magyarfutball.hu

Hungary - Kuwait 1 : 0 20:30

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Kuvait 2013
  2. Magyarország - Kuvait 2013
  3. Magyarország - Kuvait 2013
  4. Magyarország - Kuvait 2013
  5. Magyarország - Kuvait 2013
  6. Magyarország - Kuvait 2013
  7. Magyarország - Kuvait 2013
videók
mérkőzés értékelése
barátságos mérkőzés
879. official national team match
ground : Győr, ETO Park
referee : Hänni Nikolaj (Svájc)
attendance:
  1. nb1.hu: 8.000
  2. nso.hu: 8.000
  3. tempofradi.hu: 10.000
  4. csakfoci.hu: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.07, 18:43
    a végén is csak azt tudom mondani:
    xar játék a csapattól,
    0 hangulat a közönségtől,
    győzelem.
    ennyi...


    Az első játékrészben altattuk a kuvaitiakat, majd miután ez sikerült, a második félidő elején gyorsan szereztünk egy gólt és onnantól örömfocit játszottak fiaink. Mától minden meccset nyerjünk így.


    Elismerem mikor Sisa Mester kuvaitról és megkereséseiről beszélt, jókat mosolyogtam, hogy ott úgy is kocka a labda formája. Mától elnézést kérek tőle és a Kuvaiti focitól.


    Böde labdát se kapott az első félidőben. Képtelenek voltak egy normális támadást vezetni, vagy elpasszolták, vagy elhalt Gyurcsón. De ugye őt nyomni kell, mert megy külföldre.


    jah, a zseni rajzmester felállítja a csapatot egy tank középcsatárral és fordított szélsőkkel, nehogy az egyik is véletlenül be tudjon neki adni, aztán a második félidőben lehozza bödét, behoz két nyüzügét és vonal szélsővé rakja dzsudzsit és lovrencsicset, de ekkor már nincs aki fejeljen (vagyis priskin ott van, de minek, azt ő sem tudja).

    felejtsük már el az egy csatáros játékot, mr péniszskiccer nem nézi vissza a meccseinket utólag -ha már élőben nem lát semmit!? törökök ellen mikor volt sanszunk? amikor együtt volt fent szalai és böde, így végre meg tudták játszani a felpasszolt bogyót, de amint egyedül marad bármelyik, meghal a támadójátékunk.


    Én azt emelném ki, hogy meccsek óta képtelenek vagyunk akciógólt lőni. Vanczák fejelt egyet a románoknak, lőttünk egy tizigólt, aztán egy bedobásból véletlen Böde elé pattant a gól után elalvó törökök között, ma is Vanczák..

    Nem érkeznek a csatárok jó ütemben vagy jó helyen a labdákra, nincs rendesen második hullám, és ha véletlen oda is pattannak a labdák, akkor is mellé, fölé, kapufa. Elsősorban ezen kellene változtatni valahogy. Az első félidőben, amig birtak futni az arabok addig az is látszott, hogy a középpályás védekezésünk is milyen gyatra.

    Azért bosszankodik a szurkoló mert látja hogy a játékosok képességeiből ki lehetne hozni egy egész jó kis csapatot is, pl. mint a csehek vagy a lengyelek válogatottja, akik ott vannak a tornákon, és azért meg is szorongatják az erősebb gárdákat. Mi jelenleg pofozógép lennénk a VB-n, ha ki is jutunk, a jelenlegi szintünkön.


    jobb lett volna minőségi ellenfél ellen gyakorolni a védekezést és hogy labdabirtoklási hátrányban hogyan építjük fel a kevés támadást minél hatékonyabban, de Egervárinak fontos a statisztika, hogy a Lakatlan-szigetek elleni győzelmekkel igazolhassa, milyen eredményes kapitány. Semmi taktikai tudatosságot nem lehetett látni tegnap sem.


