magyarfutball.hu

Hungary - Portugal 3 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Portugália 2016
  2. Magyarország - Portugália 2016
  3. Magyarország - Portugália 2016
  4. Magyarország - Portugália 2016
  5. Magyarország - Portugália 2016
  6. Magyarország - Portugália 2016
  7. Magyarország - Portugália 2016
  8. Magyarország - Portugália 2016
  9. Magyarország - Portugália 2016
  10. Magyarország - Portugália 2016
  11. Magyarország - Portugália 2016
  12. Magyarország - Portugália 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.29 (7 szavazat)

játékvezető: 3.71 (7 szavazat)

hangulat: 4.43 (7 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (9)
  2. 2 : 1 (9)
  3. 1 : 2 (4)
  4. 0 : 0 (2)
  5. 1 : 0 (2)
  6. 0 : 2 (1)
  7. 1 : 3 (1)
  8. 1 : 4 (1)
  9. 2 : 0 (1)
  10. 2 : 4 (1)
  11. 2 : 5 (1)
  12. 3 : 0 (1)
  13. 3 : 1 (1)
  14. 4 : 1 (1)
Európabajnokság 2016, Franciaország, csoportmérkőzés
908. official national team match
ground : Décines-Charpieu, Stade des Lumières
referee : Atkinson Martin (Anglia)
attendance:
  1. nso.hu: 55.514

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Zsorzsinju
    2017.12.11, 13:32
    Hungary 3 Portugal 3
    Stade des Lumières, LyonStade des Lumières, Lyon
    22 June

    A thrilling game saw both teams progress. Hungary scored first but Nani equalised three minutes before half time. The match exploded after the break: Dzsudzsak scored in the 47th and 55th minutes but Cristiano Ronaldo, finally showing his class, equalised on both occasions.

    http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/euro_2016/euro-2016-group-f.html
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.24, 09:43
    Szubjektív úti jegyzet, néhány gondolat a szurkolásról.

    Két meccsen voltunk kint, az Izland és a Portugália ellenin.

    - hihetetlen, hogy milyen sok szurkoló volt kint. Izland ellen huszonötezerre saccolom, de furcsa módon az utolsó meccsen voltak a hétköznap ellenére többen, ott inkább harmincezren lehettünk. Nehezebb megállapítani, mert a portugálok is pirosak. Marseiles-ben nem volt teltház, szellős volt a mi szektorunk is, Lyonban viszont tele voltak a lelátók. Kevesebbnek tűnt a semleges szurkoló is Lyonban, és a felénél többnek tűnt a magyar.

    - nagyon sok idős szurkoló is volt, idős néni bottal, és rengeteg olyan, akinek még a low budget megoldás is drága volt, mégis ott volt. Látszott, hogy tényleg megmozdult a nép. Rendkívül vegyes összetételű társaság, az ultrák mellett a meccsre soha nem járók, a talán régen járók, de most újra mezt felvevők, a mindenhová a válogatottat elkísérők. Kint voltam az itthoni selejtezőkön kettő kivételével, nagyon más összetételű volt a nép Franciaországban.

    - a legviccesebb beszólás Lyon-ban a stadion felé a buszon hangzott el: azt skandálta egy erősen kapatos srác, hogy "elvesztette közpénz jellegét, közpénz jellegét, közpénz jellegét".

    - a biztonsági intézkedések csalódást keltően lazák voltak. Csoda, hogy nem történt tragédia. Nem volt kettős kordon, nem volt fémdetektor. Én nem vagyok nyugodt a hátralévő heteket illetően.

    - a szurkolás nagyon komoly volt, szinte mindenki üvöltött végig. Talán az Izland elleni meccsen a második félidő elején éreztem némi apátiát, de aztán a csapat magával ragadott minket.

    - a legnagyobb eufória Izland ellen az egyenlítéskor volt, de a 15 éves fiam Dzsudzsák második gólját könnyezte meg. Az is katarzis volt, mikor harmadszor is átvettük a vezetést.

