magyarfutball.hu

Újpest FC - Pécsi Mecsek FC-Matias 0 : 2 18:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 2 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 2 (1)
  2. 4 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.11.07, 20:51
    Az újpesti szurkolók kikergették tulajdonosukat a lelátóról

    A szombati, Pécs elleni vereséggel betelt a pohár a lila-fehér fanatikusoknál. Néhány vehemensebb drukker bemászott a VIP-páholyba, az újpesti fociklub tulajdonosa pedig elmenekült onnan. Roderick Duchatelet korábban azt ígérte, több meccsre bezáratja a stadiont, ha még egyszer fizetnie kell balhé miatt az MLSZ kasszájába. A szurkolók szombati akciója után viszont azt mondta, „nem áll bosszút” a többségen a kisebbség miatt.

    Az Újpest 15 év után először szenvedett vereséget hazai pályán a Pécstől, a lilák több szurkolójánál pedig elszakadt a cérna, és gyakorlatilag kikergették a klub belga elnökét, Roderick Duchatelet-t a vippáholyból a szombat délutáni tavasznyitó meccsen.

    A Ferencváros elleni őszi meccsen tanúsított szurkolói viselkedés miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága a pénzbüntetés mellett két hazai szektort is bezáratott a Szusza Ferenc Stadionban, de a döntést felfüggesztette. Mivel a szövetség szerint később, a Puskás Akadémia elleni találkozón is megbotránkoztatóan szurkoltak a lila-fehér drukkerek, a szektorbezárás életbe lépett, és a Pécs, valamint a soron következő, Paks elleni hazai meccsen a kapu mögötti D és a tribünnel szembeni B lelátóra nem engedtek, engednek be senkit.

    A D lelátó az ultrák megszokott helye, akik így a hűvösebb vérmérsékletű drukkerek, zömmel családok által látogatott A lelátó bal oldalán foglalták el ideiglenes állásukat. A kemény magot egyébként már a meccs előtt feltüzelte Roderick Duchatelet nyilatkozata. Az elnök – nehéz eldönteni, hogy nevetséges vagy inkább dühítő a gondolat – elhatározta, hogy ha a szurkolók miatt még egyszer be kell fizetnie az MLSZ kasszájába, néhány meccsre egyetlen szimpatizánst se fog beengedni a Szuszába. A szövetség azonnal reagált is: álláspontjuk szerint Duchatelet ezt nem teheti meg, ugyanis nem ő a bajnokság lebonyolítója, hanem az MLSZ.

    Kovács Zoltán és a biztonságiak

    Ilyen előzmények után indult útjára a labda szombat délután, és hiába irányította a mérkőzést az Újpest, a gólokat a pécsiek szerezték. A hazai fanatikusok a meccs elejétől üzengettek a lenti lelátórészről a tulajdonosnak, a 75. perc környékén aztán elszabadultak az indulatok. Többen elkezdték aprópénzzel dobálni a VIP-páholyt és az ott ülő belgát, majd néhány tucatnyian meg is indultak felfelé. Néhányan be is másztak a páholyba, ahol a biztonságiak feltartóztatták őket. A tulajdonos dr. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgatóval karöltve sebtiben elhagyta a helyszínt. A vezetőség tagjai közül a lilák korábbi ikonjának, jelenlegi sportigazgatójának, Kovács Zoltánnak volt egyedül mersze odaállni megnyugtatni a felbőszült szurkolókat.

    A lefújást követően egyébként már csak Kovács Zoltánnak és a pécsi Matyi Dezsőnek állt a vipparkolóban a kocsija, a többiek elhajtottak. A meccs utózöngéjeként a klubház elé felállt a rendőrsorfal.

    Kerestük az Újpestet a páholyban történtek miatt, no meg azért, hogy vajon a kialakult helyzetben Roderick Duchatelet beváltja-e a stadionbezárásról tett ígéretét. Annyit sikerült megtudnunk, hogy már sokan keresték a tulajdonost az ügyben, de ő egyelőre hallgat. A tulajdonost a hírek szerint elég rosszul érintették a szombati események, de arról még a klubon belül sem tudnak, hogy milyen válaszlépést tervez.

    Érdekesség egyébként, hogy az első számú újpesti ultracsoporttá előlépő Viola Fidelity (VF) a hírek szerint korábban éppen amiatt különbözött össze az Ultra Viola Bulldogszal (UVB), mert előbbi támogatta Roderick Duchatelet-t, utóbbi pedig a tulajdonos távozását követelte. Nem sokáig tartott a bizalom. A VF, mely az UVB korábbi, kapu mögüli kivonulásával a tábor magja, ma már ugyanúgy körön kívül szeretné látni a belgát, mint egykor a buldogok.

