magyarfutball.hu

Romania - Hungary 3 : 0 20:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Románia - Magyarország 2013
  2. Románia - Magyarország 2013
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2014 selejtező
881. official national team match
ground : Bukarest, Arena Națională
referee : Undiano Alberto (Spanyolország)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. origo.hu: 41.405
  3. nb1.hu: 50.000
  4. Nemzeti Sport: 50.000
  5. nso.hu: 50.000
  1. 2' Marica Ciprian Andrei 1 - 0
    sárga lap 14' Korcsmár Zsolt
    31' Pintilii Mihai 2 - 0
    sárga lap 45+2' Lipták Zoltán
    50' Bourceanu Alexandru sárga lap
    sárga lap 61' Vanczák Vilmos
    88' Tănase Cristian 3 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: AMiUtunk
    2013.09.21, 19:45 (szerk.: 2013.09.21, 19:53)
    Két hét alatt több, mint egymillióan (!) tekintették a meccs elemzését, melynek szenzációs szövege Komlósy Csaba tollából származik. Ahogyan a youtube-on az egyik felhasználó írta: „Évtizedek óta nem sírtam, de most patakokban... A szövegírót pajzsra emelni, arannyal beszórni, naponta egy szüzet áldozni neki, meg egy Oscar-díjat a legjobb forgatókönyvért!“

    Íme a Francesco Zomborival folytatott stúdió-beszélgetés teljes szövege. Hadd élvezze az utókor is, ha már a meccs és egyben a presztízs-csata eredménye ilyen megalázó volt!

    -Hogyan értékelné a látottakat?
    -Hát... 84 másodpercig egész tetszetősen játszottak a fiúk, volt is egy helyzetünk, rögtön a középkezdést követően, szóval uraltuk a meccset.
    - Egy fél pillanatra kanyarodjunk még vissza! Pontosan mióta nem nyertünk sorsdöntő tétmérkőzésen?
    - Ne szórakozzon már! Ki a franc emlékszik már arra?!
    - Rendben, de úgy mégis, hány éve? Körülbelül.
    - Körülbelül.
    - Olyan sorsdöntő meccset is elfogadok, ahol legalább egy pontot elcsíptünk.
    - 16 éve. 16... Azzal az öngóllal a finnek ellen.
    - Tehát 1997-ben, 16 éve.
    - Így, 16 éve.
    - Azóta semmi.
    - Naná! Már egy generáció felnőtt a jugsozlávok elleni pótselejtező óta, amikor 1-7-re vendégül láttuk őket. Emlékszik még? Összesítésben 12-1 oda, és Csanknak eszébe sem jutott lemondani!
    - Komoly? … A tárgyra visszatérve, mi hiányzott a románok ellen?
    - Kiváló kérdés! Mielőtt kitérnénk a játékosokra, elemezzük Egervári „taktikáját“! Bemutatom, mi volt a a kapitány jól kidolgozott receptje. Szóval véletlenszerűen dobáljuk fel a pályára a srácokat, állítsuk mindet egy román mellé, aztán majd a Szalai bebassza... Nem kell ezt túlgondolni, kicsi!
    És mi lesz, ha a csatárok nem kapnak labdát, Sanyi bá? Nyugalom, Józsika! Mindenre gondoltam! A Böde majd hátramegy érte, oszt´ addig üti a románt, amíg az oda nem adja. Tudja mit? Ezért felesleges pro-licencre bejárni! Húzzunk valami váratlant! A védelmünk manapság már így is a BLSZ-t idézi. Hát toljuk fel a Korcsmárt. Ricsike, hé! Menjél, te kezdesz! Mekkora ötlet! Mégis ki más. Elboldogul ő ott. NB I-es.
    A lényeg gyerekek, hogy az elején ne kapjunk gólt! Ez a taktika. Húzzuk ki valahogy! Még vége sincs a Himnusznak, a románok már vezetnek... Guzmics... Egy szimpla oldalpassz helyett kiugratja Marikát... Ricsi... Még így is a szőröstalpú majdnem orra bukott a lövés közben. Állítólag le kellett fizetnie a kapitányt, hogy játszhasson. A Guzmó meg csak segíteni akart rajta és ha még nem lett volna már így is elég megalázó, azt mondja a Knézy, azt mondja utána, hogy csak egyszerűen Ricsikém, szabadulj a labdától minél hamarabb, rúgd ki inkább taccsra, ne cifrázd! Érti? Minden szarért megdícséri utána, mintha valami kriplit bátorítana.
    Aztán fél óra sem telik bele, már a második gól is ott van a kapu ficakjában! Az első értelmes lövésünkre 40 percet kellett várni! Több nem is volt. Na jó, komolyodjunk meg! Félidő van, mi a teendő? Át kell szervezni a játékunkat, rendet kell tenni a fejekben, nincs még minden veszve! Erre kiálltunk ugyanúgy a folytatásra. Aztán már úgyis mindegy, dobjunk fel még két támadót. Picsába az egésszel!
    Lipt... Lipták... Liptákot meg úgy megkerülték, hogy mire megfordult, a Sport1-en már felvételről adják az ismétlést. Szerencsétlen Bogdán már azon gondolkodhatott, hogy ilyen fogalmatlanok mögött elkezd inkább fingból ostort fonni.
    - Fingból?
    - Annak több értelme lett volna. De majd a Sanyi bá megmagyarázza, hogy látszik a fejlődés. És hogy ez még mindig egy szerethető válogatott!
    - A matematikai esély még megvan.
    - Persze hogy! Ha a hollandokat 12-0-ra megveri Andorra, a románokat kizárják, a törökök pedig feloszlatják magukat. Akkor minden esélyünk megvan, az észtek mögött másodikként befutni pót-pót-pótselejtezni megin´. Kell az észtek elleni jegyem? Nem tartok már rá igényt. Ha igazi troll vagy, akkor megveszed és ingyen felajánlod annak, aki ott volt Bukarestben.

    Jobban olvasható, szemkímélő feliratozású változat itt: http://www.youtube.com/watch?v=IUB-d0M4rpw Jó szórakozást!
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.12, 14:37
    On tour Bukarest

    Csütörtök délután indult társaságunk a hónapok óta várt mérkőzésre. Sokak az utolsó szabadnapjukat tartogatták péntekre vagy intéztek kikérőt a munkahelyről, tették félre pénzüket, hogy el tudjanak jönni. A gyorsabb indulás érdekében egy bevásárlóközpontnál parkolójánál találkoztunk 50-en, ahol mindenki beszerezte az útra a szükségleteit, majd 19 óra körül már a buszon ülve vártuk, hogy kezdetét vegye az utazás. A határhoz jó tempóban haladtunk, a szokásos megállókat azért beiktattuk, ahol készültek csoportfotók. A buszon szólt a zene, folyt az ital, de előkerült egy film a 2009-es vonatos túráról is, felelevenítve az emlékeket.


    Rövid ellenőrzés a határon és robogott is tovább járművünk. A hajnali órákban kissé csendesedett a fedélzet, majd néhány óra múlva már a Kárpátok hegyei között találtuk magunkat. A felkelő napban egészen gyönyörű képet festett a táj!

    Folyamatosan hagytuk magunk mögött a km-eket és közelítettünk az ellenség otthonába. A gyűlöletet azonban már az út mellett érezni lehetett. A legtöbben mutogattak, amint meglátták a magyar rendszámú buszunkat, viszont egy-egy benzinkutas megállónknál inkább a gyors távozás mellett döntöttek. A mutogatások mellett, a dobálózásban élték ki magukat a helyi erők. Sikerült is egy nagyobb cigánycsoportnak, a rendőrök széles mosolygása közepette, eltalálniuk a busz ablakát, ami néhány 100 méterrel később meg is adta magát. A klímával ezután már nem volt gond a hátralévő 120 km-en. Rendőrök nélkül értünk az autópályához is, ahol csatlakozott még egy kisebb újpesti társaság hozzánk, hátha befut egy román busz a látómezőnkbe, de csak elsuhanni láttuk őket, pedig egyértelmű volt számukra, hogy honnan jövünk. Természetesen, utána már ment a mutogatás részükről és lobogtatták a román zászlót. Bukarest határában begyűjtöttek a rendőrök, volt, aki fel is pattant hozzánk egy városnéző körútra. Felvezetésnek nem mondhatnánk, mert minden lámpánál megálltak, kikanyarodó járművet beengedtek maguk elé. Röpke félórás időutazásban lehetett részünk, megcsodálhattuk a lepukkant panelsorokat, az omladozó épületeket, amik az egész városra kiterjedtek. A sok furcsa kinézetű ember után öröm volt megpillantani a stadion közelében álló magyar társaságot. Befordult a buszunk, majd Ria-Ria-Hungária köszöntéssel üdvözöltük egymást.

    Több óra volt még ekkor a meccs kezdetéig, néhányan el is indultak a kijelölt szurkolói zónába, de hamar visszafordultak, látva a kínálatot. A parkolóban maradtaknak volt ideje beszélgetni más táborok képviselőivel, megosztani az eddigi tapasztalatokat. Az idő haladtával, szép lassan mindenkit tereltek beléptetési pont felé, ahol megindult a hosszadalmas ellenőrzés. A fekete színű pólós, egységes magyar tábor türelmesen várta a sorát, viszont a szélesebbre húzott kordonok már nem nyerték el a rendőrök tetszését, jött is a fújás részükről. Háromszori motozás után foglalhattuk el helyünket az amúgy impozáns stadionban. Az emeleti rész közepére kikerült az Újpest feliratú nemzeti színű zászló is és volt még egy kis kordonrendezés a szektor szélén, de a rendőrség pillanatok alatt elzárta a terület. Mire minden magyar beért, már kezdődtek is a himnuszok. A magyar Himnusz alatt 38.000 román fütyült folyamatosan, válaszul pedig 3 ezren hátat fordítva hallgattuk végig a románt.

    A mérkőzésről nem lehet mit írni, látta mindenki, értékelhető dolog szinte nem volt a pályán. Gyalázat! A helyszínen még inkább elkeserítő volt látni ezt a szégyent. Apró öröm, hogy a túloldalon egymást verték a románok csoportok, majd kergették egymást fel-alá.

    A hármas sípszó után, melyben az eredmény is megtalálható, még egy órán át bent tartottak minket a szektorban, majd ki a vonat, ki a buszai felé vette az irányt. A csalódottság és düh volt látható mindenki arcán. Szégyenben utazhattunk hazafelé az eredmény miatt, pedig a 3000 kiutazott magyar nem ezt érdemelte volna. Ki lehet kapni, de nem ilyen hozzáállással! Azon talán már meg sem lepődünk, hogy a magyarokat ért támadások ellen senki sem emelte, emeli fel a hangját a nemzeti pártnak hívott képviselői közül, az MLSZ kirekesztés elleni élharcosai vagy a többi gondolkodó és megmondóember közül. Fordított esetben már zengene a sajtó és lincselést követelne. Bezzeg a kitalált vonatos ferdítésekkel, címlapokat adnak el!

    Fennakadás nélkül értünk el a határhoz, ahol a magyar rendőrség gondoskodott róla, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk. A gyorsan lezajlott ellenőrzés után, feltartottak minket, mondván felvezetnek minket az autópályára. Időközben befutott a szombathelyiek, majd zalaegerszegi, pécsi közös busz is és együtt vártunk 1 órát, hogy megérkezzen a kocsi. Ezúton is köszönjük, biztonságban éreztük magunkat azon a tizenegynéhány km-en! Késő délutánra végül begördült buszunk Budapestre.