    - a biztonsági intézkedések hiányától eltekintve a szervezés kifejezetten jó volt.

    - a Stade Velodrome egy csoda. Ilyen szép stadion nem tudom, van-e még egy.

    - Lyonban a stadionból busszal jöttünk a városközpontba, ott beszélgettünk egy társasággal, akik a tengerparton a homokban aludva várják majd ki a Toulouse-i meccset. Szállásra nincs pénzük, de ott akarnak lenni. Jegyet az interneten próbálnak venni.

    - Félelmetes látvány volt a Velodroma-ban a zászlón átfutni akaró srác, hatalmasat esett, a távolból úgy látszott, aztán olvastam, hogy jól van.

    - sok volt a kisgyerek is, le a kalappal a bátor szülők előtt, akik autóval nekivágtak velük. Igazi háromgenerációs esemény volt, a legfiatalabb talán 5 éves lehetett, akit láttam, a legidősebb jóval hetven felett.

    - sajnálom, hogy vége, de még nem adtam fel, hogy visszatérek a belgák elleni meccsre.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  3. avatar: pirospont
    2016.06.23, 16:59
    Egyszerű elvet követtek a beléptetésnél a rendezők: aki fekete pólóban volt megmotozták.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.23, 12:31
    A helyi cba-ban állítólag többen táncra perdültek...GERA gólját és nyilatkozatát megkönnyeztem,határtalanul boldog vagyok.
    Ma a srácok visszaállították az önbecsülésünket végleg.A kapufánk után,azt éreztem,hogy a luzitánok azt mondták magukban,hogy ebből elég...legyen inkább x.


    Olyan kibaszott sorsszeru ez az egesz: elhittük hogy megvan az eszakirek ellen, 93.perc jott a balsors. Elhittük hogy Izland kikaparja, 89.perc, jott a balsors. Majd a norvégok ellen sokan lesajnálják a csapatot, amott álomsorsolás - es megcsináltuk, kijutottunk.
    Es az Eb-n, tele ezerszer leírt, lesajnált jatekosokkal megmutattuk a világnak!!! Az osztrakok ellen ki mas mint a szidott Szalai es Stieber talál be! Izland ellen szokásos "minden ellenünk van" de ezúttal mi ütünk a vegen. A mai meccsen meg tartalékos csapattal is!!! Es az a Dzsudszak aki becsülettel próbálkozott, eddig nem jott neki össze semmi - most kétszer igen! Kellett a szerencse is a goljaihoz, de nem ránk fért mar basszameg? Es Gera, ki mas mint a legenda, Gera Zoli!
    Es az a legszebb hogy nem "osszekapartuk" nem ki szenvedtuk a meccseket hanem világraszóló teljesítményt nyújtottunk, mas mas erényeket csillogtatva - spanyol lapok utan szabadon: a fobejaraton tértünk vissza!!!
    Fantasztikus! Es hol van meg a vége!!!! HAJRA MAGYAROK!!!!!!!


    Király meg megint hozott egy parádés trükköt, minden meccsre jut egy smiley


    Rövid sarokra nem kapunk gólt. Alapszabály. Nézd meg hogy zárta a szöget a portugal kapus Lovrencsics lövésénél. Tanítani kellene.


    Nem volt potya. Azt meg egy technikásabb játékos felkúrja a felső sarokba, mert a kapus már ült.


    Másik meccset néztél de sebaj smiley
    Sem Király, sem a portugal kapus nem ült ezeknél az eseteknél. Gabinak ráadásul a keze alatt ment el a labda.
    Félreértéseket elkerülendő nem cseszegetni akartam, csak tárgyilagosan jeleztem, hogy védhető lövés volt. Volt neki bravúrja is a meccsen, amikor azt a kellemetlen felpattanó lövést hárította.
    Jók voltak a fiúk, Királyt is. Gera, Dzsudzsák, de Szalai és Lovrencsics is nagyot játszott. Juhász lehetett volna kicsit aktívabb, mert CR sokszor került üresbe, de még ez is belefért most. Nagy örömöt szereztek nekünk ma.


