magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.04, 17:25
    Az egy dolog,hogy nincs szerkezete a csapatnak,az még nagyobb baj,hogy tele vagyunk kiöregedő félben lévő játékosokkal...Gera,Lauth,Bönig,Cukic... egy csomó használhatatlan légióssal:Nalepa,Havojic,Kuku, és antitalentum magyarral:Ugrai,Bosnjak(ha Őt annak lehet venni)Busai,Nagy D.Ami ennél is nagyobb katasztrófa,hogy a közvetlen utánpótlásunk is használhatatlan.Ez így nem tolerálható tovább.

    A jelenlegi vezetéssel a csapat elérte a határai. Van amit köszönök nekik, van amit nem. Viszlát! Ha jót akarnak a Fradinak akkor átadják sportszakmailag hozzáértőbb emberek kezébe a stafétát!

    Azért a Diósgyőr Videoton elleni meccsén láttuk, hogy ez a dió piszok erős csapat. Várható volt, hogy ezek szétszednek minket. Tuti úgy tűnt, 5 alatt nem ússzuk meg. Szerencsére kiderült, nem is erős csapat, de inkább gyenge. Gyenge játékosaik vannak. Néhány poszton inkább szar. Sőt, mindenhol. És mi, még ezeket sem. Mert a csapat nincs összeszokva. iDŐ KELL! Nem lehet örökké új csapatot építeni! A keret nem rossz, neves csapatokból igazoltunk, ha összeszoknak, jó lesz ez. Csak türelem. Na jó, azért két szűrő a középpályára kell. Mert átrohannak rajtunk. Hátul megvagyunk. Viszont két jó, beadni tudó szélső nagyon kell, aki meghúzza. Meg egy, de inkább két gólképes befejező csatár. Meg türelem, nem szabad minden évben új csapatot építeni. Viszont a lilák ellen látszott, hogy ez a védelem egy kalap szar. Akkor futottak körbe minket, amikor akartak. A Dilaver új igazolás, ő maradhat még egy fél évet, hogy biztosítva legyen az állandóság, a többi kuka. Tehát kell 4-5 védő és megvagyunk. Illetve kell mélységi irányító, mert az sincs. Legalább kettő. Csak ne ziláljuk szét a csapatot. Megfontoltan kell építkezni, türelmesen. Egy új edzővel. Mert jó lenne, ha már Doll is takarodna, mert már mióta itt van, eredmény meg semmi.
    Szóval maradna Dilaver, meg Gera. Persze lehet hogy Gera is mehetne, mert már Őt is kiröhögik az ellenfél drukkerei.
    Szerencsére van jó hír is, a Táborral szolidáris az összes ellenfél ultra csoportja. Támogatják őket, hogy ne járjanak meccsre. És ők sem járnak. Vagyis de, viszont a támogatás meg van. És ki sem röhögik a Őket.

    A mostani játékunk (a tavaszi is) megegyezik a 3 évvel ezelőtt Döme által játszatottéval, nyomás alá helyezzük az ellenfelet, de meccseken keresztül nem alakítunk ki tudatosan gólhelyzetet. Annyi a játékunk, hogy nyomunk és majd lesz valami. Ha tetszik, ha nem játékban nulla az előrelépés 3 év alatt, miközben a játéosállományunk értéke megtizszereződött.

    Védelemből csak az nem csinál hülyét aki nem akar.Az volt a szerencsénk hogy tartót tőlünk a Dió.Botrányosan szar az egész védelem. Somália már megint hozta a bűn rossz formáját.Komolyan mondom az a ember egy vicc.Gera,Dibusz,Lamah,Cukic ök akarták a győzelmet a többit páros lábbal rúgnám ki a picsába.Alibiző,technikátlan,körülményes,lassú légiós söpredék.