    Üdvözlet Magyarország többi táborának! Rajtunk nem múlt, megtettük, amit lehet!

    Hajrá Magyarország!

    (Zozó)


    forrás:
    http://www.uvb92.hu/index.php?page=hirek&action=reszletes&id=861
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.09, 12:25
    Nem ezt érdemeltük!

    Több mint másfél éve lehetett tudni, hogy mikor lesz az idegenbeli selejtező, így nem volt kérdés, hogy mivel is búcsúztatjuk az idei nyarat. Egy 50 fős nagybusszal indultunk el vegyes társasággal a Hősök terétől olyan 22 óra tájában. Már ekkor sok embernél megvolt a jó hangulat, mielőtt nekiveselkedtünk volna a kilómétereknek, egy gyors csoportképet csináltunk görögtüzekkel és drapikkal, és közben zúgott a Ria Ria Hungária!

    Amint útnak indultunk, ahogyan ez lenni szokott, a sok sör és egyéb rövidek elfogyasztása beindította a vese működését, és 150 km alatt háromszor is könnyítettünk magunkon. Ekkor már rendőri kíséretet is kaptunk, benzinkutak lezárva, ezért a sünök azt találták ki, hogy az autópálya leállósávjában végezzük el a dolgunkat. Határhoz érve mindenki megértette hogy egy kicsit nyugodjunk le (eddig végig tombolt a busz: magyar dalok, román szidások, ugrálások és Kárpátia-dalok szóltak). Nem is volt fennakadás, 10 perc alatt már átléptünk "Mordor" kapuján és megkezdtük az út nehezebbik felét.

    A napfelkeltéig ki-ki próbált pihenni, hogy aztán reggel egy kis faluban megállva, kávéval feltöltődve, új erővel folytassuk utunkat, ekkor szereztük be kabalafiguránkat, egy piros zöld ruhába öltöztetett kis kerti törpét, akit Picurkának neveztünk el. Ahogy kelt fel a nap, egyre jobban lehetett látni a Kárpátok lenyűgöző tájait, folyóit és tavait. Amennyire látványos volt ez a tájrész, annyira voltak lehangoló a lerobbant, koszos, ímmel-ámmal összeeszkábált viskókból álló falvak. Nem is álltunk meg, csak benzinkutak vagy puszták mentén rövid pihenőkre.

    Az egyik benzinkút melletti megálláskor valakinek "véletlenül" kicsúszott a kezéből egy flakon, ami egy teherautót eltalált, ezért a sofőr lassított és feltorlódott a forgalom. A mögötte levő román kocsinak pechje volt, mert kilógott belőle egy román zászló. Páran gyorsan odaszaladtak és letépték a kocsi tetejéről így sikerült megszerezni 2/3-át ereklyéül, amit egy másik pihenőnél elégettek a srácok.

    Volt még egy érdemleges megállásunk, szintén egy benzinkútnál történt az, hogy egyedül állt kint egy román fogatlan nő. A buszból kiszálló mulatozni kívánó férfiaknak több se kellett odamentek hozzá és pénztárcájukat mutogatva próbálták egy menetre invitálni a nőtsmiley, aki végül bement a benzinkútba menedékért és ki is hívták a renrőröket. Úgy gondoltunk, ideje menni, még mielőtt ideér a yard, de előtte egyik társunk észrevett egy óriási imádkozó sáskát. Mivel még reggeli időben jártunk, megkordult a gyomra, ezért fogta és elfogyasztotta a fehérjedús teremtményt.

    Lassan megérkeztünk Bukarestbe, kaptunk még egy fegyelmit, mert kirepült egy doboz menet közben a buszból, épp a ránkhívott rendőrautó ezt meglátta, egy ejnye-bejnye után gyorsan tovább is haladhadtunk. A város széléhez érve már vártak minket a román sünök, akik bevittek a stadion melletti parkolóhoz. Egy-két mutogató román volt csak a városban, viszonylag csendben megérkeztünk a célállomáshoz olyan 15 óra tájában. Az elején még barátságosak voltak a rendőrök, megengedték hogy a sarkon lévő McDonaldsba elmenjünk és a fanzone-ban kedvünkre sétálgassunk. Amikor vissza akartunk menni a buszunkhoz sörért (mivel semmilyen alkoholt nem árultak) meg egyéb dolgokért, azt mondták, hogy nem mehetünk ki, pedig előtte azt ígérgették, hogy a buszhoz visszamehetünk.

    Nem volt mit tenni, dekkoltunk 4-5 órát arra várva, hogy elinduljunk a meccsre. Körülbelül 2 órával a kezdő sípszó előtt kezdtek el a rendőrök a stadion felé terelni minket. Itt volt az első komolyabb összecsapás a szokásosnál is lassabb beléptetés miatt. 1 óra alatt pár száz ember jutott csak át a rostán és a türelmetlen szurkolók egymást nyomva többször is felborították a kordont, minek hatására a rendőrök nekünk jöttek és akit értek, ütöttek. Viszont lett eredménye, mert egy kicsit gyorsabban ment a beléptetés, és mi bő 45 perccel a kezdés előtt bejutottunk a vendégszektorba (el kell ismerni nagyon szép stadiont építettek).

    Itt egy "pici" rendezői hiányosságot véltem felfedezni: pár sor szék, egy darab fél méteres kordon és 5 méterenként álló securitysek választották el egymástól a két tábort. A magyar ultrák fél perc alatt lebontották az egész elválasztó kordont, de mire komolyabb ütésváltás alakult volna ki a két tábor között, a csendőrök könnygázzal és gumibottal megvédték az ott ülő hazaiakat. Stadionon belül több balhé már nem volt, kezdődhetett a mérkőzés. Nagyjából minden szurkoló beért a Himnuszunkra, amit végigfütyültek a románok. Mi háttal állva középső ujjunkat mutatva álltunk az ő nemzeti daluknál. Minden szurkolásunknál hangos fütty volt a válasz, de egységes tábort alkotott az a pár ezer ember, aki elutazott. A hazai szektorban egymást verték az "okosak", dinamo-steaua párharc volt, fentről meg a rapidosok dobálták a lentieket, ott is bevetették a rendőröket. A szünet környékén még az egyik társunk el akart menni WC-re, de valamiért két rendőr ezt nem engedélyezte és párszor gumibottal ütlegelte...

    A mérkőzésről csak pár szó essen, az elején bekapott gól rányomta a hangulatra a bélyeget, a második meg a kedvünket is elvette. Beszart alibi sztárocskákat láttam a pályán, egy olyan kezdő tizeneggyel, amiben semmi logikát nem láttam. Egervári azt gondolom, sok hibát vétett a felállásban, egy nagy nulla az egész csapat, kivétel a Bogdán Ádám. Nagyszerű mlsz-ünk próbálta menteni a menthetőt, a 30. perc után (2-0 volt már ekkor) felajánlotta, hogy a jegy felmutatásával üdítőt és szendvicset kaphatnak a szurkolók. Más kérdés hogy fél óra sorbaállás is kevés volt ahhoz, hogy kapjunk is valamit, ezért nem éltünk ezzel a lehetőséggel. A mérkőzés végén benntartottak minket még egy ideig, hogy aztán szép lassan elinduljunk hazafelé.

    A városból kiérve volt egy-két dobálózni próbáló szőröstalpú, de őket gyorsan lekapcsolták a rend éber őrei. A hazaút a meccsnek meg a fáradtságnak köszönhetően nyugalomban telt el, 14 óra körül már a Hősök terére értünk. Az út összeségében jó hangulatban telt el, a válogatott meccsekre pedig egy darabig megint nem járok ki. Mindenki, aki ott volt, le a kalappal, példaértékűen egységes, jó tábor kisérte el a csapatot, nem ezt érdemeltük!

    Ria ria Hungária!

    T.A.

    forrás:
    http://hajralilak.hu/2013-09-09/nem-ezt-erdemeltuk
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.09, 10:41
    Ennyit a hazug médiáról... Azon hírre, hogy a magyar szurkolók szétverték a vonatot és több millió forintos a kár, a MÁV kiadott egy közleményt:

    Sok tévhit terjed a magyar-román focimeccs után megrongált személykocsikka l kapcsolatban, ezért - most utoljára -szeretnénk leírni néhány információt:

    • A rongálók: a kocsik külső felületét Romániában kővel dobálták, ezért betört sok abal, és az oldalfalakon sérülések vannak. Ezekért nem a vonaton utazó magyar szurkolók a hibásak, a kár milliós nagyságrendő. A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek (letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök). Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, a kár összege az elterjedt információkkal ellentétben NEM milliós nagyságrendű, de a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett.

    • A károk megtérítése: egyelőre nincs végelges összeg, de a vonatot megrendelő kft. a magyar utasok által okozott kárt meg fogja téríteni. A vonatdobálással kapcsolatban pedig felvette a kapcsolatot a MÁV-Start a Román Rendőrséggel, és a CFR-el, egyéni tettesek ellen nyomoznak.

    • Az elterjedt hírekkel ellentétben a B 20-80 kocsikat emiatt nem kell selejtezni, honállomásukon, Békéscsabán hamarosan helyre lesznek állítva. A két WRm étkezőkocsi fővizsgája idén jár le, újat már valószínűleg nem kapnak (de nem a rongálás miatt)

    • Kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a bántó hangvételű megjegyzésektől, és senki ne általánosítson, a vonaton utazó szurkolók és a románok között is volt sok tisztességes, becsületes ember!

    forrás:
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=558055460910108&id=100001169781756
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.09, 10:37
    Azzal kezdem, hogy életem nagy álma teljesült péntek este: 40 ezer román gyűlölt őszintén, és én is őket. Számomra az egyik nagy vágy volt, hogy Bukarestben nézhessem meg élőben a magyar válogatottat és mindez ért számomra 20 ezer forintot. Utólag is. A különvonattal mentünk, ott voltunk, és sok mindent láttunk. Olvasgatva a magyar (és a román) média írásait a hangulatról, a meccsről, meg úgy általában a magyar fociszurkolókról, egy-két dolgot azért szeretnék elmondani. Nem sok mindent, csak azt, amit láttam és azt, amit nem láttam. Nem tudom, hogy a valóság máshol mi volt, azt tudom, hogy amit itt olvastok, az igaz.


    Amit láttam

    Kezdjük az elején: a Keleti pályaudvaron nagy hangulat volt, persze, volt pirotechnika meg petárda (amúgy az utóbbit én gyűlölöm: soha nem tudhatod mikor és hol durran valami egy kurva nagyot, de ez most mellékes), de szerintem ezek igenis részei a szurkolási kultúrának, még az „európai románok” is használtak néhányat.

    Láttam a reménykedést. Az odaúton végig az tartott mindenkit életben, hogy most aztán van esély, megmutatjuk nekik, a románok szarok, mi meg jók vagyunk, ott nincs Mutu, itt van Szalai. „2-1 ide, én mondom nektek. Szalai-dupla, olyan meg úgysem létezik, hogy ez a csapat ne kapna egyet idegenben.” – ezek az én szavaim, szinte mantráztam magamnak őket, hangosan is el-elmondtam néhány óránként. És valóban, Szalai van olyan formában, hogy egy ilyen meccsen különbséget jelentsen, ráadásul miatta baszták ki Maricát is a Schalkéból. Végül máshogy alakult, de erről később.

