magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Diósgyőri Vasgyárak TK 9 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.30, 21:45
    NB I. Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Diósgyőri VTK 5:2 (3:0)
    Megyeri út, 14.30 ó., 500 néző, V.: Dér.

    Ú. Dózsa: Borbély (Magyar)-Komáromi,Horváth,Nagy F. (Csordás)-Hartyáni,Simon-Juhász,Pataki,Kuharszki,Nyírő,Tóth A.
    DVTK: Kovácsik-Kuttor,Herr,Magyar-Márton,Szabó-Koszó,Schwerla (Varga),Kunfalvi (Perecsi),Meggyes,Takács.

    Gólszerző: Juhász (3), Tóth A. (2) – Herr,Márton (11-es).

    Mindkét félidőben többet támadott az Újpest és már 5:0-ra vezetett. A Diósgyőr lelkesen játszott.

    25. forduló

    1968. november 10.

    A Megyeri úton nincs gond. Baróti edző alighanem a Szalonikiben szerepelt csapatot küldi pályára, tehát Káposzta játszik, s Nagy L. kimarad. A Megyeri úton félelmetes az újpestiek támadójátéka, öt gólnál alább ritkán adják. A DVTK örülhetne, ha szoros eredmény születne. A Dózsa győzelme nem kétséges. Tippünk: 1.

    Gólzápor Újpesten

    Újpesti Dózsa- Diósgyőri VTK 9:0 (4:0)
    Megyeri út, 16.30 ó., 20.000 néző, V.: Bircsák (Kasza,Nagy E.)

    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Noskó,Solymosi,Bánkuti-Dunai III.,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.
    DVTK: Veréb-Kovács,Salamon,Kiss-Gál,Hajas-Várkonyi,Gass,Szurgent,Sikora,Vass. Edző: Szigeti Oszkár.

    Csere: Gass h. Ruttkay (szünetben).

    Gólszerző: 1:0 Bene (4p.), 2:0 Bene (12p.), 3:0 Bene (25p.), 4:0 Dunai II. (33p.), 5:0 Dunai II. (53p.), 6:0 Dunai II. (57p.), 7:0 Fazekas (67p.), 8:0 Bene (74p.), 9:0 Göröcs (81p.).

    Szögletarány: 10:4 (6:1)

    Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak. Előbb Bene, majd Noskó lövése foglalkoztatta a Diósgyőr kapusát. A 4. percben a kapura húzó Fazekast a 16-os előtt Hajas buktatta. A szabadrúgást Bene végezte el. A középcsatár bomba erős szabadrúgása, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a jobb felső sarokba. 1:0. A 8. percben Göröcs, majd az elől tartózkodó Bánkuti lőtt mellé. A 10. percben Fazekas beadását Bene a 11-es ponton álló Verébbe rúgta. A 12. percben Dunai átadásával Bene ment el, s mintegy 14 méterről, nagy erővel megcélozta a jobb alsó sarkot. A labda Gált is érintve jutott a kapuba. 2:0. Mindjárt utána Dunai III. 22 méteres lövését Veréb szögletre ütötte. A 19. percben Dunai elment Salamon mellett, középre adott, Bene az 5-ösön elvétette a labdát, s az Göröcsig pattant, a csatár lövése azonban Hajasról kipattant. Nagy helyzet volt. A 25. percben Dunai – parádés alakítása után – Benéhez továbbított. A középcsatár nagy erővel, 7 méterről a kapu jobb oldalába továbbított. 3:0. A 27. percben Szurgent lövését hárította Szentmihályi. A 31. percben Dunai II. elől Veréb merész vetődéssel szerezte meg a labdát. A 33. percben Bene száguldott el a jobb oldalon, keresztbe adta a labdát a berobbanó Dunai elé, s ő élesen, mintegy 6 méterről a bal sarokba küldte a labdát. 4:0. Ezután még Göröcsnek és Dunai III.-nak volt egy-egy jó lövése.

