magyarfutball.hu

FK Željezničar Sarajevo - Ferencvárosi TC 2 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.4 (5 szavazat)

játékvezető: 3.6 (5 szavazat)

hangulat: 4.4 (5 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.24, 18:04
    Thomas Doll: Gratulálok a Zeljeznicarnak a győzelemhez. Ezt a párharcot az első meccsen buktuk el, de bosszantó, hogy két mérkőzés során sem tudtunk betalálni. Most is volt esélyünk erre, de nem éltünk vele. A probléma a támadójátékunkkal volt, szív nélkül és megfelelő harci szellem nélkül nem lehet nyerni. A középpálya és a védelem teljesítményével elégedett voltam. Ez a játék talán elég a magyar bajnokságban, de nemzetközi színtéren kevés. Probléma volt, hogy a játékosok nem vállalták fel a párharcokat, ez az NB I-ben elmegy, de itt nem. A meccsen megvolt a megfelelő körítés, a bosnyák játékosok tudták, hogyan használják ki a kínálkozó lehetőségeket, gratulálok neki.


    Milomir Odovic: Nagyon jól játszottunk, annak ellenére, hogy sokkal fiatalabb a mi csapatunk, kevesebb tapasztalattal rendelkezünk. Tudtuk, hogy egy rendkívül veszélyes csapat az ellenfelünk, de bíztunk a támadójátékunkban. Biztos voltam abban, hogy ki tudjuk majd használni azt, amikor csökken a Ferencváros koncentrációja, ez döntött a győzelemről. A közönségünk csodálatos volt, de én leginkább a fiatal játékosaimat dicsérném meg.

    http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/fradi/node/195359
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.24, 17:43
    Már vagy egy évtizede nem volt olyan meccs, amit ne néztem volna végig, bármilyen gyenge is legyen.... De tegnap este kikapcsoltam a tv-t, és csak ma tudtam meg, hogy rúgtak mégegyet... Ilyen lélektelen szemetet /játéknak nem nevezném / rég láttam...


    Nyert a jobb csapat, nincs ebbe semmi fájdalom. Ők rúgtak 3 gólt, mi egyet se...


    Eszembe jutott Orosz pár nappal ezelőtti nyilatkozata, miszerint ez a mostani Fradi egy Belga vagy Holland bajnokság középcsapatának szintjét gond nélkül hozza! Tegnap egy Belga "középcsapat" a Charleroi, a Beitar Jeruzsálemet, /ami 1-2 klasszissal erősebb klub a mi Fradinkat kettős gyözelemel búcsúztató Zseljótól,/ 9-2-es összesítéssel szintén kettős győzelemmel tette a levesbe. Át kellene még egyszer komolyan gondolni hogy Európában egyenlőre hol van a helyünk! Tavaly Európa ligában 1 kört éltünk túl, idén ismét 1 kört éltünk meg, úgy hogy ráadásul a sorsolásunk is a lehető legkedvezőbb volt. Abban nagyon igaza van Dollnak hogy nemzetközi meccseken rohadt kevés az ami a mennyeiben bőven elég.


    Sokan mondanak rész igazságokat, de ami fontos és csődöt mondott mindkét mérkőzésen a támadójáték. A középpályán nincs váratlan megoldás, állandóan csak visszapassz, s kezdjük megint elölről a tologatást.Ha sikerül meghúzni a szélt talán lesz belőle valami????, nincsenek gyors, háromszögelések, pontos kényszerítők, s mellé jön a szinte szégyenteljes lassú tempó.Már az első meccs után is nevetséges volt arra a 3 helyzetre hivatkozni, már akkor is látszott hogy mennyivel lassabbak vagyunk.Böde, és nem bántom, mert régebben védtem is ezen a fórumon, gyakorlatilag alkalmatlan , egyetlen labdát sem tudott megjátszani, lekezelni. A csapat 90%-A alkalmatlan már egy ilyen szintű játékra. A mostani mlsz döntések ezen csak rontani fognak, mert értelmes légiós méginkább nem fog idejönni padozni.
    A tehetséges magyar fiatalokat megint beárazták, tegnap Radó, előtte Kittl, ezt itisztába kellene tenni nem pedig aranyárban mérni
    a súlyukat.


