magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.04, 18:16
    sokan írták már hogy hol az őszi letámadós agresszív játékunk. Szerintem most azért játszunk mást mert jöttek minőségi emberek és Ricardo most már ennek hatására inkább játszó focit akr megvalósítani. Valószínűleg azt is akart mindig is, csak hogy az akkori kerettel “gyorsba” csak azt a taktikát tarthatta alkalmasnak. Más kérdés hogy hónapok óta nem tudja a legerősebb 11-et pályára küldeni a rengeteg sérülés miatt!

    hát a kettő nem zárná ki egymást,de én inkább azt látom hogy Moniz holland ,támadó focit játszat velünk ,ezáltal természetesen a védelmünk sebezhetőbb,benne van a gól,ami nem lenne gond ha ha a helyzeteknek ( amik meg is vannak) ,legalább a felét belőnénk.Ha ezen tudunk változtatni akkor kit érdekel ha kapunk kettőt ha mi többet lövünk.Tegnap egy gyenge ötöst rúghattunk volna .Egyszer csak elkapjuk a fonalat ,az utolsó passzoknál,lövéseknél pár centi hiányzik.Most kétszer elverjük a Vidit smiley)

    Egy agyonnyert meccsen sikerült ajándékba adni egy pontot az ellenfélnek. Sajnos ez Jova sokadik hibája ami pontokba kerül, az övé kulcsposzt, a hibák másképpen számítanak mint egy csatárnál. Az ilyen szituációkat nem tudja felmérni, a kifutásai tragikusak. Ameddig nem rúgunk 4-6 gólt meccsenként, a kapushibák nem férnek bele. Az ellenfél néhány kapura lövéssel pontot szerez, miközben 70 percig nem jön át a félpályán.
    Leo régebben az ilyen szólókat belőtte, reméljük rövidesen eléri korábbi szintjét. Ilyennek kell elfogadni, a csapatnak segítenie kell őt.

    Meglehetősen sok jó játékost láttam Vargától-Lipcseiig bezárólag, Leo első pályára lépésekor látható volt a zsenialitás. Csak kérdezem. miért van az, hogy a tavaszi csapat /pedig jócskán meg van erősítve, túl egy sikeres beleki alapozáson/ meg sem közelíti, az ősszel látottakat? Én azt vizionáltam, hogy tavasszal egyetlen csapat sem szerez pontot ellenünk, és tessék….Két hulla gyenge /Kispest, DVTK/ csapat ellen vesztünk 5 pontot. Persze ez csak a szurkolói kétkedés /kötekedés/ Tegnap az első osztály két leggyengébb kapusát láthattuk, azzal együtt, hogy Levi képes bravúrokra, de olvasom a hsz-ekből, hogy sokunk gyomra összeszorul, amikor a 16-oson belül a labda. Még egy szó Solymosiról. Alapvetően nagy hibát nem csinált, de ítéleteivel megfélemlített bennünket. Kisebbrendűsége érzése van velünk szemben, és így kompenzál. Még egyszer leírom. A szabadrúgás utáni gólnál, annyira ideges voltam /egyrészt lesnek láttam, de tévedtem/, hogy nem tudtam tovább nézni. Na, mindegy szerdán kísérletezés, vasárnap győzelem!

    akkor ide is berakom, szerintem ez egy korrekt értékelés

    Egyébként is jobban nézett ki a Ferencváros, agresszívebben játszott, többet birtokolta a labdát, éppen ezért váratlan volt Seydi egyenlítése, amihez kellett Jova bakija is. Ezt követően a diósgyőriek kerültek némi fölénybe, agresszíven letámadták a Fradit, 10-15 percen keresztül ők irányították a játékot, labdát szereztek, helyzeteket dolgoztak ki. A félidő vége felé ismét a Fradi került fölénybe, párharcokat nyertek, és a védelem mögé tudtak kerülni. Éreztem, hogy megint vezetést szerezhetnek, még a szünet előtt, és az előnyük megérdemelt volt. Sok szabálytalanság tarkította a meccset, zaklatott volt a hangulat a kispadoknál, a lelátón és a pályán is. Solymosi játékvezető nagyon sokat hibázott a mezőnyben, bár döntő hibát nem vétett.

    A Fradi úgy jött ki, hogy fizikálisan, gyorsaságban és technikailag is nagy fölényt harcolt ki, ez helyzetekben és futómennyiségben is megmutatkozott. Leonardo parádézott, bár kihagyta a ziccereit. Komoly fölényben voltak a vendégek, de éreztem, hogy ez a Diósgyőr szerencsés lehet, és az FTC kihagyott helyzetei megbosszulhatják magukat. A szabadrúgásnál kifutott a Fradi védelme egy megbeszélt jelre, de a labdát Tisza Tibor kapta, aki nem volt lesen. Nagy taktikai fegyelmezetlenség volt így kilépni a fővárosiak részéről. A DVTK három-négy kapura lövéséből a második gólt hozott.

    A Fradi nagyon megverte a Diósgyőrt, de egyszer hibázott hátul, s ezt kihasználták a hazaiak. Iramában nagyon jó volt a meccs, amely színvonalában is az átlag fölé emelkedett, s láttam nagyon jó egyéni teljesítményeket is. A találkozó összképe alapján győzelmet szalasztott el a Ferencváros, de a fölényét elherdálta azzal, hogy nem használta ki a ziccereit a második félidőben.