    Láttam Romániát. Most komolyan, én tényleg nem vagyok az a gyűlölködős fajta, ha egyszer beszélgethetek egy igazi románnal, nem lesz köztünk semmi probléma, normálisan fogunk dumálni például arról, hogy miért ilyen ocsmány ez az ország. Tudom, hogy Romániában aztán nincs kolbászból a kerítés, sőt, a vidéki Magyarország sem egy kimondott tündérkert, de az a putri, ami egy-két faluban fogadott minket, az tényleg elképesztő volt. Mocsok, csúnya épületek, folyamatosan mutogató helyiek (visszafelé nem láttunk mást, csak hármasokat) és egy rakás bazi nagy sugárút Bukarestben. A táj, persze, gyönyörű, de amit ezek építkezés és egyáltalán: életszínvonal területén letesznek az asztalra az nem túl felemelő.

    Láttam a román vasutat. Hát ez a másik: kábé 870 kilométer távolságra van a két város egymástól, a magyar részen egész jól jött-ment a vonat, de Romániában konkrétan 3-4 órákon keresztül vánszorogtunk. Lassan. Kurva lassan. Az egész út nagyjából 36 óra vonatozásba tellett, és véletlenül sem akarom a japán technológiához hasonlítani a románt vagy a magyart, de azt azért megemlítem, hogy ott 3-400 km/h-val nyomuló vonatok vannak.

    Láttam a magyar szurkolókat. No persze, nem az összeset, de a vonaton együtt utaztam nagyjából a felével. Hogy részegek voltak? Persze, nagyon, de ez nem lehet meglepő a fenti kálvária megértése után. Egyszerűen muszáj inni akkor, amikor közlik, hogy ja igen, már 10 órája Romániában vagyunk, de még 4-5 óráig ne is reménykedj abban, hogy odaérünk. Továbbá a fociszurkoló iszik, mert ilyen. A román is ivott meg a magyar is. Balhézni mentek? Nem kérdés, hogy voltak, akik igen. Főleg azok, akik a belvárost csipkézték ki, de azt nem láttam, így arról is később. A vonaton utazó magyar szurkolók jelentős része nem a diplomás felső középosztályból érkezett, de talán éppen ezért kéne őket tisztelni is: nekik lehet, hogy sok volt az a huszas+költőpénz az útra, mégis rááldozták. Természetes, hogy a fotelből, Budapestről barbároknak tűnhettek páran, de ők legalább ott voltak.

    Láttam a pályaudvart. Láttam, hogy az első turnus, akit kiengedtek a buszokhoz, fejvesztve rohan vissza és azt kiabálják, hogy „könnygáz!”. Éreztem is a könnygázt, befújta kicsit a kellemes bukaresti szellő. Ez ott és akkor egyértelmű túlkapás volt, semmi szükség nem volt rá, a hangulat sem indokolta. Ráadásul a pályaudvaron sehol egy kordon, csak rendőrsorfal. Láttam továbbá a betört ablakokat, amiket nem mi, hanem a románok törtek be, amikor kőzáporral búcsúztattak minket. Nem láttam leszaggatott fülkeajtót, ülést és csomagtartót, láttam viszont MÁV-os kárfelmérőket, akik szintén nem említettek ilyeneket. Nem voltam ott mindegyik vagonban, nem voltam ott Bukaresten mindenhol, de a sajtó démonizálta a magyar szurkolókat. Ne dőljünk be!

    Láttam a National Arenat. Én ugyan nem sok helyen voltam focimeccsen (főleg két stadionra korlátozódik a szurkolói múltam), de ilyet még nem láttam. Mindenhonnan tökéletes a látvány, olyan, mintha egy tűéles HD-adást néznél, a hangulat pedig elképesztő. Persze nem nehéz egy ilyen akusztikájú stadionba jó hangulatot varázsolni, de a románok kétségtelenül kitettek magukért. Semmi esélyünk nem volt túlüvölteni őket, ha mégis rákezdtünk, azonnal 40 ezren fütyültek. Nem volt ugyan telt ház, de az egész stadion impozáns látványt nyújtott, és amikor belekezdtek, hogy „Hai Romania!”, akkor azért a szar is megállt bennem. Fel is merült az ötlet, hogy mi lenne, ha kerekeket raknánk alá és hazahúznánk a vonattal, hiszen bár a Puskásban is szokott hangulat lenni, de a National Arena adottságaival össze sem lehet hasonlítani. Egy picinyke Európa Románia közepén.
    kép

    Amit nem láttam

    Nem láttam balhét. Amikor mi odaértünk, akkor az egyik első buszt, amivel átvittek a stadionhoz, megdobták egy kővel. Láttuk, hogy a rohamzsandárok (tényleg így hívják őket, nagyon jópofa szerintem) odarohannak és elviszik a renitenst. A stadion előtti fanzone-ban alapvetően béke volt, egy verekedést se láttam. Elhiszem, hogy a belvárosban voltak gondok a magyarokkal (meg a románokkal is, ugye), már ott hallottuk a híreket, de a vonattal utazók között a pályaudvari könnygázt leszámítva egy verekedést vagy komolyabb balhét nem láttam.

    Nem láttam európai, toleráns és nyitott szemléletű Romániát. Konkrétan ellenséges, barátságtalan és provokáló rendőrökkel találkoztunk, akik lökdöstek, beszóltak és mindent elvettek tőlünk. A vonaton azt mondták, jobb, ha magunkkal visszük a táskáinkat, mert ott elvihetik esetleg, ne aggódjunk, az ételt bevihetjük. Ehhez képest a stadionnál elvették a kaját, amit a visszaútra tartogattunk, elvették a fogkefét és a fogkrémet, a dezodorokat, tőlem egy hozzám igen közel álló, ajándékba kapott üres műanyag flakont (!), és közelharcot kellett vívni azért, hogy a könyv legalább maradhasson. A helyi rendőrökkel nem lehetett kommunikálni, nem beszéltek semmilyen nyelven, nem is reagáltak, mintha a falnak mondanád. A stadionon kívül ráadásul 4-5 kapun akarták bezsúfolni a 3000 embert, nem csoda, hogy pattanásig feszült mindenki és egy kis lökdösődésig vezetett a hangulat. A lelátói balhé is megelőzhető lett volna: ha a helyi erők felmérik, hogy ez egy román-magyar focimeccs (idáig azért nem lett volna nehéz eljutni), akkor talán arra is gondolhattak volna, hogy a két tábor közé, a magyarok két oldaláról egy-egy legalább félig üres szektort hagynak. Mivel ez nem így történt, ezért az ott strázsáló néhány biztonsági ember nyugodtan figyelhette, ahogy a két fél egymásnak ront. Ekkor már eszükbe jutott, hogy „nézd már, ha lezárjuk a fél szektort a kettő között, akkor nem lesz baj”. És tényleg.

    Egy üdítő kivétel azonban mégis akadt. A fanzone-ban, egy sátor alatt italt árusító kis hölgy valami hihetetlenül elbűvölő volt. Mosolygott, elmagyarázta, hogy miért nincs alkohol (ott mindig ez a szabály), bájosan meglepődött azon, hogy nálunk szokott lenni, majd jó szórakozást kívánt. Tudom, hogy a két nép közötti legendás barátság miatt sokat kérek, de miért nem lehet ez az iránymutató viselkedés mindkét fél részéről? És itt sajnos a szervezők a hibásak, mert ha egy szurkoló dühösen odakiáltja az egyik rendőrnek, hogy „Europa?!”, akkor arra nem az a válasz, hogy „No, Romania!”.

    Nem láttam a magyar válogatottat. Vagy legalábbis kurvára remélem, hogy 10 beöltöztetett bohócot láttam kergén rohangálni össze-vissza a pályán, nem pedig Magyarország legjobb focistáit. Az egy dolog, hogy sérült a fél védelem, ezért Guzmics és Lipták is a pályán van. Ezért mondtam, hogy tuti a bekapott gól. Az viszont nagyon nincs rendben, hogy a játékosok gyávák, megijednek a hangulattól és fülüket-farkukat behúzva próbálják túlélni a meccset. Pláne azok után, amiket előtte nyilatkozgattak. Gólt kaptunk az elején, igen, de ez nem jelentheti azt, hogy a továbbiakban sincs középpályás jelenlétünk. Papolhattam én a vonaton odafelé Szalai nagy formájáról, de ha egyszer nem kap egy olyan labdát sem, mint például Tanase a 3. gól előtt, akkor akár én is állhattam volna ott, talán még harcosabb is lettem volna. Dzsudzsáknak egy jó beadása sincs? Mi a francért nem képes akkor kicsit befele törni és rákúrni a labdát 25-ről? Ahonnan én ültem, azt láttam, hogy egy-két csele igenis ült, megverte a védőjét, majd leszaladt az alapvonalig és átívelte a túloldali labdaszedőnek a zsugát. Ha a csel megy, de a beadás nem, mért nem cseleztél többet befelé, Balázs? Erre a teljesítményre tényleg nincs bocsánat, jól mondják a játékosok. Nyilatkozni már nagyon tudnak, lassan focizni kéne…

    Végezetül halkan elmesélném az egyik „szobatársunk” ötletét: mi lenne, ha a tisztelt Csányi úr nem kaját venne mindenkinek a bukaresti büfében, hanem mondjuk legalább azokat, akik 1700 kilométert utaztak a csapatért, ingyen beengedné az észtek ellen? Felmutatod a kinti jegyet és bemehetsz. A csapat is szar, a Puskásba pedig 3000 a legolcsóbb jegy, talán így lennének is páran. A péntekire 1500-ért lehetett amúgy kapni, a két stadion közötti különbséget pedig ecseteltem már.

    forrás:
    http://foenix.blog.hu/2013/09/08/bukarest_nem_europa_romania
     
  6. avatar: raps
    2013.09.08, 17:14
    Az a csapat, amelyik idegenben nyer Törökországban, elvisz ( igaz óriási szerencsével, és szerintem szabálytalanságot megelőző hosszabításbeli góllal ) egy pontot az ősi rivális otthonából, és aki simán porig alázza otthon hulladék válogatottal ( legalábbis a 90-es évek román csapatához képest ) az ősi rivális csapatát, az meg is érdemli hogy ott van a második helyen...... Hacsak.... A törökök nem gondolják úgy, hogy nekik kéne az a második hely.....
     
  7. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.09.07, 21:15 (szerk.: 2013.09.07, 21:29)
    Köszönjük drága futballistáink, várhatjátok mikor lesz ismét idegenben 3000 magyar... Mi szurkolók kitettünk magunkért, amíg volt értelme (másfél perc) csak egyszer érezzétek át amit mi ott bukarestben éreztünk,88 percig 50 ezer román (Cig..ny) ünneplését nézni remélem csak eltudjátok képzelni hogy esett nekünk...
     
  8. avatar: AMiUtunk
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.07, 12:50
    Akkor a nem hivatalos (ők elfogadták, de mi nem) meccseket ők sem számítják, vagy nem számíthatják?
    Ne-am confruntat pentru a 22-a oară cu Ungaria, bilanţul direct rămânâdu-ne nefavorabil. Acum însă avem 5 victorii, 6 egaluri şi 11 înfrângeri, golaveraj 25-47. Totodată, a fost victoria la cel mai mare scor prin care am câștigat în fața naționalei vecine. Ungaria nu ne-a mai învins de la 13.05.1981, iar la București nu a mai marcat de la acel 2-2 de la 14.05.1972, din sferturile Campionatului European.

    http://frf.ro/sectiune/comunicate-frf/articol/seara-magica-romania-ungaria-3-0-preliminariile-cupei-mondiale-fifa-
     
  10. avatar: duffi1234
    2013.09.07, 12:13
    Szalai , Dzsudzsák , Guzmics és a többi fasztolvaj miért van benne a válogatottba ?! Bogdánon kivül én sem láttam senki máson a nyerni akarást... Egervárinak össze kéne szedni egy normális csapatot...redvás románokat miért nem lehet porig alázni...ekkora szar fos játékot is csak ez a csapat tud kreálni...tisztelet a kivételnek.
     
