magyarfutball.hu

FK Partizani Tiranë - Ferencvárosi TC 1 : 1 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 1.5 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 0 (1)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Elbasan, Elbasan Arena
referee : Millot Benoît (Franciaország)
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. Nemzeti Sport: -
  3. nso.hu: -
  4. partizani.al: -
  5. tempofradi.hu: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.22, 15:57
    A Partizani - Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzés programfüzete:
    kép
    http://www.ebay.co.uk/itm/PARTIZANI-Albania-v-FERENCVAROS-Budapest-Hungary-2016-Q-CHL-programm-/191950993392
     
  2. avatar: ingersheim
    2016.07.17, 20:07
    TempóFradi: ~2.000 néző.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.17, 19:38
    Nem találkozott valaki nézőszámmal?
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 19:10
    Arckönyvön olvastam, egy a helyszínen járt nézőtől :

    "Azon gondolkodtam a meccs alatt, mihez hasonlítható az érzés, ami fojtogat. Mint, amikor párnába üvöltök. Más már nem is hallja és én is csak belelovalom magam, de jobb nem lesz. Ilyen volt tegnap a Magyar Kupa győztes, bajnoki aranyérmes Ferencváros albániai szereplése.
    Az albán ultrák szektorából lesújtó látványt nyújtott, hogy a vendégszektor székeit letakarva hagyták. Meccskezdés után egy távoli szektorban végül feltűnt 3 vendég"szurkoló".
    A legszívfacsaróbb az volt, amikor sikerült egyenlíteni és néma csend ült az addig albán-zajos stadionra. A játékosoknak nem volt hova szaladniuk örülni, nem várta őket senki. Ez ma egy Magyar Kupa győztes, bajnok Ferencváros sorsa..."

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 14:05
    Thomas Doll: Tipikusan olyan meccs volt, mint amilyen egy szezon első találkozója szokott lenni. Voltak apró hibáink. Az egyik ahhoz vezetett, hogy a Partizani megszerezte a vezetést. Nagy védelmi hibát ejtettünk, ilyen gól 50-ből egyszer jön össze. Böde azonban gyönyörű gólt szerzett egy tudatos, szépen felépített támadás végén, és az 1-1 nem is számít rossz eredménynek. Nem lepett meg minket a Partizani játéka, tudtuk, hogy vannak gyors játékosaik. Fontos volt, hogy a csapat nem ijedt meg 1-0-nál, mentálisan erős volt, fel tudott állni, és kiegyenlített. A visszavágón stabilabbak, magabiztosabbak leszünk. Ha a budapesti összecsapáson nem hibázunk ennyit, továbbjutunk.


    Adolfo Sormani: Az eredményen túl a csapatom tegnapi hozzáállása volt igazán pozitív. A legjobbjukat adták a pályán, teljes mértékben betartották a taktikai utasításaimat. Nem akarok játékosokat kiemelni, csak a csapatot, bebizonyították, hogy fel tudnak nőni egy nálunk minden tekintetben erősebb ellenfélhez is. A továbbjutás kérdése nyitott maradt, biztosíthatok mindenkit, hogy Budapesten is ilyen teljesítményre törekszünk majd.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/stabilabbak-leszunk/20160713/c/14017
    http://partizani.al/sq/konference-per-shtyp-post-champions-league-adolfo-sormani-paraqitja-e-skuadres-entuziasmon/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 14:03
    Folytatódik a tavaszi szenvedés,de a továbbjutás nem kérdéses,szerintem a bajnoki cím sem,Doll féle taktika már megszokott.


    Gyurikát (Djuricin) küldhetjük is vissza postafordutlával! Fizikálisan gyenge, képzeltlen, labdaügyetlen, helyezkedni nem tud, passzolni főleg nem.