    Kubatov a tegnapi tábor hazaküldése dologgal nálam is betette a kaput! Az rendben van, hogy a vendégben azok legyenek, akikért a Ferencváros felelős, de hogy 250-en kimennek 1100 km-ert utazva és Kubatov kizáratja őket, úgy hogy érvényes jegyük van az azért mégis túlzás! A táborral sok mindenben nem értek egyet, de úgy gondolom most valóban a csapat segítése volt a céljuk és ez nem mehet így tovább! Mindenképpen szükség van rájuk, mert azok, akik tegnap is kint voltak egész egyszerűen kevesen vannak, erőtlenek, persze nekik is tisztelet, hogy elkísérték a csapatot!


    Mondom a zselje szurkolói plusz a vezetés mindenben próbált nekünk segíteni ismétlen egyedül a Fradi kérte h ne mehessünk be!!


    Borzasztó csalódott vagyok, szégyenteljes produkció volt, a munkahelyemen reggel égő arccal azzal kezdtem a fociértő kollégák előtt, hogy elnézést kértem a csapat nevében. A bosnyákok mentálisan erősebbek, eltökéltebbek, agresszívebbek voltak nálunk, esetenként pedig technikásabbak és gyorsabbak is. Teljesen megérdemelten jutottak tovább, csak gratulálni tudok nekik.
    Most sokkal szerényebb és alázatosabb hozzáállás kell a vezetéstől, a csapattól és tőlünk, szurkolóktól is. Mindenkinek megtenni a maximumot: a vezetés változtasson a kurva pökhendi, szurkolóinak jelentős részét semmibevevő kommunikációján és rakja sínre a dolgokat, a csapat és a szakmai stáb kérjen elnézést, kezdjen el dolgozni, pluszban edzeni és gyakorolni, mi pedig menjünk és szurkoljunk a csapatnak, ne csak nyavajogjunk és anyázzuk őket. Feladat van hétvégén, agyon kell verni a diósokat. Most nem lesz egyszerű.


    Tegnap mindenki alulmaradt a bosnyákokkal szemben:Kubatov,aki nem engedte be az
    ultrákat,Doll,akit taktikailag legyőzött egy ismeretlen edző,a csapat,akinek szintén ismeretlen fiatalok mutatták meg,mi az a küzdés(ráadásul ennyi elpattanó labdát,mint amit a mi válogatott focistáink produkáltak,ők szerintem egy bajnokság alatt nem hoznak össze).A szurkolóik meg olyan szurkolást mutattak be,amit mi soha nem fogunk tudni(ugrált,énekelt 90percen keresztül mindenki,nálunk még a Derbyn is sok a szünet).Soha nem bántottam a csapatot,nem szóltam bele a szurkolói vitába,ugyanolyan mértékben imádom a csapatot ma is,mint tegnap,de mindenki vegyen vissza az arcból,mert a lesajnált Balkán oktatott minket.HAJRÁ FRADI!


    még egy utolsó észrevétel.....
    gyakorlatilag egy pontrúgást sem tudtunk normálisan elvégezni. vagy egyből a kapusé lett vagy egyszerűen magasan elhagyta a pályát az alapvonal környékén....


    Kovács vs Somalia.
    már a szünetben bírálta Somát, részben jogosan. "későn próbálta letámadni ellenfelét " a gólt szerintem inkább a két k. védőnk lassúsága miatt kaptuk.

    Somalia még mindig a legjobb megoldás arra a posztra Kovács mondhat amit akar ! a közelmúltban bőven volt benne részünk megtapasztalni v.k. pályás szerepkörben a sok gyenge képességű játékos produktumát.


    Ha az egyetlen vérbeli középhátvédünk előre kódorog (első gólnál ) akkor nem maradt középen ember. Dilavernek két emberre kellett figyelni. Nézzétek meg elindult kifelé a szélsőre amikor jött a bepassz a középcsatárnak..


    kimozdult teljesen feleslegesen, mert a szelso joval hatrebb volt es eselye sem lett volna szerelni ha o kapja a labdat.
    Sajnos nem figyelt (azt hitte Gyomber szorosan fogja a csatart) es konyortelenul kihasznaltak


    Meglehet koszonni Mateosnak, hogy amikor a legnagyobb szuksegunk lett volna ra, akkor forditott hatat a csapatnak.