    Szünet után is a lila-fehérek irányították a játékot. Az 53. percben Dunai III., Fazekas volt a labda útja. A szélső lövését Veréb kiejtette, Dunai II. ott termett és két lépésről a kapu közepébe lőtt. 5:0. Az 57. percben Bene száguldott el a jobb oldalon, pompásan gurított középre, Dunai II. közvetlen közelről Veréb mellett a kapuba továbbított. 6:0. Ezután Gált figyelmeztette Bircsák. Állandóan a hazaiak támadtak. A 72. percben Bene 14 méteres lövése Fazekasig pattant, ő mintegy 10 méterről a kapu közepébe helyezett. 7:0. A 74. percben Bene átverekedte magát az egész védelmen, s a balösszekötő helyéről, 8 méterről a jobb felső sarokba vágta a labdát. 8:0. A 81. percben Dunai II. nagyszerűen ugratta ki középen Göröcsöt, ő lefutotta a védőket és a kifutó Veréb mellett 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 9:0. Az utolsó percekben még Benének, Dunai II.-nek akadt egy-egy helyzete.

    ××××

    Az utolsó percekben vastaps köszöntötte a lila-fehéreket. Rá is szolgáltak Benéék a nyíltszini elismerésre, hiszen 90 percen át sziporkázóan szellemesen, rendkívül gyorsan szőtték akcióikat, és egymás után lőtték a parádés gólokat. Bene és Dunai II. között szabályos verseny alakult ki, amelyet végül is a nagy formában játszó középcsatár nyert meg. A lila-fehér támadók taktikából is jelesre vizsgáztak, tudták, hogy a diósgyőriek szoros védekezésre rendezkedtek be, ezért gyakran változtatták helyüket. A támadások befejezése előtt mindig megszabadultak védőiktől, s a helyzetek alapján akár kétszámjegyű eredményt is elérhettek volna. A Diósgyőr ezen a találkozón csak védekezett, igyekeztek minél kevesebb gólt kapni, ehhez azonban lelkesedésük, pillanatnyi formájuk nagyon kevésnek bizonyult. A lila-fehérek a múlt heti, Pécs elleni nagyarányú győzelmük után most még tovább növelték góljaik számát.

    Az Újpesti Dózsa védelmének kevés dolga akadt. Szentmihályinak két szép védése volt. A hátvédek közül Noskó játéka emelkedett ki, gyakran tört előre és Solymosi és Bánkuti is megtette a kötelességét. Dunai III. nagy területen játszott, gyakran hozta helyzetbe társait. Zámbó is kielégítő volt. Elöl Bene személyében találjuk az Újpesti Dózsa és a mezőny legjobbját. Óriási kedvvel, nagy akarattal játszott. Minden megmozdulása gólveszélyt jelentett. Méltó társa volt Dunai II. is, aki góljaival jelentősen hozzájárult a lila-fehérek nagyarányú győzelméhez. Göröcs jobbnál jobb labdákat adott társainak. A két szélső Fazekas és Nagy L. ezúttal kevesebbet mozgott, de időnként mindkettőjüknek volt néhány ügyes megoldása.

    Baróti Lajos: Örülök annak, hogy ezúttal is korszerűen, gyorsan játszott a csapat. Úgy érzem, a csatárok minden dicséretet megérdemelnek.

    Kettős mesterhármas

    A 12. percben 2:0-ra vezet a Dózsa és akkor azt mondja mellettünk egy szurkoló:

    - Azt hiszem, mehetünk haza, mindent láttunk, ami a labdarúgást széppé, élvezetessé teszi.
    Persze maradt – és nem bánta meg. Mert az első 12 perc csak jóízű bevezetője volt a többi 78-nak. A Dózsa azt nyújtotta közönségének, amit a magyar szurkoló még mindig vár a focitól: sziporkázó szellemességet, kiismerhetetlen húzásokat, gyorsaságot, lendületet.
    És a csatársor közepén egy vibrálóan színes, egészen új Bene. Gólratörő, gyors és mozgékony, de … ezen a mérkőzésen is bebizonyította, hogy aki tehetséges és jó formában van, annak a játékába minden belefér. A négy gól mellett szerelések, ragyogóan megjátszott és beadott labdák, váratlan megoldások, mi kell még…?
    És a szurkoló tapsol. Boldogan, egészen nekividámodva, s az öröm ragályos. Terjed a lelátón, s tízpercenként csattan fel a vastaps, amely egyszerre jelent dicséretet és köszönetet. Bene után Dunai II. is megrúgja a mesterhármast, s remek játékára Göröcs is góllal tesz koronát. Noskó nemcsak a védelemben úr, hanem a támadásban is kiváló partner, s nagyszerűen érzi magát Zámbó az új poszton.
    A Diósgyőr legjobb embere – kilenc gól ide vagy oda – Veréb, a kapus …