    Jövőheti program:
    hétfő: 3 fotó az edzésről és egy pár sor, hogy mennyire hajtanak a játékosok és már a következő meccsre koncentrálnak!
    kedd:Két játékos elmondja, hogy jól játszottunk, de sajnos nem sikerült nyerni, de egyre jobbak vagyunk!
    szerda:Egy cikk mondjuk a kapufa állapotáról!
    csütörtök: Egy Doll nyilatkozat a diósok elleni meccsről illetve, hogy most már muszáj lesz nyerni csak be kell rúgni a helyzeteket!
    péntek:Még két fotó, nagyon sokat edzenek a játékosok és egyre jobbak!
    szombat: Doll nyilatkozat a hétvégi meccsről,szokásos 3 soros sablon!
    vasárnap:meccs,fejlődésnek semmi nyoma...

    (igen tudom, hogy jövőhéten szünet lesz, de ez minden hétre igaz sajnos...)

    32 évente kikapni Diósgyőrőtt nem rossz, csak soha nem jön jól.
    Hihetetlen, hogy odaguzmicsoljuk a labdát mindig az ellenfélnek, ezekből kaptunk 2 gólt. Sztem a diók meg voltak illetődve az elején, aztán elhitettük velük, hogy lehet keresnivalójuk és lett is. Simán nyerhető meccs volt.

    Az a nagy büdös helyzet,
    hogy sajnálom Doll-t. Alapvetően minőségben megvagyunk, de.... Lássuk
    rendszerben a dolgokat. Nincs két olyan szűrőnk, aki egyúttal harcias, hatékony
    hátrafelé (tehermentesítendő a védőinket), másrészről olyanok, akik előre is labdabiztosak,
    és tudnak gyorsan passzolva középpályát átjátszani. Ha ez meglenne, akkor nem
    jönnének ránk lendületből, aminek általában a statikusabb belső védőink
    kényszerű hátrálása miatt önveszélyesek vagyunk. Másrészről a gyors,
    egybőljáték a csatárok, illetve a támadók (Lamah, Gera, Böde) felé helyett
    rendre rossz megoldást választanak a (nem létező) szűrőink: Gyömbi tipikus
    alibi hátrapasszai (vagy a két méterre mellette álló játékoshoz), Busai
    tehetetlensége, kiszámítható, cselnek nem nevezhető valamilyei, Csuka
    tötymörgése, felesleges cselei, mindhárom lendületlensége. Ha józanul
    megnézitek, akkor majdnem mindig hasonló helyzetekben elb@szott labdákból
    indítanak le minket, és az elpöcsölt gyors passzok miatt nem kapnak elől sem
    labdát Bödéék. Ha lenne még egy jó baloldali védő (kiszűrendő a beadásokat,
    illetve megzavarni azokat), akkor egyszerre lennénk hátul is stabilabbak, meg
    előrefelé is hatékonyabbak, gyorsabbak. Nem kell ide überspíler, csak kb. két
    Kapic a középpályára tehermentesíteni előre-, illetve hátrafelé.

    Egy félidős csapat vagyunk, és sajnos nincs védelmünk! Mateos jó de Pavlovic helyett szerintem egy mozgékonyabb védő kellene valamint Bönig is iszonyú lassú! Középpálya Csuka jó de sajnos nem bírja 90 percig, Busai nem Fradi szint, Gera sem tud 90 percet végig futni. Lamah és Soma jó volt de sokat hibáznak. Böde hullámzó Lauth nulla! Az erőnlétünk és az akaratunk nem üti meg a gyenge hazai szintet sem!! 5-8 hely a realítás! KUBATOV ÉBRESZTŐ! VISSZA KELL HOZNI A TÁBORT!!

    a diósgyőri szurkolói honlapon képesek reálisan értékelni a meccset (csak azért láttam, mert a csakfocin ott van az üllőis hírfolyam alatt.), nagy volt az arcuk és 30 évente nyernek szerencsével, egyébként meg közük nem volt a meccshez. a nagy stratéga sivic már a 10. percben átszervezte a csapatát védekezőre, mert látta, hogy esélyünk sincs, ha tovább erőltetik ezt a 3-csatáros nonszenszt.

    ha Gera fele olyan jó játékos lenne, mint amekkorának tartják, ez a meccs egy nagyon sima győzelem, Doll nem fogja helyette berúgni a helyzetet, vagy odarúgni a csapattárshoz. az első 10 percben volt csak normális megmozdulása, utána pont annyit ért előre játékban, mint Cukic, csak jobb a marketingje. egy klasszikus kerékkötő volt a támadójáték legfontosabb posztján, rég nem bírja már ő ezt, hogy minden héten játszani kell.

