magyarfutball.hu

England - Hungary 1 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1982, selejtező
561. official national team match
ground : London, Wembley Stadium
referee : Konrath Georges (Franciaország)
attendance:
  1. Népsport: 92.000
  2. thefa.com: 92.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 16:11 (szerk.: 2021.10.05, 15:54)
    Ron Greenwood: A nagy tét miatt feszült légkörben, a mieink idegesek és óvatosak voltak, de így is uraltuk a mezőnyt. Tulajdonképpen az történt a pá­lyán, amit mi akartunk. Nem engedtük kibontakozni a ma­gyarokat, Igaz viszont, hogy nem mertünk elég lendüle­tesen, folyamatosan, meg­megújuló módon rohamozni, mert tartottunk a magyarok ellentámadásaitól, ehhez ugyanis nagyon jól értenek. Mi azt játszottuk, ami a leg­célszerűbb volt, ezt tette ked­den Nottinghamben az U.- csapatunk is. Egyébként helyzeteink alapján nagyobb különbségigei nyerhettünk volna.

    Mészöly Kálmán: A csúszós, mély talajról, a szo­katlan labdáról az angolok elleni játék után sokat szoktak beszélni a futballis­ták, de most intézzük el azzal, hogy mindez — nem nekünk kedvezett... Abban azonban, gondolom, a mentség­keresésnek látszata sincs, hogy na­gyon hiányzott a pályáról Nyilasi. A legjobb magyar játékos, csapatunk karmestere, aki mindig kettős őrizetet kap nemzetközi mérkőzéseken. Most szabadon mozoghattak rohanhattak előre az angol középpályások, mert né­hány perc után eldőlt: nem tudtuk megfelelően helyettesíteni a sérült csa­patkapitányt. Mindezeken túl le kell szögezni — és gondolom, mindannyi­unk számára ez a legfontosabb tapasz­talat —: az utolsó mérkőzésre nem si­került úgy „hozni” a gárdát, ahogy a számunkra döntő összecsapásokra.
    Sajnos Csapó és Mül­ler nem tudta szokott játékát nyújta­ni. Féltek a versenyfutástól, behúzód­tak a hátvédek elé, és ilyen mélyről, ennyire kemény védőkkel szemben nem lehet építeni, indítani. A köz­vetlen védelem megfelelt, Bálint előtt Garaba és Sallai a kezdeti bizonytalan­kodás után elég megbízhatóan fogottembert, de a két hátvéd a taktikai fel­adatnak csak az egyik részét valósítot­ta meg. Védték a kaput, de akkor sem merészkedtek előre a középpályára, amikor a rohamozó ellenfél helyzete ezt szinte felkínálta. Mindez körülbe­lül azt jelenti, hogy hat ember maradtadós, mondjuk, a svájciak elleni tel­jesítményével. és ekkora előnyt a bra­zilok sem adhatnának Londonban az angoloknak.

    Népsport, 1981.11.20
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 16:01
    kép
     
  3. avatar: wmisharin
    2012.06.10, 16:40 (szerk.: 2018.02.02, 20:24)
    В таком составе готовились...
    kép
     
  4. avatar: ingersheim
    2011.03.21, 21:30 (szerk.: 2021.07.24, 14:05)
    Mészöly Kálmán: -Tíz-tizenegy pontot terveztünk.Úgy gondoltam, idehaza megnyerjük valamennyi mérkőzésünket, viszont veszítünk Bukarestben és Londonban. A svájciak és a norvégok közül az egyik csapattal szemben százszázalékos teljesítményt vártam - hogy melyik ellen, az lényegtelen volt-, így jött volna össze a tizenegy pont. Tíz pedig úgy, ha az utóbb említett két csapattól idegenben összesen csak két pontot szerzünk.

    - Félidőben, azaz az első négy selejtező után öt pontja volt a válogatottnak, úgy, hogy idehaza kikapott az angoloktól. Ez nem rendítette meg?
    - Maga a vereség fájó volt, de nem veszítettem el a hitemet. Sok ismerősöm, barátom, újságírók is mondták, most már nagyon nehéz lesz, Kálmán... Azt feleltem: ha most azonnal, vagyis rövid időn belül le kellene még játszanunk két mérkőzést, akkor tényleg bajban lehetnénk. De június van, és őszig még van idő, összerázódik a társulat, kiheveri a Népstadionban elszenvedett vereség hatását és meglátjátok, ott leszünk Spanyolországban!

    A 4.csoport végeredménye:
    1.Magyarország.... 13:8 10
    2.Anglia.......... 13:8 9
    3.Románia......... 5:5 8
    4.Svájc........... 9:12 7
    5.Norvégia........ 8:15 6

    Képes Sport, 1981.12.15.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2009.02.04, 15:58 (szerk.: 2021.07.17, 18:14)
    Ez a mérkőzés már csak a hazaiaknak volt fontos. Válogatottunk már nem akart semmit kockáztatni. A győzelem mellett a döntetlen, vagy egy szerény vereség is elfogadhatónak számított.

    A mérkőzés ezeknek az előzetes várakozásoknak, számítgatásoknak megfelelő képet mutatott. A vezető gól után a hazaiak csak az előny megtartására törekedtek és nagy küzdelemben, de nem igazán érdekes találkozón megszerezték a számukra oly fontos győzelmet.

    Ezt a találkozót elvesztettük, de a selejtezőcsoportban Angliát is megelőzve végeztünk az első helyen és jutottunk ki a világbajnokságra.

    forrás:
    mafoci