  11. avatar: balu
    2013.09.07, 12:08
    Dzsuzsi akkora játékos hogy Fletó többet érne vizes farmerba! Guzmics világ szarja...Szalai is egy senki házi, Bogdánon látszott a leginkább hogy nyerni akar.
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.07, 12:01
    Bogdán Ádám: Nem erre készültünk, hogy háromgólos vereséget szenvedünk. Az most teljesen lényegtelen egy ilyen kudarc után, hogy nekem hogyan ment a védés. Arra számítottunk, hogy hatalmas nyomás alatt leszünk a mérkőzés elején, de nem gondoltam volna, hogy az első gól után esélyünk sem lesz egy jó eredmény elérésére - kezdte az értékelést Bogdán, majd az arénában uralkodó pokoli hangulatról is beszélt. Engem egyáltalán nem zavart, de az is biztos, hogy egy-két játékos még sohasem lépett pályára ilyen körülmények között, sőt, még én sem, de inkább arra számítottam, hogy ez inkább motiválni fogja a társaságot. Ettől függetlenül nem akarom ennek a számlájára írni a vereséget.

    A hazaiak Pintilli bombájával növelték az előnyüket, ami után Bogdán a kapujából kirontva majdnem a félpályáig rohant a mérkőzés bírájához, Alberto Undiano Mallencóhoz, hogy számon kérje a spanyolt. Hogy pontosan miért neheztelt a játékvezetőre a nemzeti tizenegy első számú kapusa, azt a feltett kérdésünkre megválaszolta a Bolton légiósa.

    - Én úgy éreztem, hogy hazaiak második találata előtt büntetőt kellett volna ítélnie a játékvezetőnek. Ugyan nagyon messze voltam az esettől, így nem láthattam pontosan, mi történt, de azt tudom, hogy nézett ki Böde Dani sípcsontja az eset után, aki azt mondta, tizenegyes volt a szituáció. A kontrából pedig gólt kaptunk - ilyen dolgokon is múlhat egy meccs, de most azt hiszem, nem ez történt…


    Szalai Ádám: Azt kell, hogy mondjam, ha egy csapat ilyen játékkal kap ki az ellenfelétől, úgy, hogy egy valamire való helyzetet sem tud kidolgozni kilencven perc alatt, akkor az azt jelenti, hogy ez a realitás. Ez nem szerencse vagy pech kérdése, hiszen a pálya minden területén felülmúltak minket


    Guzmics Richárd: Nagyon nagyot hibáztam, sajnos nem tudom semmissé tenni. Azt beszéltük meg, hogy az első percekben próbáljuk meg átívelni a középpályájukat, ezt akartam tenni, de belsővel rosszul találtam el, ha bárhogy máshogy belerúgok egy jó nagyot, és kimegy a stadionból, az sem baj. Sajnos rosszul találtam el, ez pedig döntően befolyásolta a mérkőzést


    Dzsudzsák Balázs: Nem tudom értékelni a meccset, felesleges is értékelni. Mit tudok mondani? Csalódás volt az egész mérkőzés, nagyon sajnálom, nagyon sajnáljuk, hogy ennyi szurkolónak csalódást okoztunk. Nem hiszem, hogy két nap alatt lehet a drukkereket kárpótolni, és abszolút meg is lehet őket érteni emiatt, mindent megtettek azért, hogy segítsék ezt a csapatot. Biztosan az is kevés lesz, ha kedden hazai pályán tudunk nyerni, és persze azt is megértjük, ha nem jönnek ki a stadionba” – tekintette előre a keddi, hazai, észtek elleni vb-selejtezőre a szélső.
    incs mentség erre a mérkőzésre. Nem tudtunk semmit megvalósítani abból, amit ígértünk, amit nyilatkozgattunk, amiért kijöttünk. Persze más, ha nem így kezdünk, ez teljesen megzavart minket, de nagyon utálom a »mi lett volna, ha« kezdetű felvetéseket. Tény, hogy így nem lehet kezdeni egy mérkőzést. Csődöt mondtunk

    forrás:
    http://www.nb1.hu/hirek/bogdan-adam-szerint-az-elso-gol-utan-eselyunk-sem-volt
    http://www.nb1.hu/hirek/szalai-ez-realitas-dzsudzsak-lenullaztak-minket
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-nincs-mentseg-csodot-mondtunk-dzsudzsak-2277697
     
  13. avatar: cory
    2013.09.07, 11:44
    Gratulálhatunk ismét Dzsudzsáknak egy jó megmozdulása nem volt ...Guzmicsról ne is beszéljünk...Szalai is egy semmit érő játékos , ő is csak azért van a válogatottba hogy ki legyen a kezdő 11 , viszont Bogdán miatt nem lett 6:0.
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.07, 11:33
    Én Bogdán (aki a csapat legjobbja volt) mellett még magas pontot adtam Vargának és Bödének. Nem a játékuk, félreértés ne essék, hanem a hozzáállásuk miatt. Küzdöttek, harcoltak, nem féltették magukat.


    A mezőnyjátékosok közül egyedül Vanczáktól láttam valamiféle elfogadható pozíciót. A védekezési feladatát megoldotta és amennyire tudott, néha-néha felfutott a jobb szélen.
    Többiek közül Böde az akarásért, és Hajnal egy-egy jobb megoldásért érdemel egy-egy kettest némi jóindulattal, a többiek produkciója 0, azaz nulla volt.


    Hajnal teljesítménye értékelhető?
    Azért mert egyszer ellőtt a kapuig? Utána csak alibizett, biztonsági passzok vissza, rossz szöglet, forgolódás után eladott labdák.
    Komannak volt egy csúnyán elveszített labdája, de előtte sok jó megmozdulása is, ő nem alibizett.
    Bödének, Szalainak semmi jó megmozdulása nem volt.


    Indulat nélkül:
    Bogdán: 6
    Vanczák: 5
    Guzmics: 4
    Lipták: 4
    Kádár: 5
    Koman: 3
    Korcsmár: 4
    Varga: 5
    Dzsudzsák: 5
    Böde: 5
    Szalai: 4
    Hajnal: 5
    Lovrencsics: 5


    Egervári úr azt mondta a meccs előtt,hogy támadni szeretnénk,de ehhez nem rakott fel támadó középpályást.Helyette volt vagy 5 védőnk a második gólnál.Én mezőnyből még Vanczák Vilit mondanám nem annyira rossznak.Szerintem az észtek ellen középhátvéd nélkül játsszunk.Hátha meglepjük öket.


    30 óra ébrenlét és 1800 megtett kilométer után az első dolgom volt megnézni az nso-n, vajon lemondott-e egervári ez után a SZÉGYENTELJES produkció után.... sajnos nem kellett "csalódjak"... hál istennek az igen hosszú hazaúton sikerült rendbetenni fejben a dolgokat, visszagondolva, hogy kiutazáskor alig egy napja még micsoda lelkesedéssel vártuk az estét, hogy micsoda bizsergés fogott el, ahogy ennek a putri országnak a putri fővárosába érve, román szurkolók által köpködve, a kocsinkat rugdosva, dobálva is azt érezhettük, büszkén állunk oda a magyar válogatottunk mögé, 3000 csodálatos szurkoló egyikeként hajthatjuk bele a fiúkat a győzelembe! és mi lett belőle... kár a szóért. számomra ez a válogatott megszűnt létezni, ilyen lélektelen, akaratgyenge, nulla focit én profi labdarúgóktól még életemben nem láttam. azt hiszem egy darabig nem is kívánok velük többet foglalkozni. az észtek ellen megérdemelnek egy üres stadiont! milliós keresetű, felfújt nulla senkiházik, akiknek fontosabb, hogy áll a séró, mint hogy ne gyalázzanak meg egy egész nemzetet a szánalmas teljesítményükkel....
    zárásként egy élmény a meccsről: a stadionból kifele menet láttuk, hogy egy vak srácot segítenek lefele a lépcsőn magyar szurkoló társak... értitek, vakon, csak azért, hogy ott legyen, átélhesse a hangulatot, eljött a mérkőzésre, legyen az akár erdélyből vagy az anyaországból!!!! egervári, dzsudzsák, hajnal, guzmics, meg az összes többi léhűtő!! álljatok oda ez elé a srác elé és neki magyarázzátok meg, mi volt ez a szánalmas valami, amit tegnap este nyújtottatok és amivel meggyaláztátok a magyar válogatott mezt!


    A legszebben mutatta számomra tegnap a mentalitás,- és bátorságbeli különbséget, hogy mi vesztes állásnál (is) inkább kiengedjük bedobásra a labdát(ahelyett, hogy megjátszottuk volna), mialatt a román bal bekk lenyom egy sprintet, hogy Dzsudzsák(minősíthetetlen) beadását a másik oldalon elérje(miközben, ha kimegy ők jönnének és nem mellesleg ekkor már 2-0 volt oda) ennyi.....


    És végezetül szerintem a legjellemzőbb mozzanat az volt a meccsen, mikor (asszem Guzmics volt) a szögletzászlóhoz közel állt, nála volt a labda de mikor egy román közeledett hozzá (nem ért oda csak közeledett), simán kigurította szögletre! Nemhogy egy cselt nem mert megcsinálni, annyi nem volt benne, hogy előrevágja a labdát...


    Hogy lehet az, hogy a románok úgy tudták felvinni a labdát a kapunk elé folyamatosan, hogy gyakorlatilag üres embereknek tudtak csak passzolni, mert senki nem állt mellettük a mieink közül? Komolyan mondom a legmegalázóbb ebben a meccsben az volt, ahogy a románok kezeltek minket 1-0 után! Látszott rajtuk, hogy valahol ők sem értik, hogy hogyan lehetünk ennyire gyengék, főleg a sok fogadkozás után! Gyakorlilag kb 70%ot adtak ki magukból, sokat rontottak de az mind belefért, mert semmiféle ellenállásba nem ütköztek!:(((


    Mi a túrónak kell szerencsétlen Szalainak a !saját térfelén! labdát szereznie és onnan megpróbálni átvinni a kapuig (ami eleve reménytelen) mikor egy tipikus befejező csatárról van szó?


    Érdekes volt nekem egy jelenet a második gól után, egy előrevágott labdát Guzmics 30 métert kísérte míg kigurult, hogy kirúgás legyen belőle, ahelyett hogy megjátszotta volna. Mindez 2:0-nál..... NB1-es mentalitás...

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2277499
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.07, 11:04
    A két csatáros felállás is lehet jó, ha mellettük van, aki összeköti a csapatrészeket, és segíti az átmenetet védekezésből támadásba. Ez általában vagy egy univerzális, labdabiztos box-to-box középpályás, vagy egy irányító.

    Mi ehhez képest a középpálya közepén kiálltunk a Varga-Korcsmár tengellyel.


    Egy utolső védő, egyet sem hibázhat. Egyszerűbb a dolgha mint a csatáré, de cserébe nem hibázhat. Ilyen nagyot meg főleg nem.


