, tehát Bernd Storck továbbra is következetes abban, hogy megfelelő teljesítmény esetén lehetőséget ad a jövő reménységeinek is. Mellettük ismét ott lesz a keretben Gyurcsó Ádám is, aki rendszeres játéklehetőség mellett jól teljesít a Pogon Szczecinnél.

    A fiatalok közül többen pályára léphetnének még az U21-es válogatottban is, amely szintén az A-válogatott mellett készül majd Telkiben a portugálok elleni Eb-selejtezőre.

    – A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt válogatott előszobája, és a két csapat egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is – fogalmazott Bernd Storck.

    A szövetségi kapitány a felkészülés során mutatott teljesítményeket is mérlegelve dönt majd a már közvetlenül a Svájc elleni vb-selejtezőre készülő, szűkített keretről.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/09/22/kezdodik-a-munka-tobb-fiatal-is-az-a-valogatottal-keszul-svajc-elott/
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.15, 09:41
    Teltházas a Magyarország–Svájc vb-selejtező

    A magyar szurkolókon semmi nem múlhat majd: máris elfogytak a jegyek az október 7-i, Svájc elleni világbajnoki selejtezőre.
    Óriási az érdeklődés a magyar válogatott iránt: nyolc nappal a jegyárusítás első szakaszának megkezdése után az összes jegy gazdára talált a Magyarország-Svájc vb-selejtezőre.

    A meccsbelépők 72 százalékát online vásárolták meg a szurkolók, akik először élvezhették az MLSZ Szurkolói Klubtagságának előnyeit.

    Szeptember 6-tól először az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai, aztán a klub- vagy futballkártyával rendelkezők, és minden további szurkoló válthatta meg a jegyét.

    A meccsbelépők 72 százalékát online vásárolták meg a szurkolók, akik először élvezhették az MLSZ Szurkolói Klubtagságának előnyeit.

    A klubtagságot a szurkolók minél jobb kiszolgálása érdekében vezette be az MLSZ a nemzeti csapat mérkőzéseire.

    A bérletkedvezmény keretében a regisztrált klubtagok a vb-selejtezőkre szóló, hazai mérkőzésekre belépést biztosító bérlet árából 30% kedvezményt kapnak. A jegykedvezmény keretében a Szurkolói Klub tagjai automatikusan 15% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőket a magyar válogatott mérkőzéseire, de azok, akik bérlettel rendelkeznek bármely OTP Bank Ligában szereplő csapathoz vagy rendszeresen vásárolnak jegyet az első osztályú mérkőzésekre, további (lojalitási) kedvezményt vehetnek igénybe, amellyel együtt a kedveszmény mértéke elérheti a 25%-ot is.

    A kezdeményezés segítségével 10 756 klubtag vásárolt kedvezményes árú belépőt a mérkőzésre – köztük több mint 4000 bérletes – összesen pedig már 13 ezernél is több szurkoló tagja a klubnak.

    A Svájc elleni vb-selejtező előtt a magyar szurkolók a női A-válogatottunkat biztathatják: a csapat szeptember 20-án, Gyirmóton az olimpiai bajnok német válogatottal játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

    2016.09.14
    http://valogatott.mlsz.hu/hir/telthazas-a-magyarorszag-svajc-vb-selejtezo
     
  12. avatar: Sanyi-Hungaria
    2016.09.05, 11:28
    A hírekkel ellentétben ma nem kezdődött el a mérkőzésre a belépőjegyek árusítása. A Syma csarnoknál azt a felvilágosítást adták, hogy várhatóan szigorítások történnek a vásárlással kapcsolatban...
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.08, 16:16 (szerk.: 2016.08.22, 22:45)
    képA Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus 15-től megkezdi a világbajnoki selejtezőkre szóló bérletek árusítását, majd szeptember 5-től az október 7-i, Magyarország- Svájc mérkőzés jegyeinek értékesítését.
    kép
    Az Európa-bajnokságon sikerrel szereplő válogatott iránt jelentősen megnövekedett az érdeklődés, azonban - a Nemzeti Stadion felépüléséig - a hazai válogatott mérkőzéseknek otthont adó Groupama Aréna befogadóképessége korlátozott, határt szab a nézőszámnak. Ennek ellenére a szövetség nem emeli a vb-selejtező mérkőzésekre szóló jegyek árait, sőt új kedvezményrendszert vezet be a nemzeti csapat mérkőzéseire.