    Idény eleji forma, első meccs, alibizés, egy tuti x-re mentek ki, látszott rajtuk egyáltalán nem voltak felpörögve fejben sem. Nem is erre készültek, lélekbe n már elkönyvelték, hogy az első körben erőnyerők vagyunk, nem kell lejátszani ezt a két meccset, szerintem ezért sem tudtak rendesen rákészülni erre a meccsre.
    A vissza vágón simán nyerünk 2-3 góllal. A probléma nem ez a meccs, hanem az, hogy eddig kevés az erősítés, Duricin úgy tűnik nem lesz igazi konkurense Daninak, ami baj. Persze adjunk még esélyt neki, nem egy meccsből lehet megítélni, de nehéz elképzelni, hogy klasszisokkal jobb lenne a ma mutatottnál. Dilaver mellett, helyett sincs senki, pedig ő sem BL-szint, Nalepa dettó, Leo már öreg a komoly erőpróbákhoz, nincs igazi 10-esünk, Gera inkább mélységi irányító, védekezik is, ezen a poszton még nemzetközi szintű. Hajnallal nem tudom, mi van, de rengeteget sérült, nem igazán lehet rá számítani. Dominik még nem az a szint, Radó nak is sokat kellene fejlődnie, súlytalan. Nagy Ádi pótlása pedig nem megoldott. Lovrencsics jó lesz, minőségi igazolás. De az össz mérleg sajnos nem pozitív, nem mondhatjuk, hogy erősödtünk. Annyi előny van, hogy a csapat gyakorlatilag egyben maradt, összeszokottság hiánya fel sem merülhet. De akkor erősödhetünk és akkor lehet egyáltalán esélyünk a BL vagy EL-körre, ha még igazolunk előre egy pl. Trochowski szintű irányítót, egy mi nimum Nagy Ádi szintű középpályást, egy a mostaniaknál jobb belső védőt - bár Hüsinget nem láttam még játszani, nem tudom, milyen - de ha jó, akkor is elbírnánk még egy Pavlovichoz hasonló védőt, plusz egy jobb bekk. ha pedig Duricin nem tud sokkal többet a mai produkciójánál, akkor egy csatár is kell. Ez a minimum feltétel az esélyhez. Különben ne is reménykedjünk csoportkörökben.


    Kezdek kètelkedni Dollban...
    Ez volt az 5. európai kupameccse, de csak a hollandok elleni visszavàgón jàtszottunk viszonylag jól..


    A keretûnk többre kèpes szerintem.
    Amit az 1. fèlidőben láthattunk az nem mèltó a nevünkhöz.


    Dibusz- kirúgásai borzalmasak...
    Dilaver- borzalmas volt...nem először.
    Nalepa- csak szólok,hogy Ő az egyik kifejezetten gyenge pont...
    Leo- a gólban vastagon...
    Rami- nem ez volt élete meccse,neki sem...

    Gera- ma is Ő volt a legjobbunk egy abszolút közepes teljesítménnyel...
    Pintér- Ő a másik gyenge pont...
    Radó- a súlytalanság netovábbja volt.amit ma előadott...ráadásul a gól is az Ő hibájából indult.
    Nagy D.- annyival volt jobb Radónál,hogy legalább nem kaptunk róla gólt.
    Lovre- legalább küzdött,de kb semmi értelme nem volt...
    Djuricin- hááát ez egy baszott nagy 0 volt
    Böde- megmentett minket...megint.


    Pocsék meccs volt, ahogy előre sejteni lehetett. Viszont az 1-1 az albánokra nézve hízelgő. Tudatos támadást szerintem nem is vezettek.
    A védelmünket kell kicsit gatyába rázni. Oké, hogy nagy a tét, de nem szabad ilyen idegesen játszani hátul.


    Rúgattunk egy gólt az albánokkal, később majdnem még egyet. Ezt követően bejött Dani, és kiegyenlítettünk.
    Felkészülés nélkül belementünk egy tétmeccsbe, ahol zéró kockázatot akartunk vállalni, nem véletlenül.
    Ha 2-3 hét múlva is tompa lesz a csapat, akkor tényleg baj van.


    latom kezdodik Doll fikazasa - igen, nemzetkozi szinteren meg tanulnia kell, - ezert van meg mindig velunk - de ma is mukodtek a cserei - en bizok benne hogy iden elore lep a nemzetkozi fociban is,
    kepes ra.