    Guzmics jól játszott a gólja után , több ilyen hibát nem vét , mert ebből tanul . Viszont Voli egyszerűen érhetetlen , sokadszor adja el a félpályán a labdát , mi van ezzel a gyerekkel ? Alig volt két jó passzunk , irányító nélküli csapatot (nem Tőzsérre gondolok ) pályára küldeni járási serdülőbe lehet . Láttam 10 vergődő fiatalt , akik keresték hosszasan a labdát , ha megtalálták , gyorsan visszadták az ellenfélnek . Bogdán Ádám előtt fejet hajtok ! ( kapusokból jók vagyunk és a többi poszt ?)


    Köszönjük Guzmics, köszönjük Magyar Média és köszönyjük Egervári!!!!

    Guzmics: miért kell egy 4 válogatott meccsel rendelkező nemzetközi tapasztalat nélküli játékost ilyen fontos meccen betenni a kezdőbe vétek. Nem megbámta a Haladás szúrkolókat, de nem oda való.

    Média: nem hiszem el, hogy húsz év elteltével nem vette észre senki, hogy remegő lábbal, ekkora nyomás alatt nem tud játszani egy magyar játékos. Minden fontos seljtező előtt ez van. Nyerünk, nyerni kell, meg kell verni őket, ezen múlik minden, stb stb. Elég szomorú, hogy egy nagyképű pénzéhes Dzsudzsák, meccs előtt egy órával még az interneten küld képeket és üzeneteket. Nem a meccsel kellene már foglalkoznia véletlenül? A legjobb az lenne, ha már hétfőn elzárnák őket a külvilágtól. Ugyan minek jutnánk ki bárhová is? El kell fogadni, hogy amíg a mentális képességein nincsennek meg, és amíg a pénz meg a hírnév többet jelent a játéktól és a minden áron győzni akarástól, addig nem lesz itt semmi.

    Egervári: Korcsmár nem középpályás hanem középhátvéd. Irányító nélkül nem lehet játszani, nincs aki szervezze a játékot. Vegye már észre, hogy a nagy Egerevári kedvencek, Dzsudzsák, Koman, Szalai, nem érnek egy forintot se. A kis Kokó többet érne mint Koman, és még egy Halmosi is többet nyujtana mint a pénzszámológép Dzsudzsák. Szalai csak akkor tud gólt lőni, ha két méterre az üres kapu elé teszik neki a labdát.

    Ne várjunk csodát, mert csodák nem léteznek. El kell fogadni a szomorú valóságot és nem a multban élni. Se hozzáállás, se taktika, se lelkesedés, semmi. Most az jut eszembe amit nyugodjon Simi mondott: rosszul lehet játszani, de lélektelenűl soha. Meg kell halni a pályán. Nem hagyni, hogy a törpe román felborítson egy 190 cm-es Magyart.


    Mert ha egy (vagy 0) csatárral állunk ki, akkor nem kapunk gólt a 2. percben? DE! Onnantól igazából eldőlt minden. Lélektanilag ott vége volt a meccsnek, de ha nem lett volna, akkor a második, hatalmas gól után.
    Ettől függetlenül Böde csak a reklamálásaival tűnt ki, de igazából azok is csődöt mondtak, akik bárki másnál is játszottak volna. Dzsudzsák, Koman, Szalai stb.
    Varga is szar volt, de miután lejött meglátszott még jobban a hiánya. Utána volt a két nagy ziccer meg a 3. gól. Bár akkor már nem nagyon volt védekező játékos.
    Ez a meccs egyszerre mindenkinek a sara, Egervárié is, de a játékosokat se mentsük már fel.
    Egy dolog miatt vagyok kíváncsi a keddi meccsre. Hogy fog ez az egész lecsapódni ott. HA szarok leszünk akkor tényleg válltani kell sokmindenben, de ha hozzuk a kötelezőt, és esetleg még felszabadultan is játszunk, akkor meg még inkább érthetetlen lesz ez az egész.


    Egyébként Lipták hasonló második félideji hibájából csak azért nem kaptunk gólt, mert kihagyták az ajtó ablak ziccert.

    Korcsmár akármennyire nincs formában mindkettőnél jobb középső védő.


    Néhány gondolat (mert sajnos van bőven):

    1. Hatalmas baklövés volt a kétcsatáros játék. Eddig látszólag ez volt a nyerő, de ne feledjük, hogy többnyire az alábbi módon állt elő a képlet: kezdőként kiálltunk egy kibiztosított védelemmel és egyetlen támadóval, ami egy (látszólag!) genge és unalmas első félidőt hozott. Aztán valamikor a szünetben vagy a második félidő elején beállt egy második csatár, felpörgött a csapat, és nem egyszer sikerült is hozni a meccset. Nos, ez volt a jó taktika, mert így az első etapban - amikor ugyebár csak "vergődött" a csapat - fel tudtuk térképezni az ellenfelet, és ha a Mester úgy látta, hogy nincsenek topon, akkor némi kockázatvállalással jöhetett a második támadó (mostanában ugye Böde). Ez egy kifejezetten értelmes taktika volt, és egyszerűen nem értem, hogy miért éppen most szakítottunk vele.
    2. Visszapörgetve a tegnapi meccset, egyre inkább úgy látom, hogy a védelemmel - Guzmics kapitális hibáját leszámítva - nem volt akkora gond. A nagy baj a szánalmasan gyenge, ráadásul létszámhiányos középpályán volt, illetve elől, ahol két nagydarab tankkal álltunk ki, mintha valami égimeszelőkből álló skandináv csapat lett volna az ellenfél. Korcsmár szűrőként játszatásához annyit, hogy sokszor játszott már ebben a szerepkörben (pl. tavaly ősszel az észtek ellen), és sokkal közelebb állt hozzá, mint mondjuk Vargához a jobbhátvédség. Korcsmárral az volt a baj, hogy eleve rossz formában volt, ráadásul nem lett rendesen felkészítve a jelenlegi szerepköréhez. Az irányító rettenetesen hiányzott. Hajnalnak kezdőként kellett volna játszania, éspedig Böde helyett.
    3. Dzsudzsákot és Szalait mindig is túlsztárolt és túlhype-olt játékosnak tartottam. A képességeik semmivel sem jobbak annál, mint amit korábban Gera vagy Huszti mutatott, csak az arcuk nagyobb. Már jó ideje nincs vetélytársuk a keretben, és annyira nem kell megküzdeniük a helyükért, hogy bizony elkényelmesedtek. Ráadásul pontosan tudjuk, hogy ha csak egyszer is kispadra ültetnék őket, ugyanolyan hisztériázásba kezdenének, mint amit Huszti csinált. Stieber és Nikolics folyamatos beválogatása azért kellett volna (és nem most, hanem már tavaly), hogy idejében figyelmeztetve legyen a két főprimadonna, miszerint nem csak ők vannak a világon.
    4. Az NB1 teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy komoly nemzetközi csatákra felkészítse a játékosokat. A tegnapi meccs ellenére nem tartom Guzmicsot reménytelen esetben, de legalább egy-két idényt le kell nyomnia külföldön, hogy használható védő legyen belőle.


    A középpálya a mai napon a világon semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, sem védekezésben. sem támadásban.
    Ami a védelmet illeti, ok, egyéni hiba. Ugyanakkor többször meg lehet figyelni, hogy az ellenfél labdát birtokló játékosára rárohanunk hárman.
    Így a suliban játszottunk még, valamikor az általános iskolában...

    Aztán olyat is ritkán látni, hogy messziről és lassan érkező csatár megkerülős csellel játsszon át egy álldigáló védőt

    Szóval a jó védők mellett védekezni is meg kellene tanulni, mert az nagyon nem megy.


    Abban azért szerintem mindenki egyetérthet, hogy a tavaszi meccsben sokkal inkább benne volt, hogy győzünk, mint a mostaniban bármiféle pontszerzés. Ott elkúrtuk, nem kicsit.
    Ha akkor a 93. percben nem hozzák össze a fiúk a második román gólt, akkor Guzmics bénázása mellett akár mindenki rúghatott volna még egy öngólt, akkor is pontelőnnyel másodikok lennénk. És még az is lehet, hogy most nem nyakig beszarva ment volna ki a csapat.


    Mindenki Egervárit szidja, pedig ez a meccs öt dolgon múlt:
    1. A játékosok be voltak szarva.
    2. Az első percben az egyik legrutintalanabb játékos hibájából gólt kaptunk, és bármi is volt az előzetes elképzelés, az rögtön felborult.
    3. Szalai és Dzsudzsák kivételével nincs európai szinten akár csak a középmezőnyt megütő játékosunk. Talán még Huszti, de ő összeveszett ugyebár már mindenkivel.
    4. A négy legfontosabb poszt, a két középső védő és a két szűrő helyre a legjobb játékosok közül kiesett Juhász és nincs csapata Pintérnek, így maradt Varga és Korcsmár, a másik kettő lutri volt, bárkit tesz oda, borzasztó kockázatos. Most Guzmicsra és Liptákra esett a választás, rá is kalapáltunk, de bárkit tett volna oda, nem lett volna lényegesen jobb választás. Mellesleg Pintérnél most majd mindenki azzal jön, hogy miért nem játszott, mert a románoknál is játszott csapatnélküli, gólt is lőtt. Azt gondolom, az az elv, hogy aki nincs játékban, ne egy ilyen tétmeccsen játsszon, az nem hülyeség, de vannak szabályt erősítő kivételek.
    5. Guzmics és egy páran ilyen hangulatban még nem játszottak, ebben bizony rutint kell szerezni. Ezt a magyar nb1-ben nem lehet megszerezni, sőt, ezt az ellenséges hangulatot valószínűleg annak se könnyű elviselnie, aki harcedzettebb.

    Egervárinál nyilván vannak jobb edzők, de az tény, hogy az ő kapitánysága alatt eljutottunk legalább oda, ahová az elmúlt húsz évben nem, hogy legalább a nálunk gyengébbeket megverjük, és - a mai meccs kivételével - szinte mindig szoros meccseket vívunk a hasonlókkal, sőt, kétszer elkaptunk nálunk jobbakat (svédek, törökök), ami ugyebár 95 óta nem sikerült előtte (a dánok elleni tét nélküli volt, a bosnyákok meg akkor még papíron nem voltak jobbak, mikor megvertük őket).

    Ha nem Egervári, akkor jöjjön egy nagy név külföldről, de nem edzőként még nem bizonyított hajdani sztárjátékos kókler, mint Mattheus, Koeman vagy Sousa, hanem egy komoly edzői múlttal rendelkező, Advocaat féle edző.

    A sokak által hiányolt Tőzsérnek nulla jó meccse volt a válogatottban, Huszti maga keverte a szart, ha hívják, se jön Egervárinál, Vadócz 12 egy tucat, Pintér, akit talán be lehetett volna hívni, de lásd a 4. pontot fent.

    Mostantól a minél jobb EB selejtezőbeli kiemelésért harcolunk, az is számít!

    Egyébként én sima 2:0-és román győzelmet tippeltem pár napja, de azért a lelkem mélyén reménykedtem, és most nagyon le vagyok törve. Aki ide írogat, hogy ő semleges, meg nem érdekli a magyar válogatott, az menjen a p-be, nem is értem, mi a francnak írogat ide.


    Nos, láttunk amit láttunk. Készültem a meccsre nagyon. Utazni is szerettem volna, sajnos nem jött össze, de tényleg hetek-hónapok óta ez a meccs volt a fejemben. Számolgattam, hogy kit kaphatunk pótselejtezős ellenfélnek, egy szóval velem is elszállt a ló. Mert most az oláhok nagyon durván beáraztak minket.