    Tegnap a szünetben Kovács Zoli mondott egy érdekes dolgot Somáliáról. Azt mondta, hogy egy vérbeli védekező játékos rég leütközte volna a bosnyákot, aki elindította a labdát a befejező játékosnak.
    Én bírom Somit, mert igazi szívbeli játékos, de nemzetközi szinten már kiütközik a képzettségbeli hiánya. Nagyon sokat fejlődött mióta ide jött (főleg Moniz és Doll keze alatt), jó testi adottsága van, akár a vkp posztra is, a mennyeiben ez elég, sőt néha kiemelkedő, de külföldön ez már kevés.
    Ezzel nem őt akarom bántani, hanem azokat az embereket, akik képtelenek ezt észrevenni. Nem vagyok egy futball szakértő, de Én ezt már régóta mondogatom.


    A két meccsen kapott 3 gólunk mindegyike kisiskolás volt.
    Mateossal, Ramirezzel ezek nem gólok, ezt most is állítom.
    Arra nincs mentség hogy lőtt gól nélkül estünk ki, valami hiányzott a végén is, mert a helyzetek megvoltak.
    Két minden szempontból rosszul sikerült meccs volt, a kulcsembereink csődöt mondtak, semmi sem akart sikerülni.

    Részemről eleve a bajnoki címet tartottam elsőszámúnak idén, annyira régen nem voltunk bajnokok. Ha itthon agyonverünk mindenkit egész évben, nem fogom bánni ezt a kiesést, de ahhoz dominancia kell itthon.

    Sajnos így valszeg nehezebb lesz minőségi bekket venni, márpedig legalább egyre szükségünk van.

    Amit sajnálok, és undorítónak tartok, hogy rengetegen vannak akik szinte örülnek is a kiesésnek, hogy így újra lehet oroszpalizni, kubatovozni, szánalmas ami itt megy megint, tegnap inkább nem is írtam semmit.

    HAJRÁ FRADI !!!


    Tegnapi nap egy idő után kikapcsoltam a számítógépet, mert ami itt ment a fórumon az gyomorforgató volt. Elkeseredett vagyok a látott "játék" és a kiesés miatt, de ennél jobban fájt a hozzáállásunk, az első húsz perc utáni gyáva, szívtelen, lélektelen játékunk. Marad a hazai, de az sem lesz könnyű, ami adott volt a csapat gerince megroppant, potyognak ki a csigolyák, Mateos megy, Dibusz is sanszos, Dilaver egyedül van a posztján és árnyéka önmagának, Batik, Rami sérült, Gyömbér nem való a kezdőcsapatba, az erős védelmünk széthullott. A "változatlan csapat gerinc" előnye füstbe megy, védelmet lehet újat építeni. Ne higgyük már az elején, hogy itthon jobbak vagyunk mindenkinél, mert nagy pofára esés lesz. Szerényen dolgozni kell tovább és minél gyorsabban igazolni középső védőket, nem ártana egy igazi védekező középpályás, Soma egyedül kevés ide, egy irányítani tudó középpályás és bizony jobb hátvéd poszton is kevesen vagyunk. Amennyiben Dibusz elmegy, kapus is kell, mert tisztelem Jova Fradizmusát, de ő hibapont és az eddigi jó hazai eredményeinkben Dibusz bravúrjai vastagon benne vannak. Nehéz dolgunk van, mert ebben az évben a nehézségeink ellenére is csak a bajnoki cím az elfogadható, minden más mellébeszélés.


    Csak nekem volt megdöbbentő, hogy a nálunk robbanékonynak, fürgének tartott Radót, a bosnyákok többször is játszi könnyedséggel, megalázóan lefutották?


    Nekem már az is meglepetés volt, hogy bármelyik arra járó bosnyák gyorsabbnak tűnt nála, de igazán az lepett meg, hogy milyen könnyedén futották le. Olyan nagynak tűnt a különbség, mint mondjuk a mennyeiben Soma és a többiek között.