    Nem Egervárinak fontos a statisztika, hanem a válogatottnak a FIFA-világranglista pontok. Nem fogunk erősebb ellenfelek ellen rendszeresen játszani (néha egy-egy cseh csapat erősségű elleni meccs becsusszan.) Kellenek a pontok, hogy a 3. kalapban lehessünk a következő selejtezőknél is, ezáltal elkerülve nálunk (jóval) esélyesebb csapatokat. Fura, de lehet, hogy nem teljesen hülyeség ez a "taktika".


    nem nagyon volt most itt opció... mindenhol selejteznek vagy selejteztek a héten az egész világon, az, hogy a mi csoportunk most áll, kicsit furcsa (mondjuk nem baj). a hollandok is Indonéziával játszanak, akik csak a jövő hét közepén játszanak Európában azok sem kockáztattak volna... románok, észtek is Trinidaddal nyomják, na azoknál Kuvait is jobb felmérő volt.


    talán az egyetlen poztívum Lovrencsics játéka volt, vele együtt még több lehetőségünk van a középpályán.

    Németh lesgólja gyönyörű volt, most már kíváncsi vagyok, lő-e valaha gólt a nemzeti csapatban.


    Egyesek úgy beszélnek Bödéről és Lovrencsicsről, mintha fejlődésben lévő fiatal tehetségek lennének. Pedig ketten együtt 52 évesek, és már mindketten közelebb vannak a harminchoz, mint a húszhoz.

    Ezt tartom tragédiának. Talán még soha nem volt ennyi túlkoros újoncunk. A mexikói Vb táján Vincze István, Kovács Kálmán vagy Pintér Attila már 19-20 évesen válogatott szintű játékos volt.


    Lovrencsicsben nagyon sok olyan tulajdonság megvan, ami ahhoz kell, hogy egy nemzetközi mércével mérve is, jó erős középjátékos váljék belőle. Mondjuk ahol most Dzsudzsák, és Huszti tart. Ez még idő, de benne van. Dzsudzsák Lovrencsics Szalai, hmmm nem lenne rossz... Bödéről már mondtam, hogy én egyelőre nem tudom hova rakni, a bundás 2ben kis túlzással 100val vannak ilyen labdarúgók, mondjuk talán annyira nem olvassák a játékot, mint ő, de viszont más tulajdonságban meg lehet még jobbak is. Viszont nagyon szimpatizálok vele, és remélem még tovább tud fejlődni, és hasznára lesz a válogatottnak.


    Tény hogy Gyurcsó igyekezett elsziporkázni a jobbhátvéd mellett,de az szinte mindig lecsippentette a labdát a lábáról.Ez szerintem szerencse sorozat mert ugyanez a káder a másodikfélidőben már bekrepált Dzsudzsákkal szemben.
    Gyurcsó kifárasztotta smiley))


    Szerintem az volt a terv, hogy Böde lefoglalja a középső védőket, és Gyurcsó/Dzsudzsák befelé cselezve majd gólhelyzetbe tud kerülni.
    Ez ott bukott meg, hogy Bödét simán leszedte a két védő.


    Ezért is írtam Gyurcsóra, hogy magához képest. Amikor a Vidi szurkolók inkább kikövetelik a csapatból, addig Egervárinak valami fétise behívni őt.

    Amígy nem tudja fedezni a labdát, és kihasználni a gyorsaságát addig feleseleg meghívni.


    Még a Szolnoki féle jobb hátvéd dologban is több van(ő sem válogatott szint jelenleg),mint Ádámban. A leírt képesség beli hiányosságai (belevezeti az emberbe) miatt is mondom, hoigy nem válogatott szint. Ha Haraszti nem sérül meg a télen súlyosan, akkor lehet csak padozott volna egész tavasszal.

    Juhász nem hiszem, hogy boldog volt ettől a a 26 másodperctől, de legalább ennyivel többet kapott mint a múltkori barátságos meccsre behívot Szolnoki.


    Gyurcsót azért ennyire nem kell lehúzni.

    Értem, hogy sz*r meg minden(mondjuk most magához képest jó volt).

    Azért elnézve az első félidei csaptot, nem lógott ki a többiek közül.

    Megvan a gyorsasága, van lövő ereje, és értelmesen tud szabdokat is rúgni, van benne elég csibészség is ami kell.