    Egész hétvégén úgy éreztem, hogy kitömjük őket. Aztán jól is kezdtünk… Jova gól előtti közreműködését nem tudom hova tenni, de még akkor is úgy éreztem nem lesz gond sima lesz.
    A második félidőben elkezdtük a b.zizást, na ott már mondtam magamban, hogy megszívjuk. Kár az ilyen dolgokért, sima ötös helyett sirathatjuk az elhullajtott pontokat, én meg mérgemben lenyírtam 800 nm füvet :(

    A 3. Félidőben Phul is kielemezte, hogy nem volt les a góljuk, de szerintem tisztán látszott, hogy a Tisza beadásnál a Rudolf lesen volt a hosszú oldalon és hiába nem neki ment a beadás, de Gyömbi elé futott vissza. Azaz a lesen álló játékos zavarta a védő helyezkedését. Tehát nem tétlen les. Ha Gyömbi nem elé szalad vissza és nem védekezik mélyen emiatt, akkor kirúgja az érkező elöl a labdát. Ennyi. Csak a helyzet az hogy direkt nem foglalkoznak ezzel, mert csinálják a helyet a Vidinek. :(
    Fordított helyzetben észrevették volna. A gólunkat azért nem merte lefújni, mert kb. 3m- el lógott be a játékos. A probléma az hogy nem az első ilyen meccs. :(

    Én is olyan k.urva ideges voltam a meccs után, hogy elszórakoztunk két pontot, de a honvédhoz képest a játék ég és föld.
    1-2-nél többször eldönthettük volna.
    Ejj… na mindegy, a játék örömteli volt időnként, az ellenfél azért mégiscsak a válogatott játékosokkal tűzdelt diósgyőr volt. Ha így játszunk a hátralévő meccseken, csak pontosabban, és nem hagyjuk “elb.uzizni” a meccseket vezetésről, meglesz a dobogó.

    A játék nem volt rossz, de azért még van miben fejlődni. Így kicsit nehezebb lesz megszerezni a dobogós helyet, de akárhol is végzünk, véleményem a következő.
    Jova egy rendes, ügyes gyerek, de jobb lenne ha csak a kispadon számítanánk rá.
    A védelemből Alempijevic, Bönig és Besic (aki egy szuper tehetség, de fejben rendbe kell tenni) alkalmasak arra, hogy egy Európa Ligában is helytálljanak. Ez kerek HÁROM ember. Örömteli, hogy támadófocit játszunk, de a minőségi védelem elengedhetetlen. Egy kicsit erősebb nyugati csapat ellen mi lesz? Ahol esetleg keményen beszorulunk 15-20 percre?
    Középpályán én sajnos továbbra is gyenge pontnak tartom Józsit. Józsi egy bizonyos szint fölött szerintem teljesen elveszik és nem válik a csapat hasznára. Se egy egyéni akció, se lövés, se előre passzok és védekezésben is gyengécske. Várjuk, hogy kreatív legyen a játék, de közben a mélységi irányítónk mennyire kreatív? Ezen poszt megerősítése szerintem kötelező! Sőt, erre a posztra kell a legtöbbet költeni ha arról van szó, mert ettől függ a hátulról induló, középpályán átmenő támadások építése, illetve az ellenfél támadásainak mielőbbi megszűrése. Egy igazi mindenesre, egy vezérre van ott szükség.
    Továbbá Böde Dani mellé egy gyors, mozgékony csatár, mert egyedül sajnos nem mindig elég.
    Leonardoról pedig azt gondolom (de ez inkább csak egy feltételezés, nem biztos h így van), hogy ő egy olyan játékos, akinek nem olyan jó az, hogy mindenki tőle várja a megváltást, még a csapaton belül is tán. Lehet, hogy mellé kell egy olyan valaki, aki irányít is és valamilyen módon helyet teremt Leonak. Így Leo tud villogni is, de ezzel együtt még képes ő zseniálisan osztogatni is és a csapatnak jobban a hasznára tud válni.
    Ha tehát valóban Európa a célunk, akkor kapus, védő (nyáron minimum egy Fiola), belső középpályára egy “mindenes”, valamint egy csatár. Természetesen ezen leendő játékosoktól legalább egy Jenner-Besic szintet várnék el képességekben. És ha ezek majd meglesznek akkor beszélhetünk Európáról.

    Kapus nincs, Sváb csodás galoppozásai és hátrálásai élményszámba mennek, Pölöskeyben legalább annyi volt hogy önként leadta a mezét… Cukic hiába ad néhány elég szép passzt Bödének, ha állandóan szabálytalankodik azon kívül, vagy labdát veszít, nélküle sokkal jobb volt a játék és Sztenlí is képes jó kiugratásokra. Leonardo sarazása nehezen érthető, legalább 6-8-szor ziccerbe hozta már a társait, az más kérdés hogy kihagyják eddig, de a legtöbb tiszta helyzetünkben komoly szerepe van, ez nem mondható el másik középpályásunkról, újabban Jenner beadásai sem ülnek annyira. A fölérúgott helyzetei tényleg bosszantóak, de nem fog mindig fölé menni. Alempievic jó volt és Martinusnak is jó egészséget a továbbiakban, ők szerintem nagyon kellenek a bajnoki hajrában, ahogy Bönig úr is.

    Szerintem a ligakupában a legjobb csapattal érdemes kiállni és az egész bajnnokság legfontosabb mérkőzése nem a Vidi, hanem az MTK ellen lesz, bár ha mindkettőt sikerül legyőzni akkor kis csodával a második hely is meglehet, ami nagyon szép lenne.

    Tisza nem volt lesen ez egyértelmű, de amikor beadta a labdát akkor Seydi és Rudolf állt az ötösnél, Seydi ott nem volt lesen mert a labda mögött volt, de Rudolf ott lesen volt és zavarólag hatott a játékra
    Számomra egyértelmű les, azt kockázd ki és nézd meg hogy tisza beadásánál Rudolf lesen volt-e, ha igen akkor szabálytalan gól!

    https://ulloi129.wordpress.com/2013/04/21/elo-a-dvtk-elleni-bajnokirol