    Behozta a tavalyi gólkirályt az új csatár helyére, akinek még ideje sem volt összeszokni a csapattal. Mesteri csere, eszembe nem jutott volna.


    A mai legnagyobb hiba Böde padoztatása volt szerintem. Az osztrák gyerek eddig egy nagy nulla. Semmit nem mutatott. Remélem összeszedi magát, mert így nem érdemes megvenni. Radó is csalódás volt ma. Elnyomták, súlytalan volt. Nagy Domi is kevés volt. A védelemlemben , miért nem tette be Doll Hüsinget ? Ő jó igazolásnak tünik. Lovrencsics nagyon jó lesz, de nem mindegy kik vannak elől vele. Böde beállításával felcsillant a remény .Be is vágta lehetetlen szögből . Nálam Dani és Gera a király !


    Engem is sokként ért ez a "teljesítmény" vagy mi a fene, de egyenlore még nyugodt vagyok. Majd ha otthon is ilyen szar teljesítményt nyújtunk, akkor lehet pánikolni ezerrel. A gólig mi sem akartunk focizni, Dani beállása után pedig adtunk egy gólt, és adhattunk volna még, mert azóta jobbak voltunk. Kapufa is volt, meg nem adott tizi is (ami miatt nem vagyok mérges a sporira, sokkalinkább Dollra és magunkra vagyok mérges, hogy miért nem játszottunk elejétol kezdve támadóbban). De az valamelyest megnyugtat, hogy amikor kellett, akkor támadtunk és adtunk egy gólt is. Várom a hazai meccset, kozel sem vagyok elégedett, de egyelore nem pánikolok.


    Az a helyzet, hogy ma a csapat aktuális formai szintjére süllyedt a szakmai stáb.Idény eleji forma, egy reál ellen bejövős taktikával, de ez ilyenek ellen nem megy.
    Meccs előtti aggodalmak:
    -Dilaver
    -Gera-Pintér kettős

    mind ültek.


    Thomas Doll idegenbeli nemzetközi kupameccsei:
    Sliema - Ferencváros 1-1
    Rijeka- Ferencváros 1-0
    Go Ahead Eagles-Ferencváros 1-1
    Zeljeznicar- Ferencváros 2-0
    Partizani- Ferencváros 1-1
    0 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség
    Csupa nagynevű ellenfél, de ugye tudjuk, 10-ből 9-szer...


    Doll idegenben soha nem fog tamado focival felallni de nincs ebben semmikulonos - ez az o taktikaja - de az utolso 20 percre mukodott a csereje - tudja mit csinal


    Ez semmit nem számít egyébként. Mindenki tudja, hogy a tudásunk 5%-a nem jött ki a mai meccsen.
    Épp ez a gond. Szerencsénkre jó az eredmény.


    Azért az már most látszik, hogy Ádi bizony nagyon fog hiányozni, mert most így Zolinak kell hátrébb jönni labdáért. Őt meg azonnal megtámadják és megy a hátrapassz. Plusz Lamah középső játéka is hiányozni fog, a cseleivel amivel 1-1 embert levesz. Lovre telitalálat már most.


    Hát azok után, hogy a médiában arról volt szó, hogy a válogatottjaink ezt lendületből hozzák, meg majd csak szeptemberre lesz egy kis megtorpanás...hát ha még erről a szintről torpanunk meg, azt én már meg se akarnám nézni. smiley


    Nem értem ti mire számítottatok. Bár a féreg bíró a színésztársulattal nekem is sok volt. De biztos voltam benne hogy nem fogunk rögötn az első meccsünkre felpörögni. Sose vót így.