    Egy rövid értékelés, osztályzatok nélkül.

    Bogdán: Nem rajta múlott, volt pár védése, gólokban nem volt benne, vele hosszú távon megvan az első számú kapus.

    Vanczák: Az ő teljesítménye is oké volt. Egyik gólban sem volt benne, felfutott támadásokat segíteni, ő tudása legjavát hozta, kár, hogy a többiek nem. Vili joggal lett minden szurkoló egyik kedvence.

    Lipták: A harmadik gólik pont azon gondolkoztam, hogy még nem is hibázott ma. Aztán a román úgy kerülte meg, hogy az szégyen. Faultolt volna vagy valami legalább...

    Guzmics: A második percben egy életre megutáltatta magát a szurkolókkal. Azon kívül amúgy nem játszott rosszul, de védőként elég egyszer hibázni. Igazából nem ő tehet róla, hogy a Haladásból válogatott lett és életében kb. másodjára kellett 50 ezer ember előtt játszania. Ennyire képes egy mb1-es játékos, aki ezen csodálkozik az hülye.

    Kádár: Nem volt ma jó. A góloknál nem igazán hibázott, de előre 0. Észrevehetetlen volt.

    Korcsmár: Aki szidja, az hülye. A legjobb magyar belsővédő nem saját posztján játszik, érthetetlen. Az is, hogy miért őt cserélte le az a faszkalap? Miért nem Guzmicsot és Korcsmár ment volna hátra...Zsolt remek játékos, saját posztján egyik legnagyobb értéke a nemzeti 11-nek. A helyében amíg ez a faszkalap geci a szöv.kap lemondanám a válogatottságot, mert ma megalázták.

    Varga: Futott, sokat dolgozott, de előre 0. Igazából szerintem gyengébb, mint Pintér vagy Vadócz...

    Dzsudzsák: Értékelhetetlen fos. Egy kis buzi celebgyerek lett. Valaki azt mondta, hogy jobb, mint Huszti. A faszt. Szabi cipőjét sem köthetné be Zimány Linda. Ma neki kellett volna a hátán vinnie a többieket, ehhez képest egy jó megmozdulása sem volt. Rá haragszok talán a legjobban. Mert oké, hogy Guzmics meg Lipták balfaszok, azt tudtuk. De ez a lélektelen fos amit ma ő nyújtott...Huszti Szabolcs sokkal de sokkal jobb játékos, mint Dzsudzsák. Kész, pont. Aki ezzel vitatkozik, az ismét csak a hülye jelzőt érdemli ki.

    Koman: Értékelhetetlen fos. Ugyanaz, mint Dzsudzsák. Papíron sztár, közben meg egy rakás szar volt. Óriási csalódás.

    Böde: Jó oké, trollfoci sztár meg ha jön akkor jön...de focizni szegénykém nem tud. Kérlek mutassatok egy csapatot a világon aki két bólyacenterrel játszik. 90-es évek óta nem divat ez. Böde amúgy is szar formában van, Nikolics meg ontja a gólokat. Logika? Ne keresd!

    Szalai: Szopjon le. Nagyképű faszkalap. Leszarom, hogy a Sálkéban hány gólt lő, amíg a válogatottban küzdeni sem képes. Nem láttam az arcán az akaratot. 0. Ha én lennék a szöv.kap hónapokig sem őt, sem Zsuzsit sem Komant nem hívnám be.

    Hajnal: Kezdőben lett volna a helye.
    Lovrencsis, Szabics: többet kellett volna játszaniuk.

    egervári: Az, hogy évek óta mellőzi Husztiékat több, mint undorító. Utálom, mint a szart. Délután még írtam, hogy Mészöly inkább ne, de ha Gézafiam normálisan fog válogatni, akkor csak jobb lehet, mint egervári. Takarodjon a gecibe!


    Abban megegyezhetünk hogy Hajnal valamivel hasznosabb lett volna Szalai mögött mint mondjuk Böde mellette.
    És abban taljesen igazad van , hogy amikor Hajnal nincs a pályán , akkor látszik igazán mekkora nagy szükség van rá.
    Engem meglepett , hogy nem volt kezdő.


    http://youtu.be/gdCKOLV87Us

    Mindenfajta előítéletet félretéve, sem a zenét, sem magát az előadót, nem minősítve: nagyon komoly "bajok" lehetnek a srácok fejében, ha Bukarestben, a magyar válogatott tagjaiként, sorsdöntő fellépés előtt állva, ettől, ezzel pörgetik fel magukat.
    Nem is nagyon kéne ezt reklámozni, mert magunkból csinálunk bohócot.


    Az agyonsztárolt Böde Dani földön, levegőben egy párharcot sem tudott megnyerni a román védők ellen. Labdába is csak Szalai helyzeténél ért jószerivel, amikor nem kellett volna.


    Nem ezt akartátok? Két szűrő, két csatár, meg Guzmicsot is. Igaz ebből már látni lehetett, játék nem lesz, csak ívelgetés. Rossz volt nézni, hogy az itthon tankként emlegetett Böde, hogy pattan le a román védőkről és veszít el minden fejpárbajt. Földön meg nem is vártam már semmit tőle, annyival lomhább és lassúbb a nem éppen gyors és fordulékony Goiannál. Továbbra is tartom, Juhász Roli még mindig a legjobb magyar középhátvéd. A rutinjával együtt pótolhatatlan.


    Azért ha most kihagyta volna Bödét s úgy lett volna 0-3, az egyik legtöbbet emlegetett dolog ez lett volna.
    Böde már azzal kilógott a többiek közül felfelé, hogy harcolt....
    Kb ő és Bogdán dícsérhető - még akkor is, ha Bödétől a ma látottak azért igen kevéske.


    Néhány összegző gondolat:

    1. A mérkőzés tétjétől kezdve az előzetes fogadkozásokon és a buta NS-címlapon keresztül egészen az elkúrt taktikáig és a végeredményig teljes mértékben megismétlődött a 2003-as lett-magyar Eb-selejtező koreográfiája. Buta nép a magyar, mert mindig ugyanabba a csapdába sétál bele.
    2. Mielőtt bárki is bűnbakot csinálna a szerencsétlen Guzmicsból vagy Korcsmárból, szeretném jelezni, hogy a nagy dérrel-dúrral beharangozott Szalai-Dzsudzsák-Böde trió a botrányosnál is gyengébb volt. Vagy azért is Guzmics a hibás, hogy egy épkézláb kapuralövést sem hoztak össze?
    3. Ez már sorozatban a sokadik meccs volt, amikor a Mester kihagyta Hajnalt a kezdőcsapatból, mindenféle Kantákat, Kovácsokat meg Bödéket állítva be a helyére. Érthetetlen.
    4. Amikor 2010-ben Egervári átvette a csapatot, hat kiváló támadó középpályása-irányítója-árnyékéke volt: Gera, Huszti, Koman, Dzsudzsák, Hajnal, Rudolf. Még az sem okozott törést, hogy Huszti lelépett, mert a többiekkel lehetett variálni, és jöttek is az eredmények. Pláne, hogy Szalai és a reneszánszát élő Szabics személyében csatáraink is voltak. Mára csak hírmondók maradtak a " hét mesterlövészből". Ráadásul Juhász karrierje is összeomlott, és az így maradt űr egyre riasztóbbnak tűnik.
    5. Annak idején Irapuatóban a szovjetek gyors, mozgékony játékosokkal söpörték le a mi hatalmas termetű, "fizikai fölényben" lévő Európa-rangelsőinket (ha-ha-ha). Nem értem, miért centiméterekben mérjük a futballtudást, mert ma a román törpék rendesen agyonverték a mi szálfatermetű legényeinket.


    Nagy tragédia nincs, találkozott a hiányos keret a hülye taktikával, pont Bukarestben persze. Szar, de ez van. Ha meglesz az Andorra meg az észt meccs, akkor sokkal többet ebből a sorozatból se lehetett kihozni elméletben. Mi meg majd újra leülünk, és nézzük a következő meccset is, akárki lesz a kapitány.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=300&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  16. avatar: AMiUtunk
    2013.09.07, 10:16 (szerk.: 2013.09.07, 10:19)
    Dzsudzsák Balázs tudja, hogy mekkora fájdalmat okoztak a kilátogató 3000 ezer, és a tévék előtt ülő több százezer magyar szurkolónak.

    Ezek szerint 10-15-ször többen járnak meccsre, mint ahányan tv-ben nézik? Csak így tovább.
    Amilyen a focink, olyan a (sport)újságírásunk, -sírásunk, -sírásónk is.
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.07, 09:58
    hát
    ez volt Sanyi bácsi és csapatának fő meccse
    ilyen lett


    Nehezen hiszem el, hogy ezt valaha is leírom, de Vanczák Vili volt az egyetlen használható mezőnyjátékosunk. Azon az oldalon szinte egyszer sem mentek el a románok, és neki voltak csak beadásai. Bogdán meg nem tudom, hogy mit keres a második vonalban. Simán első osztályú kapus. A többiek meg Sanyibával együtt mehetnek kapálni. Ezek a cserék is. Korcsmár hátra a védelembe, Koman le, helyette egy bólya, kb ez lett volna a logikus csere. A csatárok meg, pff mondjuk sok használható labdát nem kaptak, talán Szabics volt az aki használható módon beszállt, és ennyi a csapat. Csak jelzem, hogy a derék hollandusok az észtek ellene egy 94. percben kapott tizivel egyenlítettek. Szóval a következő meccs sem lesz sétagalopp. Ja és Szulejmán csapatának sem árt drukkolni...


    Ennyit tudunk, ez van. Eddig erőn felül teljesítettünk a csoportban.


    Kijött a különbség. Erősebb csapat a román, nem kérdés. Gyáva népnek nincs hazája, lassan nekünk sem lesz.
    Szánalmas. Amatőr teljesítmény. Hihetetlen, hogy 11ből 9en szó szerint bekakiltak. Röhögnöm kellett a saját válogatottunkon.
    Bár pontosan ezt tippeltem, ami történt, azért bíztam benne, hogy most nem lesz igazam. Ez nem is fog változni amíg hozzá nem értő emberek ülnek a kulcspozíciókban..


    Ez csak egy meccs volt, ami egyenes következménye az itthon folyó dolgoknak.
    Gratulálok a Románoknak a 2. helyhez.


    Semmilyen elképzelés, nulla akarás, majd látványos összeroppanás, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.
    Addig a románok csíptek, rúgtak, azonnal letámadtak.

    Meg kíváncsi leszek, hogy lesz-e utózöngéje a stadionban történteknek.
    Mondjuk nem is lenne akkora probléma, ha esetleg kizárnának minket esetleg a következő selejtezőből.


    az lehet,hogy ennyit tudnak, de legalább küzdöttek volna... azt meg,h egy meccsen 2x is az utsó ember olyat hibázik,hogy abból ziccere lesz az ellenfélnek, hát olyan nincs...


    MINDIG reménykedem,mindig lelkesedem hogy ,na most majd ,és mindig csalódnom kell...
    Egervári ha van még benne tartás lemond,mert ez így felért egy kőkemény tökön rúgással.
    Ezt a meccset ÍGY nem lehet elbukni!
    Rengeteg Magyarnak okoztak fájdalmat ezzel a vállalhatatlan "eredménnyel".
    Mi volt a taktikánk???Mi volt az elképzelés???
    A rajzművész mennyen inkább politikusnak az menne neki.


    szerintem a meccsről nincs mit mondani, a papírforma bejött...3 meccsen mákunk volt, itt már nem...( a magyar-románon meg pechünk)
    viszont a román média ismét átlépett egy határt ezzel a zászlócserés dologgal(nyilvánvaló hogy nem volt véletlen)...ezt is sendben kellene tűrnünk, és példát mutatni??
    bennünk miért nincs ennyi csibészség? miért nem rajzoltunk mi a márciusi meccs előtt az összeállításnál a román zászló helyére egy ki fa..t román nemzeti színekben??? vagy itt kirúgnák az M1 elnökét?


