magyarfutball.hu

Hungary - England 0 : 7 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.07, 13:18 (szerk.: 2021.10.07, 13:34)
    Az angol reprezentativ csapat Budapes­ten.

    A magyar futball-sport ünnepe, hogy a leg­jobb futball-csapat tiszteli meg látogatásával. Ama tüneményes játék után, a melyet Bécsben produkál­tak és a mi a tervszerű összejátszást, az egyéni ki­válóságot és a finomságot illeti, az angolok a világ legjobb csapatának díszes elnevezését méltán megér­demlik. A magyar válogatottaknak igen nagy lelke­sedéssel és minden tudással kell küzdeni, ha az ered­mény csak a gólarány kisebb voltában jut kifeje­zésre, mint a bécsieké volt. Mememlitjiik, hogy az angolok Budapesten fognak először teljes összeállí­tásban játszani, tudván, hogy mi a legjobb tizen­egyet állítjuk ki ellenük, mig Bécsben tartalékkal játszottak. A kiváló angol csapat ma este érkezett meg a bécsi hajóval és a Hungáriába szállt. Holnap délelőtt megnézik a város nevezetességeit. A csapat kíséretében van: C. H. Hughes, az angol szövetség elnöke, F. J. Wall. a szövetség titkára, a skót szö­vetség elnöke: R. P. Gregson, M. T. Roberts, J. Lewis, G. W. Simmonds, a szövetség igazgatósági tagjai.

    A csapat összeállitása a következő:

    Bailey kapuvédő,

    Crompton és Corbelt hátvédő,

    Warren,Wedlok és Hatvkes födözet,

    Rutherford, Woodward kapitány,

    Hildson, Windridge és Bridgett csatázó,

    A csapatban Bailey, Corbett, Hawkes és Woodward amatőr. Biró Meissel Hugó (Kriketter) lesz. A mérkőzés pontban hat órakor kezdődik a millenáris versenypályán. A mérkőzés után a Hungáriában va­csora lesz; csütörtököt az angolok a Margitszigeten töltik es pénteken reggel Prágába utaznak, ahol szombaton a Szláviéval mérkőznek, mert a cseh szö­vetség nem lévén a kongresszus által elismerve, re­prezentatív csapatot nem állíthatnak ki ellenük.

    Budapesti Hírlap, 1908.06.10
    Ma este 9 óra 24 perckor érkeztek meg a Nordbahnhofon az angol football-szövetség kiküldöttei ésjátékosai. A vendégeket az osztrák-szövetségi vezető­ség ünnepélyesen fogadta. Az angolok között a tar­talékokon és a kiséret tagjain kivül 12 játékos ér­kezett, köztük Woodward, a jeles centerforward, a csapat kapitánya, Crompton, Anglia legjobb backje Bailey, stb.

    Pesti Hírlap, 1908.06.06
    A M. L. Sz. vá­logató bizottsága összeállította azt a csapatot, a mely a legkiválóbb angol csapattal a magyar futballsport fejlettségét fogja bebizonyítani. A bizottság határo­zatából a következő játékosok fognak szerepelni a csa­patban:

    Domonkos László (M. T. K), Rumbold Gyula (F. T. K.), Csüdör Ferenc (M. T. K.), Ficere Péter (B. T. K.), Bródy Sándor (F. T. K.), Simon Ferenc (B. T. K.), Rónai Zoltán (F. T. K.), Károly Jenő (M. T. K.), Kóródy Károly (F. T. K.), Schlosser Imre (F. T. K.) és Borbás Gáspár (M. A. K.)

    Budapesti Hírlap, 1908.06.07
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 18:01
    kép
    Tolnai Világlapja, 1908. június 28.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2008.12.02, 01:59 (szerk.: 2017.04.10, 17:15)
    A csapatot a válogató bizottság állította össze. Először fordult elő a magyar válogatott történetében, hogy nem az osztrák vagy a cseh nemzeti gárda ellen játszott. Az angol csapatban rendszerint nagyjából fele-fele arányban kaptak helyet profi és amatőr labdarúgók. Ezúttal négy amatőr játszott. Nem voltunk ellenfelei a szigetországi gárdának. A mérkőzés alkalmat adott arra, hogy megtudjuk valójában hol tartunk a világ élvonalához képest. Hát megtudtuk...

    A kiütéses angol siker után lemondott Stobbe Ferenc szövetségi kapitány. Helyére Minder Frigyest választotta az MLSZ igazgató tanácsa.

    forrás:
    mafoci
     
  5. avatar: chinaglia
    2008.12.01, 16:08
    A mérkőzés érdekessége,mint a belinkelt beszámolóból kiderül,hogy a játékvezető a 30-as évek legendás osztrák válogatottjának,a Wundermannschaftnak későbbi szintén nagyhírű szövetségi kapitánya Hugo Meisl volt.