    Soma akkor futotta meg őket amikor akarta,csak éppen rajta is látszódtak már a fáradtság jelei,főleg a második félidőben ,ugyanúgy mint Gera Zolin,az sem normális hogy 36 évesen Zoli 4 nap alatt 2 meccset kell hogy végigtoljon 36 fokos kánikulákban és még így is a csapatunk legjobbjai közé tartozik (szomorú ez a többiekre nézve),Doll mesternek rotálnia kellett volna ,a hali meccset bőven beáldozhatta volna a viszzavágóra való tekinettetl és ráadásul abban sem vagyok biztos hogy tartalékosan kikaptunk volna a haladástól ergo nem is biztos hogy beáldozta volna azt a meccset.....


    Aludtam egyet a tegnapi meccser, s most nyugodtabb is vagyok. Vagy inkább beletörődő. Hogy mibe törődtem bele, azt még nem tudom.

    Ne haragudjatok. Az elkeseredés szólhat még mindig belőlem.
    Az első meccsen jobbak voltunk. Mondtam akkor is. Mondom most is.
    Csak az eredmény 0-1 oda. A focit meg gólra játszák.
    Gondoltam jobbak vagyunk, képesek vagyunk idegenbe is nyerni. 180 perc alatt nem rúgtunk gólt.
    Rövid volt a felkészülésünk. Az övéké sem volt hoszabb.
    Nem értem.
    Jó a játékos politikánk. Elengedtü (elküldtük) akik nem kellenek. Igazoltunk. Igazoltunk egy idős csatárt. Látszik rajta, hogy a legjobb csatárunk lesz. Bár a Böde Dani melett nem nehéz... Nem bántani akarom. Nem láttam nála semmit a tegnapi meccsen. Kis túlzással minden labda elpattant tőle. A labdákat nem tudta megtartani. Radónak CSAK HÁTRA PASSZAI!!! voltak. Kényelmesen lefutották. A lasztit ő se tudta megtartani. Visszaszerezni a labdát, csak szabálytalanul tudta.
    Hajnal kezd kiöregedni. Még mindig szépítem. Kiöregedett.
    A hátvédsorunk.... Nem találok jelzőket. Dibusz, akit annyira szeretek, megint mit csinált? Számomra már az első meccs 1. félideje végén való időhúzása is vérlázító volt.

    Igen, elégedetlen vagyok.

    Szétfutottak minket. Nem volt egy ritmus váltásunk. 1 db átlövésre emlékszek a két mecs alatt.
    Elhiszem, hogy hiányzik a csapatnak a B közép. Nekem is hiányzik, hogy fussanak a játékosaink. Hiányzik, hogy lássam...
    Mindegy...
    Erkölcs, Erő, Egyetértés. - Csak cinikus hozzászólást tudnék írni. Arra meg már nincs szükség.
    Bármelyik bosnyák erősítés lenne számunkra.
    Elméléetileg 2* annyit ér a játékos keretünk a nemzetközi transfermarkt szerint.


    Olyan amatőr gólokat kaptunk, hogy nem igaz. Jól szét van barmolva a védelmünk (Pavlo elment, Mateos elmegy, szegény Batik sokáig sérült, Ramírez is sérült). Leandro és Gyömbér katasztrófa, Nalepa a nemzetközi szinten nem kiemelkedő, Dilaver egy halvérű ....., meccsek óta egyáltalán nincs ott fejben, nem is hajt. Ha még Dibusz is elmegy, akkor inkább nem is folytatom.


    Nem tudom az eljutott-e mindenkihez, hogy a második gólunkat két érintésből kaptuk. A kapus (a földről, nem kézből) kirúgta a labdát, a térfelünkön pattant egyet, és az ellenfél csatára pedig kapásból bevágta. Esélyünk nem volt bármilyen védekezéshez.


    óriási mákjuk is volt, hogy így pattant a labda! A fentiek valahogy nem akarták ezt a Fradi továbbjutást lehet majd később megtudjuk miért! az egész párhac során olyan balfasznak éreztem magunkat! Két kapufa, minden lövésbe beleblokkolnak, valahogy mindig odaértek. Nézzük meg a válogatottban Stieber finnek elleni gólját, hogy az a labda hol ment el? Kell a szerencse is, persze kibaszott fosul is játszottunk, de amit fent írtam attól még áll!