    A meccs közben ,Szűcs Lajos mellett ültem Jászberényben a kivetítőnél .Lajos ezt mondta : - "Nem Királyé volt a gól ,maximum lábbal védhette volna ,ha máshogy reagál . "


    Elképesztő ez az egész ami velünk történik! Olyan furcsa érzés, mintha álmodna az ember és attól fél, hogy nehogy felébredjen! Átéltünk 1-8-at, vereséget Máltán és sok hasonló dolgot, és erre itt van ez az EB és olyan mint egy tündérmese. Már azt se hittem el, hogy kijutottunk, egészen addig amíg pályán nem láttam a srácokat, és most csoportelsők vagyunk! Pariban a világgal!!! Nem vagyok egy sírós fajta (most többen legyintenek smiley), de nekem minden mecsünkön sírhatnékom van annyira boldog vagyok attól amit látok. És gondoljatok bele, most hány és hány 6-8-10 éves gyerek mondja azt, hogy ő focista akar lenni! Idős, fiatal, balos, jobbos mind egymás nyakában ünnepli az eredményeket, a srácok egy időre összehozták a magyarokat, eltüntették az ellentéteket. Hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen, csak nehogy csak egy álom legyen!


    Kapitulálásra kényszerítettük a portugálokat. A meccsen ugyanis mindig mi vezettünk, amire sikerült időben válaszolniuk. Szerettek volna a portugálok nyerni ezerrel, de a vége felé az egyenlítésük után már nem mertek támadni, mert féltek az újabb gólunktól, ami nekik a kiesést jelentette volna. Így inkább hagyták, hogy mi is hátra felé passzolgassunk zavartalanul. Számomra ezért győzelem és nagy eredmény ez a mai játékunk! Meghunyászkodásra késztettük Őket!

    http://ulloi129.hu/2016/06/22/magyarorszag-portugalia/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.23, 12:11 (szerk.: 2016.06.23, 12:17)
    Nem hittem volna így zárjuk a csoportkört, köszi fiúk, utóbbi 30 év legnagyobb meglepetését szerezték, köszönöm.


    Mondjon bárki bármit, de ez volt az EB eddigi legjobb meccse!


    Hát igen, most olyanok is néznek meccset akik tán életükben alig korábban. Pl. anyósom aki ilyen szöveggel képes volt felhívni 3-3-nál, hogy "Ronaldo nem győz egyenlíteni" smiley)


    Csak mondom, mi lőttük eddig a legtöbb gólt az ebén.


    A pótselejtezősök közül csak mi meg az írek jutottunk tovább, de ők csak harmadik helyen.


    Ma hátul egy kicsit szétestünk, de ezt be lehet tudni a rotációnak is.

    Megbomlott az egység hátul. Kádár, és Diola kiesése, és a Lang Guzmics belső duó felbomlása sem segített, nem beszélve arról, hogy Gera mellöl Nagy Ádám is hiányzott.


    Hatalmas meccs volt a magyar-portugál. Kár a végéért, nagy bravúr lett volna, ha megverjük őket ennyi év után. Bár végül is mindegy volt, hogy döntetlent játszunk vagy nyerünk, így is úgy is elsők lettünk volna. Gratulálok a fiúknak! Belgák elleni ütközetre kíváncsi leszek.

    Amúgy ez a meccs tulajdonképpen Dzsudzsák és Ronaldo harca volt. smiley Ronaldón egyébként jókat nevettem, mikor a kapott gólok után szitkozódott.


    Szenzacios elmeny volt a lelatorol, igazi galameccs hangulat volt olykor. Teljesen telt haz volt, es a szurkolok fele magyar, azaz 25,000-en minimum voltunk.