    Hát arra, hogy nem esetlegesen lesz esélyünk a továbbjutásra. Mert ha a kis cigány beveri a második gólt, akor nem tudom, hogy mi lett volna. Én azt vártam, hogy ha sok hibával is, de dominálunk, sok távoli lövés. Pár szép támadás. Hogy lássam, hogy merre megyünk .De vagdalkózás volt csak.


    Hát kérem, akinek a vesztett helyzetig tetszett a hátrafelé foci majd a védőink onnan előre ívelése az tegye fel a kezét.
    Nem kicsit könnyítettük meg a dolgukat.
    Megúsztuk, hála Bödének, de ez a futball és ez a taktika és ez a hozzáállás Európában rohadt kevés lesz és itt most nem játékosokra gondolok, mert ez már nem játékosfüggő.


    Na, sokat nem akarok írni, mert kitiltanak egy életre, de ...
    Hasonlítsa össze mindenki (statisztikailag és élőszemmel is látható). Az albán gólig a középpályánk NEM AKART előre passzolni. Megkapták a bogyót, passz vissza. Oldalra, passz vissza. Ha már nem volt más, akkor hátra Dininek, aki belebikázott egyet, és az albánoké a labda.
    Megkaptuk az első gólt...
    Abban a szent minutumban a középpályánk már tudta előrefelé átvenni a labdát, előre passzolni stb. A játék ezen szakaszában a kapunk NEM FORGOTT VESZÉLYBEN (a csúnya védelmi hibától eltekintve, de ezt most nem részletezem).
    Jött Böde, és az egyenlítés. Csodálatos, és szembetűnő a különbség. A középpályásaink ismét NEM AKARJÁK előrefelé átvenni a labdát, ismét nem tudunk előre passzolni, (kivétel Lovrencsics szélen való megindulásai, de jegyezzük azt is meg, hogy az albánok kegyetlenül elfáradtak a végére).
    Összegezném:
    A Ferencváros ma NEM AKART játszani, nekünk egy albán kutyaütők fc ellen jó volt a döntetlen. Gyermekkorom óta Ferencváros szurkoló vagyok, és nem mai gyerek. Én úgy gondolom, ez tűrhetetlen!!! Igenis, első lépésben én egyetlen középpályásnak se adnék erre a hónapra (nem erre az egy meccsre) semmilyen fizetést. Ha Doll megvédi őket, mondván ez taktikai utasítás volt, akkor ez az Ő hibája (minden szeretetem ellenére, vállalja a következményeket), mert egy Ferencváros így NEM JÁTSZHAT!!!!!!!


    Teljesen jól láttad, az a baj, hogy ez volt a taktika, ami ma megint csődöt mondott.
    Persze, Dollék az istenek, ők sosem hibáznak (pedig de)
    Fent volt egy gyors támadószekció, akik 60 percig nem kaptak labdát, mert az a fránya ellenfél nem akart kitámadni, nem ette meg a taktikánkat és a hátul passzolgatást.Radó, Domi, Lovre mind gyors, még Djuri is, de ez ma nem jött be, sajnos a váltás elég későn jött.
    Geráék valóban mindent hátra passzoltak, érett a gól már az első félidőben is a másik oldalon.Naggyá tettük őket, kurva mázlink van.


    4 perc fociszerű játékkal továbbjutásra állunk.
    Ez sokat elmond az albán csapat erősségéről de főleg a mi kibaszatos hozzáállásunkról.
    A hátsó négyes meg olyan volt mint amikor nálunk a falunap másnapján van a meccs. A megye kettőben.


    Azt ne feledd, hogy ma a legtöbbet a védővonalunkban játszottunk, nagy volt rajtuk a nyomás.
    Kpályánk 50 percig nem volt, tőlük is csak visszafelé jöttek a labdák.


