magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2004/2005 Budapest IV. osztály, 2. csoport 9 Stella luvenis FC 11 0
2003/2004 Budapest IV. osztály, 1. csoport 8 Stella Iuvenis FC 8 21
2003/2004 Budapest IV osztály rájátszás 8 Stella luvenis FC 14 8

összes eredmény, részletek »

címer helye

A(z) Stella Iuvenis FC története

Ez a csapat bemutatójának a helye.

Várjuk a segítségedet a bemutató megírásában az info@magyarfutball.hu e-mail címre!

Egy ilyen cikk megírása nem örödöngős dolog. Inkább kutatómunka, sport iránti szeretettel, csapatod iránti imádattal és néhány csipetnyi körültekintéssel, objektivitással és tisztelettel fűszerezve. A cikket nem nekünk és nem a nagyközönségnek írod, hanem első-, másod- és harmadsorban saját csapatodnak. Írásoddal ugyanis szeretett klubodnak, imádott lakóhelyednek és kedvelt játékosaidnak állítasz tiszteletet sugárzó, méltó elismerést és komoly emléket.

Minél őszintébben, minél ötletesebben és minél jobban sikerül néhány sorban összefoglalnod a bemutatandó egyesület történetének lényeges eseményeit és fejezeteit, annál sikeresebb fogadtatásban részesülsz majd. És annál hangosabb vastaps kísér további utadon, Téged szurkolót, a cikked témájául szolgáló egykori és mai játékosok, klubtagok, vezetők és persze szurkolók elismerése.

Hogy munkádat segítsük, az alábbiakban csokorba gyűjtöttünk néhány ötletet, mely támpontul szolgálhat cikked megírásánál és segítséget ad, egy egységesebb, strukturáltabb, teljesebb, szavakba öntött kép megfestéséhez.

 • A csapatbemutató írás lehetőleg első szám harmadik személyben íródjon, mindvégig egy adott igeidőben - jelen vagy múlt időben.
 • Tégy kísérletet a klub teljes történetének felvázolására a kezdetektől napjainkig!
 • Add meg a klub alapításakor felvett teljes csapatnevet és az akkor használatos klubszineket!
 • Tüntesd fel a csapat sportpályájáinak nevét és helyét!
 • Add meg a lényeges változások (csapatnév, színkombináció, telephelycsere, ...) időpontjait és okait!
 • Amennyiben lehetőséged van rá, mindig igyekezz pontos dátumokat feltüntetni, legalább egy évszámot vagy idöszakot (1988.XII.13-án, 1959 öszén, a ´70-es évek második felében, ...)!
 • Elevenítsd fel a csapat sikeres éveit és kudarcokkal teli periódusait, de ne vessz el a részletekben!
 • Térj ki a lényeges összefüggésekre, foglald szavakba a kluboddal vagy egyes játékosokkal kapcsolatos érdekességeket és kuriózumokat. Írj rövid anekdótát, amennyiben az lényeges a klubhistória valamelyik mérföldkövével kapcsolatban!
 • Ha csapatösszeállítások feltüntetését lényegesnek tartod, add meg a játékosok és az edző teljes nevét!
 • Külső források felhasználása estén tüntesd fel a felhasznált könyv címét, a nézőszámot tartalmazó újság dátumát, a honlap linkjét vagy az infomátorod nevét és pozícióját (Kovács Elemér nyugdíjazott szertáros, G. Aranka söprögető kisiparos, ...). A forrásokat a cikk végén ömlesztve vagy közvetlenül az adott idézet után zárójelben add meg! Célja, hogy a cikk olvasói és minden egyéb érdeklődő a megadott művekben a feltüntetett helyen további információkra tehessen szert.
 • Ügyelj a helyesírásra, különösen a római számok használatára (NB II-ben, Megyei I. osztályú, 1999.VIII.07., XXIII. kerületi, XIX. századi,...) és a helyes ragozásra (január elsején = január 1-jén, második = 2., 3-mal, 4-gyel, 5-öt, 6:0-s győzelem, hetedosztályú,...) és a tulajdonnevek helyes írására (Puskás Ferenc stadionbeli, Szentendrei-szigeten, Margit hídnál, kaposvári,...)