    Nagyon orultem, hogy Storck kihagyta a sarga laposokat, tegnap este pont ezt irtam itt a forumon, hogy ezt kene tennie. Gera pihenteteset is javasoltam, azt nem banom, hogy nem tette vegul.

    Kiraly elfogadhato volt, Nani golja talan vedheto volt.

    A vedelem katasztrofa volt, elojott minden korabbi hibank. Juhasz felett elhart az ido, Korhut remalom. Lang es Guzmics alulrol kozepes.
    Elek es Pinter nem szurt semmit, atrohantak rajtunk.

    Gera es Lovrencsics jo volt, utobbi kellemes meglepetes. Dzs ket nemileg szerencses holt lott, de nagyon megerdemelte. Probalt Korhut helyett is vedekezni, de ez nem az erossege. Szalai megint oriasit kuzdott. Bese jol szallt be, Nemeth sulytalan volt (ez a csere ertuetetlen is volt) Stieber csere feleslegesnek tunt.
    A bal oldalunk annyira atjarohqz volt, hogy onnan kaphattunk volna egy otost.

    Bebizonyosodott ujra, hogy
    1. az alapcsapat mogott a cserek joval gyengebbek
    2. kozepre nem jo a ket szuros jatek, mert nem szurnek, hanem magunkra huzzak az ellenfelet.

    Kadar es Fia nagyon kellene Belgium ellen.
    A harommeccs egyutt fenomenalis, felejthetetlen. Minden karogo es ketkedo csattanos valaszt kapott. Koszonom a felejthetetlen ket meccset a lelaton, egyet a tv elott!


    Ez nem a vedelemrol szolt .. Azt mondom egy eleteert kuzdo Nani es Ronaldo csatarsor maga a remalom barmely csapatnak !!! Ver profik voltak egytol eggyig ! Es 3-3 lett ! En nem azt mondom mint a Portugal edzo ,hogy igazabol 1;3 ... Ha,nem igazabol 4:3 ide ! Mert , ha a kapufa besegit , 4szer mar nem egyenlitenek ki smiley)) Ez a merkozes megmutatta kik vagyunk ! Kolumbiai Mexikoi haverokkal neztuk a TV-et es elamultak a teljesitmenyunktol smiley SZEP VOLT FIUK !!!! Ezek es az ilyen napok nagyon hianyoztak mar ennek a sok tragediat , szenvedest megelt MAGYARORSZAGNAK smiley))


    A portugálok a 70 percben a fülükön vettèk a levegőt, teljesen kèszen voltak, a magyar csapat ellen, egy számukra sorsdöntő meccsen! A mellettünk ülő portugálok, svájciak, ìrek szorongatták a kezünket meccs után, meg ölelgettek, ès mondták hogy kurva jò csapatunk van, jò meccs volt! Korhut ma teljesen vállalhatò volt, persze nem Fiola szint ez igaz. Fiola meg ahogy ma odabicegett a padokhoz, szinte kizárt, hogy játszon vasárnap.


    Megint bebizonyosodott, hogy Storck egy nagy stratéga, egy zseni. Nyugodtan kisérletezhetett tegnap, hiszen a továbbjutás már zsebben volt, ráadásul így a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt. Abban azért biztos vagyok, hogy az egyenes kieséses szakaszban 1. nem így rakta volna össze a csapatot, különös tekintettel a védekezésre 2. nem esett volna 6 gól 3. kevésbé lett volna látványos ez a meccs.

    így most megnézhette a cseréket, kire miben számíthat, pihentethette a kulcsemberi egy részét, és senki nem kapott 2. sárga lapot.

    A nép meg ünnepel smiley


    Na mi van gyerekek, Portugália jó volt egy ikszre a B-csapatunk ellen? smiley

    Egyik ámulatból a másikba esem ezen az EB-n, Gera gólja valami elképesztő eufória volt, de utána Dzsudzsák két gólja is persze őrült ünneplés. (Apropó, nem láttam, hogy mea cupláztak volna, akik az EB előtt Gerát itthon hagyták volna, mert öreg, lassú, körülményes és pontatlan. Pedig nem kevesen voltak.)