    Amikor Doll hozzánk jött, "hátulról" kezdte felépíteni a csapatot. Leigazoltuk Dibuszt, majd kialakított egy betonstabil védelmet, középen az ikertornyokkal. Kitalálta Szomit szűrőnek, majd a támadó játékunkat javította fel, de mindennek az alapja a stabil védelem volt. Nyáron visszarendelték Pavlot, Mateos meghülyült, Batik lesérült. Így mentünk neki az EL-nek, kényszervédelemmel, ami az nbI-ben még úgy ahogy működik, de nemzetközi szinten már kevés + Ramirezt lerúgták az első meccsen a bosnyákok. Ez a toldozott-foltozott védelem rányomta a bélyegét az egész játékunkra. Ettől függetlenül mind a két meccsen domináltunk, itthon gólokkal kellett volna nyernünk és akkor a zselének otthon támadnia kellett volna, nem kényelmes kontrajátékot játszania. Meggyőződésem h a tavaszi alapcsapattal továbbjutottunk volna.


    Valóban lyukas volt a védelem, de összesítésben 3-0-ra kaptunk ki. Tehát a rúgott gólunk száma: 0. Nulla. Pedig nemzetközi szintű támadóink vannak (elvileg).
    Azt a faszságot meg tessék már elfelejteni, hogy az dominál akinél a legtöbbet van a labda és a legtöbbet támad. Az ilyen taktikailag visszamaradott felfogás miatt tart itt a magyar futball.
    Csak meg kell nézni egy Mourinho féle csapatot. De nem kell térben és időben sem sokat visszamenni. Videoton, Paulo Sousa. A Vidi is úgy jutott az EL-be és nyert a főtáblán meccseket, hogy Sousa szépen felépítette a védekezést. Ők sem támadták szarrá magukat mégis 2-3 gólokat rúgtak főtáblán.
    De ugyan ez elmondható a Dárdai válogatottról is.


    Hogy mi lett volna, az lényegtelen, Hogy mi van, az a lényeg. Az EL-selejtező, mint nemzetközi tétmérkőzés volt a Doll-csapat vizsgája, úgyis írhatnám, tükröt tartott a csapatnak, meg nekünk. A látottak a szánalmas kategóriába tartoznak. Mindezt úgy, hogy Doll mester már másodszor lép ki nemzetközi porondra a csapattal. Először még elnézhető volt, hogy a teljesen kicserélt csapat nem remekelt az EL-ben, de idén már jogosan többet lehetett volna elvárni. Hogy ne mondjak túl messzi példát: Mikor Sousa idejött, kicserélte a Videotont, és kiestek a Sturmmal szemben, következő idényben pedig már megmutatta, mit is tud a csapata. Valami ilyesmit vártam volna el, ha nem is EL főtáblát. De, azt, hogy ilyen szánalmasan csapnivaló "játékkal" esünk ki a javarészt saját nevelésekkel felálló Zseljó ellen, az mindennek a legalja. És ami a legrosszabb: bizonyítja, hogy egy fikarcnyi előrelépés sem történt. Ugyanis a magyar közeg nemzetközi szinten nem mérhető.


    Ebben is látok rációt, de én azt mondom, hogy a támadások kilátástalansága tett át a súlyt a védelemre. Minden kihagyott helyzettel nőtt a súly a védelem vállán és adott súly felett nem képesek már teljesíteni, ismerjük őket.


    Igen, Mateosnak nagy része van a tegnapiban és tudni lehetett, hogy túl sok a hiány a védelemben, megszívhatjuk. De ez nem ok arra, hogy mindenki teljesen indiszponáltan játsszon a teljes meccsen keresztül. Nem tudom elfogadni, hogy percenként legalább egyszer valamelyik képtelen volt a tőle két méterre álló társhoz passzolni. Nincsenek szavak arra, hogy ez mekkora blamázs volt. A bosnyákok meg úgy ünnepelnek, mintha valami futballcsapatot győztek volna le, mert Ferencváros volt az ellenfél neve. Sajnálom őket, megörökölték az önbecsapásunkat.


    Azért az túlzás, hogy domináltunk. Helyzetünk gyakorlatilag nem volt. Egyedül az a támadás volt értékelhető, amit Hajnal a védőbe lőtt az elején. Ezen felül meddő volt a mezőnyfölényünk. Zömében a félpályánál passzolgattunk, bántóan lassú tempóban.


    Hagytak minket labdázgatni, elnézegették, ahogy szenvedünk, ez volt a dominanciánk.