    Viszont ezzel a bal oldali játékkal szenvedett, mert befelé kellett cselezni ami neki nem az erőssége.
    1 az 1 ellen 4ből 3x bele vezeti az emberbe a labdát. Neki inkább lendületből kellett volna játszania, mert abban jó.

    Volt 2 lövése, ami legalább a kaput eltalálta.

    Kantán viszont minden landa elakadt, és egy fék volt a csapatban. Koman és Dzsudzsák is akkor javult fel amikor kiszedték onnan. Remélem csak az ellenfél megtévesztése miatt játszott. (Leht 20as Kanta mezben kellene beküldeni Kovácsot a románok ellen)

    Guzmics azért nem volt olyan reménytelen, nem volt rosszabb mint Korcsmár.

    Böde meg nem kapott támogatást sajnos.

    Juhászt viszont nem volt értelme így behívni, főleg ha marad a Vidiben, és kezd az első körben az EL-ben...


    Sanyi bácsi azt akarta, hogy Gyurcsi meg Dzsudzsi gyakorta cseréljenek oldalt. Ezek szerint valamelyik nem értette a taktikát.


    Böde esete egyértelmű tizenegyes volt, labdát nem ért a védő, szépen elpörgette, mondjuk kicsit bénán esett el, de szöglet szóba sem jött. Ettől függetlenül Böde hozta a tavasz végi formáját sajnos.

    Lovrencsics az utolsó 10 percben jó volt, de előtte szinte semmi, ebből még bármi lehet. Kanta Faragó általi ajnározását értette valaki? Alig volt jó átadása, teljesen indokolt volt a cseréje. Zsuzsi legalább a második félidőben jól játszott.


    Szezonvégi edzőmeccs hiányzókkal, kb. erre számítottam. Lovrencsics ügyes, arra jó volt hogy ezt megmutatta a meccs. Dzsudzsák is ügyes, de ezt tudtuk. Kb. ennyi.


    Hosszú volt a csapat mondták. Mit jelent ez? Azt, hogy a középpályások és a csatárok nem jöttek vissza védekezni! Ez a románok ellen már azt jelenti, hogy a románok ember fölényes helyzeteket alakítanak ki a kapunk előtt és ebből gólokat rúgnak.
    Priskin, németh krisztina, koman fent marad és várják a labdát, mert gólt szeretnének rúgni. A gólrúgás ugyanis dicsőség. A gond az, hogy nem volt nálunk a labda, mert nem támadtak vissza a csatárok és a középpályások és nem tudtuk megszerezni.


    Kádár tegnap is megbízható volt, Korcsmár tózse, Vanczák Vilinek egyedül több helyzete volt, mint a csapatnak.
    Gyurcsó, Böde, Kanta lehet hogy eljátszották a bizalmat egy időre, Németh jól mozgott, kár azért a 20 centiért. Komantól is több kell, Lovrencsics pedig beelőzte Rudolfot a csapatba kerülésért.
    A román meccset idekeverni a legnagyobb ökörség, ez egy edzőmeccs volt a szó legszorosabb értelmében.

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2251453
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=120760&p=1
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.07, 15:32
    Goran Tufegdzic: Több újoncunk is volt, ennek ellenére úgy érzem, csapatom jól teljesített. A második félidőre egy kicsit fizikálisan elfáradtunk, ekkor a magyar csapat már fölénk kerekedett. Őszintén kívánom, hogy a magyar csapat jusson ki a világbajnokságra, és erre szerintem megvan minden esélye az együttesnek. Ezt nem udvariasságból mondom. Szerintem a magyar csapat képes nagyon jól futballozni, kiváló játékosokkal rendelkezik, és szép jövő előtt is. Higgyenek ebben Önök is! Tudom, hogy három-négy kulcsembere hiányzott a hazai csapatnak, velük még erősebbek lehetnek. Ha a mostani csapatból valakit ki kellene emelnem, az Dzsudzsák, Kádár és talán Varga József lenne