    Király - első gólban sokak szerint benne volt, szerintem ilyen közelről ilyen erővel meglőtt labdát nem lehetett fogni. A "luftja" a végén fenomenális volt smiley
    Lang - kényszermegoldás, vissza kell mennie középre.
    Guzmics - csapat egyik legjobbja továbbra is.
    Juhász - sajnos végképp eljárt felette az idő, nem ad stabilitást, többet nem tenném a csapatba.
    Korhut - ahogy előre féltem, a leggyengébb láncszem ő volt, a baloldalon sorra jöttek a támadások, főleg a második félidőben. Kádár nagyon hiányzott.
    Pintér - nem szűrt semmit.
    Elek - ő sem szűrt semmit, és két ziccerből egyet be kellett volna lőnie. ha meglőttük volna a negyediket (kapufa), onnan már nem álltak volna fel szerintem.
    Lovrencsics - agilis, jó játék, jó beadásokkal.
    Gera - szenzációs gól, kivételes technikai tudással. mezőnyben most sem hozta azt a parádés teljesítményt, mint AU ellen, egy jó közepes volt.
    Dzsudzsák - csapat legjobbja, két gól Portugália ellen, rá nagyon fognak figyelni a belgák, amit szerintem ki kellene majd használni a taktika felépítésekor (utat nyithat másoknak).
    Szalai - talán még jobb volt, mint AU ellen. sok megtartott (sőt, visszaszerzett!) labda, kiharcolt szabadrúgások.
    Bese - szerintem rendben volt, én a belgák ellen őt tenném jobbhátvédnek és Langot vissza Juhász helyére.
    Németh - gondolom egy kiugratás reményében hozta be Storck, ezúttal nem jött be.
    Stieber - dettó.

    Megfizethetetlen, hogy sétálok a városban a meccs után, és mindenfelől morajlás, szurkolás, a válogatott éltetése. Fiatalok piros-fehér-zöldbe öltözve, burkolva, örömittasan, boldogan és felszabadultan. Szép volt, fiúk!


    A jó futball nálam is ott kezdődik, hogy nem kapsz gólt. Azt gondolom, hogy a tegnapi három bekapott gólból az alap védelmünk (ideértve a négy hátvédet és a védekező középpályát) legalább egyet (az elsőt vagy a harmadikat) levédekezte volna. A második félidőben már a komplett kezdő középpályás-sorunk (Nagy, Gera, Kleinheisler) hiányzott, és mindkét szélsőhátvéd (Fiola, Kádár).

    De hát ebben különbözik egy EB/VB attól, mintha minden meccset önállóan, minden mástól függetlenül kellene lejátszani.


    Azé durva, hogy tegnap két Magyarország feliratú fekete pólós jött velem szembe, egyik kb. 15-6 éves volt, 60 kiló, másik fültágítós rapper-rocker napszemüvegben. 2013-ban nem így indult a fekete pólózás...


    Na, a helyszínen 20-30000 magyar, Budapesten állítólag 180 ezer (!) ünnepelte a városban a továbbjutást. Ha ebből a 200 ezer emberből nem lesz az Andorra elleni meccsen 22000 néző, ennyit ért a fociláz.


    A keménymag mint értelmi szerző néha nemtetszését fejezi ki, hogy már bárki felveheti a pólót, régen ez csak a bukaresti túrásoknak szólt. Annak volt fekete pólója, aki volt Bukarestben. Olyan volt ez, mint a börtöntetkó/hippokratészi eskü, csak egy beavatott szűk kör élvezhette. Ma meg már nem kell hozzá semmiféle "előképzettség", minimálisan megtett km-szám (Budapest-Bukarest táv), hanem elég megvenni, ahol gyártják.