    Frissítés: A Csakfoci.hu elérte az Újpest tulajdonosát, aki a következőket nyilatkozta: „A feleségem és én azért hagytuk el a VIP-páholyt, mert huligánok egy kis csoportja megközelítette a szektort. Nagyon örültem, hogy a gyerekeimet nem hoztam ki most a meccsre, mint általában. Mivel nem akartam a VIP vendégeink, az ő gyerekeik, a munkatársaim és a rendezők testi épségét veszélyeztetni, úgy döntöttem, a mérkőzés további részét a székházból nézem meg. Az elkövetőket azonosították, és a klub szabályzatai szerint fogunk velük szemben eljárni: kitiltjuk őket a Szusza Ferenc Stadionból.” Roderick Duchatelet azt még hozzátette, a stadiont nem fogják bezárni, mert nem szeretnék a balhézó kisebbség miatt a többséget büntetni.

    Magyar Nemzet, 2015. március 02.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.25, 15:12
    Az MLSZ tavaly meghozott határozata 2014. november 29-én jogerőre emelkedett, amelynek értelmében a szektorlezárás 2015. február 28-án a PMFC-Matias elleni mérkőzésen a „B” és „D” szektorokat érinti.

    Határozat

    A FEB a 2014. szeptember 21-én lejátszott Újpest-FTC NBI-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest ellen szeptember 23-án kiszabott büntetést (mint visszaeső 1,5 millió forintos pénzbüntetés és két szektor bezárása, utóbbi végrehajtása 3 hónapra felfüggesztésre került) szeptember 25-én megtartott tárgyalásán hatályában változatlanul fenntartotta. A fellebbviteli eljárás határozata 2014. november 5. napján jogerőre emelkedett. Az MLSZ Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 15. § (3) bekezdése a fegyelmi büntetés végrehajtásának felfüggesztéséről a következők szerint rendelkezik: "A korábban kiszabott fegyelmi büntetést végre kell hajtani akkor, ha a fegyelmi vétség elkövetője a fegyelmi büntetés felfüggesztésének időtartama alatt újabb fegyelmi vétséget követ el." A FEB november 13-án az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak a november 8-án lejátszott Újpest FC – Puskás Akadémia FC mérkőzésen történt megbotránkoztató viselkedése miatt 800 000 Ft pénzbüntetésre ítélte. Ez alapján a korábban felfüggesztett szektorbezárás, fellebbezés hiányában 2014. november 29-én jogerőre emelkedett, így az Újpest FC a soron következő két hazai mérkőzésén (2015. február 28. Újpest FC – PMFC-Matias; 2015. március 14. Újpest FC – MVM Paks) köteles a B és D szektorokat lezárni.

    Tudnivalók

    A szombati mérkőzésen a hazai közönség számára az „A” terasz bal és jobb, illetve „A” tribün bal és jobb oldala lesz elérhető. A közönség elől elzárásra kerül a „B” és „D” lelátó, így azon szurkolóink, akik bérlettel rendelkeznek a két lelátó egyikén, az „A” terasz bal oldalán foglalhatnak helyet. Jegyet elővételben és a mérkőzés helyszínén bárhova lehet venni a szabad teraszok illetve tribünök közül.

    A vendégszurkolók számára a „C” lelátó bal oldala lesz megnyitva.

    Hazai szektorok

    Kérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy vegyék figyelembe a szektorok limitált kapacitását. A lelátók telítettségétől függően előfordulhat, hogy a lelátók megtelnek, így rendezőink kérhetik, hogy a másik oldalon fennmaradó szabad ülőhelyeket foglalják el. Kérjük, segítsék rendezőink munkáját azzal, hogy egyenletesen töltik fel a székeket. Megértésüket és közreműködésüket köszönjük!

    Zászlók és transzparensek

    A megszokottól eltérően szeretnénk továbbá megkérni tisztelt szurkolóinkat, hogy a találkozóra csak korlátra elhelyezhető transzparenseket hozzanak. A hétvégén sem koreográfiát, sem zászlókat vagy kétrudas molinókat nem tudunk engedélyezni, mert ezek a nézőket zavarhatják a szabad kilátásban. Kérjük, legyenek tekintettel nézőtársaikra. A szektor vegyes összetétele miatt tehát csak korlátra függeszthető transzparensek engedélyeztetése kérhető. Köszönjük megértésüket.

    http://ujpestfc.hu/hirek/hir/tudnivalok_a_hetvegi_stadionlezarasrol