    Egervári Sándor: Az első félidőben a játékosaim ízelítőt kaptak a kuvaitiak jó játékából, a vendégek a meccs egyes időszakaiban meg tudtak lepni bennünket - értékelt a szövetségi kapitány. - A második félidőben feljavultunk, és ha nem is meggyőző teljesítménnyel, mert azért több hiba is becsúszott a játékukba, de végül megérdemelten sikerült megnyerni a meccset. Az első félidőben voltak szerkezeti problémáink, többek között ezért is hajtottunk végre három cserét a szünetben, a második játékrészben, Németh Krisztián visszalépésével picit jobban működött a játékunk. Az új játékosok teljesítményével elégedett vagyok, Lovrencsics Gergő és Kanta József is jól teljesített, még ha utóbbi nem is játszott most olyan pontosan, mint tavasszal az MTK-ban. Ritkán adódik lehetőségünk Európán kívüli csapatokkal mérkőzni, mindenképpen hasznos volt megtapasztalni egy másik földrészről érkező ellenfél futballkultúráját.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/06/a-masodik-felido-jobban-tetszett-a-kapitanynak/
    http://www.csakfoci.hu/node/141332
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.07, 15:31
    Lovrencsics Gergő:– Nagyon örülök neki, hogy bemutatkozhattam a válogatottban, kaptam mindjárt 45 percet, és igyekeztem is aktív lenni. Sikerült gólpasszt is adnom, meg volt egy lövésem, aminél közel jártam a gólhoz, ha kicsit is jobban helyezem, esélye sem lett volna a kapusnak. Nagyon bízom benne, hogy legközelebb is kapok lehetőséget, és akkor már be is tudok találni. A mérkőzés előtt úgy voltam vele, hogy ha csak 5-10 percet kapok, akkor szeretném megmutatni azt, hogy nem hiába kaptak rólam jó híreket Lengyelországból. Érzésem szerint aktívan töltöttem a pályán azt az egy félidőt, emiatt elégedett vagyok, amiatt viszont ez nem lehet teljes, hogy a helyzetemet nem tudtam gólra váltani. Az ilyen szituációkban mindig az az első, hogy befelé nézek, tudok-e valakinek passzolni, és ha nem, csak azután lövök. Most is így történt, de először nem vettem észre Dzsudzsák Balázst, majd utána mégis úgy láttam jobbnak, hogy ha rálövöm. Innen nézve kicsit "rosszul jöttem ki belőle", mondta is Balázs, legközelebb inkább passzoljak, ha ott jön a hosszún. De ne gondoljon senki nagyobb szóváltásra, megbeszéltük a dolgot. Nem lennék csalódott akkor sem, ha legközelebb nem kapnék meghívót, az azt jelentené, hogy még többet kell dolgoznom a kerettagságért. A lengyelországihoz hasonló volt az iram, de azt mondom, hogy ilyen jól passzoló csapattal nem nagyon találkoztam odakint, néha csak kapkodtam a fejem, hová is álljak. Igyekeztem felvenni a ritmust, és azért bizakodom, hogy legközelebb is ott leszek a keretben.

    Bogdán Ádám:– Nem volt sok védenivalóm, de végig kellett koncentrálnom, mivel a kuvaitiak sokszor eljutottak a kapunkig. Úgy érzem, a játékunkban megvolt a tempó már az első félidőben is, később pedig több helyzetünk is adódott. A legnagyobb gond az volt, hogy sok labdát elpasszoltunk, ezért nem tudtuk zökkenőmentesen felépíteni a támadásainkat. Összességében úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

    Kádár Tamás:– A második félidő már jobban néz ki. helyzetünk volt, kapufákat lőttünk, ha a helyzeteinket jobban ki tudjuk használni, sokkal simább meccs lehetett volna. Mindez csak a románok elleni meccs miatt is intő jel, ott jobban kell sáfárkodni a lehetőségekkel ahhoz, hogy ne legyen probléma. Ha ebben javulunk, akkor meglehet a győzelem. Fontos, hogy a nyári időszak alatt mindenki jó felkészülést tudjon majd maga mögött, és akkor a románok ellen képesek leszünk a győzelemre. Igyekeztem csatlakozni én is a támadásokhoz, nekem is volt egy lövésem, sajnos nem akadt be. A nyáron azért jöttem haza, hogy játsszak minél többet, végig ott is voltam mind a 13 meccsen a tavasszal a pályán, jó formában éreztem magamat.