    Ez egy lélektelen fos volt. Úgy látszik, a csapat nagy része nem látja, hogy mi van a meze bal oldalán, mellmagasságban. Csapat nélküli marikák rúgják a gólt... ezek a gyökér románok kitették a szívüket is, a hazájukért harcoltak, mi meg... Bottal kergetném a pálya közeléből az összeset - tisztelet a kivételnek.


    Egy románok elleni meccsen taktika és tudás nélkül is hajtani kell ezerrel, vért izzadni. Semmi hasonlót nem láttunk. Amíg a hajtás és az egészséges agresszivitás nincs meg, addig nem érdemes ekkora célokat kitűzni, csak álmodozni róla.


    Nagyon sajnálom most azt a pár ezer magyar szurkolót aki elkísérte a "csapatot" Bukarestbe, de náluk még jobban sajnálom a romániában élő Magyar embereket akiknek ez a meccs fontosabb volt mindennél!


    Inkább azon kellene eltöprengeni, hogy az amszterdami 5-3 és az elmúlt 2-3 év jó meccsein miért voltak képesek harcolni a srácok és hogy most mi a búcs p....ért ültek le, mintha hobby-lötyögésen lennének, nem presztízs-csatát vívnának.

    Aztán a fejekben kellene már végre rendet tenni. Egyrészt, hogy ne roppanjanak össze teljesen egy bekapott gól után, másrészt, hogy egy Guzmics legyen annyira észnél, hogy 5-0 után sem lehet így szórakozni, nemhogy akkor, amikor még van tétje a meccsnek.

    Megint egy álommal kevesebb... Talán unokáink megélik, hogy kijutunk valahova.


    Egyszerűen képtelenek felkészíteni a magyar játékosokat tét meccsre ez a legrosszabb az egészben. Klasszikusan már a játékos kijáróban elvesztettük a meccset. Volt akin látszott az akarás, de a többség talán inkább zavarba volt a helyzettől. Egervári is zsebre baszott kézzel állt a pálya szélén. Egy taktikát felvázol az a gyökér és bármi történik akkor is azt játsszuk. B-terv nincs! Meg kurva későn is cserélt.
    Egervári takarodj a gecibe! Meg lett volna a második hely, de elbuziztál 3 meccset.

    Minden tiszteletet meg érdemelnek a kiutazó szurkolók! Még azok is akik törni-zúzni verekedni mentek ki. Legalább ők megtették azt amiért kimentek.


    A kenyér ára nem megy fel, ez is egy jól megszokott vereség, pont akkor amikor várható volt. A legfontosabb meccsen. De úgy látom - és ez a meccs előtti hangulatból és hozzászólásokból kitűnt - néhányan nagyon beleélték magukat, hogy ma este mi játsszuk Drakulát és román vért iszunk.


    Miért gondoljuk azt, hogy ha ugyanazt tesszük, ugyanolyan hozzáállással évtizedekig, akkor annak a következménye nem ugyanaz lesz, mint eddig?


    Nézd meg, hogy ahol a tét nagyságával fordított arányban van a teljesítményünk. MINDIG. A román egy TÉTmeccsen átharapja a torkod és felspanoltan jobb teljesítményre képes, míg a magyar focisták ha TÉT és FELELŐSSÉG van, akkor besavasodnak, összeroppannak. Ennek egyszerű okai vannak, amit az alapoknál lehet megváltoztatni. Én tudom is, hogy hogyan, dehát ez senkit nem érdekel, még úgysem azt csinálnák..


    Nem voltak motiválatlanok. Higgyétek el, hogy mindegyikük tiszta szívből akarta a sikert! Ebben biztos lehet mindenki. A tét és a felelősség kétféleképpen hathat az emberre: stresszes, feszült, nyomott, lebénült lesz tőle(ezek a mezei alkalmazottak) VAGY inspirálóan, könnyeddé, magabiztossá, erőssé-gyorssá(adrenalin!), motiválttá tesz(ezek a cégvezetők, vezérek).

    Sakknyelven: Sok volt a paraszt a meccsen. Ilyen például Dzsudzsák Balázs, aki nem tiszt, hanem egy paraszt. Nem lehet tőle elvárni, hogy ő legyen a vezér.

    Gera és Huszti már tisztek. Nem véletlen, hogy pont nekik volt összetűzésük Sanyibával, aki szintén csak egy paraszt - a sakktáblán.


    Felálltunk szervező nélkül,aztán nekiállt csodálkozni 2:0-nál,hogy nincs nálunk a labda sose,nem tudjuk megtartani,se az elöl lévőket megjátszani.A védelem meg...még Lipták csak-csak,kényszerből,hisz játszott már pár komoly meccsen,de Guzmics??Egy ilyen meccsen pályára küldeni?Azt mondja nem rutintalan...Nem...szegénykém a Hali pályán marha sok rutint szedhetett magára egy ilyen iramú,hangulatú meccshez.Úgy izgult szerencsétlen jó hogy nem hányta össze magát...
    Kilátástalan a helyzetünk úgy szakmailag,mint játékosok ügyében...


    Van egy rossz hírem: az U11 meccseire járok....családi 'kényszerből'.....és dögöljek meg, de egy az egyben ugyanezt a semmi szart látom, csak 40-50 cm-el alacsonyabban. Minden elemében.....spirituszban.....hozzáállásban....taktikában.....intelligenciában.....a jövő alibis szarjai! A sok geci szülő, azt lesi hova tolja a béna kölykét, ahelyett hogy lebaszna kettőt, mert egy egyeneset nem tud rúgni! amíg a mezt rábassza edzőbá' addig megvan a büszkeség, minden OK, már csak 6 év és jön a RM, Liverpool megfigyelője, addig elvegetál úgyis. nem baj ha padozik 3 évet, majd 3. osztály kölcsön, 3 év múlva oroszo./német 2., addigra meglesz a kocsi, ház, pia, punci........és Ti (Mi) azt hisszük, hogy focisták címeres mezben.......közben tök mezei megélhetési gecik.
    Csak magunkat hibáztathatjuk a naivitásunkért!


    A himnusznál kikaptunk. Az arcokon volt, hogy Werth Henrik gyermekei. Ami döbbenetes, hogy semmi nem változott 1999 óta nálunk, amikor ugyanilyen megalázóan verést mértek ránk. Csak akkor a klasszisokkal teli román válogatott megsértődött 2-0-nál, hogy ennyire gyengénk vagyunk és megvetésből, meg teljes lelki nyugalomban leállt. Ez a mai, sokkal szerényebb képességű csapat viszont azt tette, amit elvárt tőle a közvélemény. Irigylem a román futballszurkolót, mert én 30 év alatt sosem élhettem át hasonlót: ősellenség eltiprását. Nem is fogom átélni.

    Nem is biztos, hogy ez futballspecifikus, van ennek néplélektani vetülete. Lékó Péter is a döntő pillanatban bukott el, így nem lett soha sakkvilágbajnok, az ígéretes Szávayból nem lett még egy Radwanska, Jankovic vagy Wozniacki sem, pedig lehetett volna (nem Evertről, meg Navratilováról beszélek, ha őket említem). A kézilabdázónők lelki összecsuklásai közismert példák. Satöbbi.


    Böde ugyanolyan agresszív, csak még kicsit játszani is tud. Az űr a középpályán van. Sok középszerű vízhordónk van, futballipari szakmunkás, szalagmunkás, aki egy adott műveletsort EU-kompatibilisen lehoz(jobb esetben), de egyebet nem tud. Nincs kreativitás. A muszka mélyvilágban eltűnni látszó ukrán gyerek ehhez a szinthez kevés.
    Guzmics alkalmas lesz bűnbaknak. A hibája kiállítási darab, így évtizedek múlva is emlegetni fogják. Cseppben a tenger típusú hiba, ezért szemléletes példa lesz.


    Na igen, de Korcsmár (aki egyébként jó belső védő) hogy a brébe került a középpályára, ahol olyan lassú volt mint egy csiga?


    Hát nem tudom, inkább játszattam volna Eleket (klubtól független) pár fontos válogatott meccsel a lábában (plusz ugye azért inkább a középpályán játsszon egy gyengébb ember, mint a védelem tengelyében), mint a zsírújonc Guzmicsot. Csórinak tényleg tönkrebaszta a Piktor a karrierjét.


    Érdekes lenne tudni, hogy az UEFA-ellenőr hogyan honorálja majd a magyarellenes énekeket. Volt itt minden a "ki a magyarokkal"-tól kezdve. Tutira volt még egy-kettő, amit egy szük tízezres réteg dalolászott torkaszakadtából.
    Remélhetőleg az egyenlő bánásmód jegyében csányi besúgói már fel is jelentették a mieinket, hogy a vendégszektorban volt néhány "elem", aki megzavarta a meccset a Himnusz eléneklésével, és közben el nem ítélhető módon nem emlékezett meg az elnyomott ausztrál őslakosokról, a hollókoszt™-ról, a xeno-homo-romafóbia elleni harcról és a füves cigiről. Písz!


    Aranyosak voltak az 1918-as tábláikkal is....


    Ha Böde a második előtt felpattan és fut mint a nyúl vissza, akkor lehet, hogy nem lövi be Marcsika a gólt. De lehet, hogy akkor is belövi. Viszont Böde nem nagyon akart felkelni (négykézláb sasolt) miután a bíró nem fújta be a tizit. Mindkét oláh akikkel karambolozott, már a mi kapunk felé rongyolt...


    Nem fogom nagyon részletezni, de kit érdekel, hogy hittünk-e bennük? Mi mindig hiszünk bennük, ez a minimum. És azért nem hozunk olyan rossz eredményeket. Ez nem a brazil válogatott, itt belekerül a sormintába néha egy 0-3 Románia ellen. A hangsúly a néhán van, mert bármennyire is szeretnéd így beállítani, nem rendszeres ez az eredmény. Mostanában nem rendszeres.


    Dzsudzsák labdához alig jutott, mégis hogyan csinálna ilyeneket?? Szalaitól láttál olyan gólokat, neki is vissza kellett jönnie labdáért a kezdőkörbe, holott rohadtul nem ez a játéka. Dzsudzsi is többet védekezett, mint támadott, ami nem erőssége. Neki terület kell, de nemhogy terület, labda sem került hozzá.


    Rossz oldalról nézed. Ha a törököktől kapunk 3-at, mondjuk tavasszal, akkor igazad lenne, hogy a sormintában néha van egy ilyen, hiszen nemrég bronzérmesek voltak, 5 éve elődöntősök. De a románok elleni meccs inkább a presztízsről, a történelemről szól, semmint arról, ki a jobb papíron. Merthogy sokak szerint a játékosoknak inkább a románok ellen kellene szívből játszani, nem csak az eredményért.


