magyarfutball.hu

MAC - UTE 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
referee : Bíró Sándor

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.20, 21:48
    MAC— UTE 1 : 0.
    (Üllői-uti pálya.) Az első osztályú bajnokságért folytatott küzdelemben a Magyar Athletikai Club elég biztos győzelmet aratott az indíszpoponáltan játszó Új­pestiek ellen. A MAC sem játszott formája tetőpontján,és ha az UTE csatárai nem hibáznak oly sokat a kapu előtt, bizonyára más eredménynyel végződik a mérkőzés.
    A MAC-ban matchről-matchre ugyanazok produkál­nak jó játékot és a játék képe, a mérkőzés kimenetele az ellenfél egyenlősége esetén a gyengébb rész diszpozicziójától függ. A csatársor jobb szárnya és Kehrling, jobboldali hátvéd a csapat főerőssége. Ezúttal Krempels jó játéka és lövőképessége szerezte meg a MAC gyózelmét. Rendkívül agilisán, hasznosan játszott és hosszúidő után először juttatta ismét érvényre jeles kvalitásait.
    A csatársor bal szélén a beteg Kunst helyett Medgyessy játszott fairen, elegánsan és jól.
    Az UTE-ben igen jó volt a védelem és különösen Kazár kapuvéd. A csatársorban csak a jobboldal munkája volt kielégítő, a belső csatárok sokáig késlekedtek és feltűnő sokat hibáztak.
    Általában a MAC többet támadott és az első félidő vége felé Krempels remek szép süvitő lövésével szerzi meg az egyetlen s így győztes goalt.
    Bíró Sándor kifogástalanul bíráskodott.

    Az Újság 1913 március 26.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.01, 19:48
    kép
    Tolnai Világlapja, 1913. április 06.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.23, 19:04
    Bajnoki mérkőzés.
    Magyar Atlétikai Klub— Újpesti Torna Egyesület 1:0 (1:0).

    — Vasárnap a F. T. K —-English Wanderers mérkőzése előtt folyt le a két csapat kevés szépet nyújtó küzdelme. Az atléták nyilván a hétfői mérkőzésre tartogatván erejüket, nem feküdtek neki teljes erőből a játéknak s az ellenfél leszerelését Kehrlingre, a győzelem megszerzését pedig Ráczra és Bodnárra bízták. Az U. T. E. abszolút nívó nélkül való, minden számítást és céltudatosságot mellőző játékukkal lehetővé is tették a M. A. K.-nak, hogy a két pontot aránylag kevés munkával megszerezze. Lapos adogatások helyett állandóan magasan előrerugolt labdákkal akartak célt érni az újpestiek, de hát éppen ezt a játékmódot lehet a legkönnyebben leszerelni és ártalmatlanná tenni. Ráragadt ez a se nem tetszetős, se nem hasznos stílus az atlétákra is, a kik ugyancsak adósak maradtak a tőlük már megszokott gyors kombinációkkal. A meccs egyetlen gólja Bodnár és Rác szép lefutásának és Krempels éles lövésének az eredménye. A M. A. K. föltétlenül jóval különb volt az U. T. E.-nél s megnyerte volna a mérkőzést mindenképpen, mégis tartozunk az igazságnak annak a megemlítésével, hogy a bíró egy teljesen korrekt módon elért gólját nem fogadta el. A tiltakozó csapatnak azzal magyarázta a dolgot, hogy az egyik újpesti csatázó védés közben zavarta Újság kapuvédőt. Az U. T. E.-nak ez lett volna a vezető gólja. Nagyon valószínűen az eset deprimálta annyira a csapatot, hogy később igen gyöngén és bizonytalanul működött. Dicsérettel kell szólanunk az U. T.E. védelmének fair, ügyes játékáról. Vogl egy-egy „oxfordiért“ mindent föláldozott, Kuschner pedig labda helyett inkább az ellenfél lábszárát választotta célpontnak, sok szabadrúgáshoz juttatván az ellenfelet. Bíró Bíró Sándor volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. március 26.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:57
    I. oszt. bajnokság.
    MAC—UTE 1:0 (1:0). Üllői-ut. Bíró: Bíró S.(az elkésett Schubert helyett)

    Végtelenül unalmas mérkőzés, híjján minden szebb akciónak. Csupán Bodnár néhány pompás támadása volt élvezhető, de azok sem elégítettek ki, mert nem kísérte a szerencse. Az első félidőben a MAC nagy fölényben van, ennek dacára ő kapja az első goalt, melyet azonban a bíró off-side miatt annullál. Bodnár sok sikertelen akciója után végre sikerül Krempelsznek egy védhetetlen goalt rúgnia. Helycsere után a szél ellen játszó UTE már jobban megembereli magát és különösen a védekezésben mutat elfogadható jót. Minthogy pedig a MAC csatársor e félidőben igazán primitív hibákat csinál, nem esik több goal. A mezőny legjobbjai Bodnár, Kehrling és Vogel voltak.

    Sport-Világ, 1913. március 24.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:53
    I oszt. bajnokság.
    MAC-UTE 1:0 (1:0)— Üllői-ut. Bíró: Biró Sándor.

    Kevés élvezeteset nyújtott a MAC biztos győzelmével végződött mérkőzés. A csatársorok abszolút gyengén, minden kombinációt mellőzve, magas labdákkal dolgoznak. Az UTE támadó sorától (Racskó, Novák, Vogl, Szabó és Mészáros) alig láttunk egészséges akciót. A MAC alig volt különb az UTE-nál. Bodnár bár távolról sincs még igazi formájában, mégis ki-ki mutatta klasszisát. Az ő érdeme a győzelmet jelentő goal is.
    A halfsor (Tóth, Fodor, Szűcs) elfogadható. Ocskai jó, Kehrling még egyenesen nagyszerű volt. Az UTE védelme igen jól játszott s ez juttatta az UTE-et az aránylag tisztességes eredményhez. A mérkőzés egyetlen goalját Bodnár gyönyörű áttörése után Krempels éles szép lövése hozta meg a 31-dik percben. A játék nagy részében a MAC volt némi fölényben, de a második félidő első negyedórájában az UTE igen meleggé tette az ellenfél védelmének a helyzetét. A játék 10-dik p.-ben Szabó goalt lőtt, de a bíró azon a címen, hogy Újságot akadályozták, nem adta meg. Biró Sándor bár a legjobb akarattal volt eltelve, néhány hibás ítélettel indulatba hozta a közönséget

    Sporthírlap, 1913. március 24.
     
  6. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:47
    I. osztályú bajnokság.
    Magyar Athletikei Club — Újpesti Torna Egyesület 1 : 0 (1 : 0.)

    Két egyenlő képességű csapat küzdelmében volt része az FTC — English Wanderers mérkőzése előtt az Ullöi-uti pálya közönségének. A küzdelemből a momentán jobban diszponált athléta-csapat került ki győztesként. Mindkét részen a csatársorok gyenge játéka keltett feltűnést, a védelmek és fedezetsorok megfeleltek.

    Az első félidőben az athléta-csapat van fölényben és sok sikertelen támadás után, a 31. percben sikerül is neki, Bodnár egyéni áttörése után, Krempels lövéséből, a győztes goalt megszereznie. Helycsere után a UTE többször erősen támad, de a sikeresen működő athléta védelem mindent leszerel. Biró Sándor volt, aki sok elemi hibát követett el.

    Pesti Hírlap, 1913. március 26.