Segítségedet előre is köszönjük! Írásra fel! Sok sikert! Ne feledd: imádott klubodért teszed, nem magadért és pláne nem nekünk!

Néhány már elkészült csapatbemutató:

address
 
founded
2003
club colours
league
- (megszűnt csapat)
home ground
-
name changes
 1. Stella Iuvenis FC
  2003 - 2004
 2. 2004-ben beolvad a SK Inter Budapest csapatába
honours list
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.25, 01:01
  Másfél évvel ezelőtti megalakulásakor nagy tervekkel vágott neki első negyedosztályú évadjának a Stella Iuvenis. Mint arról annak idején beszámoltunk az egyesület olyannyira hosszabb távra tervezett, hogy még saját logó, illetve szponzori támogatás is az elképzeléseik között szerepelt. A folytatás aztán már kevésbé sikerült ilyen fényesen. A 2003/2004-es évadban a középmezőnyben végeztek Molnár Erikék, míg 2004 őszét követően a 11., azaz a sereghajtó pozícióból várhatták a folytatást, amely végül nem következett be. A visszalépés okairól Molnár Erik csapatvezető számolt be a Budapesti Futball7-nek.

  - Aki az ősszel figyelemmel kísérte a negyedosztály történéseit, annak talán nem volt váratlan a Stella Iuvenis visszalépése, már csak azért sem, hiszen a többszöri ki nem állás miatt már szezon közben megérintette a kizárás szele a csapatot.
  - Akkor még becsületből igyekeztünk kiállni a mérkőzésekre, annak ellenére, hogy sokszor nyolc-kilenc emberrel kellett pályára lépnünk. Az év elejére aztán véglegessé vált, hogy nem leszünk kilencnél többen, a csapat eddigi lelkesebbnek mutatkozó felén is úrrá lett a többiek letargiája, így pedig már nem lett volna érdemes tovább folytatni a kilátástalan küzdelmet, ezért inkább a visszalépés mellett döntöttünk. Az igazsághoz tartozik még, hogy anyagi okok is közrejátszottak abban, hogy nem folytatjuk tovább.
  - Érte olyan érvágás a holt szezonban a gárdát, amely már önnek is sok volt?
  - Egyik meghatározó kulcsjátékosunknak, az irányító középpályást játszó Nagy Balázsnak a távozása ugyancsak fokozta a jövővel kapcsolatos bizonytalanságunkat. Hiába volt papíron tizenhat igazolt labdarúgónk, ha abból a fél keretre nem lehetett rendszeresen számítani.
  - A pályával kapcsolatos problémák ezen a szinten is nagyon megkeseríthetik a legtöbb csapat életét. A Stellának mennyire sikerült ezen úrrá lennie?
  - Eredetileg Csillebércen kezdtünk, majd következett a Konkoly-Thege Miklós utcai KFKI-pálya, később pedig a Jókai Mór utcai műfüves pálya. Ebből is kiderül, hogy nagy volt a bizonytalanság a ,,hazai" pályát illetően is.
  - Sok, az önökénél nagyobb múlttal bíró csapat eltűnt már a süllyesztőben. A Stellának lesz-e visszaút a Budapest-bajnokságba?
  - Mindent megteszünk azért, hogy legyen. Átmenetinek tekintjük a leállásunkat, ősztől ismét szeretnénk indulni a negyedosztályban.

  A Stella visszalépésével kapcsolatban megkerestük Schmuck Ferencet, a IV. osztály, 2. csoportjának küzdelmeit szervező XI. Kerületi Labdarúgó Szövetség Szervezőbizottságának vezetőjét, aki lapunknak elmondta, újra nyitva áll a kapu a Stella előtt az őszi visszatérésre. Az érvényben lévő szabályok szerint ugyanez lett volna a helyzet akkor is, ha az esetleges kizárás sorsára jutott volna a csapat. A labda most már - mégha csak képletesen is - a Stella Iuvenis térfelén pattog…

  Forrás: Budapesti Futball7

  http://foci.web.elte.hu/archivum/05kommentar/stella.htm