    Vanczák Vilmos: – Nagyon szellősen védekeztünk, sokszor könnyedén átjöttek rajtunk és csak a szerencsén múlt, hogy nem kaptunk gólt. Az első félidőben az előrejátékunk sem volt az igazi, szünet után már sikerült több helyzetet kidolgoznunk, sajnos ezek kihasználásával akadtak gondjaink. A gólomnak nagyon örülök, fejelhettem volna még egy gólt, de a kapus nagyot védett. Ahhoz, hogy veszélyeztetni tudjak, szükségesek a hajszálpontos beadások, szerencsére nálunk vannak olyan játékok, akikre ebben a tekintetben is lehet számítani, gondolok például Dzsudzsák Balázsra vagy éppen Koman Vladimirre.

    Németh Krisztián:– Kimondottan technikás csapat volt az ellenfél, nagyon jól passzoltak akkor is, amikor kis területen sok játékos között kellett kihozniuk a labdát. Ami a gólomat illeti, nem tudom, hogy les volt-e, nagyon a határon mozogtam, ezt csak a visszajátszás tudná eldönteni.

    Korcsmár Zsolt:– A második félidőben már kinyílt a pálya, négyen-öten elöl maradtak, próbáltak minden mindegy alapon támadni. Nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, és bár annyira nem volt sima, hogy nem kaptunk gólt, azért örülök, hogy nullára le tudtuk hozni a meccset. Voltak hiányosságaik, amiket jobban ki lehetett volna használni, de jó volt egy olyan csapat ellen játszani, amely játssza a focit – mondta el a védő a Sport TV-nek.

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/node/141337
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.06, 16:45
    Csütörtökön 20:30-tól Kuvait ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen Győrben. Egervári Sándor a bajnok Győri ETO FC-ből egy játékosnak, név szerint Pátkai Máténak küldött meghívót.

    Amennyiben a szövetségi kapitány bizalmat szavaz játékosunknak és pályára lép, ez lesz a harmadik mérkőzése a nemzeti csapatban. Pátkai korábban 2012-ben a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen, majd a törökök elleni őszi VB-selejtezőn lépett pályára csereként. A norvégok ellen ugyan 2-0-ra veszített a magyar csapat, azonban a törökök elleni, sokkal fontosabb csatában győztesként hagyhatta el a gyepet Pátkai (3-1).
    Egervári Sándor szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthat a Zaragozában játszó Pintér Ádámra és Debrecen védőjére, Mészáros Norbertre sem.
    A kapitány, aki egyébiránt korábban dolgozott Kuvaitban, elárulta, hogy Bogdán Ádám és Böde Dániel biztosan a kezdőcsapatban kap majd helyet, míg Kanta József és Lovrencsics Gergő nagy valószínűséggel szintén kezdeni fog.
    A magyar válogatott jelenleg az előkelő 33. helyet foglalja el a FIFA világranglistáján,
    míg Kuvait kereken 80 hellyel marad el tőlünk, és a 113.
    A két válogatott még sosem mérkőzött meg egymással. Ez azt jelenti, hogy a magyar nemzeti tizenegy 1902 óta íródó történetében a 84. ország válogatottjával méri össze erejét hivatalos mérkőzésen.

    forrás:
    http://www.eto.hu/hir/6659/gyorben_jatszik_a_valogatott/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.03, 14:49
    Két komoly hiányzója lesz a június 6-án a mieink ellen játszó kuvaiti válogatottnak. A helyi sajtó beszámolója szerint két labdarúgó (egy kapus és egy mezőnyjátékos) is jelezte, nem lép pályára a győri összecsapáson.

    A magyar válogatott Kuvait ellen játssza a következő mérkőzést, a mieinkhez hasonlóan az ellenfélnek is akadnak gondjai személyi téren.

    Az Arab Times beszámolója szerint először az Al Arabi középpályása, Abdulaziz Al-Suleimi közölte a szakvezetéssel, lemondja a szereplést a találkozón, később csatlakozott hozzá a kapus, Nawaf Al-Khalidi, akinek levélben közölt döntése sokként ért mindenkit az ellenfélnél.