    Amikor megláttam az előzetesben a Cukic-Busai középpályát, már tudni lehetett, h baj lesz. Nincs olyan csapatrészünk, ami elfogadható lenne. Ez a diós egy szerencsés, de ritka szar csapat. A nagy langaléta Takács hihetetlen. Köze nincs ehhez a sporthoz, még is beleakad mindig a labdába.
    A hozzá nem értés kijött nálunk. Elvették az igazolások teljes lebonyolítását Moniz után a vezetőedzőtől, és sikerrel bebizonyították, mennyire szart se értenek a focihoz.
    Ez így nem megy, nem tudom mikor látják be. Én Doll helyében sem égetném magam egy ilyen fos kerettel. Szépen megköszönném, és egye meg Orosz meg Kuba azt, amit kifőztek. Ez az egyik legszarabb Fradi, amit valaha láttam, pedig voltak "nagy brigádok" sajna.

    Amit Böhnig és Dibusz (meg a többi társ) összeszerencsétlenkedett a két gól előtt, az megye II. utánpótlás szint...

    Az első gólnál Böhnig eladja a labdát, utána a 4 támadót a 7 védő + kapus nem tudja hatástalanítani. Egyetlen védő sem a támadókra koncentrál, hogy ne jusson el hozzájuk a labda, hanem egy vonalban kocognak mozizás közben...

    A második gólnál Dibusz bármit tehetne a labdával!:
    - lepasszolhatná egy védőnek,
    - kírúghatná az oldalvonalon kívül a lelátóra,
    - átrúghatná a felezőn túl, hátha eljut egy társhoz.
    Ehelyett odaíveli (!) egy dióshoz az oldalvonal mellé (kb. 20 méteres körzetben nincs Fradi játékos!), hogy "Gyertek már gólt lőni, a teljesen rendezettlen védelmünk ellen!"
    Majd miután beadás érkezik, abszolút kiszámítható módon hogy hova, mert csak egyetlen támadó van elől, megint a röviden toporog a gólvonalon, a három védő társ meg megint kocogva figyeli...

    Hasonló töketlen produkció még vagy 3x-4x előfordult a védelmünk részéről, amit egy nb3-as gárda is köszön szépen és tutira gólt lő belőle!!!

    Egyszerűen elképesztő!!!

    Egy miskolci barátom (tősgyökeres diós szurkoló!) SZÉGYENKEZVE (!!!!) mondta, hogy ez a foci megcsúfolása volt. A diósgyőr kb. nb2 szint, és nem érti, hogyan tudták még ezt a gyenge Fradit is megverni....

    Nem kell megvédeni Dibuszt, egy ilyen gól után Jovát már nyúznátok. Kiindult, rossz ütemben ,de ha már elindult végig kellett volna vinnie a mozgást (erre minden kapusedző ezt mondja és neki is elmondták a meccs után, ebben biztos vagyok), legalább a beadástól fogta volna a szöget, esetleg belebombázzák, ezzel a bizonytalansággal, ami szinte minden Fradiban lejátszott meccsén látható azt érte el, hogy a beadó játékost cseppet sem zavarta, ahogy a kapura lövéskor is teljesen üres volt a kapu. Hibázott a védelem, a középpálya, de a legnagyobb baki Dibuszé volt. Lehet ha mást csinál akkor is gól, de ez a mozgás olyan volt, mintha tizinél a kapu mögé állna. Szerintem a második gólban is ludas volt, ahogy szinte minden beadásnál. A mi beadásainkat ugyanonnan ahonnan a Diósgyőriek rendszeresen fejeltek, Antal eltakarította. Ezen a meccsen a két kapus közötti különbség is döntő volt, nem a mi javunkra. Vicc, hogy ezzel a teljesítménnyel Dibusz válogatott kerettag.