    Ha visszanézed a meccset(de miért néznéd??) láthatod, hogy a teljesen rutin hátrapasszok sem voltak pontosak, sokszor kellett egyet lépnie a fogadó játékosnak. Szerintem koncentrációs gondok voltak a srácoknál elsősorban

    http://ulloi129.hu/2016/07/13/elo-a-partizani-tirana-elleni-bl-selejtezorol/
     
  7. avatar: NNS
    2016.07.14, 12:50
    Borzalmas meccs volt, ahogy az utóbbi években a teljes nemzetközi kupaszereplésünk...
    Semmi jót nem várok a következô körben - a visszavágón azért még továbbmegyünk.
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.14, 12:13
    Egyelőre még a teszt fázisban tart a tippelés, szeretnénk egy teljes toplistát és igény szerint több kisebb/időtartam alapú toplistát. Szólunk, ha már élesben megy!
     
  9. avatar: menyus12
    2016.07.13, 21:58
    Elnézést kérek de érdeklődni szeretnék mit nyer aki helyesen tippel?
     
  10. avatar: NNS
    2016.07.07, 13:34 (szerk.: 2016.07.07, 15:44)
    Tiranában az Elbasan stadionban lesz a meccs:
    https://www.google.hu/maps/place/Elbasan+Arena/@41.1219845,20.111041,12.75z
    https://en.wikipedia.org/wiki/Elbasan_Arena
    Ndeshja e pare kunder Ferencvaros do te luhet me date 12 korrik ne oren 20:00 ne Elbasan Arena.

    forrás: http://www.partizani.net/sq/Futboll_lajme/Category/Futboll_lajme/Zyrtare--Partizani-merr-pjese-ne-Champions-League
    2016.07.06.

    Uefa.com szerint viszont 13-án, szerdán.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.07, 13:27
    Ellentétes információ

    Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta: a sorsolást követően az UEFA teljesen más helyzetről tájékoztatta egyesületünket.

    A Bajnokok Ligája sorsolása után a fradi.hu is beszámolt arról, hogy az UEFA tájékoztatása szerint, amennyiben a Skenderbeut kizárják a nemzetközi porondról, a mieink játék nélkül jutnak tovább a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába. A nemzetközi Sportdöntőbíróság szerdán eltiltotta az albán csapatot, az előzetes tájékoztatástól eltérően azonban, a mieinknek mégis játszania kell. Együttesünk jövő szerdán a szintén albán Partizani otthonába látogat, majd egy héttel később a Groupama Arénában fogadja a tiranai egyesületet.

    A kialakult helyzetről az FTC Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált kérdeztük.

    - Mi történt a BL-sorsolást követően?
    - A Skenderbeut már a sorsolásnál, a kivetítőn megjelölték egy csillaggal. Pontosan azért, mert kétséges volt, hogy kap-e játéklehetőséget. A sorsolást Michael Heselschwerdt, az UEFA klubversenyekért felelős vezetője (UEFA Head of Club Competitions) végezte. Miután vége lett az eseménynek, Kubatov Gábor elnök úrral odamentünk hozzá a pulpitushoz, és megkérdeztük, hogy ebben a helyzetben mire számíthatunk. Arról tájékoztatott minket, hogy mivel megtörtént a sorsolás, ezért, ha ki is zárják a Skenderbeut, másik ellenfelet nem fogunk kapni. Abban az esetben, ha a Skenderbeut eltiltják, akkor játék nélkül jutunk a harmadik fordulóba. Ez egy személyes beszélgetés volt. Tehát nem valaki hallott valamit, ami alapján ezt gondoltuk, hanem közvetlenül kaptuk az információt. Mi ebben a hitben voltunk egészen addig, amíg meg nem kaptuk róla az emailt, hogy mégis játszanunk kell.

    - Hogy fogadta a hírt?
    - Azért állok értetlenül, mert akkor a sorsolásnál, miért mondták az ellenkezőjét? Ha akkor arról tájékoztatnak minket, hogy új ellenfelet is kaphatunk, akkor azt ugyanúgy elfogadjuk, mint azt, hogy játék nélkül juthatunk tovább. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha elhúzták volna előtte a mézesmadzagot.