    Nem játszott jól az tény, de akart, volt egy kapáslövése, ami okos gondolat volt, talán az egyik legnagyobb lehetőség volt, pedig az is fölé ment egy-két méterrel. Volt egy szabadrúgás, amit érthetetlen módon Szalai lőtt, csk-ként neki kellett volna asztalra csapni és elvállalni (mivel nem egyszer lőtt már szabadrúgás gólt). Az látszott, hogy nagyon figyeltek rá, egyből kiváltott rá még egy ember, ha nála volt a labda, egyszer-kétszer tudta meghúzni, de nem voltak jó beadásai. Másrészt olyan lassan járattuk a labdát, illetve nem mertünk forgatni (mivel nem volt olyan játékos aki középen forgatta volna a játékot), hogy nem nagyon tudta lendületből a védelemre vezetni a labdát. Ha már az Ajax meccsről beszélünk, ott volt két szabadrúgás, amit bevert, most egy sem, amit kapura lőhetett, meg volt egyéni akció, ahol volt területe és lendülete, ami ma megint csak nem adatott meg. Ettől még ugyanúgy felelős ő is, mint a csapat többi része, de ő szerintem legalább próbálkozott, illetve a nyilatkozatában nem maszatolt, hanem megmondta a frankót.


    Az összeállítás után, már sok jót nem reméltem.
    Három lassú ember középen az öngyilkosság (Lipták, Guzmics, Korcsmár).
    Ehhez hasonlót próbált már Sanyi bácsi, a hollandok ellen. (Guzmics helyett Juhász).
    A fejlődés az töretlen, akkor 4, most 3 gombócot nyeltünk le.
    Korcsmárt lecserélte, ezért dicséret illeti, szakmai fejlődése Sanyi bácsinak is töretlen.

    Amúgy nem is tudom mit gondolt a szakmai stáb, nem nézték vissza Hollandok elleni meccsünket?
    Akkor jó lett volna az elképzelés, ha a román középpályásokra fél disznókat kötöznek és 6 kiló állatos kekszet tömnek a zsebükben.

    A másik Szalai Ádám, nem emlékszem mikor játszott elfogadhatóan utoljára a válogatottban.
    Sajnos láttam a PAOK elleni meccset, a két gólon kívül, csak annyit láttam, hogy a rápasszolt labdák rendre elpattannak tőle vagy lesre fut.A meccs végén ez nagyon kellemetlen volt a németeknek, mert a PAOK nagyon nyomott. A labdát nem tudták megtartani, Szalaitól össze-vissza pattogtak a labdák.
    Egy kontra támadással továbbmentek, de ez necces volt. Ha így folytatja, nem sok vizet fog zavarni a Schalke-ban. A válogatottban, rendre ezt hozza, nagy ritkán marad nála csak a labda.


    Azt mondta valaki, hogy a második percben bekapott gól sokkolta a csapatot.
    De könyörgöm: még volt 88 perc hogy kiegyenlítsünk. Ha a 80. percben kapjuk az első gólt, az sokkal rosszabb, mert alig marad idő javítani... A MU az elmúlt idényben 13 alkalommal fordította meg a meccsét 0:1-ről. Mert volt tartása. Sajnos nekünk nincs. Egy erősebb csapat ellen meghalunk.
    És miért kellett betenni azt a csigalassú, csak szabálytalankodni tudó Bödét? Jó lett volna egy mozgékony Szabics és ugye hiányzott a Huszti is...
    Nem is érdemeltük volna meg a továbbjutást.


    Láttad a tekinteteket, reakciókat a táborban a Himnusz után? Na abból semmit nem láttam egy játékos szemében sem! Ez SZÉGYEN!!!


    Egészséges lelki alkatú sportoló ilyen lehetősége vár. A kézfogásnál lesunyt tekintetű, kudarckerülő, meghunyászkodó embereket láttam. Nyilatkozatstop kell és egy kéthetes túlélő tábor egymás közötti ketrecharccal és folyamatos pszichológiai tréninggel. Aki nem bírja, az menjen haza a szilikonmacához, vagy lóbálja a BMW slusszkulcsot a diszkóban.


    A legnagyobb különbség az volt, hogy a románoknak volt ELKÉPZELÉSE arról, hogy mit is akarnak csinálni. Hogy fejben ott voltak 100%-osan! Ezeknek a dolgoknak leginkább a kapitányon múlik! Hogy taktikailag és mentálisan felkészítse a csapatát!

    Na, ebben voltak a leginkább jobbak a románok! Úgyhogy: EGERVÁRI TAKARODJ!


    Nekem ne mondja senki, hogy a korán bekapott gól miatt nem tudtunk szinte helyzetig sem jutni a meccs nagy részén! Attól, hogy a középhátvédünk rutintalan, még a sokra tartott támadószekciónk vezethetett volna legalább egy veszélyes támadást!
    Az igazat megvallva én nem estem kétségbe a bekapott góltól, mert azt gondoltam, így kénytelenek lesznek sutba dobni az Egervári-féle beszari taktikát, és még akár jól is kijöhetünk belőle, mint például a törökök ellen idehaza.
    Még a szünetben is bíztam az egyenlítésben/fordításban, mert azt hittem, a magabiztos és könnyen megszerzett előny elaltatja a románokat, mi pedig felpörgünk a meccs második felében. Nem értem, miért voltunk ilyen gyengék.


    Tegyük a szívünkre a kezünket, az 5 pont a román és török csapat elleni négy meccsen az teljesen reális. A kötelezőket pedig hozta.

    forrás:
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=123549&p=1
     
  18. avatar: NNS
    2013.09.06, 21:28 (szerk.: 2013.09.06, 21:31)
    Sanyibá' rajzoljon magának egy szép nagy falluszt!
     
  19. avatar: Kaleb
    2013.09.06, 20:49
    A magyar iúk szégyelhetik magukat. Ez a produkció szánalmas, esetleges, gyámoltalan. A gatyája mindegyiknek sz...s, idáig érezni.
     
  20. avatar: NNS
    2013.09.06, 20:06
    Ilyen nincs. :(
     
  21. avatar: magyarfutball.hu
     
  22. avatar: NNS
    2013.09.05, 14:02
    Remélem visszafelé is minimum ekkora lesz a jókedv!
     
  23. avatar: magyarfutball.hu
     
  24. avatar: Sanyi-Hungaria
     
  25. avatar: magyarfutball.hu
    2013.09.02, 11:18
    2013.09.01
    Egervári Sándor Mészáros Norbert sérülése miatt döntött úgy, hogy új játékost hív meg a válogatott keretébe.
    A szövetségi kapitány azért volt kénytelen újabb védőt meghívni, mert Mészáros Norbert szereplése - kiújult gerincsérülése miatt - erősen kérdéses a románok és az észtek elleni vb-selejtezőkön. A DVSC-Teva játékosa ott lesz hétfőn a kerettagok találkozóján Telkiben, részt vesz egy orvosi vizsgálaton, és ezt követően derül ki, hogy edzhet-e az együttessel, vagy el kell hagynia az edzőtábort.

    A helyére behívott Haladás-védő, a 23 éves Devecseri Szilárd korábban még nem kapott meghívót a nemzeti csapatba, de a szombathelyi együttesben nyújtott kiegyensúlyozott játékával kiérdemelte a kerettagságot.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/09/01/devecseri-szilard-is-a-keretben/
     
  26. avatar: magyarfutball.hu
    2013.08.26, 16:51
    Egervári Sándor kihirdette a románok elleni bukaresti (szeptember 6., 20.30) és az észtek elleni hazai (szeptember 10, 20.30, Puskás-stadion) világbajnoki selejtezőre készülő keretet. A csehek elleni kerethez képest van néhány változás az együttesben, nem léphet pályára az előző meccset csapatkapitányként végigjátszó Juhász Roland, aki a Videoton FC vasárnapi bajnokiján szenvedett térdsérülést, és az első orvosi vizsgálatok alapján hosszabb kihagyás vár rá. Nem lesz ott az együttesben Pintér Ádám sem, akinek továbbra sincs csapata, ezért Egervári Sándor egyelőre nem számít a játékára.

    Tagja viszont a csapatnak Szakály Péter, a DVSC-Teva középpályása, miután nagyszerű formában kezdte a szezont, ezt jelzi az is, hogy öt forduló után már négy gólnál jár az OTP Bank Ligában. Ugyancsak kerettag Németh Krisztián, aki a holland Rodában kezdte jól az idényt.

    Kovács István, a Videoton FC középpályása a bukaresti mérkőzésre nem utazik el a válogatottal, ehelyett az U21-es válogatottban léphet pályára a bosnyákok elleni hazai Eb-selejtezőn, s csak ezt követően csatlakozik Egervári Sándor együtteséhez, így az észtek ellen már számíthat rá a szövetségi kapitány.

    - Vannak sajnálatos távolmaradók, Juhász Roland hétvégi sérülése nagyon komolynak tűnik, nem számíthatunk a játékára szeptemberben. Szomorú történet, hogy Pintér Ádámnak továbbra sincs csapata, ezért bármennyire is alapembere a válogatottnak, lemondtunk a meghívásáról - mondta a hiányzókról Egervári Sándor.

    Biztonsági tartalékok:

    Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg)
    Pátkai Máté (Győri ETO)
    Varga Roland (Győri ETO)
    Nikolics Nemanja (Videoton FC)

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/08/26/egervari-sandor-kihirette-a-romanok-es-az-esztek-elleni-keretet/
     
  27. avatar: magyarfutball.hu
    2013.08.26, 16:04
    Leghíresebb csatára, Adrian Mutu nélkül fogadja majd a román válogatott a magyart a szeptember 6-i, bukaresti selejtezőn. Victor Piturca megnevezte a meghívni tervezett légiósokat, s az Ajaccio csatárának neve nincs a listán.
    Victor Piturca szövetségi kapitány tizenhat idegenlégióst nevezett meg a szeptember 6-i, Magyarország elleni, majd a négy nappal későbbi, törökök elleni keretéből. Mutut már korábban is többször bírálta a kapitány annak erőnléte miatt, és nem véletlenül: a román szövetség hivatalos honlapján közzétett légióskeretből kiderül, hogy a szakember nem számít a csatárra a bukaresti meccsen. Mutu eddig 73 mérkőzésen 34 gólt szerzett a román színekben, legutóbb a márciusi, budapesti találkozón talált a kapuba.

    A román válogatott eddig megnevezett légiósai:

    Kapusok: Bogdan Lobont (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City)
    Védők: Constantin Nica (Atalanta), Paul Papp (Chievo), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Razvan Rat (West Ham United)
    Középpályások: Costin Lazar (PAOK), Dan Nistor (Evian Thonon Gaillard), Gabriel Torje (Udinese), Banel Nicolita (St. Etienne), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
    Csatárok: Marius Alexe (Sassuolo), Claudiu Keseru (Bastia), Raul Rusescu (Sevilla), Bogdan Stancu (Genclerbirligi)

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2013/08/22/piturca-nem-szamit-mutura/
     
  28. avatar: ingersheim
    2013.06.30, 15:03
     
  29. avatar: Sanyi-Hungaria
    2013.01.21, 19:52
    ERDÉLYBEN JÁTSZHATUNK?

    Egy romániai szervezet szeretné elérni a szövetségnél, hogy ne Bukarest, hanem Kolozsvár adjon otthont a szeptember 6-án rendezendő Románia–Magyarország világbajnoki selejtezőnek. A kezdeményezők azzal érvelnek, hogy Kolozsvár közelebb van a két állam határától, mint a főváros, valamint megemlítik, hogy a harmincezer néző befogadására alkalmas Kolozsvár Aréna a legmodernebb stadion Erdélyben.

    Forrás http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-romanok-ket-meccsel-marbellaban-keszulnek-ellenunk-2209791