    Egyelőre pontosan nem lehet tudni, milyen kerettel érkeznek a kuvaitiak Magyarországra.

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/node/141020
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.03, 11:50
    Kanta József is a Kuvait ellen készülő keretben

    Három játékosra ugyanakkor sérülés miatt nem számíthat Egervári Sándor szövetségi kapitány.
    A június 6-i, Kuvait elleni mérkőzésre (ETO Park, 20.30 óra) készülő magyar válogatott keretének három játékosa is jelezte, hogy nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, mert sérülés akadályozza a játékban. Szabics Imre már hosszabb ideje nem teljesen egészséges, és mivel a jövő heti meccsig várhatóan nem lesz százszázalékos állapotban, lemondta a szereplést. Két győri labdarúgó is jelezte, hogy nem tudja vállalni a meccset, Lipták Zoltán és Varga Roland ugyancsak sérülés miatt marad ki a végleges keretből.

    Egervári Sándor a három kieső futballista helyére egyetlen új játékost hívott meg, méghozzá Kanta Józsefet, az MTK kétszeres válogatott középpályását.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/05/kanta-jozsef-is-a-kuvait-ellen-keszulo-keretben/
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2013.06.03, 11:41
    A Magyar Labdarúgó Szövetség, szurkolóbarát jegyárak mellett, megkezdte a Kuvait elleni meccs belépőinek árusítását.
    A magyar válogatott június 6-án, csütörtökön, 20.30 órakor játssza következő felkészülési mérkőzését, ellenfele Kuvait nemzeti csapata lesz a győri ETO Parkban. A jegyárusítás kedden reggel megkezdődött, a meccsre szóló belépők egységesen 600 forintba kerülnek.

    A jegyeket a Ticket Express (TEX) forgalmazza. A belépők megvásárolhatók országszerte a TEX jegyirodáiban, illetve internetes rendeléssel az mlsz.hu-n. Az MLSZ oldalán keresztül megrendelt jegyek díjmentesen átvehetők a Ticket Express három budapesti irodájában, valamint lehetőség van azok otthoni kinyomtatására, ez szintén díjmentes szolgáltatás.

    Az interneten megrendelt jegyeket az alábbi jegyirodákban lehet átvenni:

    Ticket Express Dalszínház
    1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
    H-P: 10 - 18
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
    1146 Budapest, Dózsa György út 1.
    H-P: 9.00-17.00
    Ebédszünet: 13.00-13.30
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    Ticket Express - WestEnd (Információs pult mellett)
    1132 Budapest, Váci út
    H-P.: 11:00 - 19: 00
    Szo: 11-16
    +36-30-30-30-999
    info@tex.hu

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/05/jegyarusitas-a-kuvait-elleni-merkozesre/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2013.04.30, 16:43
    Bő egy év után ismét Győr ad otthont a magyar válogatott egyik mérkőzésének, Egervári Sándor együttese június 6-án fogadja az ETO Parkban Kuvaitot.
    A vb-selejtezők őszi hajrája előtt álló magyar válogatott legközelebb június 6-án, Kuvait ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, és mostanra az is hivatalossá vált, hogy a mérkőzésnek a győri ETO Park ad otthont. Egervári Sándor együttese ezt megelőzően tavaly februárban, Bulgária ellen játszott vidéken hazai meccset - ugyancsak a győri stadionban.

    Ez lesz a magyar válogatott nyolcadik mérkőzése Győrben, az eddigi mérleg negatív, egy győzelem, négy döntetlen és két vereség. Az első meccset 1982-ben játszotta a Rába-parti városban a csapat, a bemutatkozás jól sikerült, 5-0-ra sikerült legyőzni a törököket, ezt követően viszont nem tudtunk nyerni Írország, Horvátország, Szlovákia, Szaúd-Arábia, Oroszország és Bulgária ellen sem.