    1. Valamennyit javultunk játékban, végre megint alakítunk ki helyzeteket. Ha csak egy kis részét belőjük akár a Haladás, akár a Diósgyőr ellen, mennyivel jobb lenne a hangulat.
    A helyzetkihasználás (Bödénél, Geránál, Lamah-nál) fizikai és mentális kérdés, ez javítható (a mentális része a legnehezebben). Gera, Lamah különböző okokból nem 100%-os; Gera valószínűleg már csak meccsekre lesz az, de ő ebben az állapotában is az egyik, ha nem a legfontosabb játékosunk. Lamah-n "csak" a meccshiány látszik, ő jó lesz - főleg, ha lesz kinek passzolnia. A legnagyobb baj, hogy továbbra sincs alternatívája Bödének egy igazi gólérzékeny befejező csatár személyében. Ez Doll hibája, mert Lauthnál nyilván ő nyúlt kegyetlenül mellé. Böde ennyit tud: kegyetlen formaingadozással, de szerintem nagyon fontos láncszem, egyedüliként viszont jó eséllyel kiismerhető és kikapcsolható.
    A belső középpálya problémái ismertek; amíg Busai befér, addig láthatjuk, hogy Doll bajban vagyunk.
    Többször leírtam, hogy szerintem nem megoldás Doll kirúgása/lemondása. Pillanatnyi lökést persze adhatna 2-3 meccsre, talán. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy a) nem rossz edző, van olyan, mint azoknak a zöme, akik a csapatukkal előttünk állnak a tabellán, b) úgy látszik, valóban létfontosságú a folytonosság. Még mindig azt gondolom, hogy a Videoton nem, vagy csak kis részben az edzőváltásnak köszönheti a jó szereplését. Évek óta övék a legjobb játékosállomány, és az edzőik sem feltétlenül voltak rosszabbak, mint a mostani, akinek szerintem a nevét sem fogjuk megjegyezni. Viszont évek óta együtt vannak, és csak 2-3 poszton váltanak. Számít. Egy nagy, igazán profi csapatnál talán kevesebbet (bár a Real mesélhetne), de a "mi szintünkön" rengeteget.

    2. És igenis, nagyon sokat számít, hogy nincs meg a biztos háttér. A Tábor és a vezetőség felelőssége egyenlő arányban oszlik meg abban, hogy mindkét fél feláldozza a csapat szereplését politikai érdekek (mert ezek azok) miatt. És az a gond, hogy ezzel továbbamortizálódik a Fradi mint "család" (sajnos hol van az már), de mint brand is. Pár hónapig még lehet parasztot vakítani, de sokáig már nem fog menni, a fradista is rezignált lesz, kidobja nemcsak a drágán megvett bérletét, hanem előbb-utóbb a tévéjét is. - Mondom, a felelősség egyenlő arányban oszlik meg, viszont - az első lépést mindig a hatalom felől lehet csak megtenni, vagyis bárki is a hibás, bárki is "kezdte" (lásd még ovi), a megoldás a vezetőség kezében van. És minél tovább tart a háború, annál nehezebb lesz megegyezni.

    https://ulloi129.hu/2014/10/04/elo-diosgyorbol-0-0/
     
  2. avatar: pirospont
    2014.10.06, 08:52
    Videó a levegőből, a mérkőzés előtt és közben:
    http://vimeo.com/108071572
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.04, 11:29
    Minden jegy elkelt

    Akinek nincs belépőjegye, az ne induljon el a DVTK - FTC OTP Bank Liga mérkőzésre, mert minden hazai jegy elkelt, a vendégszektorba pedig csap péntekig lehetett belépőt váltani. A hazai oldalon 8500-an hajthatják győzelembe Elekéket.

    forrás:
    http://dvtk.eu/szurkoloink/minden-jegy-elkelt/8382/