magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 22:20 (szerk.: 2022.03.08, 11:47)
    A BTC feljelentése. A BTC—Vasas bajnoki mérkőzésén Lévai Jenő bíró a BTC csapatából kiállította Szabó Sándort, a BTC jobbfedezetét. Szabó a kiállítás után a határ­vonal mellett állott, mire Lévai biró rendőrrel igazoltatta, A BTC e szokatlan eljárásért fel­jelentéssel élt a birák-bizottságánál. s kérte a mérkőzést vezető biró ellen az eljáráe meg­indítását.

    Sporthirlap, 1920. október 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.05, 23:06 (szerk.: 2022.03.06, 12:18)
    BTC — Vas- és fémmunkások SC 1: 1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Lévai Jenő

    A tikkasztó hőségben a csapatok csak a mérkőzés első részében nyujtottak nívós já­tékot, erejükkel elkészülve, azonban nem igen tudtak kombinációs játékot kifejteni. Az ered­mény körülbelül megfelel az erőviszonyoknak. Az első félidőben, jóllehet a 30. perctől kezdve 10 emberrel játszottak a piros-fehérek, inkább a BTC volt frontban, a második félidő 20. percétől kezdve azonban a BTC a tulfeszített munkától kifulladva, visszaesik, s a Vasasok veszik át a támadó szerepét; ekkor esik kü­lönben a kiegyenlítő gól is. A BTC kapujában Winklernek nem volt nehezebb védeni valója. A két hátvéd, Kőszegi és Gruber, különösen az előbbi hibátlanul látta el feladatát. A fede- zetsorban Kanyaurek csak egy félórát ját­szott, mert kiállították, addig azonban nagy­szerűen megfelelt. Jó volt a balhalf Szabó is, de a második félidő vége felé őt is kiállí­totta a bíró. A csatársorban hellyel-közzel kombinációt is láttunk, de csonka összetételé­ben nem tudta teljes tudását kifejteni. Egyé­nileg Szánthó II. és Schwenk voltak a leg­jobbak.

    A Vasasok csapatában csak a közvetlen védelem nyujtott elfogadhatót, a csapat teljes egészében azonban messze van még tavalyi jó formájától. Farkasnak a góllal nagy balszerencséje volt. A két hátvéd, Zatykó és Bánás II. nem voltak rosszak, de az előbbi még messze van régi nagy formájától. A fe­dezetsorban Gottlieb volt ismét a legjobb, a szélsők szürkén játszottak. A csatársor jelen­legi összetételében teljesen akcióképtelen. A kis Szentmiktósytól látunk ugyan néha egy-egy formás akciót, de a többiekre rá sem jehet ismerni. Rákosy és Katzer teljesen le vannak törve. Reinert a bíró a játék vége felé kiállította.

    A vezető gólt Rácz lövi az első félidő 38. percében, Rákosy a második félidő 18. percében szerzi meg a Vasasok kiegyenlítő gólját.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 27.