    A "mélypont" az volt, mikor valamelyik plázában a mini sportbolt (folyosón szokott lenni, üveg mögé zárt cuccokkal, főleg külföldi csapatoké, de mostanában ugye magyar dolgok is) is kinyomta a maga kis saját feketepólós Magyarország-feliratú kollekcióját, egy ultra kiszúrta, lefényképezte, és feltöltötte a lapjára, aztán ment ott a szidalmazás, divatozás, senkizés, hogy ezt ellopták tőlük.

    Legalábbis én ezen előfeltevések figyelembe vételével vizsgálom az eseményeket, nálam nem úgy kezdődik a történet, hogy megvertük az osztrákokat. Mikor kijutottunk az eb-re, csak a stadionból a körútra ment tömeg ünnepelt, akkor még sehol semmilyen buli nem volt a városban, pláne nem kivetítőzés, mert elfogyott minden jegy.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.22, 22:40
    Bernd Storck: Gratulálok a csapatnak, mert az első két meccshez képest is sikerült előrelépnünk. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de jól védekeztünk és jól is támadtunk. Szerencsénk is volt, főleg az állított helyzeteknél, de összességében megemelem a kalapomat az egész csapat előtt, mert ahogy haladunk előre az Eb-n, úgy javult a játékunk.Nem vagyok meglepve a teljesítményünkön, annak ellenére is remekül játszott a csapat, hogy öt helyen változtattunk a kezdőn, mert a sárga laposokat pihentetni kellett. Ez annak köszönhető, hogy a keret huszonhárom játékosa közel egy szinten van, és ezt sikerült most megmutatni, egységes, első osztályú volt az együttműködés a pályán. Csodálatos volt a közönség, a szurkolók is rá tudtak tenni még egy lapáttal az előző mérkőzésekhez képest


    Fernando Santos: Ma fordítva volt minden, mint az előző meccseken: jól támadtunk, de a védelem nem volt az igazi. Gyorsan jöttek a gólok, kétszer is megpattanó lövésből szerzett vezetést az ellenfél. Köszönöm a játékosoknak, hogy háromszor is visszajöttek a meccsbe. A lényeg, hogy továbbjutottunk. Jobb lett volna elsőnek lenni, de ha ma kikapunk, mehettünk volna haza, ezért az utolsó percekben már nem vállalhattunk be kockázatot.

    http://valogatott.mlsz.hu/hir/bernd-storck-kalapot-emelek-a-csapat-elott
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.22, 20:28
    kép
     
  8. avatar: palfyneagi
    2016.06.22, 06:29
    Magyarországról szurkolom végig az EB-t több millió honfitársammal! Fantasztikus élmény! Óriási szeretet energiát küldünk,hogy győzzön Magyarország!Kiérdemeltük! Hajrá Fiuk! Hajrá Magyarország!
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.02, 14:12
    További sarkalatos pont, hogy hol is lesz a stadionokban a Carpathian Brigade!? Az első mérkőzésünkön a bordeauxi stadion F (sárga) szektoraiban fogunk szurkolni, Marseilleben az X szektor és környéke, míg Lyonban egyelőre próbáljuk összehangolni a csoportot. Sajnos a stadion minden szegletébe, szétszórva szólnak a jegyek, de a magyar ember leleményes, törekedni kell a minél komolyabb összeállásra a minőségi szurkolás érdekében. Ha valakinek nem oda szól a jegye, nem jelenti azt, hogy nem szurkolhat, ezt tessék figyelembe venni! A stadionba bejutott össze magyarnak, szektoroktól függetlenül kötelessége végigtombolni a 90 percet!

    Ami az öltözetet illeti, tartjuk magunkat a korábbi trendekhez és a már megszokott fekete pólókban fogunk megjelenni meccsnapokon!

    Minden szurkolótársunknak jó utat kívánunk!

    CB’09

    https://www.facebook.com/108721875873861/photos/a.111743068905075.20106.108721875873861/1047901821955857/?type=3
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.31, 15:46
    kép