magyarfutball.hu

Poland - Hungary 4 : 2

   
   
  • Poland - Hungary 1939.08.27.
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2023.09.02, 10:19
    képA hazai csapat 11-esből lőtt gólja a fotón. Kép: Polishhistory Portal Facebook
     
  2. avatar: heimo
    2015.09.19, 09:13 (szerk.: 2017.04.02, 17:32)
    Lengyelország – Magyarország 4:2

    Nem tudta feltartóztatni a magyar csapat a lengyel válogatottak ostromát

    Varsó, augusztus 27.
    A magyar válogatott csapat vitéz Ginzery Dénes szövetségi kapitány vezetésével szombaton reggel Varsóba repült. A varsói repülőtéren délelőtt 11 órakor ünnepélyesen fogadták a magyar futballistákat. A vasárnapi lengyel-magyar válogatott mérkőzésre már napokkal előbb elkeltek az összes jegyek.

    Vasárnap délután a Hadsereg Stadion zsúfolásig megtelt. A pályára lépő magyar csapatot lelkes tapssal köszöntötték. A magyar válogatott így állt fel:
    Sziklai - Kis, Bíró – Szalay, Turay, Dudás – Ádám, Sárosi dr., Zsengellér, Toldi, Gyetvay.

    A finn Pekonen sípjelére kezdődött meg a mérkőzés, amelyen a legerősebb lengyel csapat állt szemben a magyar válogatottal. Először a lengyelek rohamoztak, de azután felnyomult a magyar csapat. A 13. percben Sárosi dr. átadta a labdát Zsengellérnek, aki bravúros helyzetből megszerezte a magyar csapatnak a vezetést (1:0).

    Sziklainak többször kellett közbelépnie, hogy a lengyel támadásokat meghiúsítsa. A 25. percben Turay labdájával Gyetvay megszökött, az utolsó percben leszerelték. A 28. perében a szemfüles Ádám 2:0-ra emelte az eredményt.

    A magyar csapat most kissé lelassított, felnyomultak a lengyelek és a 33. percben Cebilla lövése védhetetlen volt. (1:2.)

    Jobbak a lengyelek

    A második félidőben mindenki azt várta, hogy megindulnak a magyar támadások, ekkor azonban kiderült, hogy a magyar játékosok még szezon eleji formában vannak, viszont a lengyelek már bajnoki meccseken vesznek részt, tehát jobb a formájuk is. Viharos lengyel támadások következtek. A 17. percben Wilinovski kiegyenlített. (2:2).

    Tovább támadtak a lengyelek és a 27. percben balszerencsés esemény történt: Bíró Ciganek leadásánál kézzel érintette a labdát A finn játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Jablonski góllá értékesített. 3:2-re vezettek a lengyelek, amikor alig kétpercnyi küzdelem után Wilimovski faképnél hagyta a magyar védőjátékosokat és beállította a végeredményt. (4:2).

    A magyar csapat nem adta fel a küzdelmet Toldi bombája alig kerülte el a kaput Ádám beadása is góllal kecsegtetett, a 40. percben Zsengellért kézzel húzták vissza a tizenhatos vonalnál, de a megítélt szabadrúgást kornerra hárította a lengyel védelem.

    Ezt a sarokrúgást Dudás lőtte, miután Gyetvai kornerei sorjában kapu mellé mentek. Most sem volt szerencséje a csatársorunknak! Állandó magyar támadásokkal ért véget a mérkőzés, s a végén a közönség négy-öt lengyel játékost felemelte és úgy vitte be őket az öltözőbe.

    A magyar válogatott csapat annak ellenére, hogy néhány komoly tréningmérkőzéssel készült a meccsre, idény eleji formát mutatott. A meccs tanulsága: nem szabad szezon előtt válogatott mérkőzést rendezni!

    A lengyel játékosoknak váratlanul minden jól sikerült. Gyorsabbak voltak, mint a magyarok. A lengyel csapat a győzelmet megérdemelte. A finn bíró néhány téves ítélkezésével a magyar csapatot sújtotta.

    hmgy
     
  3. avatar: wmisharin
    2012.07.10, 16:18 (szerk.: 2017.07.28, 18:25)
    kép
     
  4. avatar: wmisharin
    2012.07.10, 16:15 (szerk.: 2017.07.28, 18:23)
    kép
     
  5. avatar: fgymat
    2009.01.03, 00:47 (szerk.: 2017.07.28, 18:22)
    A mérkőzés közvetlenül a háború kirobbanása előtti napokban zajlott. A vendéglátók még élvezhették nemzeti függetlenségüket öt nappal később (szeptember 01.) azonban Németország bevonult Lengyelországba! Magyarországon ugyanakkor rendkívüli állapotot hirdettek és szeptember 03-án kitört a II. Világháború.
    De térjünk vissza a labdarúgó pályára.
    A nyári szünet után teljesen felkészületlen, edzések és mérkőzések nélküli csapat lépett pályára, rosszul összeállítva.

    Mindezek ellenére úgy kezdődött a találkozó, hogy biztosan nyerni fogunk. Félóra elteltével már kétgólos volt az előnyünk. Ekkor azonban a túlságosan is megnyugvó védelem hibájából gyorsan szépíteni tudtak a hazaiak.
    A második félidőben kiütközött a magyar csapat erőnlétének hiánya és a védelem továbbra is gyengélkedett. A lengyelek először egyenlítettek, majd kezezés címén 11-eshez jutottak, amit a játékvezető ugyan nem látott, de a hazai játékosok "jelezték az esetet". Később kaptunk még egy gólt és rúgtunk is egyet, de a mi találatunkat nem adta meg a bíró.

    Ez volt a lengyel válogatott első győzelme ellenünk.

    forrás:
    mafoci