    Az utóbbi évek egyik legszarabb teljesítményét ezennel letudtuk.

    Ha kijelenthetjük, hogy ennél már nincs lejjebb, akkor bizakodhatunk a következő hónapokra nézve, hogy ennél csak jobb lehet, és sok gólt (vagy egyáltalán gól) és nagy hajtást (vagy egyáltalán hajtást) fogunk látni a bajnokikon... (hali, paks és a többiek ellen)


    Tavaly is ezt gondoltuk, Dollal eddig "megvívott" 8 EL meccsből 7 a Fradi legszégyenletesebb 90 percei közé tartozik. Az első 90 percet a stadionban szurkoltam végig, félidőben még fogadtam a fiammal, hogy sima 3-0 lesz ide, (Ő 1-re tippelt), de az a meccs Hajnal és Gyömbér becserélésével véget ért, onnantól egy langyos szar volt az egész, tele alibizéssel, Varga és Gera próbált csak megszakadni. Most mindketten kezdtek (Gyömbér, Hajnal), pont ugyanazzal a hozzáállással, mikor Vargát lehozta, kimentem tetőpanelt cserélni a teraszon. Ha Doll, Varga posztján látta a hibát a csapatban, akkor nagy gáz van.
    Lehet, hogy ebben az NB1-ben bajnokok leszünk (bár a Hali ellen sem voltunk meggyőzőek), de ha a nemzetközi szintéren terveink nem csak dumák, akkor oda Doll nem alkalmas. 8 meccse volt, haton lényegesen gyengébb ellenfél ellen, ebből sikerült az első fordulókban egy-egy idegenbeli döntetlen, majd hazai gyözelem, (egy kínkeserves) a második fordulókban pedig két kettős vereség.
    Évről évre égünk az EL-ben, miközben a fikázott Debrecen rendszeresen menti az NB1 becsületét. GÁZ.


    Kapuskirúgás volt, másodpercek teltek el, mire odaért a labda, nem volt les. Amióta élek, az egyik legnevetségesebb gól volt, amit magyar csapat ilyen biszembaszom kupában kapott. Leandro is, ááá...


    Dibusz úgy szteppelt tegnap az első félidőben a kapunk előtt, mint aki nem akar a Herthába szerződni.
    Dilaver oda-vissza annyira szar volt, h már csak a transzparens hiányzott a kezéből: hajrá Zseljó!
    Nalepa mindkét meccsen messze a legjobb volt.
    Szerencsétlen Gyömbérnek nincs posztja, most megint belső védő volt (gyaníthatóan az is marad, amíg Ramirez sérült). A gól az övé volt, rosszul váltott mikor Nalepa kilépett a futó emberrel. Egyébként bántóan lassú is szegény,
    Leó eddig átlagos, de semmivel nem jobb, mint a német elődje. Belső védőként jó lesz ebben az idényben.
    Somalia tényleg nagyon jó szűrőként, de előre kevés teret adunk neki. Bármikor megindult egyből faultolták. Ebből többet kéne profitálnunk.
    Gera még akkor is az egyik legjobb, ha gyalázatos napot fogott ki. Igazán szarul játszott, de nem rajta múlt, h kiestünk.
    Hajnalt döglött angolnával kéne felpofozni, h felébredjen végre. Csak alibipassz. A pontrúgásai vagy elindulnak a Kepler felé, vagy az első ember kifejeli. Egyszerűen felháborító.
    Lamah nem az, ki a hátán viszi a csapatot. Csak akkor játszik jól, ha a csapat is. Igaz akkor általában zseniális. Szívesebben látnám őt a visszavont csatár helyén, mint Hajnalt.
    Böde tragédia. Se erő, se lendület, se gólérzékenység. Pedig őt ezért szeretjük. Kéne neki Moniz képeket mutogatni.
    Varga olyan, mint Lamah. Tegnap szinte labdába se ért, pedig ő az egyik legjobb igazolásunk az elmúlt 10 évben. Lehet, h amióta nálunk van hiányzik neki a tütüszoknya?
    Radót lefutotta a bosnyák jobb-bekk. Ez most komoly? Láthatóan akar, jó lesz ő is.
    Sajnos az egyértelműen látszik, h ami itthon bőven elég, az nemzetközi szinten lótrágya. Kapkodjuk a fejünket, h milyen szabálytalanságot enged tovább a bíró, amire idehaza egyből sárgát ad valamely tehetségtelen feketerigó.