    A magyar válogatott Győrben lejátszott mérkőzései:

    1982. szeptember 22., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Törökország 5-0

    1991. szeptember 11., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Írország 1-2

    1994. május 18., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Horvátország 2-2

    1999. június 9., Eb-selejtező
    Magyarország - Szlovákia 0-1

    2000. május 31., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Szaúd-Arábia 2-2

    2010. március 3., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Oroszország 1-1

    2012. február 29., barátságos mérkőzés
    Magyarország - Bulgária 1-1

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/04/az-eto-parkban-jatssza-kovetkezo-meccset-a-valogatott/
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2013.04.23, 10:25
    Egervári Sándor együttese legközelebb június 6-án, itthon játszik Kuvait válogatottja ellen.
    Az már korábban eldőlt, hogy augusztus 14-én itthon, Csehországgal játszik felkészülési mérkőzést a magyar válogatott, most az is hivatalossá vált, hogy június 6-án Kuvait legjobbjait fogadja Egervári Sándor együttese. A két válogatott még soha nem mérkőzött meg egymással, ez azt jelenti, hogy a magyar nemzeti csapat 1902 óta íródó történetében a 84. ország válogatottjával méri össze erejét hivatalos mérkőzésen. A két szövetség megállapodása értelmében a június meccsnek a közeljövőben Kuvatiban "visszavágója" is lesz.

    Az ázsiai ország válogatottja jelenleg a 113. a FIFA világranglistáján, eddigi legjobb helyezése a 24. volt (1998 decemberében). Kuvait eddig egyszer vett részt világbajnokságon, méghozzá 1982-ben, amikor a csehszlovákok elleni döntetlen mellett vereséget szenvedett az angoloktól és a franciáktól. A válogatott jelenleg az Ázsia Kupa selejtezőiben érdekelt, eddig egy Thaiföld elleni, idegenbeli 3-1-es győzelem a mérlege a csoportban. Kuvait egyszeres Ázsia Kupa-győztes, 1980-ban, 1992-ben és 2000-ben vett részt a nyári olimpián. Jelenlegi szövetségi kapitánya a szerb Goran Tufegdžić, egyetlen légiósa a kapus Khalid Al-Rashidi, aki az angol másodosztályú Nottingham Forestben véd. A válogatottat 1986-87-ben Mezey György irányította, akkor Egervári Sándor is a szakmai stáb tagja volt.

    Érdekesség, hogy a kuvaiti válogatott legutóbb 2007-ben játszott hivatalos mérkőzést európai csapattal, akkor 1-1-es döntetlent ért el a portugálok ellen az Al Salmiyah klubcsapatának stadionavatóján. Ezen a meccsen a kuvaiti válogatott megegyezett az Al Salmiyah csapatával, egyetlen "külsős" játékos egészítette ki az együttest, amelyet történetesen Egervári Sándor irányított abban az időben, vagyis a jelenlegi magyar szövetségi kapitány által összerakott együttes ért el döntetlent Portugália ellen.

    - A hazai bajnokság elhúzódása miatt az Izland elleni június 3-ra tervezett mérkőzésünket már korábban le kellett mondani, de örömteli, hogy a vezetőinknek ilyen gyorsan sikerült nyélbe ütnie a Kuvait elleni mérkőzést - mondta Egervári Sándor az mlsz.hu-nak. - A találkozó plusz hozadéka, hogy a két szövetség megállapodása szerint később egy kora tavaszi időpontban az ázsiai országban is megmérkőzik a két együttes, amikor itthon még nem lenne garantált, hogy tökéletes időjárási körülmények között, megfelelő pályán játsszon a válogatott. A kuvaiti válogatott korábban meghatározó csapata volt a térségnek, és bár az utóbbi években némi visszaesés tapasztalható eredményeinkben, azt tudjuk róla, hogy gyors, technikailag képzett játékosok alkotják a keretét, ezért alaposan fel kell készülnünk a mérkőzésre. Korábban három évig dolgoztam Kuvaitban, de 2007 óta kevésbé követtem az ország labdarúgását, ezért a következő hetekben a kint dolgozó kollégák, és kinti barátaim segítségével igyekszünk minél több információt begyűjteni ellenfelünkről.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2013/04/kuvaittal-jatszik-juniusban-a-valogatott/