    Az MLSZ az első osztályú csapatokkal egyeztetve életre hívja az MLSZ Szurkolói Klubot, melynek bárki tagja lehet, aki érvényes klubkártyával vagy Futballkártyával rendelkezik és a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon regisztrál a klubba. Erre augusztus 8-tól folyamatosan lehetősége van mindenkinek, aki szurkolói- vagy Futballkártyával rendelkezik. A Szurkolói Klub tagsága különböző kedvezmények igénybevételére jogosít. Azok a szurkolók, akik nem csatlakoznak a Szurkolói klubhoz, de klubkártyával vagy MLSZ kártyával rendelkeznek, a jövőben is vásárolhatnak belépőket személyesen a jegypénztárakban, vagy választhatják a kényelmes online jegyvásárlást.

    Újdonság, hogy az MLSZ Szurkolói Klub tagjai a hazai vb-seletezőkre kedvezményes áron bérletet is vásárolhatnak. A bérletkedvezmény keretében a regisztrált klubtagok a vb-selejtezőkre szóló, hazai mérkőzésekre belépést biztosító bérlet árából az eredeti jegyárhoz képest 30% kedvezményt kapnak.

    A jegykedvezmény keretében a Szurkolói Klub tagjai automatikusan 15% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőket a magyar válogatott mérkőzéseire, de azok, akik bérlettel rendelkeznek bármely OTP Bank Ligában szereplő csapathoz vagy rendszeresen vásárolnak jegyet az első osztályú mérkőzésekre, további (lojalitási) kedvezményt vehetnek igénybe, amellyel együtt a kedveszmény mértéke elérheti a 25%-ot is.

    A lojalitási kedvezmény szabályai:
    - NB I-es klub mérkőzéseire érvényes, legalább fél szezonra szóló bérlet 10% kedvezményre jogosít (a klubbérletet szintén szurkolói kártyával kell megvenni), vagy
    - az elmúlt 6 hónapban megrendezett NB I-es mérkőzésekre vásárolt jegyek után jegyenként 2% kedvezmény, de maximum 10% (5 mérkőzés után).

    Csak a Szurkolói Klub regisztrációt követően megvásárolt jegyek számítanak bele a kedvezmény mértékébe, visszamenőleges hatály nincs. A Szurkolói Klubból törölt, majd újra regisztrált klub-, vagy Futballkártya csak az újra regisztrációt követő időszakra számít bele.

    A Szurkolói Klub létrejötte nem változtat a korábban kialakult gyakorlaton, tehát a jövőben is lehetséges lesz a jegyvásárlás kártya nélkül is, ennek feltétele a jogszabályban foglalt adatok megadása és a jegypénztárban való személyes megjelenés.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/08/08/elindult-az-mlsz-szurkoloi-klubja/
     
  14. avatar: ingersheim
    2015.12.27, 13:31
    Igazad van, ezt nem is figyeltem.
     
  15. avatar: fgymat
    2015.12.27, 13:07
    Az MLSz közleménye szerint nem ez lesz, mivel ez egy FIFA által szervezett esemény. Az eltiltás egy UEFA rendezésű, hazai tétmeccsre vonatkozik, vagyis valószínűleg egy 2018 őszi EB-selejtezőre.
     
  16. avatar: ingersheim
    2015.12.27, 11:30
    Az UEFA elutasította az MLSZ fellebbezését - a románok elleni meccsen történtek miatt -, így kaptunk egy zárt kapus büntetést.
    Lehet, hogy pont ez a meccs lesz az? Barátságoson gondolom nem lehet letölteni.