    - Hogy készülünk most a tiranai túrára?
    - Azért sport a sport, hogy menjünk, és tegyük a dolgunkat. Természetesen azzal fogunk játszani, akit kijelöltek. Ugyanúgy Albániába kell mennünk, csak most Tiranába, ez annyival könnyebbség, hogy nem kell még onnan is buszoznunk. A pályán teszünk meg mindent a továbbjutásért!

    Az FK Partizani Tirana elleni BL-párharc első mérkőzését július 13-án, szerdán Tiranában rendezik, míg a visszavágót július 20-án, szintén szerdán Budapesten játsszák le. Amint megtudjuk a pontos időpontot, azonnal tájékoztatjuk róla szurkolóinkat itt, a fradi.hu-n!

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/ellentetes-informacio/20160707/c/13979
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.06, 15:46
    A CAS elutasította a Skenderbeu fellebbezését, így továbbjutottunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

    Továbbjutottunk a Bajnokok Ligájában, ugyanis a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a Skenderbeu fellebbezését a csapat nemzetközi kupákból való kizárásával kapcsolatban. Az európai labdarúgó-szövetség néhány gyanús kimenetelű mérkőzés miatt indított vizsgálatot, majd rendelte el az albán klub kizárását.

    A döntés értelmében klubunk játék nélkül jutott a harmadik körbe. A következő kör sorsolása július 15-én lesz.

    A harmadik kör első mérkőzését július 26-án vagy 27-én, a visszavágót egy héttel később, augusztus 2-án vagy 3-án játsszuk.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/nem-utazunk-albaniaba/20160706/c/13972
     
  13. avatar: NNS
    2016.06.20, 16:39
    Haladunk lefelé a balkánon: Rijeka -> Szarajevó -> Korca...
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.20, 13:29 (szerk.: 2016.06.20, 13:31)
    Albán ellenfél

    Az albán Skënderbeu ellen és idegenben kezd csapatunk a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, melyről Orosz Pál nyilatkozott.

    Hétfőn délben megtartották a Bajnokok Ligája első és második selejtezőköreinek sorsolását, melyen a tökéletes Fradi-szezon eredményeként klubunk is érdekelt volt. Csapatunk akár a Nikolic Nemanját is soraiban tudó lengyel bajnok Legia Warszawa-t is kaphatta volna, végül az albán bajnok Skënderbeu lesz Thomas Doll csapatának ellenfele.

    Az albán vetélytársról tudni érdemes, hogy korábban bundázás gyanújába keveredett, melyről végleges ítéletet július 5-én vagy 6-án mond ki a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, így akár az is megeshet, hogy csapatunk játék nélkül jut tovább a harmadik selejtezőkörbe, amelyet Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is megerősített.

    - Most beszéltem a Skënderbeu és az UEFA képviselőivel, akiktől megtudtam, hogy amennyiben elmarasztalják az albán klubot, úgy játék nélkül megyünk a harmadik fordulóba. Összességében egyébként örömteli, hogy elkerültük a papíron erősebb ellenfeleket, ugyanakkor nem megyünk nagy mellénnyel Albániába, hiszen tavaly a Željezničar ellen is kiderült, hogy nem minden a papírforma. Érdekes nagyon ez a helyzet, hiszen úgy kell felkészülnünk ellenfelünkből, hogy az sem biztos, hogy játszunk egymás ellen. Izgalmas várakozásnak nézünk elébe.

    Igaz ugyanakkor, hogyha játékra kerül sor, akkor is jó eséllyel pályázik csapatunk a továbbjutásra, hiszen az albán bajnok keretének jelenlegi összértéke 8.2 millió euró a transfermarkt.de adatai alapján, míg a Ferencvárosé 12.3 millió euró. Klubunk első, idegenbeli mérkőzését július 12-én vagy 13-án játssza, míg a visszavágóra július 19-én vagy 20-án kerülhet sor.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/alban-ellenfel/20160620/c/13835