    Én azt vallom, hogy rosszul lettünk beárazva. A Magyar Kupa győzelem, a Ligakupa és a Szuperkupa valamint az NB1-es kiváló menetelésünk alapján gondoltuk, hogy kész, egységes csapatunk van. De a Mateos ügy rávilágított, hogy nincs korántsem egységes csapatszellemünk (hogy lehetne, mikor a 16-os keretünkből 6 játékos az elmúlt fél évben, 7-8 játékos az elmúlt 1 évben érkezett és csak 3-4 játékos van itt csak több mint 1 éve, nem fonódtak össze sorsok, nem tudták megszeretni a lelátót és nem tudtuk mi se kiemelni közülük azokat, akiket igazán Fradistának tartanánk) ez a 4 EL meccs (mert valljuk be a GAE elleni hazai meccs kivételével mindegyiken fosok voltunk) pedig tökéletes tükröt tartott elénk azt illetően, hogy mennyit ér ma Magyarország legjobb csapata Európában. Ennyit. Ami az NB1-ben működik, hogy valamelyik támadónk úgy is berúg egy gólt, az itt korántsem. Ami az NB1-ben tudatos taktika, az itt megállás, toporgás, hátrafelé passzolgatás. Ami az NB1-ben elénk pattan, az itt az ellenfélhez passzolt pontos labda. Ami az NB1-ben megy fél akarattal és fél szívvel, az itt kudarc és csalódottság. Érthetetlenség. Ők is és mi is elhittük, hogy azért mert itthon jók vagyunk, akkor Európa is retteghet, de mikor Moniz érkezett szóba került, hogy egy 6-8 éves építkezés kezdődik. Ennek most tartunk a felénél. Ennek a csapatnak a szerepe, hogy részt vállaljon egy olyan fejlődési periódusban, aminek nem ők lesznek a végén a főszereplői. Az ő feladatuk, hogy bajnokságot nyerjenek és olyan közeget, versenyhelyzetet teremtsenek a jövő Fradistáinak, amibe bekerülni már alázatot szül és amiben a legnagyobb sikerünk nem egy 10 év alatt elért Magyar Kupa lesz. Ettől függetlenül én nem haragszom senkire és nem érzem magam csalódottnak már. Mérges vagyok, mert nem az agyamnak hittem, hanem a szívemnek. Holott tudjuk, hogy rengeteg megoldásra váró dolog van még a Fradi körül. És ezek között csak az egyik a profibb játék és a csapatszellem megteremtése.


    Az első gólnál jól látom, hogy vonalba próbáltak rendeződni, hogy lesreállítsák a befutó támadót. Ez most komoly?
    A másodkra meg tényleg nincsenek szavak...
    Botrány!


    Én úgy látom, hogy Nalepa és Dilaver váltotta el magát úgy, mint ha még edzésről se ismernék egymást...


    Dilaver elkezdett magyarázni, hogy ki hova váltson miközben ő elindul kifelé a szélső felé, hiszen Nalepa talán a képernyőre sem fér rá, úgy lemaradt, Gyömbér meg befelé, a csatár meg a keletkezett lyukon a pontos és jó passzból beverte Dibusz mellett.


    Gyömbér elindul a labdás felé, majd visszalép és újra elindul. Így már esélye sem volt szerelni. Egy valódi belső védő megtámadja a labdást, cselre, vagy passzra kényszeríti, esetleg lefaultolja, de semmi esetre sem engedi be a 16-osra. Ennyi!


    Tegnap is 7(!) volt vagy jelenlegi magyar válogatott volt a pályán. (A Vidinél - ha jól számoltam 6 a TNS ellen). Ennyit ér a magyar "futball".

    http://ulloi129.hu/2015/07/24/itt-a-tegnapi-meccs-osszefoglaloja/#more-119655
     
  3. avatar: ingersheim
    2015.07.23, 22:34
    A játék és a háttér is...
     
  4. avatar: NNS
    2015.07.23, 19:48
    Egy nagy szar az egész.
     
  5. avatar: NNS
    2015.07.23, 18:24
    Kettős győzelemmel megyünk tovább, ugye...